OBOS-Ligaen 2024

OBOS fortsetter å levere merkelige resultater ser jeg.

For oss så var dette en veldig god og solid kamp. Var ikke nervøs i ett sekund for at Sogndal skulle utligne. Et mer tafatt forsøk på sluttspurt er det lenge siden jeg har sett.
Vi sliter fortsatt med å sette sjansene fremover, men resten er veldig bra i dag.

Nok en gang kaster Åsane fra seg en ledelse på tampen. Fjerde uavgjorte på rad ser det ut som.
Kaster bort vet ikke om det stemmer, Stabæk burde aldri latt de komme inn i kampen igjen etter den første scoringa - men vi spiller så jævlig naivt… Typisk MLS typisk Bradley

1-4 Kodjo Somesi (86)

Et skadeplaget AaFK tok ledelsen i første omgang, men Raufoss kommer sterkt tilbake og knuser sin tidligere trener. Raufoss sin første seier for sesongen, mens for AaFK er det fjerde tap på rad om man tar med cupen. Krisestarten fortsetter i Ålesund.

1-0 Landu Landu (1)

Fjerde Bryne-kamp på rad i serien som ender enten 0-1 eller 1-0. Forrige hjemmekamp slapp Bryne inn kampens eneste mål mot Levanger før det var gått ett minutt, denne gangen satte de kampens eneste mål før det var gått ett minutt. Første tap for sesongen for Sogndal, mens Bryne tar sin tredje seier.

3-0 Vegard Leikvoll Moberg (45+2, str.)

Kongsvinger punkterte kampen i første omgang hvor de kjørte fullstendig over Start og ledet 3-0. Andre omgang ble en transportetappe mot tre poeng, og Kongsvinger er alene på tabelltopp. For Start sin del ligger de helt sist, tredje tap denne sesongen.

1-2 Magnus Høiseth (90)

Frisk start på Melløs når Egersund får straffespark og scorer allerede etter 8 minutter. Moss kommer tilbake ti minutter etter på komisk vis ved at Egersund-keeper sparker ballen rett i Moss-spilleren og i mål. Men Egersund klarte helt på tampen av kampen å avgjøre, og dermed står det nyopprykkede laget fortsatt ubeseiret og på andreplass med én kamp mindre spilt.

2-2 Sanel Bojadzic (55)

Målmaskinen Sanel Bojadzic gir seg ikke, og setter to nye kasser borte mot Ulf. Levanger i tillegg med to mål annullert og tre stolpe/tverrliggerskudd, men Sandnes Ulf fikk med seg det ene poenget etter sine to raske mål rett før pause.

2-2 Kasper Pedersen (90+3)

Stabæk så ut til å gå på sesongens første tap, men på overtid dukker den nye storscoreren Kasper Pedersen opp og utligner. Åsane med sin fjerde uavgjort på fire kamper, fortsatt ikke tapt, fortsatt ikke vunnet.

5-3 Christian Borchgrevink (90+6)

Mørkt, svart, og natta for Vålerenga som på et tidspunkt ligger under 1-5 mot Mjøndalen. Effektivitet i verdensklasse vs inneffektivitet av nesten like stor klasse.

1-1 John Hou Sæter (46)

Lyn fortsatt uten tap etter serieåpninga, Ranheim ikke vunnet siden andre runde mot Ulf. Jan Halvor Halvorsen er nok fornøyd med seriestarten, Ingebrigtsen kan neppe være like fornøyd med utellinga.

toppscorer.PNG

Vålerenga var ikke inneffektive i denne kampen, slo XG sin. Ellers har du selvfølgelig helt rett mtp effektiviteten til Mjøndalen.
Men på generelt grunnlag må man være i europatoppen på inneffektivitet. Så heldigvis litt penere ut denne kampen fordi man fikk satt to på overtid.

Men på generelt grunnlag må man være i europatoppen på inneffektivitet.
Tja, på hjemmebane i år og i fjor har det vært ille. Men på bortebane har de fått grei uttelling. I år har det største problemet vært at motstanderne omtrent scorer på alt, unntaket er Lyn som "kun" fikk 1 mål på 3 sjanser. Som er rundt normal uttelling.

Nå er vel ikke tre mål på 2,4 i xG så veldig ineffektivt. Det sagt, så skal jo tre mål holde til seier i de fleste fotballkamper.

Som jeg prøvde å poengtere to innlegg lenger opp så var det ment på et mer generelt grunnlag om Vålerenga.

De jærske bøndene er klar for tur til storbyen og kamp mot Vålerenga. Bildet er tatt på gården til Mr. Bryne, Gabriel Høyland, der det mer kjente Haalandbildet i bar overkropp på traktor er tatt.