Tottenham - Overgangstråd sesongen 2024/2025

8 Jul 2023
1.694
Denne tråden kan brukes til både sommervinduet og vintervinduet.

Sesongen 2023/2024 er over. Etter en strålende start på sesongen ble i siste halvdel en spillemessig og poengmessig nedtur. Men alt i alt en mer enn godkjent første sesong for Ange. 5. plassen betyr at vi igjen skal ut i Europa. Denne gang i EL med sitt nye format. Spill i Europa betyr flere kamper, noe som igjen betyr at vi må rotere mer. EL kan derfor gi spilletid til de som ellers ikke spiller så mye, og ikke minst til noen spennende unge spillere. Men det er ikke kvantiteten det står på når det gjelder troppen vår. Vi har lenge hatt en stor stall. Det er kvaliteten vi bør gjøre noe med i sommer. Spør du meg så bør flere spillere ut enn det kommer inn. Men vi har spillere som vi i flere vinduer på rad har prøvd å kvitte oss med, men som ingen vil kjøpe. Jeg frykter vi får samme problemet denne sommeren.

Så la oss ta en titt på troppen vår (det meste av informasjon om kontraktslengder, som står i parantes, er hentet fra Transfermarkt). I oversikten tar jeg også med et par unggutter som har fått spilletid for A-laget denne sesongen eller som er utlånt og har spilt litt for A-laget tidligere.

Keepere:
Guglielmo Vicario (30.06.28) - 27 år
Brandon Austin (30.06.24) - 25 år
Alfie Whiteman (30.06.25) - 25 år
Fraser Forster (30.06.25) - 36 år

Vicario kom inn før sesongen og forsterket denne posisjonen, til tross for at han har mye å hente i feltarbeidet. Så er spørsmålet om de som er bak der er gode nok. Austin og Whiteman har vært i klubben i evigheter uten at jeg kan si noe om hvor gode de er. Austin sin kontrakt går også ut, men det har vært snakk å forlenge den. Forster er skadet så det er også spørsmål ved han. Det ryktes også at vi ønsker å selge han. Henter vi en ny billig backup som er HG? Eller er Austin/Whiteman gode nok?

Høyrebacker:
Emerson Royal (30.06.26) - 25 år
Pedro Porro (30.06.28) - 24 år
Djed Spence (30.06.27) - 23 år

For en utvikling Porro har hatt. Vi visste at han var god offensivt, men denne sesongen har han tatt store steg defensivt også. Men han trenger konkurranse. Royal ryktes på vei bort. Han virker som en fantastisk fyr, men han passer nok dessverre ikke inn hos oss slik vi ønsker å spille. Spence hadde jeg store forhåpningen til da vi hentet han, men han har ikke slått til så langt. Siste halvdel av sesongen har han fått en del spilletid på lån hos Genoa. Kan han fremdeles ha en fremtid hos oss? Jeg tviler. Jeg tror vi ønsker å hente en ny høyreback.

Midtstoppere:
Cristian Romero (30.06.27) - 26 år
Japhet Tanganga (30.06.25) - 25 år
Joe Rodon (30.06.25) - 26 år
Micky van de Ven (30.06.29) - 23 år
Radu Drăgușin (30.06.30) - 22 år
Ashley Phillips (30.06.28) - 18 år

Vi har sluppet inn mange mål denne sesongen, men jeg mener likevel at vi ikke bør bruke penger på en ny midtstopper. van de Ven har vært en åpenbaring. Romero er litt vill til tider, men er en finfin makker til van de Ven. Og Drăgușin synes jeg har vært god det lille han har spilt. Neste sesong vil det bli mer enn nok kamper for han også. Så er spørsmålet hvem som skal være 4. valg. Rodon har vært på utlån til Leeds og selges forhåpentligvis til dem. Tanganga det samme til Millwall. Så da står vi igjen med Phillips og Davies. Davies ryktes også bort og bør Phillips være 4. valg? Han har fått mye verdifull erfaring i CS denne våren. Kanskje bør han få enda et år på utlån.

Venstrebacker:
Ben Davies (30.06.25) - 31 år
Sergio Reguilón (30.06.25) - 27 år
Ryan Sessegnon (30.06.25) - 24 år
Destiny Udogie (30.06.30) - 21 år

Udogie har vært til tider strålende denne sesongen, til tross for noen tabber. Men bak han er det tynt. Det har vi merket den siste tiden når han har vært skadet. Davies kan som nevnt være på vei bort og han har også slitt litt med skader. Sessegnon er det rett og slett synd på. Nok en sesong som har blitt ødelagt av skader. Han forsvinner i sommer. Reguilón liker jeg. Det er synd at det aldri ble det store av han hos oss. Det bør da være mulig å få solgt han denne sommeren? Ny venstreback må inn.

Sentrale midtbanespillere:
Oliver Skipp (30.06.27) – 23 år.
Tanguy Ndombele (30.06.25) – 27 år
Pape Matar Sarr (30.06.30) – 21 år
Pierre-Emile Höjbjerg (30.06.25) – 28 år
Giovani Lo Celso (30.06.25) – 28 år
Rodrigo Bentancur (30.06.26) – 24 år
Yves Bissouma (30.06.26) - 27 år
Alfie Devine (30.06.27) - 19 år

Midtbanen vår har vært et av våre store problemer denne sesongen. I starten, da vi virkelig var gode, var mye av årsaken at midtbanen fungerte godt. Men så sluttet den å fungere. Bissouma f. eks var strålende i starten på sesongen. Men nå tror jeg faktisk at vi vurderer å selge han. Jeg tror det er bare Sarr og Bentancur av midtbanespillerne våre som er sikre. Kanskje også Skipp pga. HG. Devine tok jeg med fordi han har fått spilt mye i L1 og deretter CS denne sesongen. Jeg tipper han blir lånt ut igjen, men det hadde vært morsomt om han fikk en sjanse for oss neste sesong. Ndombele blir vi sikkert ikke kvitt denne sommeren heller, Heldigvis har han bare 1 år igjen av kontrakten. En ny midtbanespiller med defensive kvaliteter bør inn.

Vinger/offensive midtbanespillere:
Heung-min Son (30.06.25) – 31 år
Dejan Kulusevski (30.06.28) - 24 år
Bryan Gil (30.06.26) – 23 år
Timo Werner (lån utløper) - 28 år
Manor Solomon (30.06.28) - 24 år
Brennan Johnson (30.06.28) - 22 år
James Maddison 30.06.28) - 27 år
Jamie Donley (30.06.27) - 19 år
Mikey Moore (30.06.26) - 16 år
Lucas Bergvall (30.06.29) - 18 år

Er flere spørsmål her. Son har 1 år igjen av kontrakten. På tide å selge han? Han er fremdeles god, men det er tydelig at kurven hans er fallende. Han bør i alle fall ikke spille så mye spiss som han har gjort denne sesongen. Jeg mener han er klart best på kanten. Men Ange vil nok beholde han. Kulu, Johnson og Maddison har hatt en ujevn sesong, men de bør bli med videre. Werner er jeg personlig ikke så stor fan av. Kjøper vi han? Gil ønsker nok å bli værende, men han bør selges. Solomon har vært skadet nesten hele sesongen og er ryktet bort. Bergvall kommer til sommeren og er tiltenkt en plass i A-troppen. Jeg tror ikke vi skal forvente all verden allerede neste sesong, men det blir spennende å se. Jeg tror vi bør hente inn en ny offensiv spiller som ikke er spiss.

Spisser:
Troy Parrott (30.06.25) – 22 år
Dane Scarlett (30.06.27) – 20 år
Richarlison (30.06.27) - 27 år
Alejo Véliz (30.06.29) - 20 år

Nok en posisjon som vi bør forsterke. Richarlisson har faktisk ganske brukbare tall når man ser på spilletiden. Men han er mye skadet. Kommer det et godt bud så bør vi selge. Men det er ikke noe krise å beholde han heller. Men da bør han få skikkelig konkurranse (fra noen andre enn Son). Parrott har faktisk scoret en del mål i øverste divisjon i Nederland denne sesongen. Kanskje vi får solgt han for noen millioner hvis han ikke får en siste sjanse hos oss? Å låne han ut bør vi være ferdig med. Scarlett har fått noen innhopp og jeg håper han blir værende og får en del spilletid i f. eks EL neste sesong. Véliz har fått lite spilletid på lån i Sevilla. Bør kanskje lånes ut til en klubb i CS?

Antall spillere: 39
Det sier noe om opprydningen vi bør gjøre. Selv om noen en unge spillere som tilhører U21 eller som vil lånes ut, så har vi alt for mange spillere i troppen. Den bør slankes kraftig. Men det har jeg sagt i flere overgangsvinduer på rad.

Ange har snakket om at det vil skje en del i sommer. Jeg tror det er mange som man kan vurdere å selge hvis det kommer et godt bud.
Spillere jeg er sikre på at vi beholder: Vicario, Porro, Udogie, van de Ven, Romero, Drăgușin, Bentancur, Sarr, Son, Kulusevski, Maddison, Bergvall og Johnson. Også er det selvfølgelig en del unggutter vi ikke selger, men som jeg tror kan gå på lån.

Hva jeg mener bør inn: Venstreback, høyreback, sentral midtbanespiller, spiss. Vi bør også vurdere enda en offensiv spiller som ikke er spiss. Så kan vi kanskje hente en ny backupkeeper og et 4. valg som midtstopper. Men vi må huske på at vi også har registreringsregler i PL og EL som vi må oppfylle. Så alt fra 4-7 spillere inn, og en haug med spillere ut er mitt ønske.
 
Grei oppramsing, føler også at man bør supplere med en ny rask midtstopper, mest pga skadeutsatte spillere.

Men som du sier det er en grense for hva man kan ta inn, og hva vi får solgt. For Levy er det viktig å se at det kommer penger inn fra spillersalg også.
 
føler også at man bør supplere med en ny rask midtstopper, mest pga skadeutsatte spillere.
Ja, egentlig enig. Hvis vi finner en raskt midtstopper til en billig penge så bør vi kanskje gå for det. Men det er så mange andre posisjoner som må forsterkes som må prioriteres først.
 
To greie nyheter dette. Werner er ikke min favoritt, men han er nok bedre enn både Gil og Solomon som en rulleringsspiller.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Tror Werner kan bli enda bedre med Ange denne sesongen , han har vist seg å ha god kommunikasjon med medspillerne, presise innlegg og pasninger er han jo som skapt for. Litt verre med å treffe blink men det kommer seg.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp