Nordmenn kjent for noe annet enn idrett med idrettsbakgrunn på høyt nivå

Kan vel muligens dra inn Chris Holsten og Kristian Valen her.
Nja, har vel ikke nok meritter til at de kan sammenlignes.

I den sammenheng kan man jo da også ta inn Marcus & Martinus som spilte cupkamp mot Bodø/Glimt i år.
 
Det medfører nok ikke riktighet. Det var 13 deltakerland som hadde én båt hver, og båten kronprins Olav satt i (der Johan Anker var rormann) var eneste norske deltakerbåt i den klassen.
I OL 1920 fikk nok Norge en god del billige seilermedaljer i klasser der det bare var et par båter med, men 6-meterklassen i 1928 var godt besatt.
Ja det var det jeg trodde at deltagelsen var helt ok i 1928.

En annen «kongelig» seilmedalje: OL-sølv til Johan Martin Ferner i 1952: mest kjent som forretningsmann og ikke minst: prinsesse Astrids ektemann, for øvrig hans andre ekteskap (!)- noe som vel skapte litt overskrifter i hine hårde dage 🙂
 
Bjørn Rune Gjelsten er verdensmester i noe båtgreier.
Burde ikke telle. De var båtklassen offshore hvor det kun var millardærer som kjørte båtene. Det var altså ikke de beste sjåførene som kjørte båtene til milliardærene. De beste var mao ikke med.

Dermed blir det jo en ikke-sport.
 
Ingrid Alexandra har NM-gull i surfing.
Ja, leste nettopp det da jeg surfet (no pun intended), men la merke til at det "kun" var i juniorklassen. Ikke at det nødvendigvis er for dårlig i forhold til annet som er nevnt her, da.

Utgangspunktet mitt var egentlig at jeg tenkte å lage et quiz-spørsmål (med alternativer) om dette, og da kan jo f.eks. et spørsmål være som følger:

Hvem av disse har flest NM-gull i en olympisk idrett?
1) Kong Harald
2) Kjetil Jansrud
3) Aleksander Aamodt Kilde

Så er det jo her innlysende at det første alternativet er riktig (6 NM-gull i seilklassen soling, som var OL-klasse på den tiden gullene ble tatt, henholdsvis 5 og 4 NM-gull på den andre to), ellers ville man jo aldri stilt spørsmålet, med mindre man forsøker seg på en lureoppgave.

Men kommer nok på noe bedre enn dette, ut fra infoen i denne tråden.
 
Bjørn Rune Gjelsten er verdensmester i noe båtgreier.
Var vel «offshore formel 1» båtrace de kalte det.

Store raske båter- ei slags lekegrind for mangemilliardærer og Gjelsten har vel 5 VM-Gull elns. Kjell Inge Røkke var også med på dette her.

En stor begivenhet her nede på Sørlandet endel somre på 90-tallet med VM-runde i Arendal hvor løypa var 7(?) runder rundt Tromøya foran tusener på tusener av tilskuere 😊
 
Tryggve Gran, som er mest kjent som flypioner og deltaker på polarekspedisjoner (mens vi forbigår hans senere støtte til NS i stillhet) spilte også i Norges første fotballandskamp, mot Sverige i 1908. Det endte for øvrig med tap 3-11.
 
TV-produsent og landskjendis Kristian Ødegård har vel NM-gull i vannpolo.

Holder vel egentlig ikke for å oppfylle kravene i denne tråden, men kan kjapt også nevne at Morten Ramm har prøvespilt for Vålerenga. Og det uten at det var skjult kamera.
 
Svein Gjedrem har spilt for både Lyn og Viking i eliteserien i fotball. Han har også vunnet junior-NM med Viking, og har kamper for U-21-landslaget.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp