Løpetrening

Lett i gang med løping etter 6mnd skade/smerter. Skal være med på Trondheim maraton siden jobb sponser deltakelse, planen er å ha hentet meg såpass inn igjen innen den tid at jeg har løp helst to halvmaraton før september. Godt å være i gang igjen, både utendørs og mølle går greit uten nevneverdige vondter.
 
Tenkte å kjøpe meg nye sko, er det noen som har tips angående sko med karbonsåle, som ikke er Nike Vaporfly?

Ja, det er jo litt å velge i, kan man si.

Hva er tiltenkt bruk ? Asfaltdunking i mil etter mil ? Ny pers på hel- eller halvmaraton ? I så fall er det jo bare å skaffe seg de nye Alphafly'ene med det samme. Har ikke de selv (ennå), men ymse andre man kjenner er helt lyriske hva gjelder denne. Selv har jeg blitt helt hektet på Vaporfly (det ble brått 2 par på et par dager der), men de var ikke aktuelle ?

Hadde et par Hoka Carbon X3, men disse er ikke i nærheten av de overnevnte, synes jeg. Cielo og den nye Rocket X2-skoen fra nevnte får òg mye skryt, ser jeg. Asics har kommet med noen nye også som får gode kritikker jevnt over. Ikke noen stor Adidas-fan selv, men disse Adios Pro-skoene er jo mye brukt av maratoneliten, sikkert ikke uten grunn.

Når det gjelder sko uten karbonsåle, så gikk jeg til anskaffelse av et par On Cloudmonster her for et par uker siden og det har jeg ikke angret et sekund på. Alldeles ypperlig til rolige turer med varierende lengde. God demping, stabile og ikke altfor tunge. Ser og veldig lekre ut.
 
Joda, ville bare utforske om det var andre sko der ute som ikke kostet over 3k, men som var vel så bra.

Det hender man kommer over en luring på Finn.no som ikke helt begriper dette med verdivurdering, men det hører nok med til sjeldenhetene.

Ser de Adios Pro ligger på 2900,- flett nye hos Løplabbet, ellers er det jo > 3000,- for det meste.
 
Lett i gang med løping etter 6mnd skade/smerter. Skal være med på Trondheim maraton siden jobb sponser deltakelse, planen er å ha hentet meg såpass inn igjen innen den tid at jeg har løp helst to halvmaraton før september. Godt å være i gang igjen, både utendørs og mølle går greit uten nevneverdige vondter.

Hel- eller halvmaraton du skal løpe der oppe ?
 
Hel- eller halvmaraton du skal løpe der oppe ?
Hohoi! Halv, ja! Aldri løpt helmaraton, kun halv. Akkurat nå er kondis spesielt ganske skutt etter over et halvt år uten å ha klart å løpe. Må også trene litt styrke her, så jeg blir nok ikke klar for min første maraton denne høsten :D Akkurat nå tar jeg ting med løping steg for steg. Eneste målet er at det nå skal bli litt lengre hver gang. Løper også litt i puljer/intervaller, for å kjenne etter om jeg merker tendens til skaden. Men på tre økter godt fra en runde om gangen på løpebane til nær 6km i to etapper, så gradvis kommer det seg. Litt kjipt å starte fra scratch men med motivasjon går det seg til.
 
Rapport fra maratonprepp uke #4.

Vesensforskjell fra forrige uke! Fristende å si at det har løsnet, men vi får nå se. Hadde i alle tilfeller gode bein hele uken gjennom, selv om det har kommet noen vondter både her og der. To kvalitetsøkter + langtur denne uken; 12x1000m på tirsdag (4:15-3:50-fart, 60s pause) føltes kontrollert og fint, 18 km sammenhengende tempo på torsdag likedan (à 3x6km i hhv 4:45-4:35-4.25-tempo).

Avsluttet så uken med rolige 31 km i 5:30-fart i går, god følelse fra start til mål, til tross for småfrekke 600 høydemeter totalt og en litt sjenerende sønnavind. Er jo nærmest en styrkeøkt inkludert i disse langturene. Uken totalt endte da på 95 km og alle hjerter gleder seg. Var viktig for motivasjonen etter en mildt sagt laber uke 3.

Vanskelig å unngå vondter når en holder på som en gjør, og nå er det høyre hoftebøyer og høyre kne som gjør at det soves litt dårligere enn normalt. Skjønner meg ikke helt på det kneet, virker som om det er i selve kneskålen. Hadde det vært på siden kunne en jo gitt prognosen runner's knee, men det er jo ikke det. Ved uttøyning av fremside høyre lår klarer jeg ikke å få høyrehælen inn mot baken, det går bare ikke.

Jaja, det kunne vel vært verre.
 
Økning med nye 5k på langturen, og man er oppe i 25km. Minst like friske bein på slutten som på starten. Lover godt for tiden fremover. Begynner å bli fristende å prøve seg på en intervalløkt, mulig det forsøkes i løpet av helgen. Drøyer dog med konkurranser, tar ingen sjanser nå, med "kun" 6mnd igjen til maraton.
 
På en måte sesongstart i går, har meldt meg på bedriftsidrettsarrangement som holdes ukentlig, i går var første løp. Det er lavterskel og for alle. I går var løpet på 7km, akkurat passe for å kjøre en tempoøkt.

Det var rundt 1100 påmeldte, cirka halvparten møtte opp. Nok til at det ble trangt og folksomt ut av startblokka. Fikk jobbet meg fint og rolig opp til terskel og lå der å jobbet. Klokket inn på nesten 30 blank, litt mør i leggene. Har åpenbart mye å gå på frem til HM om 7 uker.

Var artig å konkurrere litt igjen, artig å pushe seg litt igjen, jeg er nok blitt litt for glad i de rolige langturene.
 
Var artig å konkurrere litt igjen, artig å pushe seg litt igjen, jeg er nok blitt litt for glad i de rolige langturene.
Hehe, jeg er motsatt. Altfor glad i å dra på litt. Mye morsommere å løpe fort (vel, alt er relativt) enn rolig. Så er jeg skadet og da, hver eneste sesong.
 
Hehe, jeg er motsatt. Altfor glad i å dra på litt. Mye morsommere å løpe fort (vel, alt er relativt) enn rolig. Så er jeg skadet og da, hver eneste sesong.
Jeg skjønner hva du mener, det er morsommere å løpe fort. Tror muligens jeg ikke har knekt koden for når en tempoøkt går over til å bli en hardøkt, og jeg som har bikket 40 bruker lang tid på å restituere meg etter en sånn økt. Tenker at det er derfor jeg har blitt så komfortabel med langøkter, supplert med korte 400m drag på mølle.
 
Rapport fra maratonprepp uke #5.

Ny god uke, 100 blanke kilometer totalt! Alltid kjekt med tresifret ukestotal, men det holder med fire-fem uker av denslags, det tar ganske hardt på både hode og ben. Sistnevnte er i forholdsvis god forfatning i dag, så det lover jo godt fremover. Et strålende vær her i vest gjorde og dørstokkmilen betydelig kortere/lavere/etc.

Ellers ble det to kvalitetsøkter i uken som gikk, en sammenhengende tempoøkt på 18 km à 3x6 km med fartsøkning på 6 og 12 km. Progressiv langtur på 30 km i går, avsluttet i 4:20-fart etter å ha åpnet vesentlig mere moderat enn foregående økter, noe som ganske enkelt var et sjakktrekk. God følelse fra start til mål, selv om det kjentes godt muskulært på slutten der, men det skulle da bare mangle. 10 slag lavere snittpuls i går enn søndag for 14 dager siden, og kun noen få sekunder saktere i snittfart. Godt fornøyd med det, så får vi håpe lærdommen slår rot.

Denne uken tusler vi videre med kvalitet på onsdag (14x1000m) og fredag (21 km tempo) før vi tar helg med rolige 33 km på søndag.

Vondtene har begynt å avta så smått og det går nå an å sove natten gjennom uten å våkne med ymse verk. Fortsatt litt knirking i høyre kne, men resten virker å være OK i skrivende stund.

Hei, hvor det går!
 
Akkurat nå tar jeg ting med løping steg for steg. Eneste målet er at det nå skal bli litt lengre hver gang. Løper også litt i puljer/intervaller, for å kjenne etter om jeg merker tendens til skaden. Men på tre økter godt fra en runde om gangen på løpebane til nær 6km i to etapper, så gradvis kommer det seg. Litt kjipt å starte fra scratch men med motivasjon går det seg til.
Da har det gått slik med gjenopptakelse av løping etter nær halvåret ute av gamet:

Første økt løpebane: 1-2 runde, stanse, kjenne etter i panisk frykt for å slå opp noe.
Andre økt også løpebane: 4 runder x 3 med gange i mellom.
Tredje økt mølle: 10 hastighet 15 min (2,5km) x3 med 3-5min gange mellom
Fjerde økt i går på mølle: 9,4 i hastighet (ikke spør) 50 minutter sammenhengende.

Kjenner det går brått fremover, antakelig fordi det et sted dypt inni skrotten er et ok grunnlag fra før skaden. Var på ingen måte kjørt i går, kondisen er markant bedre hver gang jeg løper. Så nå får jeg ta mila neste økt. Deretter mila på bedre tid. Så begynne å sikte meg inn mot halvannen. og fortsetter dette skal jeg ha nådd målet om å ha spikret en halvmaraton eller to før løpet i september. Fortsatt litt usikker på legemet, så får forsøke å begrense meg og ta det litt steg for steg, men motivert og revet med blir jo en middelaldrende fjott når det går bedre (og raskere) enn forventet.
 
Denne uken tusler vi videre med kvalitet på onsdag (14x1000m) og fredag (21 km tempo) før vi tar helg med rolige 33 km på søndag.

Hei, hvor det går!

Solid!!
Hvordan gikk intervalløkta? Tempo og pause?
Og 21km tempo, ca maratonfart eller roligere?
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp