Vilkår og regler


Regler for Diskutopia.no
Velkommen til Diskutopia.no, en online plattform hvor vi ønsker å skape et åpent diskusjonsmiljø. For å sikre at forumet vårt er trivelig for alle, har vi et sett med regler som vi ber deg om å følge. Vi vil gjerne ha hjelpen din til å lage det beste forumet mulig. Det er viktig at du overholder norske lover og regler når du deltar på dette forumet. I tillegg har vi satt opp noen regler for å sikre at forumet forblir et hyggelig sted. Vi gjennomgår ikke innleggene på forhånd, men hvis et innlegg bryter med våre regler eller norsk lov, vil det bli fjernet så snart det blir oppdaget.

Vi er avhengige av at dere varsler oss om overtredelser eller brudd på reglene. Vær oppmerksom på at moderatorer ikke er til stede i alle tråder eller til enhver tid. Det betyr imidlertid ikke at klagefunksjonen skal misbrukes, for eksempel ved bevisst klaging på meningsmotstandere for å få dem utestengt. Gjentatte tilfeller av slik misbruk kan få konsekvenser.
Brukerkonto

 • Du kan bare ha én konto, og denne kontoen bør ikke ha et navn, avatar eller signatur som kan forveksles med offentlige tjenester, bedrifter, merkenavn eller ekte personer, med mindre kontoen tilhører personen selv.
 • Brukerkontoen er personlig og skal ikke brukes av andre. Alt som skrives fra denne kontoen, vil anses som skrevet av deg.
 • Du er personlig ansvarlig for innholdet i innleggene du publiserer.

Personlige meldinger

 • De samme retningslinjene gjelder også for personlige meldinger.
 • Bortsett fra det, er innholdet i meldingen mellom avsenderen og mottakeren.
 • Hvis du mottar ulovlige, ubehagelige, ufine, osv. personlige meldinger, kan du kontakte en administrator eller moderator. Administratoren vil reagere på samme måte som ved regelbrudd i forumet.

Forskjellige reaksjoner på regelbrudd

Moderatorene håndhever forumreglene i tråd med gjeldende retningslinjer. De kan også gi reaksjoner på tråder, innlegg og brukere av grunner som ikke er spesifisert i reglene, men i slike tilfeller skal moderator gi en begrunnelse til brukeren.

Administrator og moderatorer samarbeider for å håndtere alle klager og sikre at avgjørelsene er upartiske. Ved regelbrudd kan det gis forskjellige reaksjoner basert på alvorlighetsgraden. For mindre brudd på reglene kan innlegg eller tråder bli slettet/stengt, og signaturer og avatarer som bryter med reglene kan også fjernes.

For grovere brudd eller gjentatte overtredelser kan reaksjonen være en advarsel eller midlertidig eller permanent utestengelse av brukerkontoen. Alle regelbrudd blir loggført og er tilgjengelige for forumets administrator og moderatorer. Tidligere reaksjoner kan tas med i betraktningen ved vurdering av nye regelbrudd. Politiet eller internettleverandøren kan bli varslet ved grove brudd på norsk lov. I slike tilfeller skal moderatoren gi brukeren en begrunnelse.

Innspill til moderering skal kun tas i riktig underforum.


Personvern

 • Med unntak av det som er nevnt ovenfor, vil brukeropplysninger under ingen omstendigheter deles med tredjeparter.
 • Brukeropplysningene vil bli lagret på forumet så lenge kontoen er aktiv, og de kan lagres i inntil 6 måneder etter at kontoen er deaktivert eller brukeren er permanent utestengt.
 • Du kan be om å få slettet din egen konto, men tråder og innlegg du har skrevet vil fortsatt være tilgjengelige på forumet.
 • Brukere med aktive advarselspoeng kan ikke slette seg før disse har utløpt.
 • Diskutopia.no fraskriver seg ethvert ansvar for tap, skader eller ulemper som følge av bruk av tjenesten i strid med disse reglene eller norsk lov.

Advarselspoeng og utestengelse

 • 1 poeng fører til en skriftlig advarsel.
 • 2 poeng fører til en skriftlig advarsel.
 • 3 poeng fører til 3 dagers utestengelse.
 • 4 poeng fører til 5 dagers utestengelse
 • 5 poeng fører til 7 dagers utestengelse.
 • 6 poeng fører til 14 dagers utestengelse.
 • 7 poeng fører til 1 måneds utestengelse.
 • 8 poeng fører til permanent utestengelse.

Flere brukerkontoer for samme bruker fører til permanent utestengelse. Hvis brukeren ikke mottar flere advarsler i løpet av 6 måneder, vil en av de tidligere advarslene slettes. Etter ytterligere 6 måneder uten nye advarsler vil enda en tidligere advarsel slettes, og slik fortsetter det.

Dette systemet hindrer ikke permanent utestengelse hvis regelbruddet er grovt nok.


Husk

 1. Hold deg til emnet. Diskuter sak og ikke personen du debatterer med. Trolling, flaming og andre former for personangrep er ikke tillatt.
 2. Innlegg med upassende språkbruk, ærekrenkelser, trakassering, trusler, hatefulle meldinger eller bevisst spredning av usannheter vil bli slettet.
 3. Bruk en høflig tone. Et godt språkbruk bidrar til et bedre forum.
 4. Hersketeknikker, stereotypisering av andre, bruk av stråmenn og grove avsporinger vil bli slettet.
 5. Innlegg med lenker til pornografisk eller rasistisk innhold vil bli slettet. Usaklige innlegg og innlegg som kun inneholder reklame, vil bli slettet.
 6. Innlegg som identifiserer eller forsøker å identifisere gjerningspersoner i kriminalsaker, eller oppgir adresser i slike saker, vil bli slettet.
 7. Spoilere, for eksempel fra filmer, TV-serier, konkurranser og sport, skal ikke deles uten bruk av spoilertag.
 8. Unngå å dele informasjon som telefonnummer, e-post, adresser, personlige opplysninger eller konfidensiell informasjon om identifiserbare personer. Unngå også å involvere familie når du diskuterer aktuelle saker. Forumet bruker norsk som hovedspråk, men svensk, dansk og engelsk kan også aksepteres.
 9. Husk at innleggene du publiserer er synlige for alle umiddelbart. Unngå å skrive sensitiv informasjon som kan bli misbrukt.
 10. Bruk kilder hvis du siterer fra andre, men unngå å sitere hele artikler. Bruk gjerne korte utdrag og gi en lenke til kilden.
 11. Innlegg som oppfordrer til lovbrudd eller bryter opphavsretten, vil bli slettet. Dette gjelder for eksempel strømming av fotballkamper uten rettigheter.
 12. Husk å oppdatere deg rundt regelverket før du åpner en eventuell klage.

Forumets ledelse forbeholder seg retten til å handle resolutt i de sammenhenger hvor brukeres adferd anses direkte å motstride debattens kjerne. Dette gjelder også brukere som anses å gi moderatorer en overdreven arbeidsmengde, som skader tråders debattklima på en måte som gjør at et flertall holder seg unna, eller som risikerer forumets omdømme på en uopprettelig måte. I slike instanser gis det anledning til å gi en siste advarsel, hvor det etter dette er rett ut og farvel, uten noen videre diskusjon.Sist oppdatert: 09.08.2023

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp