Hvilken restaurant var du på sist ?

I dag ble det et besøk på ærbødige Eggen Restaurant, dessverre synes jeg ikke entrecote'n som ble servert var like majestetisk som utsikten og gondolreisen.

Eggen-Restaurant_1.31-MB.jpg
 
I dag ble det et besøk på ærbødige Eggen Restaurant, dessverre synes jeg ikke entrecote'n som ble servert var like majestetisk som utsikten og gondolreisen.

Eggen-Restaurant_1.31-MB.jpg
Man skal lete lenge etter en mer fantastisk restaurantplassering.
 
Tur på Plah i forrige uke. Flotte og stemningsfulle lokaler (dog uten utsikten det kan vises til over her).

21 retter til sammen, så man ble mett selv om flere av disse var små petit fours og lignende.

Hyggelige, høflige og kunnskapsrikt personale og tildels fantastiske smaker i flere av rettene. Utrolig mange forskjellige krydder og smaker i det thailandske kjøkkenet, og parret med norske råvarer blir kombinasjonen meget, meget bra. Ikke noe man tar seg råd til hver helg, men en ganske unik opplevelse når man gjør det.
 
1688904089081.png


Blir lite spising i Norge neste måned så legger ut min subjektive liste over steder jeg har spist siste året i Oslo.
Var på Bar Amour på fredag og det var en veldig bra opplevelse. For dere som er i Oslo i sommer så gjør de en pop up på Kunstnernes hus
 
Herlig liste. Ser en del steder tar sommerstengt nå fra 10. så får se hva det blir til i sommer.
 
Måtte en tur innom favoritt-resturanten NAMA i Bergen når jeg var der.
Ål-makien holdt mål og vel så det som vanlig, mens Hot Phila-makien var merkelig slapp på smak siden forrige gang jeg var der. Mulig det er utbytte av kokker for sist jeg var der var pre-koronatid.

Litt skuffende.
 
Bombay Tandoori i Tønsberg. En god mix av retter både lam, kylling, scampi og vegetar. God alt sammen, men som vanlig er medium utenfor Ring 2 ganske slapt
 
Korea Ginseng Chicken Soup i Seoul.
Vært nevnt i Michelin 7 år på rad.
Litt usikker på hvorfor, de har laget samme mat siden 1960 da burde det ha vært mer smak i suppa synes jeg.
Men for all del god suppe
 
Buchon Yukhoe i Seoul.
Spesialisert seg på rå biff, valgfritt om du vil ha med blekksprut som fortsatt rører på seg når den serveres.
Liten posjon til kona og stor til meg.
Fantastisk godt med godt tilbehør, kona spiste mye av min og.
Vurderer å gå tilbake selv om det er masse annet å prøve her.
 
Peppes på OSL. En half&half. Rio Grande til kona og meg, Ham&pepperoni på barnas halvdel. En pils til

Største overraskelsen var at også Rio Grande har kuttet i de vanlige «peppes-firkantene» da denne alltid tidligere var i trekanter
 
Ramen på en lokal sjappe i Tokyo.
30 min kø for å komme inn.
Utrolig gode nudler og mye smak i suppa.
Helt klart verdt ventetiden.
 
Ramen på en lokal sjappe i Tokyo.
30 min kø for å komme inn.
Utrolig gode nudler og mye smak i suppa.
Helt klart verdt ventetiden.

Asia-turne på deg ? Ramen er godt, en av de tingene jeg er svært fornøyd med har tatt av litt i Oslo de siste årene.
 
Vink/Aftenposten anmelder Baltazar i dag. Og som jeg sa på det andre forumet, det var svært skuffende der. Artig nok har de spist den samme piggvaren som vi spiste og sier akkurat det samme som jeg sa: Sjalottløkpureen er direkte vond på smak - bitter og malplasser.

Det er for meg en gåte hvodan et kjøkken kan holde på i flere uker med å servere en puree av løk som er ekstremt bitter, ja faktisk direkte vond på smak, sammen med det absolutt fineste og dyreste fiskeslaget !
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp