Hvilken restaurant var du på sist ?

Sumo i Bjørvika. Delte ymse sushi til forrett, også og deling til hovedrett med blant annet Pad Thai, Pork Belly, og noe laks med asiatisk vri. Riesling i glasset, og som endel andre steder i byen er det ganske rimelig å legge på litt ekstra og gå fra en OK til en ganske bra Riesling.
 
Årets første besøk på Geita forrige lørdag, og godt å se at de holder den skyhøye standarden også i 2024, og det i tillegg til at de nok har hatt mye å gjøre i forhold til åpninga av vinbaren.
Har de fremdeles den teite policyen at de bare vil ha bordbestillinger med fire eller flere deltakere? Sist gang vi prøvde å bestille bord der så var alt fullt men hvis jeg endret til 4 personer så kunne vi få bord nærmest umiddelbart.
 
Har de fremdeles den teite policyen at de bare vil ha bordbestillinger med fire eller flere deltakere? Sist gang vi prøvde å bestille bord der så var alt fullt men hvis jeg endret til 4 personer så kunne vi få bord nærmest umiddelbart.
Jeg har bestilt bord til 1 der flere ganger
 
Ett par kjappe anmeldelser.

Lutlaget nyåpnet i Barcode området.
Nok en eks Maaemo kokk. de har ett veldig stort lokale og kjører brasserie preg som det er flere av i det området.
Ikke noe å skryte veldig om men god mat og hyggelig betjening.

Min score 6/10

Så en tur til Zurich
Gaijin Izakaya gode japanske retter men ikke så bra som anmeldelsene tilsa
La Rotisserie, Michelin restaurant med en del gode retter men for eksempel norske kamskjell ble borte i masse tilbehør som skjulte smaken. Personalet ble litt satt ut av en nordmann kledd for metalfestival kom å spiste lunsj men det gikk bra :)
Boucherie August Sveitsisk lokal mat, det var veldig bra 7 forskjellige pølser med god sennep

Tilbake til Oslo og Eero mye skryt i avisene men dette var den dårligste matopplevelsen jeg har hatt på lang lang tid.
Kelnere som var helt uinteressert, ene retten var umulig å spise opp de bare tok den bort uten å spørre om hvorfor den knapt var rørt.

Min score 2,5/10

Omakase
var derimot en god opplevelse med 19 serveringer og forskjellige saker som passet godt.
De ulike nigiriene kunne for meg hatt litt mindre ris slik at du får med deg smakene av fisken mer

Min score 7/10

Geita
for andre gang i år og selv om Axel bruker tiden på Bukken så leverer de høy kvalitets 7 retter med gode viner.
Ørreten var vel enda bedre enn sist, råreker, hamachi og skrei var alle veldig gode. Hummer kunne vært noen sekunder mindre varmebehandlet.

Min score 7,5/10
 
Ett par kjappe anmeldelser.

Lutlaget nyåpnet i Barcode området.
Nok en eks Maaemo kokk. de har ett veldig stort lokale og kjører brasserie preg som det er flere av i det området.
Ikke noe å skryte veldig om men god mat og hyggelig betjening.

Min score 6/10

Ser dog DN skryter av pommes friten der
 
Eldhuset Grünerløkka.
Det er sjelden alle de 2 voksne + 2 ungdommer er fornøyd. Men her var det terningskast 6 fra alle.

Enesten lille skåret var at jeg fikk brownies severt i glohett form. Kelneren sa ikke fra og jeg endte med å brenne meg.
Det gikk heldigvis bra etter jeg holdt isbit i handa en halvtimes tid.
Fikk 10% vennerabatt :)
 
Ser Eldhuset Bislett er ratet som nr. 19 ut av 1203 restauranter i Oslo, så det stemmer jo bra med våres erfaring.
 
Har de fremdeles den teite policyen at de bare vil ha bordbestillinger med fire eller flere deltakere? Sist gang vi prøvde å bestille bord der så var alt fullt men hvis jeg endret til 4 personer så kunne vi få bord nærmest umiddelbart.
Har alltid kun bestilt bord til 2 eller 3 , aldri vært noe problem å få det
 
Streng tatt ikke restuarant, men servering som på restaurant..... Gamlebyen Mat & Drikke har diverse arranementer. I dag var det potetball. Tradisjonelt med to middels store potetballer. En liten bit pølse. En liten bit salt (?) fårekjøtt. Kålrabistappe og litt sjy.

Veldig statselig lokale - fine bord med hvite duker. Hyggelig servering. Men menyen er ikke stor - dvs, det er ingen meny - det er bare en rett denne kvelden som på andre tilsvarend arrangementer, som kan f.eks. være skrei eller fårikå.

Maten smakte helt greit. Ballen hadde god smak og konsistens. Kålrabisappe var ok. Kjøttet var litt rart på konsistens, og ikke topp smak heller. Så noe under Kaffistova, som jeg heller ikke synes er helt topp. Så terningkast svak 4-er for maten, og da er jeg vel litt snill...

... dog er prisen veldig grei - 250 kroner for porsjonen. 80 kroner for en flaske pils. Så full middag med øl for 330 er kurant og bra. Vil nok prøve senere, selv om jeg ikke vil stå først i køen for matens skyld.

 
Gangnam, Munkedamsveien Oslo

Var vel første rene Koreanske restaurant i Oslo. Set menu med vinpakke. Forretter var Dumplings og pannekake med Kimchi. Pannekaken var god. Dumplingsene mye deig. Så kokte riskaker med chili. relativt smaksløst, gummukonsistens på risen. Hovedrett var Bulgogi samt kylling. Entrecoten var grei, kylling det samme, men man har smakt det før. Desserten var is laget av grønn te og riskaker.

Tror tiden har løpt fra Gangnam. Det mest interressante med hele måltidet er varianter av Risvin som man får servert. Maten er ganskje kjedelig, man føler at man kunne fått det samme hvor som helst. J2, selv om jeg ikke har vært der etter at de byttet konsept er i en helt annen liga.

Gangnam får 3/6.
 
Var på en restaurant Halden som jeg selvfølgelig har glemt navnet på. En hyggelig utenlandsk kelner som ikke forsto så mye av vår vestlandsk-norsk, men det er vi vant til. Det gikk kjempefint likevel.

En fantastisk mør og smaksrik lammefilet med en utrolig god saus, og muligens den beste pommes fritesen jeg noen gang har smakt, servert i tilberedelsesbeholderen. Noen stekte grønnsaker ved siden av.

Vi måtte vente omtrent 30 minutter på maten, noe jeg mener er innenfor.

Full pott for mat og service her. Synd jeg ikke bor i nærheten. pris: 360 kroner, noe det var vel verdt.
 
Olympen, Lompa, hyggelig å se at det var vel halfullt på en lørdag ettermiddag. Asiatisk ribbe -nudler, sopp og kimchi - maten kom fort på bordet. Tre-fire fine ribbestykker - godt med nudler, fin kimchi som var most litt, med vilje, vil jeg tro,, friske biter av grønnsaker og sopp. Terningkast 5.

Grei og hyggelig service. Hovedretter stort sett rund 300 kroner, meget greit - og forsatt halvliter øl (Hansa) til under 100 kroner (99). Anbefales. Ser at de har satt Bangers & Mash på menyen - et tips jeg hadde for en del måneder tilbake, da de ba om tips - skal prøve den neste gang, tenker jeg.
 
Var på Brasserie Ouest på Frogner forrige fredag. Klassisk fransk sted med trivelig atmosfære. Spiste froskelår og østers til forrett, og piggvar til hovedrett. I glasset cremant til forretten og hvit burgunder til hovedretten. Velsmakende retter alle sammen og en veldig god hvitvinsmatch til hovedretten. Espresso Martini til dessert. I det hele tatt en veldig trivelig kveld. Kom på ca. 1500kr per pers. Terningkast 5.
 
På tide med en ny oppdatering da det har vært noen gode restauranter siden sist og det blir mye spennende de neste dagene.

Liminal
Tredje gangen der i år og andre runde av sjømatsesongen
Rå reker med kaviar, veldig godt men Geita lager den litt bedre
Ål er noe kona liker veldig godt og denne falt i smak
Kamskjellene var perfekt stekt og nydelig saus
Fermentert potet, godt men ikke noe wow
Breiflabb, veldig god fisk med god saus
Ikejime med lardo, kunne droppet lardo på en veldig god fisk

Totalt koster menyen 750 kr så mye verdi for pengene
Min score 7/10

XEF

Mange gode snacks tror vi endte med 8/9 stykker, de fleste av veldig høy kvalitet mens noen var kanskje for tekniske uten at det ga noe spesiel smak
Sardine tartar med saus som er litt uvanlig veldig god med kaviar som ga litt salt smak
Store spanske reker såvidt vært på grillen kunne kanskje hatt litt mer salt
Piggvar, så ut som den var overstekt men var helt perfekt og en av de beste jeg har spist
Wagyu fra Japan, ofte så føler jeg at det er mer gimmick en så fantastisk godt. Dette er vel den beste jeg har smakt uten at jeg kan si at det er verdt kiloprisen
Due, hadde duene som sitter på verandaen min smakt like godt så hadde jeg grillet de ofte.

Min score 7,25/10

Gaijin Izikaya København

Veldig mye gode smaker med en dedikert kokk som nok er litt overarbeidet da han må sjekke absolutt alt som serveres.
Den beste retten var en japansk melkebun med tartar og kaviar endte opp med å be om en ekstra

Min score 6,75/10

Calma København
Kamskjell crudo, veldig godt
Tartar med ost og nøtter som var litt ny opplevelse også veldig godt
Sweatbread, veldig god saus kjøttet var kanskje litt for stekt og liten smak

Min score 6,25/10

Connection by Alan Bates

En rett var veldig bra og det var fisk med råker og asparges med en god skal vi si dressing til
Resten var ganske skuffende på ett sted som ønsker michelin og priser seg deretter

Min score 4,75/10

Madonna

De har fått bort de fleste av barnesykdommene og leverer god mat
4 retter for 500kr er en veldig god deal.
Var ute med jobben og de fleste tok en eller to av hovedrettene som nok ikke var veldig gode.
Jeg valgte derimot 3 veldig gode forretter
Tartar med sylted knutekål var det beste
Sopptaco var godt men kunne hatt litt mer chili
Suppen med nudler hadde mye smaker men selve nudlene var ok+

Min score 5,75/10
 
Vinland. Startet med løksuppe med sjøkreps. Palladius, en sør-afrikaner primært laget på chenin blanc i glasset. Helgrillet piggvar til hovedrett, men den historisk berømte Chateau Montelena (2013) som følge. Avsluttet med iskrem sundea "norvegienne".

Bra mat, hadde dog valgt en annen dessert neste gang. Det som trekker ned var at det tok lang tid før hovedretten kom
 
Var på Dumplings as i går, det nye ganske hypa stedet til Morten Ramm på løkka. Vi fikk bord først kl 21:15, og bestilte for et par uker siden. Restauranten ligger i de gamle lokalene til Bass, og stedet er minimalistisk både i interiør og mat. Vi testet de fleste dumplingsene deres tror jeg, men svin og kongekrabbe var de som falt best i smak. Av andre jeg husker var det løyrom, kylling, biff og sopp-dumplings på bordet. Av sideretter gikk vi for kinesiske brødpinner, kimchi, og piggvinsopp(?) Drakk en enkel beaujolais til. Stedet var litt som forventet, smakfull mat om noe enkelt. Kostet i underkant av 800kr per pers, og vi spiste oss godt mette, delte en flaske vin og tok deres variant av Negroni til dessert. Servitøren vår var åpenbart under opplæring. Terningkast 3.
 
Sist redigert:

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp