Tips og triks - Redigeringsvindu

Det finnes gode muligheter til å få en tråd eller innlegg litt mer spennende hvis man vet om triksene for redigering. Hos Diskutopia er (nesten) alt av BB-kode innebygd og brukervennlig. Det er selvfølgelig mulig å skrive BB-kode fra scratch om man heller vil det.

For en fullstendig liste over BB-koder som kan brukes på forumet, trykk her.

Knapperaden ved ny tråd ser slik ut:

Forklaring:

Fjern formatering. Fjerner all formatering du har gjort i teksten. Fjerner ikke manuell BB-kode.

Gjør teksten fet.

Gjør teksten kursiv.

Endre skriftstørrelse. Standard er 15, minste er 9 og største er 26.

Endre tekstfarge. Du kan velge en eksisterende farge eller skrive inn et eget HEX-nummer.

Trykker du på får du enda flere valg for utseende på teksten:

Fonter: Velg mellom ulike fonter.

Gjennomstreking

Understreking

Gir deg mulighet til å vise koden inline mellom vanlig innleggsinnhold. Syntaks vil ikke bli uthevet.

Gir deg mulighet til å vise tekst inline mellom normalt innhold som skjuler tekst som kan inneholde skjult innhold og må klikkes på av brukeren for å sees.

Du kan lage lister eller innrykk. Du kan lage lister med nummerering og punktmarkering, samt lage ett eller flere innrykk

Justerer teksten til høyre, venstre eller midtstilt.

Lar deg velge avsnittsformat.

Legg til ekstern lenke. Når du har fylt inn påkrevde felt kan du justere, endre og fjerne lenken som du vil.

Legg til bilder. Du kan kopiere direkte fra en nettside, laste opp eget bilde fra egen PC eller mobil eller legge inn bilde som URL som på FD

Når du har lagt inn et bilde får du flere muligheter for å endre bildet:

Tilpasser bildet som høyrestilt, venstrestilt eller midtstilt (standard).

Lar deg manuelt endre bildestørrelse i bredde og høyde.

Du kan også dra i bildekantene for å justere med frihånd.

Legg til bildetekst.

Lar deg erstatte bildet.

Slett bildet.

Legg til ekstern klikkbar lenke på bildet.

Smileys. Fullstendig liste over smileys kan finnes her.

Media. Du kan legge til mediafiler fra Apple Music, Dailymotion, Facebook, Flickr, Giphy, Imgur, Instagram, Pinterest, Reddit, SoundCloud, Spotify, TikTok, Tumblr, Twitch, Twitter, Vimeo og YouTube.

Fra enkelte steder som Youtube kan du også legge inn en direkte lenke uten kode for at det skal fungere. Test med forhåndsvisning om du er usikker.

Legger til et sitat du velger selv.

Lar deg lage enkle tabeller. Fungerer som i Excel.

Når du har lagt inn et bilde får du flere muligheter for å endre bildet:

Lar deg lage en tabellheader (en blå tykk strek over rad 2)

Lar deg slette hele tabellen.

Legg til rader.

Legg til kolonner.

Legger til en horisontal linje.

Lar deg skjule tekst som spoiler.

Viser teksten i en av flere programmeringsspråk der syntaksen utheves om mulig.

Til slutt har du noen andre funksjoner:

Lar deg angre og gjøre om det du har utført.

Gjør innebygd BB-kode om til manuell kode.

Lar deg lagre og slette utkast.

Til slutt kan du trykke forhåndsvis for å se hvordan det vil se ut.

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp