Potetkrisen

Norske hjem har vel ikke potetmiddager 6-7 dager i uka som på 1970-tallet?

Hvis flere går over på ris og spaghetti, kan det utløse en ris-krise? En organiserer en rotur til Danmark for å hente poteter, a la Terje Vigen.

Potetmospulver finnes også. Men er jo noe kunstig i forhold til reelle poteter.
Kålrabistappe er løsningen.
Norge er straks tom for norsk kålrabi. Det blir bare import en stund. Greit at toll på kålrabi er midlertidig fjernet. Jeg ser butikkene har kålrabistappe i ferdiglaget form i fryserne. Montro om det er fra norsk kålrabi?
 
Så da er det greit igjen å beskytte norske bønder, og betale blodpris på gode poteter fra utlandet til 100 kroner.
Jeg tror aldri, aldri du vil se en slik pris på poteter. Men dersom du ser det og velger å betale en så horribel pris, er det ditt valg.
 
Jepp. Når vi er selvforsynt, skal vi spise norsk.
Vi burde tenke slik også når det gjelder de billige bilene fra Kina, som er gjennomsubsidiert av det kinesieke kommunistpartiet med formål å knuse all konkurranse fra alle andre land.
Jeg er tilhenger av valgfrihet. Vil jeg ha spanske poteter forventer jeg at norske myndigheter legger til rette for det med en fornuftig toll på produktet.
Dette med at all mat vi konsumerer i Norge skal være norsk er tull
Det finnes helt utrolig mengder god mat i Europa og på kontinentet.
Hvorfor skal ikke nordmenn få ta litt del i dette til en ok pris, istedenfor å spise fiskeboller, lungemos og kjøttkaker?
 
Jeg er tilhenger av valgfrihet. Vil jeg ha spanske poteter forventer jeg at norske myndigheter legger til rette for det med en fornuftig toll på produktet.
Dette med at all mat vi konsumerer i Norge skal være norsk er tull
Det finnes helt utrolig mengder god mat i Europa og på kontinentet.
Hvorfor skal ikke nordmenn få ta litt del i dette til en ok pris, istedenfor å spise fiskeboller, lungemos og kjøttkaker?
Norske kuer og sauer spiser gress. Masseprodusert "god biff og sau" fra europeiske matfabrikker spiser antibiotika og kraftfor. Ditt valg.
 
Norske kuer og sauer spiser gress. Masseprodusert "god biff og sau" fra europeiske matfabrikker spiser antibiotika og kraftfor. Ditt valg.

De spiser også kraftfor....

 
De spiser også kraftfor....

Jada. Jeg vet det. Jeg spissformulerer. Bruken av antibiotika er jaffal mye mindre i Norge.
 
Norske hjem har vel ikke potetmiddager 6-7 dager i uka som på 1970-tallet?

Hvis flere går over på ris og spaghetti, kan det utløse en ris-krise? En organiserer en rotur til Danmark for å hente poteter, a la Terje Vigen.

Potetmospulver finnes også. Men er jo noe kunstig i forhold til reelle poteter.
Kålrabistappe er løsningen.
Heier på kålrabi i min potet-realitet.
 
Artikkelen i åpningsinnlegget er fra Nationen og handler om den nye tollen som skal legges på utenlandske poteter. Det er ikke Høyre som sier at potetene skal koste 100kr, det er en importør av grønnsaker som har regnet på hva det vil koste.
Nå spiller det ingen rolle, for så lenge lagrene av norske poteter er tomme faller tollen bort.

Jeg syns dog det er grunnleggende feil å beskytte norske varer på den måten, det fører til dyrere matvarer, noe Høyre angrep regjeringen og Sp for. Og det er jo hekt riktig.
Importtollen beskytter norsk totalberedskap som egen matproduksjon er en del av. Så den tollen er like viktig som et godt landbruksoppgjør forhåpentligvis blir.
 
Importtollen beskytter norsk totalberedskap som egen matproduksjon er en del av. Så den tollen er like viktig som et godt landbruksoppgjør forhåpentligvis blir.

Det har vel aldri vært et godt landbruksoppgjør, i bondens øyne. Kommer neppe noen gang til å bli det heller, de har aldri vært mer misfornøyd enn nå - med Bondepartiet i regjering.

Forøvrig er vi over 90% selvforsynt med pottis, hvorfor er de så redd for litt konkurranse?
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp