Hvilken restaurant var du på sist ?

Tekehtopa - første besøk der, har jo eksistert en stund. Jobbtur med 7 andre. Egentlig jeg som var vert, men så var sjefen med, så ble litt utydelig vertskap... Det var jo for så vidt logisk at alle gikk for dagens fireretter, selv jeg var mest innstilt på torsketunger til forrett og pasta til hovedrett....

Endte på 4 retters for hele bordet - diverse antipasti, pasta, dagens Skrei i skalldyrsaus eller svinekjake med linser, og så dessert som var en slags sachertorte-variant. Så var det øl og hvitvin (husets) på bordet.

Antipasta imponerte vel mest. Her var det mye godt, med skinker og pølser, tomater og friterte boller. Helt topp! Deretter kom det en svært enkel pastarett med squash. Mer som en fyllende rett dette, selv om det smakte helt ok. Skreien var kjempefin og lå på fennikel og appelsin, godt - og skalldyrsausen var god. Kaken var tørr og presentert som et stykke som minnet om formkake, og aprikos var byttet ut med appelsin som smak. Ganske skuffende.

Antipasta og hovedrett veldig bra. Pasta og dessert ikke så bra. Terningkast 4 for det hele. Helt greit sted og effektiv og bra service. Betalte 10.000 for 8 personer med noen flasker vin, en del øl og en 8-10 digestives.
 
Tekehtopa - første besøk der, har jo eksistert en stund. Jobbtur med 7 andre. Egentlig jeg som var vert, men så var sjefen med, så ble litt utydelig vertskap... Det var jo for så vidt logisk at alle gikk for dagens fireretter, selv jeg var mest innstilt på torsketunger til forrett og pasta til hovedrett....

Endte på 4 retters for hele bordet - diverse antipasti, pasta, dagens Skrei i skalldyrsaus eller svinekjake med linser, og så dessert som var en slags sachertorte-variant. Så var det øl og hvitvin (husets) på bordet.

Antipasta imponerte vel mest. Her var det mye godt, med skinker og pølser, tomater og friterte boller. Helt topp! Deretter kom det en svært enkel pastarett med squash. Mer som en fyllende rett dette, selv om det smakte helt ok. Skreien var kjempefin og lå på fennikel og appelsin, godt - og skalldyrsausen var god. Kaken var tørr og presentert som et stykke som minnet om formkake, og aprikos var byttet ut med appelsin som smak. Ganske skuffende.

Antipasta og hovedrett veldig bra. Pasta og dessert ikke så bra. Terningkast 4 for det hele. Helt greit sted og effektiv og bra service. Betalte 10.000 for 8 personer med noen flasker vin, en del øl og en 8-10 digestives.
For den prisen så ville jeg nok heller gått på Happolathi ved siden av tatt 6 retter for 895 og 3 flasker vin til en 1000 lapp
 
For den prisen så ville jeg nok heller gått på Happolathi ved siden av tatt 6 retter for 895 og 3 flasker vin til en 1000 lapp
Ja, om jeg privat skulle velge, så ville det blitt den. Dog var dette en helt vanlig jobbmiddag med interne folk fra ulike nordiske kontorer, på en helt vanlig arbeidsdag, så da ble det litt enklere. Selskapets økonomi i Norge tillater nok ikke helt de store utskeielsene, skjønt - det brukes mye penger på reiser og bevertning, fortsatt.
 
Det ble en svipptur over grensa i går. Storesøster og svoger skulle på tur, og vi ble med for å få en liten biltur.
Ikke noe på handlelista, men jeg kjøpte litt røyk og vin ( ! )
However...vi skulle spise litt etterhvert, og jeg tenkte meg bare å ta et rundstykke med skinke/ost-ish og en kaffe.
Men vi ramlet over en Food Court, der er noe som heter "Food Garden" Det er rett og slett en buffet, men med mye forskjellig. Jeg liker buffet, plukk og miks. Det var godt. Ikke nubbesjans til å smake seg gjennom alt.
Spis det du orker og det koster 159,- pr person. De har øl også. Kaffe kr. 10,-
Prøv neste gang du er i Sverige og er forbi Nordby kjøpesenter.
 
Flere restauranter fra sist oppdatering.

Starter med Savage igjen, fortjener helt klart stjernen sin og mye god vin da det var siste dagen til deres sommelier.
All snacksen deres er så god kunne sittet å spist varianter av de hele kvelden.
Hovedretten var due, er alltid litt skeptisk til å spise noe man treffer rett på utsiden av døra men det var veldig godt.

Over til Fjord, her har jeg ikke vært på veldig lenge men tenkte det var ett bra sted og ta med min mor på. Og ja det var det hun koste seg masse. I min verden så falt det litt mellom to stoler ikke er det fantastisk fine dining og heller ikke ett folkelig brasserie. Men greie smaker og helt klart bra råvarer.

Så en kjapp tur til London, gledet meg masse til Evelyns table 12 sitteplasser 5 kokker og 5-7 retter.
Dessverre en av de mest skuffende matopplevelsene på lenge, bra råvarer men det virket som de som jobbet der bare var der for å få lønn og ikke la noe sjel i arbeidet. Det føltes masseprodusert selv om det bare er 12 plasser.
De prøvde å være en moderne og kule mens de skulle bruke franske teknikker og falt helt igjennom.

Beste måltidet i London var en lokal falafelsjappe som vi gikk forbi i Fulham, han som drev det stakk hodet ut og lurte på om vi ville smake og det gjorde vi. Kjøpte etterpå en rull som var mye bedre en noe jeg har funnet her i Norge.

Tilbake til Oslo, J2 har gjenåpnet som Koreansk BBQ og det fungerer veldig bra.
Først en liten snack som følger med vinmenyen.
Deretter sjøkrepsen som de har hatt på sin vanlig meny og som er veldig god.
Så kommer de med masse kimchi etc som tilbehør til 4 typer kjøtt og haloumi.
Dette steker du selv eller du kan få hjelp hvis du er usikker. Og siden dette er deres åpningsdag så hjelper de til en del.
Veldig god kvalitet på kjøttet og mye mat. Spiste kanskje litt fort så ble alt for mett.
Men det anbefales å ta en tur dit selv om prisen nok kanskje er litt for stiv.
 
Amundsen Bryggeri & Spiseri med jobben. Vil vel si det er å ta i litt å kalle det Spiseri. Ja, de har et par burgere, Fish & Ships og et par retter til, men det er ikke et sted man går for maten, den kunne man fått 1000 andre steder. Cudos for veldig hyggelig betjening. Blir en 3/6 så prioriter Øl og drikke dersom dere skal innom.
 
Mye bra i det siste altså.

Osteria Di Lá (Malmö)

Nydelig italiensk pizza, et glass prosecco og en deilig dessert til en rimelig pris. I'll be back.

Terningkast 5

-

Jensens Bøfhus Vesterbro (København)

Deilig frokostbøf med ekstra saus og kartofler, med en stor Cola Zero. What's not to like?

Terningkast 5

-

Masala Politics (Oslo)

Prøvde den da den åpnet under pandemien i 2021 og var ok fornøyd. Nå, tre år senere vil jeg påstå det er en av byens beste indiske. Til og med bedre enn Listen To Baljit. Jeg har lett og prøvd maaaange, men ikke funnet noen som når helt opp - inntil nå. Det ble en samosa chaat til forrett og en tadkewali daal til hovedrett, med garlic naan og mint chutney ved siden av. Og en Cola Zero. Nydelig mat og ok pris. Drar nok snart tilbake!

Klink terningkast 6
 
Casa Montagna på Beitostølen. Var fire stykker som delte tre pizzaer: Trøffel salami, Salsiccia og en Diavola/N’duja. Gode pizzaer og alt gikk fint selv om ikke servitøren prater norsk 😝
 
Hos Thea i går, alltid hyggelig. Gikk for deler av fiskemenyen. Kamskjell med ørretrogn og beurre blanc som forret nummer en. Så deres hummerbisqu, som alltid står på menyen. Så kveite med urtesmør som hovedrett. Et glass bobler og et glass chablis.

Servitør som snakket svensk til meg, vet ikke hvordan det skal tas? :p
 
Årets første besøk på Geita forrige lørdag, og godt å se at de holder den skyhøye standarden også i 2024, og det i tillegg til at de nok har hatt mye å gjøre i forhold til åpninga av vinbaren.
Ørreten som startet 7-rettern var et definitivt høydepunkt, og en av de aller beste rettene jeg har fått servert på Geita siden starten. Virkelig en pangstart.
Fortsatte med bla skrei, and, hummer , kamskjell m.m - en utrolig bra meny med fantastiske smaksopplevelser igjen. Og som vanlig, en veldig bra vinpakke som følge.

Gleder meg allerede til neste besøk nærmere sommeren!

G1.jpg
G2.jpg
 
Sist redigert:
Årets første besøk på Geita forrige lørdag, og godt å se at de holder den skyhøye standarden også i 2024, og det i tillegg til at de nok har hatt mye å gjøre i forhold til åpninga av vinbaren.
Ørreten som startet 7-rettern var et definitivt høydepunkt, og en av de aller beste rettene jeg har fått servert på Geita siden starten. Virkelig en pangstart.
Fortsatte med bla skrei, and, hummer , kamskjell m.m - en utrolig bra meny med fantastiske smaksopplevelser igjen. Og som vanlig, en veldig bra vinpakke som følge.

Gleder meg allerede til neste besøk nærmere sommeren!

Vis vedlegget 11401Vis vedlegget 11402
Gleder meg til lørdag.
Håper Axel er på jobb og ikke bukken den dagen.
 
Snur om på tråden og spør om hvor jeg kan spise neste gang.

Skal til Budapest med 10 kamerater, vi ser etter en imponerende restaurantopplevelse. Kan fint koste nærmere 1000,- per hode, da antar jeg vi dekker det meste av alternativ i byen.

Noen bereiste medlemmer med restauranter å anbefale oss?
 
Jeg og kompis var på "harrytur" på torsdagen. Da prøvde vi oss på Food Garden. Det var noe vi prøvde oss på for 1.gang og la oss si det sånn. Det blir med den ene gangen. Angra vel nesten på det med en gang. Veldig middelmådig buffe. Eneste positive var prisen. Det var vel det

Terningkast 2. Og da er jeg snill
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp