Oppdrettsfisk - en bransje til å stole på?

Når du må lyve og komme med rent personfokus for å prøve å hevde et poeng så skjønner man at poenget i seg selv ikke er så veldig sterkt.

Selvfølgelig vil næringen hevde at fisk som har ligget lenge er best, de får jo mer for den når de kan levere den "såkalt fersk"
Fordi de tjener mest på dette.

Men jeg ser ikke helt grunnen til at du foretrekker nært fordervet fisk. Men hver sin lyst selvfølgelig.
Fisk i fiskedisker er uappetittlig, lukter vondt (gammelt) og smaker dårlig i forhold til fersk nyfisket.
Du husker ikke at du sa at entrecote ikke egner seg som biff? Da kan jeg hjelpe deg til å friske opp hukommelsen:
1700132252892.jpeg
 
Jeg tror ikke andre kjøttnæringer på land kommer i nærheten av oppdretten hva gjelder påvirkning på miljø, dyrebestander, og dårlig dyrevelferd.
Ta en titt på linkene.
Som sagt, du må gjerne spise oppdrett.
Virker som vill gjetning fra din side her.

"Globalt sett står husdyrproduksjon for 14,5% av klimagassutslippene, en større andel enn transportsektoren."

Det skal jeg, så får du gi meg en oppdatering på vegetarlivstilen din fremover.
 
Du husker ikke at du sa at entrecote ikke egner seg som biff? Da kan jeg hjelpe deg til å friske opp hukommelsen:
Vis vedlegget 5208

For å minne deg om diskusjonen så er det snakk om personlig preferanse.
Jeg foretrekker andre kjøttstykker til biff.

Greit å ta med hele historien. Noe annet ville være uredelig.
Og det vil du vel ikke være bekjent av å være 😉
 
Det skal jeg, så får du gi meg en oppdatering på vegetarlivstilen din fremover.

Kunne vært en interessant diskusjon å tatt om du kunne holdt deg for god til slike idiotiske stikkbemerkninger..

Ren fordumming.

Men kos deg med oppdrettslaksen din. NAM!!

1700132885570.png
 
Kunne vært en interessant diskusjon å tatt om du kunne holdt deg for god til slike idiotiske stikkbemerkninger..

Ren fordumming.

Men kos deg med oppdrettslaksen din. NAM!!

Vis vedlegget 5211
Her var inngangen din til en diskusjon med meg:
"For all del kos deg med oppdrett."

Også sutrer du om "idiotiske stikkbemerkninger" etter at du bokstavelig talt startet en debatt med meg på akkurat det premisset. Er du veldig snurt over at jeg påpeker rettmessig at det er store logiske brister i argumentene dine her så anbefaler jeg deg på det sterkeste å ikke gå inn i en diskusjon i det hele tatt.
 
Her var inngangen din til en diskusjon med meg:
"For all del kos deg med oppdrett."

Også sutrer du om "idiotiske stikkbemerkninger" etter at du bokstavelig talt startet en debatt med meg på akkurat det premisset. Er du veldig snurt over at jeg påpeker rettmessig at det er store logiske brister i argumentene dine her så anbefaler jeg deg på det sterkeste å ikke gå inn i en diskusjon i det hele tatt.

Fine hersketeknikker.

Håper det smaker.
1700133335763.png
 
Komisk all den tid du både startet med hersketeknikker og fortsetter videre med det.
Men for all del, logikk er åpenbart ikke en side du behersker, således ei heller definisjonen på hersketeknikker.

zzzzzzzZzz bla bla... zzzz
Vekk meg om det dukker opp noe med relevans til tråden.
 
For å spore tråden tilbake til tema så synes jeg det er intetessant at man skal pushe frem denne oppdrettsindustrien som ødelegger fjorder, truer villfiskbestaner, dreper naturlige fødeemner osv osv
På samme tid så bruker man store summer på å bekjempe pukkellaksen som har en evne til å massereprodusere og på den måten gi tilgang på en nærmest utømmelig naturlig ressurs av vill laksefisk.
 
Oppdrettsfirmaet i Debatten gjør jo en utrolig dårlig jobb med å "forsvare" seg. Talsfyren er jo rød som en tomat og overbeviser ingen.
 
Virker som vill gjetning fra din side her.

"Globalt sett står husdyrproduksjon for 14,5% av klimagassutslippene, en større andel enn transportsektoren."

Det skal jeg, så får du gi meg en oppdatering på vegetarlivstilen din fremover.
Jeg håper du allerede vet dette men er sterkt i tvil; hvert eneste gram med co2 som kua slipper ut har den hentet fra naturen i utgangspunktet, den tilfører ikke ny co2 slik som oljeproduksjon og transport gjør, så det du sier er selvfølgelig det reneste vrøvl.
 
Fisk er godt. Men jeg spiser ikke fisk fra oppdrettere som er kriminelle.
Jeg bor ved vannet, og det er masse fisk her. Men det er så mye styr med selvfisket fisk. Jeg er ikke spesielt flink til å skrelle dem.
Hallo!!!! Det er ikke epler vi snakker om her:cool:
 
Tja, ser ikke akkurat noe forskjell på dette og de smellene bøndene stadig går på i forhold til dyrevelferd uten at jeg stopper å spise svin, storfe og kylling av den grunn så skal nok fint kunne spise oppdrettlaks fremover.
Det er et par essensielle forskjeller.
De sakene du sikter til er unntaket og oppstår som oftest på grunn av høyt arbeidspress og dårlig økonomi i et lite enkeltmannsforetak.
Oppdretterne det er snakk om er store selskaper med god økonomi og tilgang på arbeidskraft. Ergo har dem ressurser til å forbedre seg betydelig uten at næringen går over ende.
Din sammenligning blir som David og Goliat, der du tar parti med Goliat.
 



Vært mye i media om fiskeoppdrett i det siste. Må selv si at jeg har fått total avsmak på å kjøpe slik fisk etter alt som har kommet frem om massedød på havbunnen, fisk som har blitt solgt videre som har vært full i skader eller sykdom og nå om ubløgget fisk (altså fisk som ikke har blitt fullstendig tømt for blod og dermed blitt bløt i kjøttet) som har blitt sendt og solgt videre som «superior» fisk til utlandet. Altså - hele bransjen fremstår som skitten og slapphendt, samtidig som rike eiere blir skamrike på dette opplegget.

Hva er deres tanker rundt dette, kjøper dere oppdrettsfisk fortsatt og har dere tillit til bransjen?
Har fått avsmak dessverre. ...
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp