Hva spiser og drikker du i kveld?

Ble litt tung og sløv etter noen timer på verandaen, i varmen, men mat må man ha likevel.

Blir de sedvanlige villrekene til forrett og litt østerriksk rosévin i koppen.

Stekt skreiloin, nypoteter, asparges og sandefjordsmør til middag. Beaujolais i glasset.

Kom over mango fra Thailand, det blir dessert.
 
Ble tatt som gissel mellom et av konas prosjekter og barn som måtte kjøres. Så ble rett og slett en Grandiosa. Straks ferdig med sjåførtjenesten så kan jekke meg en øl.
 
Går fint å varme opp både skjell og tubs i mikroen. Bare å passe på at de ikke står for lenge, siden de blir fort brent. Sprøe og gode blir de og.
Har jeg aldri provd, ville ikke ha trodd at de ble sprø i mikroen 🤔

Derimot har jeg sett plenty av folk som mishandler tubsene ved å putte dem inn i en ovn på 220 grader. Sammen med tortillalefsene... Ender 9 av 10 ganger med at tubsene blir brent. Slike amatører burde få taco-nekt i 6 mnd, og så gå opp til ny taco-prøve.
 
Virker å være tomt i villreker i havet nå...

Åkkesom - sliten etter liten bytur i går og dårlig søvn, så ble jo burgeren som var igjen etter i går - lage en den litt som smash-burger, og det er i grunnen like godt - mer sekeskorpe og fortsatt saftig nok. Grans sukkefrie cola til.
 
Har jeg aldri provd, ville ikke ha trodd at de ble sprø i mikroen 🤔
Det blir de. Jeg bruker bare skjell, og da holder det med 1.5 til 2 minutter for 12 stk. Sprøheten kommer av at de inneholder ganske mye fett/olje, og når man kan høre fettet bruse, bør en være på vakt, for de blir som sagt veldig fort brent, og da er de bare å kaste.

Men når man vet om dette, så er det ikke noe problem. Jeg har bommet en gang, og det kommer nok ikke til å skje igjen.
 
Virker å være tomt i villreker i havet nå...

Åkkesom - sliten etter liten bytur i går og dårlig søvn, så ble jo burgeren som var igjen etter i går - lage en den litt som smash-burger, og det er i grunnen like godt - mer sekeskorpe og fortsatt saftig nok. Grans sukkefrie cola til.

Haha, ikke en av dine heftigste kjøkkentjenester dette. 😅
Men burger er jo alltid digg😋
 
Nei, tror ikke det - men "noen" her inne spiser så mye villreker at jeg begynner å bli bekymret på bestandens vegne. Har bare testet disse rekene én gang, og jeg synes ikke de var noe gode. Men jeg får vel teste igjen, før de blir borte.
Jeg er heldigvis ikke kresen på reker, så de i lake holder for meg.
 
Nei, tror ikke det - men "noen" her inne spiser så mye villreker at jeg begynner å bli bekymret på bestandens vegne. Har bare testet disse rekene én gang, og jeg synes ikke de var noe gode. Men jeg får vel teste igjen, før de blir borte.

Jeg syns det er en veldig bra råvare. Det er scampi man må sammenlikne med, og konsistensen er mye bedre syns jeg. Maks tredve sek på hver side i panna, bittelitt salt og pepper, skvise over lime.😋😋😋
 
En fin kjøttbit fra en av de nydelige gressoppfødte biffdyrene i Argentina👌

Biff.jpg


Til denne middagen trenger man en kraftig og fyldig rødvin tenker jeg🙂

Domini Veneti Amarone Della Valpolicella Classico 2020

Amarone.jpg
 
Hjemmelagede kjøttkaker fra lageret i fryseboksen.
Ikke noe vin, den skal få stå i fred. Tar heller en hverdagsøl fra butikken.
 
Jaja, forskjell på folk - spareribs fra harryhandel. Salat blandet med litt rå løk og creme fraice til dette. Øl. Tenker at jeg må komme meg ut i Oslo-sommeren, i alle fall for en øl eller to etterpå....
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp