Hvilken restaurant var du på sist ?

Botin - verdens eldste restaurant...


Ikke så enkelt å få bord, men bestilte i god tid. Kveldssetet åpner 20:00 og det var allerede kø utenfor, men gikk kjapt gjenom med reservasjon kl 19:55..... Første jeg tenkte grøss om jeg havnet sammen med de godt voksne nordmenne i sånn halvsnobbelte og halvveist harry lyse dongeribukser...

.. det gikk bra. Slapp disse. Flotte lokaler og artig og observere folk her. Utrolig proff service - 3-4 steg oppover klarte de forskejllige servitørene å fordele de som hadde bestilt bord å plassere folk. Fikk bord i andre etasje...

. det eneste riktige her er å spise pattegris. Eventuelt lam. Men for å drøye litt opplevelsen tok jeg også en gazpacio - veldig god - tenkte først det var litt kjipt at det ikke var hakka grønnsaker oppi, men dette kom etter hvert, der jeg kunnev velge hva jeg ville ha oppi av dette... Perfekt. Veldig god suppe!!

Sa jeg hadde god tid, noe servitøren tok litt hensyn til - synes det var vel mye ekspress-fart på en del av serveringen - noen var ferdig på en drøy time...

.. nuvel. Ikke ovverraskende - dette var en opplevelse. Nydelig patttegris med sprøtt skinn!!! Tilbehøret var tre små poteter og sjy. Til det hele drakk jeg en flaske helg grei hvitvin.....

... og jeg kunne ikke unngå å prøve ostekaken. Ja - det er jaggu den beste ostekaken jeg har smak. Helt flytende i midten, og påfallende lite søt - nesten en slags mellomting mellom kake og ost!!

Utrolig bra måltid - dessverre over på 1,5 time. Veldig bra service.

Men - men - jeg var uheldig med naboene på bordet. Hadde vært hyggelig å prate litt med den andre mannen som var alene, men han satt på Hemingways plass, litt unna. De altfor unge amerikanske damene hadde også vært greit å prate litt med....

.ved siden av meg dukket det opp et par på rund 55 - tipper jeg.... kanskje 60.... Mulig disse også var amerikanere, som mange andre, men dette var et underlig skue. De kom inn ca 15 minutter før meg og gikk vel 15 minutter før også.....

... de bestilte hver sin helfaske vin, hhv hvit og rød fra vinkartet... tenkte at det var raust. Dama spiste halvparten av en salat med asparges og egg til forrett. Av pattegrisen spise hun kanskje 10 prosent - hele greiene ble ligged igjen. De stakk av og da hadde de kanskje drukket 25 prosent av vinen..

... men men - artig å se hvordan folk kan oppføre seg, men samtdig litt trist at folk bare er turister og egentlig gir blaffen i å nyte opplevelsen.... Skjønt, kan jo være at de var syke eller noe.

Uansett - topp opplevelse! PS - selvsagt galskap å dra tilbake på hotellet før 23 i Madrid en fredag - men skal videre i morra, og prioriterer å holde formen :-D



.
 
La Dervia - Malaga. Restaurant i Soho - der jeg bor. Helt endret område, fra shabby sted med lugubre steder til restaurnter og alt på et høere nivå. Mandelusppe sånt fortsatt på menyen ,som for mange år sien. Var litt fysen på god paella, men her og restauranten ved siden av - man må minumum være to.....

.. så ble rå tunfisk og salat med reker. Korrekt og sherry og viner til dette. Dessert - varm eplekake med kroknanis, som kanksje var best. Sherry, to glass vin og desservtvin, Malaga søt, som hun sa passet til dessert, men etter min mening ikke i det hele tatt - som rosner i boller, etter min meing...

.. jaja, 700 kroner. Helt greit.

Usikker på ferden videre, men savner litt klassiske bare her i Malaga. Innom nytt firetsjerners hotell og spurte opp takbaren - men ikke åpent søndager....

..... gikk ut, men tilbake, fordi den bar nede så bra ut. Kul plass -men absurd stemning. En ire i 60-årene veldig på to ekstosikiske damer, litt usiker på om de var prostituerte eller ikke, men i alle fall ikke åpenbrt...

... så dukket kompisen opp og spanderte på hele baren, dvs de to damer ved siden av meg og er par til. Nærmste dame av meg viste seg å være brasilansk dame bosatt i Trondheim med leiliget i Mabella. Han som spanderte ble forbannet på dårlig stemning, og ikke minst fordi baren stenge allere 2400..... irsk fyr, hyggelig nok på avstand - men ved nærmrere øyensyn frådende munn med mye spytt og dårig ånde. Fyren dreiv med "garage" og hadde Vinterveiens reddere, eller noe sånt, som favorittprogram. Han insisterte på at jeg skulle være med vider, men jeg takket for meg...

... angrer bare litt. Hadde sikkert vært et par interessante timmer----
 
Amazonia på Tjuvholmen. Delte en ceviche og en birria taco med kona. Begge deler var bra. Kjørte, så ble en alkoholfri øl, dessverre Heineken, som ikke er mn favoritt blant null-øllene. Dog måtte vi vente såpass lenge på å få anvist bord, tross null kø, og bestilling og betaling tok såpass lang tid at det ble null i tips.
 
Dynamit - Malaga - rangert som nummer 1 av 2037 restauranter i Malaga.


Bestilte bord i god tid. Oppegående lesere vil kanskje skjønne enn svensk forbindelse her. Jeg tenkte ikke det slik på forhhånd. Liten og trivelig restaurant dette, med toppen 20 bord. Ble tatt imot av en hyggelig svenske og innehaver som insisterte på å kalle meg med fornavn i hver annen setning... Han hadde norsk flickvenn til overmål, det var også en normann på kjøkkenet...

.... gikkk for tartar, havabbort og creme brulee. Tartaren hadde fått ny topping på søndag - og kom nå med lime og fermenter jalapeno, fortsatt mye parmesan - noe sitrongreier også. Fantastisk sommerlig og nydelig tartar!!! Vet jo at det er mange måter å lage tartar på, og dette var jaggu en favoritt. Til 12,5 euro er dette et varp.

Havabbor i nyedelig stort stykke filet med sprøtt skinn. Blant annet blomkål, kål og poteter her. Og en fyldig saus som står oppgitt som sitronsaus. Tilnærmet perfekt, men kunne tenkt meg kanskje en ørlite tynnere og mer ditinkt saus.

Brulee med kardemomme- og kanelsmak var også meget bra, dog er det kansje ikke mine favorittsmaker, ei heller dill, som i fiskeretten....

... hyggelig og effektiv servering, selv om forrett kom før glasset med vin... Vet ikke om det kan trekke ned, men vi vel anta at halvparten av publiken var nordmenn eller skandinaver.

Endte på beskjedne 65 euro for tre retter, noen glass vin, kaffe, vann... Fullstendig rimelig etter dagens standard her i Spania. Tipsa 10 euro, for det var veldig bra og veldig hyggelilg. 9 av 10.
 
Fisk.jpg
 
Besøkte Emmas Drømmekjøkken i Tromsø i helga. Var spent på den, da jeg har hørt veldig mye bra om stedet, men også noen ting om at de ikke er like bra som tidligere.
Vi gikk for 9-retters meny , med totalt 12 serveringer.
Veldig koselig lokale, føltes nesten som om man var hjemme i stua til noen. Ikke helt fullt, men ca 50% av bordene var opptatt.
De har en tydelig profil hvor de satser på kortreist, lokale råvarer - noe jeg synes er bra.
Fikk servert både carpaccio av kalv, and og kremet kyllingsuppe, sei, torsk, rein , svin m.m - alt smakte veldig bra. I tillegg en liten start som bestod av det beste fenalåret jeg noensinne har smakt - er vanligvis ikke glad i fenalår , men dette var helt nydelig.
Carpaccioen av kalv og indrefileten av rein var nok de jeg satte aller mest pris på, men alle rettene var veldig gode.
Startet det hele med en cocktail kalt Sommercello, den var utrolig frisk og god på smak.

Ble positivt overrasket over hvor bra dette stedet er, og kvaliteten på maten må jeg si var veldig høy.
Vinsomellieren var også særdeles kunnskapsrik og fortalte mye om de forskjellige vinene vi fikk.

Absolutt et sted jeg trygt kan anbefale om man befinner seg i Tromsø, og et sted jeg nok kommer tilbake til ved neste anledning
 
Da blir det en liten oppdatering igjen

Savage med utviklingssjefen til Atomix som gjestekokk
Hadde veldig høye forventninger og de ble innfridd for det meste.
Som alltid starter de med masse gode snacks
Forrettene satt også, kamskjellet var nok det beste
Hovedretter hadde en fantastisk ørret som var stekt helt perfekt. Mens jeg fortsatt sliter med å bli imponert av Wagyu
Dessert er sjelden min ting men is og trøffel går veldig bra

Score 8,5/10

Så en tur på Bon Lio
En fordel å ha med en som kjenner kokken.
Her fikk vi litt skinker som var veldig gode
Tre små ulike starters hvor kanskje kaldt duelår var litt kjedelig
Grillet kål var veldig godt
Sjøkreps var godt men det er det flere i Oslo som gjør bedre
Duebryst var mørt og godt
Og litt ansjos og andre småretter som dessert etter desserten var nydelig.
Neste gang så sitter jeg nok heller i baren og spiser enkelt retter

Score 6,75/10

En tur tilbake til Hot Shop 2 år siden sist
Her er service og mat på ett veldig høyt nivå.
Aspargesretten var helt nydelig
Så var også kamksjellet
Dagens fisk var litt overstekt de tilbød meg en ny men ba heller om å få kamskjell en gang til :)

Score 7,5/10

Grezzo

Domenincos last supper.
Her fikk vi retter fra Bar Amour, Savage, Trattoria Populare, Brasserie Rivoli og Grezzo.
Helt samkjørt blir jo ikke dette men gode retter som kan bli enda bedre.

Score 6/10

Alex Sushi

Her var jeg 1 gang i uken i mange år.
En stund siden sist så ingen kjente kokker der lenger.
Men fortsatt veldig godt og er blant de bedre i Oslo på sushi
Men ikke den klart beste lenger

Score 6,25/10

Park 29

sommeren har kommet og hadde gledet oss til å sitte ute.
Dessverre forsvant fin været så vi satt oss inne.
Tok bare en kamskjell rett og litt vin.
Dårlig service og ok mat gjør at det blir med det besøket på en stund

Score 4,25/10

Vinkveld på Geita
Viner fra en vingård til 6 av deres normale 7 retter.
De leverer som alltid god hummer og and
Gleder meg til å teste uteserveringen deres i sommer

Score 7,5/10

En tur til Lisboa startet med Salta
En helt ok restaurant fått mye skryt men leverte sånn passe i ett kjellerlokale der vi nesten måtte skrike for å høre hverandre over de andre som satt rundt.
Den beste retten var tunfisksashimi som vi ikke hadde bestilt men måtte betale for da vi sa ja til å prøve den.

Score 4/10

Alma 2* Michelin

15 retter masse vin 4 timer
En veldig bra opplevelse men Oslo har 1* restauranter som er minst like bra til lavere pris.
Scampiretten deres var visuelt nydelig og smakte nesten like bra.
Deres surf and turf også visuelt nydelig men to smaker som ikke komplimenterte hverandre

Score 7,5/10

La Villa

Pizzeria som jeg knapt husker at jeg var på

Score 2/10

Han Table Barbeque

Elsker koreansk BBQ veldig kult at man har fått det i Norge og.
Her i Lisboa fikk vi mat og drikke til 3 personer for mindre enn bare mat til 1 i Oslo
Helt nydelig fantastisk gris marinert på 8 forskjellige måter.
Da ble resten av det vi prøvde litt kjedelig men også godt
Veldig bra service der de byttet ut grillen ofte slik at det ikke var brente matrester på den.

Score 6,75/10

Statholderen Mat og Vinkjeller

10 retter til 1049 bedre deal får du ikke Oslo
Skalldyrbuljong, den kunne jeg drukket i mengder av
Steinbit var den beste fiskeretten jeg har fått i år

Score 6,5/10
 
Mandag ble det biff i Malaga.


Helddig med bord ute. Populært sted. Det var bare biff jeg var ute etter her. Mer enn 400 gram orker jeg ikke nå om dagen... litt chips ble bestilt til. Startet med tørr sherry....

... om først tre typer snacks frem, blant annet oliven. Deretter hauger med små "apetittvekkere", blant annet en med et helt stekt egg - ulike brødstykker også fremme. Dette ble litt voldsomt - hadde ikke bestilt dette, så synes det var litt snodig....

Biffen kom og den var helt fullstendig perfekt! Tre ulike sauser på fatet. Og så kom det forsyne meg 6-7 andre skåler med ulike sauser/smakstilbehør. Dette ble nesten litt latterlig for meg - jeg holdte meg til den grønne sausen som jeg synes var utmerket. Ellers var det mye rart. Her burde man la biffen tale for seg selv.

Ellers var servicen helt perfekt på - slik man forventer det på et skikkelig sted, bestilling av nytt glass vin ble ekspedert på minuttet - en fikk spørsmål om en ville vente litt med biffen eller ikke osv.

Ellers hyggelig prat med sidemann - en ung mann med skjegg som snakket temmelig amerikansk i mine ører, og da han sa Georgia spurte jeg nærmest for moro skyld om det var staten eller landet - og det var faktisk landet! Han drev på med pilotutdanning i USA - derav snakket han mer amerikansk enn engelsk antakelig. Elllers fikk jeg jo fortelle at jeg følgte litt med i den politiske situasjonen i hjemlandet hans, ettersom jeg har besøkt det.

I det jeg ankom var det en eldre mann på veg ut sammen med ditto kone som sa at "her var det bra mat!" til meg. Slår meg av og til på slike feriesteder - mann og kone er lei av hverandre og har lyst til å prate med andre restaurantgjester. Det samme litt senere her, han unge mannen fra Georgia ble også nærmest overkjørt av mannen på andre siden, som tydeligvis var sveitser og hadde mye han ville snakke om...

.... problemet er jo noen slike folk ikke helg begrenser seg. Når den unge mannen fikk biffen sin så holdt jeg selvsagt kjeft og lot han spise i fred... Han på den andre siden, ikke :)

Ble også et par Carlos I Brandy etter Creme Brulee, som var gode greier begge deler, men med noen whisky i badekaret før jeg gikk ut og litt GT før middagen, ble det nok den mest alkoholfylte dagen på ferien.
 
Da blir det en liten oppdatering igjen

Savage med utviklingssjefen til Atomix som gjestekokk
Hadde veldig høye forventninger og de ble innfridd for det meste.
Som alltid starter de med masse gode snacks
Forrettene satt også, kamskjellet var nok det beste
Hovedretter hadde en fantastisk ørret som var stekt helt perfekt. Mens jeg fortsatt sliter med å bli imponert av Wagyu
Dessert er sjelden min ting men is og trøffel går veldig bra

Score 8,5/10

Så en tur på Bon Lio
En fordel å ha med en som kjenner kokken.
Her fikk vi litt skinker som var veldig gode
Tre små ulike starters hvor kanskje kaldt duelår var litt kjedelig
Grillet kål var veldig godt
Sjøkreps var godt men det er det flere i Oslo som gjør bedre
Duebryst var mørt og godt
Og litt ansjos og andre småretter som dessert etter desserten var nydelig.
Neste gang så sitter jeg nok heller i baren og spiser enkelt retter

Score 6,75/10

En tur tilbake til Hot Shop 2 år siden sist
Her er service og mat på ett veldig høyt nivå.
Aspargesretten var helt nydelig
Så var også kamksjellet
Dagens fisk var litt overstekt de tilbød meg en ny men ba heller om å få kamskjell en gang til :)

Score 7,5/10

Grezzo

Domenincos last supper.
Her fikk vi retter fra Bar Amour, Savage, Trattoria Populare, Brasserie Rivoli og Grezzo.
Helt samkjørt blir jo ikke dette men gode retter som kan bli enda bedre.

Score 6/10

Alex Sushi

Her var jeg 1 gang i uken i mange år.
En stund siden sist så ingen kjente kokker der lenger.
Men fortsatt veldig godt og er blant de bedre i Oslo på sushi
Men ikke den klart beste lenger

Score 6,25/10

Park 29

sommeren har kommet og hadde gledet oss til å sitte ute.
Dessverre forsvant fin været så vi satt oss inne.
Tok bare en kamskjell rett og litt vin.
Dårlig service og ok mat gjør at det blir med det besøket på en stund

Score 4,25/10

Vinkveld på Geita
Viner fra en vingård til 6 av deres normale 7 retter.
De leverer som alltid god hummer og and
Gleder meg til å teste uteserveringen deres i sommer

Score 7,5/10

En tur til Lisboa startet med Salta
En helt ok restaurant fått mye skryt men leverte sånn passe i ett kjellerlokale der vi nesten måtte skrike for å høre hverandre over de andre som satt rundt.
Den beste retten var tunfisksashimi som vi ikke hadde bestilt men måtte betale for da vi sa ja til å prøve den.

Score 4/10

Alma 2* Michelin

15 retter masse vin 4 timer
En veldig bra opplevelse men Oslo har 1* restauranter som er minst like bra til lavere pris.
Scampiretten deres var visuelt nydelig og smakte nesten like bra.
Deres surf and turf også visuelt nydelig men to smaker som ikke komplimenterte hverandre

Score 7,5/10

La Villa

Pizzeria som jeg knapt husker at jeg var på

Score 2/10

Han Table Barbeque

Elsker koreansk BBQ veldig kult at man har fått det i Norge og.
Her i Lisboa fikk vi mat og drikke til 3 personer for mindre enn bare mat til 1 i Oslo
Helt nydelig fantastisk gris marinert på 8 forskjellige måter.
Da ble resten av det vi prøvde litt kjedelig men også godt
Veldig bra service der de byttet ut grillen ofte slik at det ikke var brente matrester på den.

Score 6,75/10

Statholderen Mat og Vinkjeller

10 retter til 1049 bedre deal får du ikke Oslo
Skalldyrbuljong, den kunne jeg drukket i mengder av
Steinbit var den beste fiskeretten jeg har fått i år

Score 6,5/10
IMG_3896.jpeg
IMG_3898.jpeg
 
Zio Pizza (må ikke forveksles med SiO som er studentsamkipnaden i byen ) på Marienlyst. Dette tror jeg må være blant de bedre pizzabulene i Oslo, men billige for pizza er de ikke. Jeg synes de traff meget bra på pizzaen. Servicen var noe treg selv på en nokså liten bule som det der er. 0 i tips, men jeg tipser nå så å si aldri i Norge uansett (og det er vel neppe forventet heller).Uansett hyggelig og uformelt utendørs en varm sommerdag i mai.

Interessant nok har Zio pizza åpna enda en filial på Kringsjå midt i studentbyen der vet jeg. Ihvertfall en liten gimmick å spille på der. Det etter at SiOs eget forsøk på å drive et serveringssted der gikk i vasken ved juletider.
 
Brasserie France. Leverer alltid når det kommer til klassisk fransk brasserie-mat. Så gikk for klassiker.

Bifftartar til forrett, en perfekt medium stekt entrecote til hovedrett. Men en veldig bra pommesfrites. Vurderte lenge sjøtungen, men gikk for biff fullt ut i går. Også tok jeg sikkert alt for mye fra dessertvognen. Rødvin til forrett og hovedrett, en sauterne til dessert. Og en glass champagne og en enkelt østers først

IMG_9274.jpeg

IMG_9273.jpeg

IMG_9272.jpeg
IMG_9275.jpeg
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp