Oppdrettsfisk - en bransje til å stole på?

Og så finnes det annen fisk å spise enn laks her i verden.
Ja, absolutt og heldigvis for det. jeg kunne aldri tenke meg å spise oppdrettslaks.
Nå har jeg heldigvis god tilgang til mye annen fisk (villfisk) så jeg får den fisken jeg vil og litt til. Så jeg støtter ikke den gjennomskitne næringen der.
 
Det er dessverre ikke slik det fungerer i den virkelige verden. Mange arter lider av overfiske. Hadde man fjernet oppdrettslaks fra dette regnestykket hadde det sett enda verre ut.
Skjerpings. Det må da være mulig å drive oppdett uten å drepe en tredjedel av fisken i mærene.
Det er helt sykt at de har 30% svinn og likevel tjener penger.
 
Og i tillegg kommer alt utenfor og rundt merdene som påvirkes 🤢
Ja. Det er jo dokumentert i bøtter og spann at det foregår regeltett miljøkriminalitet.
I tillegg til en dyrevelferd som ikke aksepteres i andre bransjer.
Slik blir det når Jabba The Hutt og likesinnede tar kontrollen.
 
Karoline Skaar Amthor er fagsjef for miljø og helse i Sjømat Norge. Hun bekrefter at forslaget om å avvikle termisk avlusning skapte bekymring hos oppdretterne.

– Bekymringen var knyttet til reduksjon i antall verktøy i håndtering av lus. Erfaring med bruk av metoden er at denne i noen tilfeller er det beste og tryggeste alternativet for avlusing av enkelte fiskegrupper, skriver hun til NRK i en epost.

– Sjømat Norge tok initiativ til et møte med bred deltagelse og innlegg fra både forskere, organisasjon og fiskehelsepersonell for å legge frem oppdatert kunnskap.

Men ble Mattilsynet presset?

– Mattilsynet lar seg ikke presse. De er, i likhet med havbruksnæringen, svært opptatt av god dialog, at oppdatert kunnskap og erfaring legges til grunn for enhver beslutning, og at hensynet til fisken er det som veier tyngst
Her er det helt klart noe som skurrer kraftig. Når det er tydelig at fisken virkelig misliker det varme vannet under termisk avlusning, så er det
ihvertfall IKKE hensynet til fisken som veier tyngst.
 
NINAs forskninsnøter i Trondheimsfjorden vitner om en massiv innvandring av oppdrettslaks til de trønderske elvene i år. Kan det ha noe med de 14.000 slakteklare laksene som rømte fra et anlegg på Hitra tidligere i Mai mon tro……..
 
NINAs forskninsnøter i Trondheimsfjorden vitner om en massiv innvandring av oppdrettslaks til de trønderske elvene i år. Kan det ha noe med de 14.000 slakteklare laksene som rømte fra et anlegg på Hitra tidligere i Mai mon tro……..
Jeg tror det er vesentlig fler fisk på rømmen enn bare de 14000 altså. Både underrapportering av antallet i rømninger, mistenkelige rømninger av fisk som er syke og må destrueres og rømninger som aldri har blitt rapportert.
 
Muligens? Ser faktisk ingen som er i nærheten engang. Det er ikke villere i Texas.

Du har helt sikkert rett.
Jeg holdt på å skrive uten muligens, men kom til å temke på gruverdrift, giftdeponering, ihjeltråling av oslofjorden, osv osv og tankene fløy til at jeg kanskje ble 'arrestert' med en som var værre. Så da slang jeg på 'muligens' for å ha ryggen fri.
Men jeg tviler ikke på at du har rett, og at jeg burde droppet 'muligens'
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp