Velkommen til sesongtråden for NHLs 107. sesong, hvor pucken droppes den 10. oktober 2023.
Sesongen avsluttes 18. april 2024, og play-offen starter opp kort tid etter dette.

Vi har akkurat tilbakelagt oss en sesong som er historisk på flere måter.

Boston Bruins slo rekorden som tidenes regular season-lag. Med sine 135 poeng og 65-12-5 gikk Bruins inn som storfavoritter i play-offen, men her ble det bråstopp for Boston som ble kjempet ihjel av Florida Panthers allerede i første utslagsrunde. Foran sesongen er det mange som lurer på hva veien vider for Boston er.

Der de fort hadde sesongens beste goalieduo i Ullmark og Swayman så er det store spørsmålstegn om vi vil få se sistnevnte i Bruins sin drakt neste sesong. Vil vi få se flere scener av denne ikoniske feiringen, eller er det slutt for denne gangen?

Det skal også sies at de fortsatt avventer en avklaring rundt Bergeron foran neste sesong, der de allerede har mistet Tyler Bertuzzi til Leafs foran neste sesong. Det skal sies at de har fylt opp rekkene med angrepsspillerne Morgan Geekie, Milan Lucic, James van Reimsdyk og Patrick Brown, samt forsvarsspiller Kevin Shattenkirk.

Det vil være vanskelig å se at Boston klarer å forsvare denne sesongen, men man vil tro at de heller ønsker å holde koken ut over sluttspillet enn å repetere fjoråret på nytt igjen.

For det var Vegas Golden Knights som til slutt stakk av med bøtta.

Jeg kunne skrevet en hel avhandling om dette laget, og hvor gøy jeg synes det er at de vant. Laget som er Vegas sitt store hjertebarn har vært ett fyrverkeri siden de entret ligaen i 2017. Ikke bare er laget Vegas sitt første store franchise, men laget ble også ett samlingspunkt etter masseskytingen den 01.10.2017. For dem som ikke vet det er drakt #58 fredet i Vegas etter de 58 som døde denne dagen. Derfor har det vært utrolig gøy å se hvordan byen og laget har feiret denne, til slutt, meget fortjente Stanley Cup-seieren.

To lag som ser ut som vil ha spennende sesonger foran seg er New Jersey Devils og Buffalo Sabres. Devils har akkurat levert en strålende sesong bak seg, og satser knallhardt. Kontrakten til Timo Meier kan fort vise seg å bli veldig bra. De må derimot klare å fylle plassen Damon Severson etterlater seg etter at han skiftet beite til Columbus. Er dette året Šimon Nemec skal ta steget opp?

Buffalo Sabres har den lengste aktive play-off tørken i ligaen med 16 år uten play-off hockey. Dette virker derimot som året hvor denne rekken endelig kan stanses.

For Toronto Maple Leafs vil de gå inn i sesongen med ett spøkelse mindre, da de vant en sluttspillserie for første gang siden 2004 da de slo ut ett aldrende Tampe Bay Lightning. Det tok riktignok slutt i neste serie da de møtte Panthers, som kjempet dem helt ut av stilen. Etter dette har de vært igjennom en relativt turbulent periode, hvor de har byttet ut Kyle Dubas som General Manager og ansatt Brad Treliving i hans fotspor. Vi har nå begynt å se konturene av hva Treliving ønsker å få inn.

Inn har de fått inn spillere som Max Domi, Tyler Bertuzzi, John Klingenberg og Ryan Reaves. Det er helt tydelig at de ønsker å få inn fysikk og det har de fått i spesielt Domi og Bertuzzi. De har sendt ut spillere som Noel Acciari og Radim Zohorna til Pittsburgh og Dubas, Justin Holl til Detroit, og Ryan O´Reilly og Luke Schenn til Nashville.

Til tross for dette er fortsatt spørsmålet hva de skal gjøre, for de ligger fortsatt $18 millioner over cap space, og de må fortsatt signere blant annet Samsonov som står som RFA denne sommeren. Det er derimot ett lysglimt for Leafs at han var en av 22 spillere som valgte å gå under salary arbitration i går. Neste år er derimot Austin Matthews og William Nylander RFA, og det begynner å lukte slutten på Nylander i Leafs, men det skal sies at han har en liste på 10 lag han har en No Trade klausul med, som startet 01. Juli. Dette gjør det desto vanskeligere å flytte på han med tanke på at dette er (mest sannsynlig) siste sommer med flat cap space. Det skal sies at det ett viktig poeng her er at Nylander vil være en Leafs, han har ingen interesse for å skifte lag, men han ønsker seg også en fortjent lønnsøkning, og ryktene sier at han ønsker seg oversiden av $10m, noe som virker veldig vrient å få ut av Toronto.

Men det ser mer og mer ut som om at det er slutten på Leafs Big Four, som aldri ble suksessen man håpet på.

Ett annet canadisk lag som har hatt en røff sommer er Calgary Flames. Tyler Toffoli er allerede ute av døra, og befinner seg nå i Jersey. Nå er bare spørsmålet, hva skjer med Elias Lindholm og Mikael Backlund? Vil få se Jonathan Huberdeau tilbake i gammelt slag igjen? Spørsmålene er mange rundt Flames, og det skal bli spennende å se hvordan laget utvikler seg denne sesongen.

Ellers så smiler livet i Chicago Blackhawks om dagen. Etter å ha vunnet draft lotteriet, så valgte de helt forventet Connor Bedard som årets #1 pick. Dermed lukter rebuilden etter Kane og Toews desto kortere enn det kunne blitt.

Til tross for at de har signert spillere som Corey Perry, så er dette fortsatt ett fryktelig dårlig lag, så her det stort sett Bedard det er verdt å skru på TVen for.

Vi beveger oss fra en Connor til en annen. Connor McDavid har lagt bak seg en historisk sesong, hvor han endte opp med 153 målpoeng, fordelt over 64 mål og 89 assister over 82 kamper. Sesongen endte opp som en personlig seier for McDavid, med ett nytt Hart-trofe, men dette må være en spiller som lukter Stanley Cup denne sesongen.

Det er vanskelig å beskrive hvor god McDavid faktisk er. Det eneste som er riktig å sammenligne med i moderne tid er det Lionel Messi har drevet med i Barcelona over mange år, for såpass dominant er McDavid. Han gjorde en vital endring foran fjoråret som viser drivet hans til å hele tiden bli enda bedre, og farligere på isen. Dette var året han fant ut hvor viktig skuddet hans er, og han har utviklet releaset og mentaliteten sin noe voldsomt. Det var noe han også var veldig åpen om at han jobbet hardt med i fjor sommer, hvor han studerte mye film av mål og målscorere for å bli en mer effektiv målscorer. Her viste han blant annet til Matthews sine evne til å score alle slags type mål.

Resultatet prater for seg selv.

Hans første syv sesonger lå han på 0.49 mål per kamp, forrige sesong hoppet dette tallet opp til 0.83 mål per kamp.
Før fjoråret var hans høyeste notering for antall skudd per kamp i 21/22 sesongen hvor han lå på 3.93 skudd per kamp.
I 22/23 sesongen steg dette til 4.29 skudd per kamp. I statistikkbolken Rush Goal Leaders knuste McDavid all konkurranse med sine 25 mål. Nærmest var J. Hughes, Kreider og Scheifele med sine 12 mål hver.

Med denne utviklingen har forsvarsspillerne en helt umulig oppgave med å stoppe McDavid, da de enten kan prøve å stå i kropp hvor han kjører fra dem, eller så rygger dem i respekt for farten hans og med den nye shoot first-mentaliteten vil han få masse rom for å nettopp skyte. Man kan også se at dette har betalt seg i power play-spillet hans. Der hans tidligere rekord lå på 11 PP-mål gjennom en sesong, endte han opp med 21 PP-mål.

Og med denne nye aggressive mentaliteten foran mål, så får også playmakeren i McDavid skinne, noe hans 89 assister også beviser. Der McDavid får så mye oppmerksomhet er han fortsatt elite i å finne lagkamerater i gode posisjoner.

Men hockey er og forblir en lagsport, og han har fortsatt til gode å finne ut av play-offen. Er dette året?

Dette finner vi ut av snart, det er ikke så lenge til pucken droppes igjen.

Ellers er det fire kamper som skal spilles i Sverige denne sesongen, alle i Globen/Avicii-Arena, mellom 16.-19. november.
Kampene er Detroit Red Wings - Ottawa Senators (16.), Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs (17.), Minnesota Wild - Ottawa Senators (18.) og Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild (19.).

I årets Heritage Classic, som er den syvende i serien, får vi rett og slett The Battle of Alberta. Oilers møter Flames den 29.10, og vil være det første Battle of Alberta som skal spilles utendørs. Kampen vil spilles i Edmonton.

Winter Classic 2024 vil gi oss en liten godbit med rett og slett ligaens to yngste franchiser møter hverandre. Seattle tar i mot Vegas den 01.01.24.

Til slutt er Stadium Series tilbake igjen for første gang siden 2016. Det vil være to oppgjør denne sesongen. Begge vil bli holdt på MetLife Stadium. Den 17. februar tar Devils i mot Flyers, og den 18. februar møtes Rangers og Islanders.

Årets All-Star kamp er planlagt at skal gå av stabelen 03.02.24, i Toronto.

Det kribler allerede.
Kjør ny sesong!

Ikke overrasket, vært murringer om det lenge nå.

Nå har man ett år igjen av the core four, og den eneste endringen man reelt kan gjøre er å endre trener for et siste push med dette materialet man har.

Marner ut har jeg for øvrig veldig vanskeligheter med å se for meg trades vekk i år.
Ganske utakknemlig oppgave med en tropp som et litt vel topptung. De må prøve men i min bok er det GM’en og hans disponeringer med for mange store kontrakter offensivt som ødelegger for Toronto. Ikke hvem som trener de

100%. Jeg tror at Keefe kjapt får seg en jobb ett nytt sted i løpet av årets off-season. Jobben han gjorde med Marlies er nok fortsatt noe man ønsker å gjenskape i NHL.

Men helt siden exiten i G7 har det vært ganske tydelig hvor det kom til å bære.

Og ja, det er en ganske utakknemlig jobb, men det er den situasjonen Leafs sitter i nå enten de vil det eller ei. Tavares går inn i sitt siste år, og man må gi det et endelig forsøk nå med denne gruppen, og da er dessverre HCen det letteste å skifte ut.

Blir vel Berube inn nå, så får man se hva han får til der oppe i nord.

DeBoer synes jeg også svarer veldig godt for seg her angående ståa i ligaen om dagen:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Hvor mange andre lag i ligaen har en såpass ubalansert tropp med tanke på kontrakter? Er en sju spillere hos Leafs som tjener vanvittig mye mer enn de andre.

Berube er vel den fremste kandidaten til å ta over Leafs, ja. Samtidig han han en del sesonger i seg og fikk fyken midt i sesongen nå og kunne hatt godt av et friår? Det har i alle fall Gerard Gallant hatt etter at han fikk fyken i Rangers. Det kan være en annen kandidat. Med tanke på hvor ulike Berube og Gallant er så kan det nok være stor forskjell på hva styret i Leafs og spillerne hadde tenkt om de to nevnte. Også Mike Sullivan kan være en mulighet her dersom Penguins tenker at nok er nok etter to sesonger uten sluttspill.

Selv om det ble en 5-3 seier til Dallas her, klarer jeg ikke å ikke tenke at Avs sitter med samme følelse her som etter G1 mot Jets. Man ligger under 4-0, men så klarer man nesten å snu det med 4-3 mot et så bra lag som Stars.

Resultater i natt:
Carolina Hurricanes- New York Rangers 2-3 OT
Dallas Stars- Colorado Avalanche 5-3

Første kamp i Raleigh i denne serien etter at de to første kampene i MSG hadde endt med Rangers-seire. En bra 1.periode av Canes og etter 10 minutter tok de da også ledelsen da Orlov dumpet inn pucken og Guentzel styrte pucken i mål. Andre periode fortsatte i samme leia der Canes hadde mange skudd, mens Sjesterkin reddet forsøkene. Etter rundt åtte minutter av perioden var Rangers i undertall, men kontret gjennom en flott pasning av Zibanejad som fant Kreider på bakerste. 1-1. Trocheck også med en kjempesjanse alene med Andersen, men skuddet gikk utenfor. Og seks minutter ut i 3.periode så hadde Rangers snudd kampen da Trocheck satte opp Panarin som la til Lafreniere som kunne skyte og score. Canes trykte på for utligning og halvannet minutt før slutt de betalt for strevet da Sjesterkin knakk kølla til Aho, men en retur gikk ut til Svetsjnikov som satte pucken i mål. Dermed gikk kampen til OT. Og bare litt over halvannet minutt i perioden var det over da Lanfreniere slo pucken rundt vantet og fant Trocheck som så fant Panarin som flikket pucken i mål. Canes med hele 47-25 i skudd på mål i denne kampen her, men Sjesterkin stod en solid kamp der han reddet 45 skudd ved siden av at presisjonen i det Canes foretok seg var så som så. Dermed leder Rangers nå denne serien 3-0 og Canes må nå vinne neste kamp.

Avalanche med første stikk i dette oppgjøret etter at Stars hadde gitt fra seg en 3-0-ledelse. 1.periode var jevn, men etter 15 minutter var Stars i PP der Hintz slo en fin pasning på bakerste der Heiskanen møtte pucken og satte den i mål. Deretter flere solide redninger av Oettinger. To minutter ut i 2.periode stod det 2-0 da Marchment la til Lundell som fintet skudd og la pucken til Hintz som satte pucken i mål. 16 minutter ut i perioden stod det 3-0 etter at Stars hadde vært i PP og Heiskanen førte pucken og avsluttet fra distanse samtidig som at han var heldig med flere spillere som blokkerte for sikten til Georgiev. Og to minutter før pause kom da også 4-0 da Stars kontret i undertall der Harley først avsluttet før så Seguin avsluttet en gang og satte så returen fra Georgiev i mål. Dermed et meget godt utgangspunkt for Stars til 3.periode. Men fra fire spilte minutter av 3.periode og utover så startet Avs med sin opphenting. Først ved Kiviranta, deretter Duhaime før så Nitsjusjkin gjorde 3-4 med fire minutter igjen av perioden. Avs fortsatte å presse på for utligning, men med 21 sekunder igjen kunne Lundell sikre seieren da han fra egen sone slo pucken i åpent mål til 5-3. Dermed slapp Stars med skrekken her og vant 5-3 og utlignet serien til 1-1.

Kamper til natten:
Boston Bruins- Florida Panthers 01.00 VSport1
Vancouver Canucks- Edmonton Oilers 04.00 VSport1

Avalanche er så gode på hjemmeis, at dette leder dem 3-1 i matcher etter kampene i Denver. Det er jeg 100% sikker på.

Boston Bruins- Florida Panthers 2-6
Vancouver Canucks- Edmonton Oilers 3-4 OT

1-1 så langt i denne serien og nå skulle første kamp i Boston spilles. Bortelaget med en sterk start der de la et sterkt trykk mot Swaymans mål. Og etter åtte minutter satte Rodrigues inn 1-0 da han fikk pirket pucken via Swayman som endte opp med å slå pucken i mål. 2.periode fortsatte litt i samme mønster som første og på tampen av perioden scoret Florida to PP-mål, først ved Tarasenko og deretter ved den store formspilleren Verhaeghe der Tkachuk og Barkov kombinerte i forkant, Sju minutter ut i 3.periode var Florida nok en gang i PP da Tkachuk la opp til skudd som Montour sendte i nettet fra distanse. 4-0 og Florida med et meget effektivt PP-spill. Lauko fikk så inn et reduserings mål etter å ha blitt spilt i posisjon av DeBrusk og Beecher før så DeBrusk gjorde 2-4. Nå var det kamp igjen i TD Garden. Bruins presset på for flere reduseringsmål, men i stedet kunne Reinhart score på åpen kasse og deretter kunne Florida score nok et PP-mål ved Rodrigues og fastsette resultatet til 6-2. Fire innslupne PP-mål og to særdeles slappe perioder av Bruins og nå leder Florida serien 2-1.

Første oppgjør her endte med hjemmeseier. Dette var andre oppgjør i Vancouver før serien tas videre til Edmonton. Fire minutter ut i perioden så satte Pettersson 1-0 etter en flott pasning av JT Miller da Vancouver var i PP. Fem minutter senere var det Oilers sin tur til å score i PP da McDavid og Draisaitl glei rundt og det til slutt endte med at tyskeren satte pucken i mål. En del store sjanser til Oilers på tampen, men Silovs gjorde flere fine redninger. Minuttet ut i 2.periode så tok Canucks ledelsen igjen da Soucy skjøt og Boeser styrte skuddet i mål. Men ikke lenge etter puckdrop så stod det 2-2 da McDavid slo pucken fra bak mål og mot Ekholm som klinte den i mål. Inn i periodens siste to minutter sendt Zadorov Canucks tilbake i ledelsen da han fra en nærmest umulig vinkel langt ut til venstre langs mållinjen skjøt pucken forbi Skinner. Nesten seks minutter ut i 3.periode rev McDavid seg løs og kom alene med Silovs og satte pucken i mål til 3-3. Oilers presset nå hardt på for vinnermålet, men Silovs holdt Canucks inne med flere gode redninger og kampen gikk til OT. Fem og et halvt minutt ut i OT-perioden skjøt Bouchard. Pucken gikk så via kølla til Cole fra Canucks og i mål. Et meget heldig mål og Oilers vant dermed kampen. McDavid her med solide 1+3 og Oilers har nå utlignet serien før den drar til Edmonton.