Dagens handlerunde

10 Jul 2023
1.187
2 kasser jordbær, 6 poser Jam frysepulver og en god del sukker. Nå skal det røres bær og fryses for vinteren

Så får vi ta bringebær siden i sommer
 
2 kasser jordbær, 6 poser Jam frysepulver og en god del sukker. Nå skal det røres bær og fryses for vinteren

Så får vi ta bringebær siden i sommer
Hva måtte du betale for kasser? Jeg kjøpte en kurv på Rema i dag, koster fortsatt 59kr. Spm er vel om prisen vil krype under 50 i år, jeg tviler litt, nå er det høysesong og masse bær. Heldigvis flotte bær da!😃
 
Hva måtte du betale for kasser? Jeg kjøpte en kurv på Rema i dag, koster fortsatt 59kr. Spm er vel om prisen vil krype under 50 i år, jeg tviler litt, nå er det høysesong og masse bær. Heldigvis flotte bær da!😃
Litt fascinerende at jordbær koster 59 kr på både Rema 1000 og Mega.
I starten kostet de 69 på Mega, men at de er like dyre på Rema som på Mega er sier jo litt om at man lavprisbutikkene begynner å nærme seg de dyreste butikkene på enkelte varer.
 
Min lokale rema har norske jordbær til 19, 90.
Tok med en kurv for å teste. Veldig faste, fine bær. Søte og gode.
Jeg la merke til at mange kjøpte mange kurver. Det er sikkert allerede tomt.
Kona var en tur oppe i skauen mens jeg syklet tur, og kom hjem med nydelige blåbær. Nam nam.
Gratis!
 
Hva måtte du betale for kasser? Jeg kjøpte en kurv på Rema i dag, koster fortsatt 59kr. Spm er vel om prisen vil krype under 50 i år, jeg tviler litt, nå er det høysesong og masse bær. Heldigvis flotte bær da!😃
59.90 per kurv. Kunne sikkert fått det billigere, men da var der og da det passet best.
 
Nesten litt utfordrende å handle når man skal bort igjen om 5 dager og kun skal ha 2 til middager hjemme. Så droppet da den vanlige ukeshandlingen med levering fra Meny, og det ble Kiwi på gamlemåten. Tror da jeg skal få spist det som går ut innen lørdag….
 
Prøvde meg med en liten vits i kassa på Rema i dag. På spørsmål om jeg ville ha pose, prøvde jeg meg på "prøver å slutte"..... Ble bare til HVA? Og - ja, og nå var det også blitt dyrere, sa han. Jadda!! Følte meg som Fleksnes.
 
Her var jeg i Vence og kjøpte pepper hos en lokal krydderdealer. Blir å teste ut en 50:50 blanding av voatsiperifery (madagaskisk villpepper) og penja pepper. Så får man se på hvordan de funker sammen
 
Og andeconfit på boks på supermarkeder til 1/3 av prisen hjemme. Så nå skal koffertene fylles opp
 
I dag ble det Kiwi. Om litt over 1 uke blir det en svensketur.

Men italienske grønne druer til 35 kroner per kilo ble handlet inn - cirka 2 kilo og faktisk 1 pakke med røde Cecita til 20,90 per halvkilo (dyrt nok, men ok om dagen).
Kiwis brød til fast 19,90 skal prøves (selv jeg eter lite brød jeg da).
At de har den nye Sensodyne tannkramen er 19,90 er fint, i alle fall for en som bør ha for sensitive tenner.
Ellers ble det endel grøntfor fra halvpris-disken (Romanomix og Bygggrynsalat).

First price epler også, til nesten 25 kroner kiloen.
Men - og dette er interessant...det ble opplyst på nyhetene (P4) forleden at det ikke hadde vært så mye norsk frukt og grønt på markedet på 10 år!
Så vi se om det gir vettuge priser på slik som agurk og tomat også her i landet.
Men - jeg erindrer at det ble sagt at man likevel til tross for overfloden ikke skulle selge noe til andre priser enn de hadde hatt på det norske... (noen som har hørt det også?).
 
Handlerunde på 7000 skritt i dag! Slik er det når man skal ha spesielle ting som stikkelsbær... så ble en tur på Youngstorget, der jeg fikk stikkesbær. Før dette sjekket jeg Meny Grønland for kantareller, men de så dårlige ut, så da måtte jeg på Stortorget. Så da ble det kantareller fra Trysil og dessuten Opal-plommer....

... videre ble det lammekoteletter hos slakteren. Hadde tenkt den enkel rødvin til dette, men lysten på Chianti til lam og kantareller ble så sterk at jeg måtte innom polet også, bare for den ene flaska. Deretter tilbake til Meny for gode egg fra Ek og en liten loff. Så var det Coop Extra for basisvarer...

Nå er alt i hus til Helga.
 
Ganske lang helgehandeltur igjen....

... det var helt tomt for kantareller på Meny Gønland. Og stort sett smårusk igjen på Meny Oslo City. Det jeg fikk med hjem var vel stort sett støv og grus... :-/ Men jeg ville ha kantareller til det flotte stykket dansk kalvekjøtt jeg kjøpte hos Rema.

Innvandrerbutikken bugner av varer, men typisk så glimrer kantareller med sitt fravær. Ser dog mye kantareller til salgs på Marketplace/Facebook, men gidder jo ikke å styre med det for en håndfull sopper.

Ellers er det endelig slutt på kronesmarkedet på Meny. Meny Grønland var en trist affære i dag - tomme hyller - renset for åpenbart mye nedsatte varer.... Flere disker helt tomme.

Dette er en butikk som burde vise matglede i disse dager. Det er jo det motsatte. For øvrig er det klart at Kiwi kommer inn på Grønland basar nå. Hadde håp på en stor sentrumsnær Meny, men den gang ei...
 
I dag er jeg en fornøyd mann.

I årevis har jeg vært glad i kylling. Så lenge det ikke er stekt for lenge slik at det blir tørt, er det en sann glede for ganen. Det er saftig, mettende og relativt sunt i forhold til en del annet man kan få i seg. Det er mottakelig for en hel rekke ulike krydderblandinger, men selv har jeg alltid foretrukket å gjøre det enkelt. Litt salt og pepper, samt en liten sprut med fersk sitronsaft er det jeg bruker som smakstilsetninger. Jeg steker det opp i olivenolje på middels til høy varme, og venter tålmodig. Mot slutten tilsetter jeg et par knuste hvitløksfedd og litt smør, og tilsetter ennå mer smak.

Uansett om det er kyllingbryst (hvorfor i alle dager kaller man det "filet"?), vinger eller lår, bruker resultatet å bli bra. Men til tross for at selve kjøttet alltid er godt, er dette likevel ikke måltidets høydepunkt. Den æren er forbeholdt skinnet.

Spesielt når det er helstekt kylling det er snakk om. Underveis når den godtgjør seg i ovnen, fylles stuen med en forlokkende aroma som skjerper tålmodigheten til hele familien. Når man åpner ovnen for å se forsterkes dette, med dampende varme som treffer en i trynet, mens man ser ned på at herligheten blir litt mørkere og sprøere, mens den renner av seg saftighet man senere bruker til sjy. Man berører skinnet forsiktig med fingertuppen for å teste. Skinnet er i ferd med å hardne.

På tide å ta den ut. Kyllingen skal hvile i 5-10 minutter. Nå som duften dominerer hele rommet føler vi oss uthungret. Før vi kutter inn i den, krangler hele familien om det sprøe skinnet som knekker av, og vi forsyner oss grådig med fingrene og glefser det i oss. Alle himler med øynene og smiler skjevt over hvor godt det er, og kommer med et unisont "mmm". Ventetiden var så definitivt verdt det. Men måltidets høydepunkt var med dette over før vi en gang hadde satt oss ned for å spise.

Som et fantaserende barn, har jeg i slike stunder alltid hatt en drøm om at hele middagen kunne bestå kun av sprøtt kyllingskinn. Det trenger ikke engang å være middag. Om de hadde solgt det som snacks hadde jeg kjøpt det framfor potetgull og popcorn 100 av 100 ganger. Men siden vakuumpakket poser ikke kan sørge for den varmen og ferskheten et hjemmestekt måltid kan tilby, vil nok ikke det skje.

Men i dag fant jeg den nest beste løsningen.
I en nyåpnet innvandrersjappe der jeg bor, selger de store pakker med bare kyllingskinn.

Jeg kjøpte naturligvis dette, til en hyggelig pris. Nå kan jeg legge de på et brett i ovnen til det blir sprøtt og godt, og spise som snacks uten å bekymre meg for å oversteke kjøttet eller tenke på tilbehør. Dette er i sannhet en gledens dag.

Så ja, i dag er jeg en fornøyd mann.
 
I dag er jeg en fornøyd mann.

I årevis har jeg vært glad i kylling. Så lenge det ikke er stekt for lenge slik at det blir tørt, er det en sann glede for ganen. Det er saftig, mettende og relativt sunt i forhold til en del annet man kan få i seg. Det er mottakelig for en hel rekke ulike krydderblandinger, men selv har jeg alltid foretrukket å gjøre det enkelt. Litt salt og pepper, samt en liten sprut med fersk sitronsaft er det jeg bruker som smakstilsetninger. Jeg steker det opp i olivenolje på middels til høy varme, og venter tålmodig. Mot slutten tilsetter jeg et par knuste hvitløksfedd og litt smør, og tilsetter ennå mer smak.

Uansett om det er kyllingbryst (hvorfor i alle dager kaller man det "filet"?), vinger eller lår, bruker resultatet å bli bra. Men til tross for at selve kjøttet alltid er godt, er dette likevel ikke måltidets høydepunkt. Den æren er forbeholdt skinnet.

Spesielt når det er helstekt kylling det er snakk om. Underveis når den godtgjør seg i ovnen, fylles stuen med en forlokkende aroma som skjerper tålmodigheten til hele familien. Når man åpner ovnen for å se forsterkes dette, med dampende varme som treffer en i trynet, mens man ser ned på at herligheten blir litt mørkere og sprøere, mens den renner av seg saftighet man senere bruker til sjy. Man berører skinnet forsiktig med fingertuppen for å teste. Skinnet er i ferd med å hardne.

På tide å ta den ut. Kyllingen skal hvile i 5-10 minutter. Nå som duften dominerer hele rommet føler vi oss uthungret. Før vi kutter inn i den, krangler hele familien om det sprøe skinnet som knekker av, og vi forsyner oss grådig med fingrene og glefser det i oss. Alle himler med øynene og smiler skjevt over hvor godt det er, og kommer med et unisont "mmm". Ventetiden var så definitivt verdt det. Men måltidets høydepunkt var med dette over før vi en gang hadde satt oss ned for å spise.

Som et fantaserende barn, har jeg i slike stunder alltid hatt en drøm om at hele middagen kunne bestå kun av sprøtt kyllingskinn. Det trenger ikke engang å være middag. Om de hadde solgt det som snacks hadde jeg kjøpt det framfor potetgull og popcorn 100 av 100 ganger. Men siden vakuumpakket poser ikke kan sørge for den varmen og ferskheten et hjemmestekt måltid kan tilby, vil nok ikke det skje.

Men i dag fant jeg den nest beste løsningen.
I en nyåpnet innvandrersjappe der jeg bor, selger de store pakker med bare kyllingskinn.

Jeg kjøpte naturligvis dette, til en hyggelig pris. Nå kan jeg legge de på et brett i ovnen til det blir sprøtt og godt, og spise som snacks uten å bekymre meg for å oversteke kjøttet eller tenke på tilbehør. Dette er i sannhet en gledens dag.

Så ja, i dag er jeg en fornøyd mann.
Apropos kylling. For en som hadde levergryte opp i halsen som liten så var kyllinglever en temmelig annerledes opplevelse.
 
Innvandrerbutikken bugner av varer, men typisk så glimrer kantareller med sitt fravær. Ser dog mye kantareller til salgs på Marketplace/Facebook, men gidder jo ikke å styre med det for en håndfull sopper.
Det er nå så mye sopp overalt nå at du kan jo like så gjerne bare ta deg en biltur utenfor byen og plukke.

Jeg stoler hverken apper eller andre oversikter, så jeg er ikke i nærheten av slikt, men ser at det er veldig mye kantareller, riske og steinsopp i skogen nå.
 
I en nyåpnet innvandrersjappe der jeg bor, selger de store pakker med bare kyllingskinn.

Jeg kjøpte naturligvis dette, til en hyggelig pris. Nå kan jeg legge de på et brett i ovnen til det blir sprøtt og godt, og spise som snacks uten å bekymre meg for å oversteke kjøttet eller tenke på tilbehør. Dette er i sannhet en gledens dag.
Det viser seg at uhemmet hedonisme kommer med noen katastrofale følger.

Siden det var en stor pakke, og siden jeg ikke bør fryse igjen et produkt som har blitt ting, spredte jeg kyllinkskinnene ut på 6 stekebrett i ovnen. Jeg hadde intet annet valg enn å spise dem, alle sammen. Det var rett og slett litt for godt.

Men det var også ekstremt mye fett. Ekstremt mye fett. Og siden salt er en naturlig tilsetning i rikelig monn, er jeg også kraftig dehydrert. Inntaket av øl som jeg brukte til å skylle det ned, bidro også til dette.

Så for å konkludere... Jeg er tørr i kjeften, pissetrengt, og så feit at det føles som jeg har veer.
Om jeg bare var i stand til måtehold, kunne jeg muligens ha unngått det her. Men det er jeg ikke.

Men nå har jeg også cirka 0,75 liter kylingfett i kjøleskapet som var til overs. Så det kan jeg jo finne noe å bruke til senere. Mye senere.
 
Hvor er det blitt av plommene??! Det skulle været tidenes plommehøst, og det finnes ikke plommer i butikkene - i alle fall ikke hos Rema i går, og i dag fant jeg bare et par kurver hos Meny. Typen plommer er ikke skrevet å esken....

.. enda mer irritasjon. Store annonser for lammelår på tilbud hos Meny. Meny Grønland har ikke et eneste lår inne.

.. Fiskeriet Youngstorget hadde ikke gravlaks. Rema hadde i går ikke halvkilospakker med smør...

... av og til går det skikkelig dårlig med handel. Dog var det et slags utvidet Bondens Marked på Youngstorget, så jeg får tak i lam der i morgen, antakelig. Og jeg fikk også tak i gralvlaks, selv om den var noe røkt..
 
Dette er en butikk som burde vise matglede i disse dager. Det er jo det motsatte. For øvrig er det klart at Kiwi kommer inn på Grønland basar nå. Hadde håp på en stor sentrumsnær Meny, men den gang ei...

Det kommer en i Bjørvika. Clemenskvartalet. 1700 kvm som vel er ganske stort til å være sentrum. Er vel litt større enn den på Oslo City i hvert fall.

 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp