Anbefalt kjøkkenutstyr

Da snakker vi seriøs kjøkkentjeneste. 8- 12 timer ved komfyren på en middag er heftig.
Matlaging er en av mine større interesser, så det er litt der hodet tar fri underveis, så ser det ikke sånn veldig som tjenest (selv om det selvsagt er det😅).

Men så er litt av poenget med denne typen mat at den også står å lager seg selv, men med en kjøkkenvakt må man hele tiden passe på at den ikke skrur av platene, noe som ødelegger mye av gleden ved matlaging for min del.
 
Men for å skrive litt om trådens tema, så er jo kjøkkenutstyr noe undertegnede elsker å nerde. Kan vandre rundt i ordentlige kjøkkenbutikker i flere timer for å bare se på alt de har i alle hyllene. Spesielt Culina har samboer gitt opp å gå inn med meg.

Tilbake til tema (igjen).

Liker godt Global sine kniver, men med årene så har jeg fått mer og mer sansen for de japanske knivene. Mye lettere, og veldig presise med sine tynne knivsegg.

Personlig har jeg blitt veldig glad i Masutani og Masahiro sine kniver. De er ikke nødvendigvis veldig billige, men heller ikke blant de dyreste.

Foretrekker også at kjøkkenknivene er maks 18 cm - Liker ikke spesielt godt kniver over 20+ cm. Mellom 12 og 18 cm er perfekt for min del.

Det kommer sikkert siden av at jeg foretrekker litt "kortere" kniver, at grønnsakskniver av typen Nakiri er blitt en personlig favoritt. Liker godt å rulle fra tuppen av knivseggen og nedover mot brettet, og da er denne typen kniv elsk.

Har stort sett holdt meg til toeggede kniver så langt, men sitter veldig å snuser på å skaffe meg noen eneggede kniver i løpet av året.

Og med ordentlige kniver, må man jo selvsagt ta vare på disse også.

Sliper selv knivene mine på to typer bryner ved behov, mens jeg bruker en en stroppeplate av lær til å dra over knivene med til hverdags etter bruk og vask for hånd.

Ellers må man jo ha en ordentlig morter i hus. Foretrekker disse tunge, grove morterne, som står støtt på benkeplata mens man jobber. Fremover de litt lettere, som veldig mange selger i nyere tider.

Rivjernet til Microplane av typen zester er jeg også blitt helt avhengig av. Det beste rivjernet jeg har vært borte i så langt.

Tror kanskje det holder i første omgang.
 
Men for å skrive litt om trådens tema, så er jo kjøkkenutstyr noe undertegnede elsker å nerde. Kan vandre rundt i ordentlige kjøkkenbutikker i flere timer for å bare se på alt de har i alle hyllene. Spesielt Culina har samboer gitt opp å gå inn med meg.

Tilbake til tema (igjen).

Liker godt Global sine kniver, men med årene så har jeg fått mer og mer sansen for de japanske knivene. Mye lettere, og veldig presise med sine tynne knivsegg.

Personlig har jeg blitt veldig glad i Masutani og Masahiro sine kniver. De er ikke nødvendigvis veldig billige, men heller ikke blant de dyreste.

Foretrekker også at kjøkkenknivene er maks 18 cm - Liker ikke spesielt godt kniver over 20+ cm. Mellom 12 og 18 cm er perfekt for min del.

Det kommer sikkert siden av at jeg foretrekker litt "kortere" kniver, at grønnsakskniver av typen Nakiri er blitt en personlig favoritt. Liker godt å rulle fra tuppen av knivseggen og nedover mot brettet, og da er denne typen kniv elsk.

Har stort sett holdt meg til toeggede kniver så langt, men sitter veldig å snuser på å skaffe meg noen eneggede kniver i løpet av året.

Og med ordentlige kniver, må man jo selvsagt ta vare på disse også.

Sliper selv knivene mine på to typer bryner ved behov, mens jeg bruker en en stroppeplate av lær til å dra over knivene med til hverdags etter bruk og vask for hånd.

Ellers må man jo ha en ordentlig morter i hus. Foretrekker disse tunge, grove morterne, som står støtt på benkeplata mens man jobber. Fremover de litt lettere, som veldig mange selger i nyere tider.

Rivjernet til Microplane av typen zester er jeg også blitt helt avhengig av. Det beste rivjernet jeg har vært borte i så langt.

Tror kanskje det holder i første omgang.
En god morter er et must. Kona bruker den ofte. En tung sak som er laget av granitt, tror jeg.
En kniv jeg er blitt glad i er en vi fant i Thailand. Tror det er nasjonalkniven i Thailand.
Kan brukes til alt fra å dele kokosnøtter til å skjære brødskiver eller papir med, og sikkert også til å klyve ved.
 
Godt kjøkkenutstyr er et must. Men når det kommer til kopper, glass og asjetter er jeg ikke kresen. Så lenge ingen kommer med rektangulære fat. Det gidder jeg ikke.
 
Godt kjøkkenutstyr er et must. Men når det kommer til kopper, glass og asjetter er jeg ikke kresen. Så lenge ingen kommer med rektangulære fat. Det gidder jeg ikke.
Rektangulære fat, hvor maten spises fra? Sykeste jeg har hørt. De som bruker det må det være noe galt med.
 
Godt kjøkkenutstyr er et must. Men når det kommer til kopper, glass og asjetter er jeg ikke kresen. Så lenge ingen kommer med rektangulære fat. Det gidder jeg ikke.
Det må tåle oppvaskmaskin, jaffal. Vi kjøpte nye middagstallerkener til forrige jul, siden vi hadde en del gjester. Det vi glemte å sjekke, var størrelsen. De er akkurat litt for store til å stå i oppvaskmaskinen, de stopper spylearmen. Så de ble rett og slett satt bort.
Nye (litt mindre) middagstallerkener og nytt bestikk er på handlelista. Vi får vel ut finger`n en dag.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp