Potetkrisen

Norsk is ja. Der diplom-is lot forbrukeren i prinsippet spise sagmugg. (E466 Cellulose.)

Ett av mine ankepunkter mot norsk mat: At Gilde, Nortura, SP osv. har kjørt på med tilsetningsstoffer så lenge det gjøres i Norge.

Litt endring dog: Diplom-is backer på E466. Og de Gilde kjøttbollene i annen tråd er noenlunde normale.

Men potetene, de skal man ikke tulle med!
Hvilke tilsetningsstoffer er du tenker på?
 
Hvilke tilsetningsstoffer er du tenker på?
Alskens emulgatorer og invertsukker og glukosesiruper og hele greia. Vegetabilsk olje.. Jommen sier de 'norsk fløte'.

Rene snopet den Diplom Pinup, selv uten cellulosen.

Skummetmelk, kremfløte (20 %), sukker, vegetabilsk olje (kokos), mysepulver (melk), glukosesirup, skummetmelkpulver, fettredusert kakao¹, emulgator (mono- og diglyseider av fettsyrer, lecitin (soya)), stabilisator (guarkjernemel, natriumalginat), aroma
 
Alskens emulgatorer og invertsukker og glukosesiruper og hele greia. Vegetabilsk olje.. Jommen sier de 'norsk fløte'.

Rene snopet den Diplom Pinup, selv uten cellulosen.

Skummetmelk, kremfløte (20 %), sukker, vegetabilsk olje (kokos), mysepulver (melk), glukosesirup, skummetmelkpulver, fettredusert kakao¹, emulgator (mono- og diglyseider av fettsyrer, lecitin (soya)), stabilisator (guarkjernemel, natriumalginat), aroma
Dette var ikke nok svar på mitt innlegg
 
Vi er ikke i nærheten av å være selvforsynt, ingen grunn til å verne om gamle poteter.
Det er jo Norge og mat dette her, får man ikke folk til å kjøpe norske poteter så tvinger man det heller i dem ved å sette tollen så høyt at man i realiteten ikke har noe valg lenger.
 
Dette var ikke nok svar på mitt innlegg
Hvilket svar vil du ha?
Kan også nevne ting som Gilde kokt skinke.
Med 'Nyt Norge' og 'Den Norske Bonden'.
Jeg er stor tilhenger av både bønder og av Norge.
Men Gilde kokt skinke har jeg problemer med å se på som noe annet enn et simpelt industriprodukt. Samme med Diplom-Is.
Tenk på de av bøndene som samler løvkjerr og lar kuene beite på sætrevollen... og så mikses melken med kjemisettet.
Som Lundteigen skrev: 'Verdens fineste melk gjøres om til tungindustri'.

Støtter man landbruket så støtter man, men sier også fra hvor man syns det bærer galt av sted.
 
Sist redigert:
Potetkrisen topper VGNett.

Screenshot_20240425-134052_Chrome.jpg
 
Pollestad kan seff ikke gjøre noe med været og dårlige avlinger. Men når vær og dårlige avlinger fører til mangel på poteter, hvordan kan da løsningen være å legge maksimal tollsats på importerte poteter?

Man må vel nesten være bonde for å forstå det.
Igjen :
Toll på poteter er fjernet. Vi har 0,00% toll på importerte poteter nå.
 
Bare å gjøre det samme med all annen mat nå så hadde det vært noe.
Du får se hva prisen på importerte poteter vil være fremover, før du er bastant.
Høyre sa jo at prisen vil bli 100,- pr kilo. Uten toll. Hvem skal vi klage på da? Norske bønder?
 
Du får se hva prisen på importerte poteter vil være fremover, før du er bastant.

Har ingen anelse hva prisen er på poteter i utgangspunktet så det vil si meg lite. Det er ikke poteter som utgjør tyngden på matbudsjettet for å si det sånn.
 
Har ingen anelse hva prisen er på poteter i utgangspunktet så det vil si meg lite. Det er ikke poteter som utgjør tyngden på matbudsjettet for å si det sånn.
Jeg betalte som sagt kr. 19,- pr, kilo i rema forrige uke. Det var visst siste rest av norske poteter.
 
Her var det feil på feil på feil.
Ja. Å si at poteter vil koste hundre kroner pr. kilo er ganske spinnvilt. Jeg tror også det er feil, spesielt siden det ikke er toll på importerte poteter.
Vi vet jo dog ikke, det er jo ikke bare her i Norge avlingene har sviktet på grunn av været.
 
Ja. Å si at poteter vil koste hundre kroner pr. kilo er ganske spinnvilt. Jeg tror også det er feil, spesielt siden det ikke er toll på importerte poteter.

Artikkelen i åpningsinnlegget er fra Nationen og handler om den nye tollen som skal legges på utenlandske poteter. Det er ikke Høyre som sier at potetene skal koste 100kr, det er en importør av grønnsaker som har regnet på hva det vil koste.
Nå spiller det ingen rolle, for så lenge lagrene av norske poteter er tomme faller tollen bort.

Jeg syns dog det er grunnleggende feil å beskytte norske varer på den måten, det fører til dyrere matvarer, noe Høyre angrep regjeringen og Sp for. Og det er jo hekt riktig.
 
Det er ikke poteter som utgjør tyngden på matbudsjettet for å si det sånn.
Norske hjem har vel ikke potetmiddager 6-7 dager i uka som på 1970-tallet?

Hvis flere går over på ris og spaghetti, kan det utløse en ris-krise? En organiserer en rotur til Danmark for å hente poteter, a la Terje Vigen.

Potetmospulver finnes også. Men er jo noe kunstig i forhold til reelle poteter.
Kålrabistappe er løsningen.
 
Artikkelen i åpningsinnlegget er fra Nationen og handler om den nye tollen som skal legges på utenlandske poteter. Det er ikke Høyre som sier at potetene skal koste 100kr, det er en importør av grønnsaker som har regnet på hva det vil koste.
Nå spiller det ingen rolle, for så lenge lagrene av norske poteter er tomme faller tollen bort.

Jeg syns dog det er grunnleggende feil å beskytte norske varer på den måten, det fører til dyrere matvarer, noe Høyre angrep regjeringen og Sp for. Og det er jo hekt riktig.
Tollen blir gjeninnført når de norske potetene kommer tilbake. De gode potetene.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp