NM Herrer 2024

Hva synes dere om at man nå trekker fra 3 runde? I stedet for st den runden ble satt opp?

Hvertall fornøyd med at første lag opp fra bollen får hjemmekamp, ikke som får når man så på antall km i reiselengde, hvor langt ut i cuprundene holdt man på med det før? Helt ut til semien?
Jeg er fornøyd med trekning og at man endelig ikke trekker alle hjemmelag for så bortelag som tidligere.

Tok bare 100 år før man klarte å gjøre som resten av verden på en banal enkel ting.

Merker den korte perioden mellom 2. og 3. runde irriterer meg litt. Spesielt når det ikke blir klart før seint i kveld, eller i morgen når kampene i 3.runde faktisk skal spilles.

Det er jo ikke akkurat veldig lang tid på å få ordnet ting til kampen. Jaja. Alt går.

Blir like kort tid mellom Runde 3 og 4 også. Som er terminfestet onsdag 8.mai.

Det er ikke verre enn å bestille fly og hotell til alle potensielle destinasjoner, så avbestille etter trekningen.

Oppsummering av 2. runde

32 lag er klar for 3. runde av NM 2024. Av de 32 er 14 fra Eliteserien, 10 fra OBOS-ligaen, 7 fra PostNord-ligaen, og 1 fra 4. divisjon.

cupenrunde2.PNG

128 lag som startet årets ordinære cuprunder er nå blitt til 32. Alle de resterende lagene fra 3. divisjon røk ut denne runden, men vi fikk med oss et lag fra 4. divisjon videre.

3 kamper denne runden gikk til ekstraomganger, 1 av de 3 gikk igjen til straffesparkkonkurranse, det var Frøya-Sogndal hvor Sogndal til slutt gikk seirende ut. Det var totalt 5 lag som slo ut et lag fra et høyere nivå enn seg selv. Råde fra 4. divisjon slo ut Moss fra OBOS-ligaen. 2. divisjonslagene Eidsvold Turn, Hødd, Tromsdalen, og Kjelsås slo alle ut hvert sitt lag fra OBOS-ligaen.

De kreative hodene på Ullevaal syntes blant annet at Skjervøy-Alta og Junkeren-Bodø/Glimt har funket så bra at de ble satt opp for tredje gang på fire år.

Torvastad sjokkerte alle i den første runden ved å slå ut Haugesund etter en vanvittig straffesparkkonkurranse. 4. divisjonslaget har i seriespill også fått en sterk start på sesongen med 9 poeng og 12-1 i målforskjell etter tre kamper. For selv om Torvastad spiller i 4. divisjon, har de en god del spillere med erfaring fra høyere nivå. Roy-André Miljeteig har blant annet spilt Eliteserie for Haugesund og OBOS med Sandnes Ulf og Vard Haugesund. De har også et par spillere som spilte 2. divisjon for Vard så sent som i fjor, men kanskje mest oppsiktsvekkende er at de i midtforsvaret har Helge Sandvik som så sent som i 2020 var førstekeeper i FK Haugesund, og i 2019 sto cupfinalen mot Viking. Nå skulle han altså stoppe Viking som midtstopper, men da Lars-Jørgen Salvesen hadde scoret to mål før det var gått et kvarter kunne man begynne å frykte et resultat som sist da Torvastad møtte Viking i 2004 og tapte 0-7. Men på overtid av første omgang reduserer Torvastad, og for en vitamininnsprøytning det skulle vise seg å være. For ut fra pause var det et Torvastad-lag i hundre som kom utpå. I løpet av syv minutter scorer 4. divisjonslaget to mål, snur kampen, og sjokkerer Viking. Torvastad med en kjempesjanse til å øke ledelsen etter rundt 70 minutter, men på påfølgende angrep fra Viking kom utligningen til 3-3. Rundt ti minutter før slutt får tidligere keeper Helge Sandvik en kjempesjanse til å igjen sende Torvastad i ledelsen, men headingen går like utenfor. Viking-presset blir til slutt for stort, og når de scorer på en straffe fire minutter før slutt, så avverges cupbomben.

Dermed var det opp til Råde å forsvare 4. divisjonslagenes ære da de møtte Moss. Men Norges mest hardtsatsende 4. divisjonsklubb havnet under allerede etter fem minutter, en ledelse som sto til pause. Etter 53 minutter utlignet Råde, før de et kvarter før slutt fikk straffespark. Straffesparket fra Simen Kind Mikalsen ble reddet, men den tidligere LSK-spilleren var våken på returen og satte 2-1. Den ledelsen holdt kampen ut, cupbomben var et faktum, og Råde skal til 3. runde hvor det venter nok et Østfoldsoppgjør mot Sarpsborg 08.

For to år og tre uker siden vant Jerv 1-0 over Strømsgodset i sin første kamp i Eliteserien, nå var det 2. divisjonslaget Jerv som ble satt opp mot Godset. Og denne gang var det Godset som gikk seirende ut, uten de største problemene vinner de 3-0. Men flere lag fra Eliteserien havnet tidlig bakpå denne runden. Brann mot Askøy, Kristiansund mot Træff, HamKam mot Elverum lå alle under 0-1 etter ti minutter. Men alle hentet seg inn igjen og tok seg videre. I Trondheim tok Molde ledelsen mot Strindheim syv minutter før pause, men like etter pause utlignet Strindheim. Men det tok bare seks minutter før Molde igjen var i ledelsen, en ledelse som sto seg kampen ut.

En av de merkeligste kamputviklingene denne runden fikk vi på Strømmen. For etter blant annet hattrick av Thomas Lehne Olsen ledet Lillestrøm komfortabelt 4-0 til pause. Strømmen reduserte ikke lenge etter pause, men Lillestrøm økte til 5-1 med en halvtime igjen. Så meldte Strømmens Eirik Dahl Asvestad seg virkelig på i kampen, reduserte ikke mindre en tre ganger, og skapte ordentlig spenning på slutten. Lillestrøm kom seg likevel videre med 5-4 over rivalene.

Alle de 14 gjenværende lagene fra Eliteserien tok seg dermed videre til 3. runde, men fra OBOS-ligaen var det flere lag som fikk bom stopp på veien til Ullevaal denne runden. I tillegg til Moss som røk for Råde, måtte Mjøndalen se seg slått av Eidsvold Turn, og Lyn røk borte mot Tromsdalen som dermed fikk sin revansj for kvaliktapet i fjor høst.

I Sunnmørsderbyet mellom Hødd og Aalesund sto det 0-0 etter 90 minutter, men i ekstraomgangene scoret Hødd kampens eneste mål. Hødd-trener Marius Bøe som i fjor var vikartrener i AaFK, slår dermed Christian Johnsen som fikk jobben permanent foran han, og AaFK ryker i 2. runde.

Kjelsås, fjorårets store askeladder fra Oslos tak, fikk en tøff start mot Kongsvinger. 0-1 etter 12 minutter, før KIL økte til tomålsledelse etter 35 minutter. Men cupmiraklenes tid var på ingen måte forbi på Grefsen stadion. Like før pause reduserer Kjelsås, etter en times spill sitter utligningen, og i kampens siste spilleminutt er snuoperasjonen fullført. Dermed er Kjelsås videre til 3. runde, hvor de møter Lysekloster på hjemmebane og har gode muligheter for å gjøre også denne sesongen til et cupeventyr.

I runde 2 som i runde 1, Bryne står for rundens største seier med 7-0 borte mot Mandalskameratene, som sendte ut Start i 1. runde. Dermed står Bryne med småpene 17-0 i målforskjell på de to første rundene. 12 lag har fremdeles ikke sluppet inn mål i årets NM, Alta, Tromsø, Bodø/Glimt, Levanger, Egersund, Eidsvold Turn, Lysekloster, KFUM Oslo, Stabæk, Strømsgodset, Vålerenga og Bryne.

Tobias Hestad i Alta er fortsatt toppscorer med sine syv mål fra første runde. Men Tommy Høiland i Sandnes Ulf har fått spist innpå litt med to mål mot Vard Haugesund denne runden, og står nå med fem mål sammen med Raufoss sin James Ampofo.

Alle kampene i 2. runde:

cupenrundetokamper.PNG

Runde 3 spilles allerede førstkommende onsdag og ser slik ut:

runde3nm.PNG

Oppskriften til Kjelsås er tydeligvis sørg for å komme først opp av bollen når man trekker jevnbyrdige motstandere slik at man er garantert hjemmekamp når lag fra OBOS og Eliteserien melder sin ankomst. Hadde Lysekloster hatt hjemmekamp så ville de trolig røket ut tvert tipper jeg.

17-0 er greit, selv mot svak motstand. Men andre lag har jo vist at det er ikke bare bare med cup.

Håper vi kan score litt i OBOS og nå fremover.

Hva mener du her? Skjønner ikke helt hva som er spesielt med Kjelsås utover at de gjorde det bra i NM i fjor?

Den eneste grunnen til at de kom såpass langt ifjor mener jeg er raden av alle hjemmekampene de fikk ifjor. De er ganske så ordinære på bortebane. Og det vet de. For meg virker det som at det er den eneste måten de kan komme seg langt i NM.

Selvfølgelig en stor fordel å få hjemmebane, men skjønner ikke hvorfor en skal kritisere Kjelsås spesifikt for dette systemet. Og det er vel noe av sjarmen med cupen at lag fra lavere divisjoner innimellom kommer langt?

Hadde de hatt en ordentlig bane og ikke en bane som unger og ungdommer ødelegger seg på når de trener der så hadde jeg hatt null problem med å ønske de langt i cupen. Samtlige motstandere i divisjonen som Kjelsås holder til i karakteriserer banen som den desidert verste å spille på. Er jo derfor jeg ønsker de fortest mulig ut av cupen. Og den eneste måten for meg ser ut til å være at de ender opp med bortekamp. De eneste som klarer å slå de der oppe ser jo ut til å være de beste lagene i landet.

Det var voldsomt. Greit at Kjelsås ikke har en god bane, men det gjelder helt sikkert flere lag som også ville fått hjemmekamp. Kjelsås hadde for øvrig 5-4-4 hjemme i ligaen i fjor, ganske ordinært.

Matten blir skiftet nå i sommer når det er pause.

Da snakker vi! I hvertfall lettere å forberede seg til! Men bra det er noen kamper i mellom der! :p
Skulle heller ønske at man valgte en annen helg mellom landslagsvinduet i september og oktober da det medfører at Eliteserien får et opphold på 3 uker mellom 2 serierunder isteden for 2 som er vanlig praksis med disse landslagsvinduene. Semifinalene vil forøvrig komme i en midtuke helt i slutten av oktober. Hvor det ikke spilles Europacup.

Når er det pause for avdelingen som Kjelsås holder til i? Uansett godt å høre. Dersom dere kommer et stykke på vei og trekker et godt lag kan man vente noe annet enn paller som tribune?

Jeg må innrømme at sånn tenker ikke jeg så mye over. Jeg foretrekker kamper i helger, evt at jeg vet om midtukekamper 10+ dager i forvegen. Dette er utelukkende egoistisk tenkt med tanke på jobb.
Jeg merker forøvrig ikke mye til landslagspauser, annet enn at det da gjerne blir litt mer tid på Ullevaal enn det kommer til å bli i sommer...!