Oppdrettsfisk - en bransje til å stole på?

Var vel tv2 hjelper deg som sjekket scampi reker. Og fant ut at omtrent alt av frossen scampi hadde store menger kloakk rester i seg. De var bokstavelig talt full i dritt. Salget har vel ikke akkurat gått ned. Og det er de samme leverandørene som fortsatt leverer.
 
Man kan lure på hvorfor folk gir blaffen? Bryr ikke folk seg om hva de spise lenger? Jeg blir faktisk smått sjokkert at salget øker etter alt det som har kommet frem i media og på debatten om denne næringen, mister respekten for den vanlige mannen i gata som rett og slett bidrar til at denne bransjen får holde på slik.
 
Man kan lure på hvorfor folk gir blaffen? Bryr ikke folk seg om hva de spise lenger? Jeg blir faktisk smått sjokkert at salget øker etter alt det som har kommet frem i media og på debatten om denne næringen, mister respekten for den vanlige mannen i gata som rett og slett bidrar til at denne bransjen får holde på slik.
Fordi folk stoler med på tik tok trender og internett ellers. Folk har ikke evne til å tenke selv.
 
Dette er en gjennområtten skitten bransje.
Det hører ingen steds hjemme, og slike bedrifter skulle vært tvangsnedlagt.
Rett og slett motbydelig!

fra linken to innlegg opp:
"Det mest alvorlige er etter vår vurdering at granskingen avdekker systematisk og skjult salg av laks som ikke skulle gått til humant konsum. Bestemte kunder har på forespørsel fått kjøpe frossen laks som er selvdød, skadet, kjønnsmoden eller såkalt gulvfisk, sier Kvalvik."
 
Dette er en gjennområtten skitten bransje.
Det hører ingen steds hjemme, og slike bedrifter skulle vært tvangsnedlagt.
Rett og slett motbydelig!

fra linken to innlegg opp:
"Det mest alvorlige er etter vår vurdering at granskingen avdekker systematisk og skjult salg av laks som ikke skulle gått til humant konsum. Bestemte kunder har på forespørsel fått kjøpe frossen laks som er selvdød, skadet, kjønnsmoden eller såkalt gulvfisk, sier Kvalvik."
Råttent.
Selskapet, bransjen og fisken, det er råttent alt som er
 
Gulvfisk er tydeligvis et eget ord for en fisk som har falt av samlebåndet og ned på fabrikkgulvet. Denne bør man selvsagt kunne spise, med mindre man er eksepsjonelt kresen
 
Man kan lure på hvorfor folk gir blaffen? Bryr ikke folk seg om hva de spise lenger?

Nordmenn har aldri brydd seg om hva de spiser, bare hva det koster. Det er jo bare å ta en titt på Kiwi/Rema/Coop sine sjapper vs et supermarked i en avsidesliggende utpost i sør eller mellom Europa. Selv den jevne brite, ikke viden kjent for sine kulinariske krumspring, har en helt annen tilgang på matutvalg enn det vi er belemret med.
 
Nordmenn har aldri brydd seg om hva de spiser, bare hva det koster. Det er jo bare å ta en titt på Kiwi/Rema/Coop sine sjapper vs et supermarked i en avsidesliggende utpost i sør eller mellom Europa. Selv den jevne brite, ikke viden kjent for sine kulinariske krumspring, har en helt annen tilgang på matutvalg enn det vi er belemret med.
Her jeg bor kommer det fiskere til byen et par ganger i uka med fersk fisk fra havet, fjernt fra oppdretterne. Rikt utvalg av små og store fisk til en latterlig lav pris. Jeg og kona kan spise fisk og fiskekraft hele uka for en hundrelapp. Ser bare utlendinger som kjøper fisk, har fått det bekreftet av fiskerne at jeg er eneste nordmann som kjøper. Ser nordmenn som kjøper reker. Kanskje er det utvalget som skremmer nordmenn, kanskje de tenker fisk pakket i plast er tryggere? Kanskje de tenker fisk må ha kunstig rød farge? Opplys meg oppdrettsfiskelskere.
 
Her jeg bor kommer det fiskere til byen et par ganger i uka med fersk fisk fra havet, fjernt fra oppdretterne. Rikt utvalg av små og store fisk til en latterlig lav pris. Jeg og kona kan spise fisk og fiskekraft hele uka for en hundrelapp. Ser bare utlendinger som kjøper fisk, har fått det bekreftet av fiskerne at jeg er eneste nordmann som kjøper. Ser nordmenn som kjøper reker. Kanskje er det utvalget som skremmer nordmenn, kanskje de tenker fisk pakket i plast er tryggere? Kanskje de tenker fisk må ha kunstig rød farge? Opplys meg oppdrettsfiskelskere.

Tryggest panert i pakke fra Findus vet du 😀

Nei det er virkelig trist egentlig. I de fleste andre land er matlaging en hovedaktivitet, her er det noe man må gjøre kjappest og gjerne billigst mulig for å få i seg drivstoff. Og de som legger litt innsats i det gjør det gjerne motivert av en eller annen sær trend introdusert av matinfluensere.

Hadde en dame på jobben som fikk hakeslepp av at vi lager lasagna fra scratch og ble direkte grinete av at jeg ikke brukte dolmio til sausen. Jeg har fortsatt ikke skjønt hvordan dette gikk ut over henne men hey ho.
 
Man kan lure på hvorfor folk gir blaffen? Bryr ikke folk seg om hva de spise lenger? Jeg blir faktisk smått sjokkert at salget øker etter alt det som har kommet frem i media og på debatten om denne næringen, mister respekten for den vanlige mannen i gata som rett og slett bidrar til at denne bransjen får holde på slik.
Fordi folk heller spiser ihjelgjødd laks som kan bære sykdommer og som er mindre sunn enn mye annen fisk osv og fordi de egentlig ikke liker fisk eller ikke har tålmodighet/evner til å få barna til å spise hvir fisk, sild, makrell etc samtidig som at mange får helt hetta av å måtte tilberede fisk som man ofte må være litt mer påpasselig med, spesielt sei/torsk/lyr etc.
 
Sist redigert:
Hadde en dame på jobben som fikk hakeslepp av at vi lager lasagna fra scratch og ble direkte grinete av at jeg ikke brukte dolmio til sausen. Jeg

Om man er singel eller har kjerring og/eller unger så er det temmelig korka å ikke sette av tid til å lage retter som lasagne, bolognese, lapskaus, pytt-i-panne, diverse supper, diverse gryteretter m.m fra bunn av samtidig som man lager middag for flere dager eller kan fryse ned. Billigere og bedre.
 
Oppdrettsnæringen er en fin næring som produserer både kvalitetsmessig og klimamessig god mat. Verden trenger protein og du finner ingen bransjer i nærheten av fiskeoppdrett som kan levere dette på de parameterene de gjør iht dyrevelferd, klima, sunt proteinrikt.

Er det perfekt? Langt derifra. Men staten Norge må gå foran i forskning for å gjøre næringen ennå bedre.

Listeria og andre typer faktorer som påvirker matsikkerheten er noe som kan forekomme i alle produksjoner av mat. Ta dere en tur på et lakseslakteri hvis dere er usikre. De fleste oppdrettere vil ta dere i mot på en omvisning. Det er høykvalitet kontra mange andre næringer. Feks kylling.

Så er jeg også enig i at villaks smaker bedre. Men verden kan ikke basere seg på villaks. Ikke med 7? Milliarder mennesker som trenger protein.
 
Oppdrettsnæringen er en fin næring som produserer både kvalitetsmessig og klimamessig god mat. Verden trenger protein og du finner ingen bransjer i nærheten av fiskeoppdrett som kan levere dette på de parameterene de gjør iht dyrevelferd, klima, sunt proteinrikt.

Er det perfekt? Langt derifra. Men staten Norge må gå foran i forskning for å gjøre næringen ennå bedre.

Listeria og andre typer faktorer som påvirker matsikkerheten er noe som kan forekomme i alle produksjoner av mat. Ta dere en tur på et lakseslakteri hvis dere er usikre. De fleste oppdrettere vil ta dere i mot på en omvisning. Det er høykvalitet kontra mange andre næringer. Feks kylling.

Så er jeg også enig i at villaks smaker bedre. Men verden kan ikke basere seg på villaks. Ikke med 7? Milliarder mennesker som trenger protein.
Dette er jo helt feil? Ingen met vettet i behold vil påstå at oppdrettsnæringen er blant de fremste på dyrevelferd? Hvor alle dager får du det ifra? Har du ikke sett bildene fra Island i fjor? Hvor er dyrevelferden i at hundretusenvis av fisk svømmer tett i tett sammen i en merde med en diameter på 50 meter?

Hvor er dyrevelferden i en avlusning hvor metoden går ut på å koke fisk for å fjerne lusa? Hvor er dyrevelferden i en avlusningsmetode som går ut på at tusenvis av små leppefisk blir jaget rundt i merdene av gigantiske lakser i deres nyttesløse slavearbeid med å fjerne lus for laksemilliardærene rundt i Norges land som forsyner seg grovt av våre felles ressurser uten å gi en dritt tilbake til resten av samfunnet?
 
Oppdrettsnæringen er en fin næring som produserer både kvalitetsmessig og klimamessig god mat. Verden trenger protein og du finner ingen bransjer i nærheten av fiskeoppdrett som kan levere dette på de parameterene de gjør iht dyrevelferd, klima, sunt proteinrikt.
Dette må være et køddeinnlegg??

65 MILLIONER fisk døde i merdene i fjor…

 
Det er en næring fullstendig ut av kontroll som bedriver en systematisk ansvarsfraskrivelse når det kommer til bærekraft og miljø. De driver med en systematisk utfrysning av forskere som kommer med resultater som kan sette næringen i dårlig lys. Også er det en næring som bedriver med en systematisk miljø-ødleggelse med det tankesett at ingen ser hva som skjer under havoverflaten.
 
Dette må være et køddeinnlegg??

65 MILLIONER fisk døde i merdene i fjor…


Dette er helt sinnsvake tall 😮
Til sammenligning så antar man at den totale bestanden av atlanterhavslaks i norge er på mellom 400000 og 500000 individer tilsammen.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp