Dagens handlerunde

Bra handlerunde i dag, med en nedtur og en overraskende opptur.
Nedturen var at jeg ikke fikk tak i sjøkreps, men det overlever jeg.
Oppturen var at det utenkelige skjedde - de gjorde feil på polet, og det gikk i min favør. Hvordan de klarte det vet jeg ikke, men det var ganske så travelt, og jeg oppdaget det ikke selv før jeg kom hjem.
Fikk 4 flasker, betalte for 3. Tenker jeg ser på de 279 kronene som en velfortjent lojalitetsbonus. Utgjør ikke engang en promille av det jeg har brukt i de sjappene i årenes løp.
 
Har du brukt promille på polet - de fleste kjøper jo promille der.....

.. beklager blødme. Lenge siden jeg hadde lignende oppelvelse - det var på et slipp av whisky på polet. Stress med mye folk i køen og dama slo inn feil vare, så jeg sparte en del hundre kroner. Jeg bare nikket og sa ja på ren automatikk, før jeg et brøkdels sekunde etterpå tenkte at jeg burde si at det var feil, og jeg skulle betale mer. Nevnte det for kolleger i lunsjen etterpå, og de fleste var vel av den oppfatning at jeg ikke hadde oppført meg pent. Men det var jo noe med settingen der og da - litt stress i situasjonen også for meg.

Rema i dag - valgte bakepoteter fremfor nypoteter i løsvekt, for vet bakepoteter fra UK kan smake svært bra og nok passer bedre itl enkelte rett. Prisen var 10 kr høyere per kg, så fint at kassasama slo inn nypoteter løsvekt. Men så tok de de godt igjen på å ikke ha merket andre varer - som 65 grams plater Stratos. Hele 20 kroner skulle de ha for denne, mens Crispo kostet 13 kr - lå på samme plass foran kassa. Kavli tubeost til 40 kroner var også dårlig merket, og hadde nok ikke kjøpt den om den hadde vært merket tilstrekkelig.
 
Sveip innom Rema for å bli kvitt en knapp tusenlapp i én handlepose:
Fortrinnsvis norsk og ikke ultraprocessed eller seed oils.

20240423_190333.jpg
 
Torsk med eggesmør fremover? Har vel sett ryddigere handlevogn - men De er kanskje vant til å slenge eggkartongene oppi?! :-D
Det blir helst smørstekt torsk med løk og grønnsaker ja. La eggene forsiktig, dog enkelte sideveis, og fikk dem først på båndet og sidt i posen, så de var øverst. Trygt, så lenge ikke posen velter! Og eggene får bli eggerøre og frokostegg, subsidiært speilegg.

(Jf. Eggemangeltråd: Mye egg i hyllene! Kremfløte også, kan gå mai lyst i møte i så måte.)

(Jf. køtråd: Slapp også forbi en annen person som kun hadde én vare i hende.)
 
Passerte en pappstand på Rema hvor det stod SMAKSKIT med store bokstaver på sida. Et annet sted stod det Asiatisk med små bokstaver. Men dette måtte nå bety noe. Smak skit asiatisk? Nei, noe annet? Det gikk godt rundt i hjernebarken noen sekunder før jeg kom fram til Smaks-Kit, altså et sett med ulike asiatiske smaker. Bedre ordvalg kunne vært Asiatisk smakseske, eller med bindestrek Smaks-Kit.
 
Polet og Meny i Bjørvika. Jeg var 1 av 2 handlende på førstnevnte og kanksje 1 av 12 på den andre, sånn litt over kl 13 lørdag.... Med andre ord svært og plass. Nesten på grensen til påtrengende ekspeditør på første sted....

... og også på Meny vel flere ansatte enn kunder. Det bygges jo fortsatt boliger i omrdet - men lurer litt på hvordan det skal gå rundt hvis de bare skal basere seg på helt lokale folk.

Godt utvalg av frukt og grønt - og diverse andre ting som jeg ikke finner på Grønland. Men fremforalt - sjokkerende behagelig å handle med god plass, masse varer og lite folk.

Dog - styrte unna Toffiee til 67 kroner. Den kjøpte jeg på Coop Extra til 20 kroner.
 
... og også på Meny vel flere ansatte enn kunder. Det bygges jo fortsatt boliger i omrdet - men lurer litt på hvordan det skal gå rundt hvis de bare skal basere seg på helt lokale folk.

Det er jo litt av problemet, at det i Norge er for mange butikker, sammenlignet med folketallet. Som jo gjør det dyrere.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp