NHL - Sesongtråd 23/24

Velkommen til sesongtråden for NHLs 107. sesong, hvor pucken droppes den 10. oktober 2023.
Sesongen avsluttes 18. april 2024, og play-offen starter opp kort tid etter dette.


320452.jpg


Vi har akkurat tilbakelagt oss en sesong som er historisk på flere måter.

Boston Bruins slo rekorden som tidenes regular season-lag. Med sine 135 poeng og 65-12-5 gikk Bruins inn som storfavoritter i play-offen, men her ble det bråstopp for Boston som ble kjempet ihjel av Florida Panthers allerede i første utslagsrunde. Foran sesongen er det mange som lurer på hva veien vider for Boston er.

Der de fort hadde sesongens beste goalieduo i Ullmark og Swayman så er det store spørsmålstegn om vi vil få se sistnevnte i Bruins sin drakt neste sesong. Vil vi få se flere scener av denne ikoniske feiringen, eller er det slutt for denne gangen?

AP_22343694422734-scaled.jpg


Det skal også sies at de fortsatt avventer en avklaring rundt Bergeron foran neste sesong, der de allerede har mistet Tyler Bertuzzi til Leafs foran neste sesong. Det skal sies at de har fylt opp rekkene med angrepsspillerne Morgan Geekie, Milan Lucic, James van Reimsdyk og Patrick Brown, samt forsvarsspiller Kevin Shattenkirk.

Det vil være vanskelig å se at Boston klarer å forsvare denne sesongen, men man vil tro at de heller ønsker å holde koken ut over sluttspillet enn å repetere fjoråret på nytt igjen.

For det var Vegas Golden Knights som til slutt stakk av med bøtta.

AP23165175808032.jpg


Jeg kunne skrevet en hel avhandling om dette laget, og hvor gøy jeg synes det er at de vant. Laget som er Vegas sitt store hjertebarn har vært ett fyrverkeri siden de entret ligaen i 2017. Ikke bare er laget Vegas sitt første store franchise, men laget ble også ett samlingspunkt etter masseskytingen den 01.10.2017. For dem som ikke vet det er drakt #58 fredet i Vegas etter de 58 som døde denne dagen. Derfor har det vært utrolig gøy å se hvordan byen og laget har feiret denne, til slutt, meget fortjente Stanley Cup-seieren.

To lag som ser ut som vil ha spennende sesonger foran seg er New Jersey Devils og Buffalo Sabres. Devils har akkurat levert en strålende sesong bak seg, og satser knallhardt. Kontrakten til Timo Meier kan fort vise seg å bli veldig bra. De må derimot klare å fylle plassen Damon Severson etterlater seg etter at han skiftet beite til Columbus. Er dette året Šimon Nemec skal ta steget opp?

Buffalo Sabres har den lengste aktive play-off tørken i ligaen med 16 år uten play-off hockey. Dette virker derimot som året hvor denne rekken endelig kan stanses.

For Toronto Maple Leafs vil de gå inn i sesongen med ett spøkelse mindre, da de vant en sluttspillserie for første gang siden 2004 da de slo ut ett aldrende Tampe Bay Lightning. Det tok riktignok slutt i neste serie da de møtte Panthers, som kjempet dem helt ut av stilen. Etter dette har de vært igjennom en relativt turbulent periode, hvor de har byttet ut Kyle Dubas som General Manager og ansatt Brad Treliving i hans fotspor. Vi har nå begynt å se konturene av hva Treliving ønsker å få inn.

Inn har de fått inn spillere som Max Domi, Tyler Bertuzzi, John Klingenberg og Ryan Reaves. Det er helt tydelig at de ønsker å få inn fysikk og det har de fått i spesielt Domi og Bertuzzi. De har sendt ut spillere som Noel Acciari og Radim Zohorna til Pittsburgh og Dubas, Justin Holl til Detroit, og Ryan O´Reilly og Luke Schenn til Nashville.

Til tross for dette er fortsatt spørsmålet hva de skal gjøre, for de ligger fortsatt $18 millioner over cap space, og de må fortsatt signere blant annet Samsonov som står som RFA denne sommeren. Det er derimot ett lysglimt for Leafs at han var en av 22 spillere som valgte å gå under salary arbitration i går. Neste år er derimot Austin Matthews og William Nylander RFA, og det begynner å lukte slutten på Nylander i Leafs, men det skal sies at han har en liste på 10 lag han har en No Trade klausul med, som startet 01. Juli. Dette gjør det desto vanskeligere å flytte på han med tanke på at dette er (mest sannsynlig) siste sommer med flat cap space. Det skal sies at det ett viktig poeng her er at Nylander vil være en Leafs, han har ingen interesse for å skifte lag, men han ønsker seg også en fortjent lønnsøkning, og ryktene sier at han ønsker seg oversiden av $10m, noe som virker veldig vrient å få ut av Toronto.

Men det ser mer og mer ut som om at det er slutten på Leafs Big Four, som aldri ble suksessen man håpet på.

cropped_GettyImages-1449404784.jpg


Ett annet canadisk lag som har hatt en røff sommer er Calgary Flames. Tyler Toffoli er allerede ute av døra, og befinner seg nå i Jersey. Nå er bare spørsmålet, hva skjer med Elias Lindholm og Mikael Backlund? Vil få se Jonathan Huberdeau tilbake i gammelt slag igjen? Spørsmålene er mange rundt Flames, og det skal bli spennende å se hvordan laget utvikler seg denne sesongen.

Ellers så smiler livet i Chicago Blackhawks om dagen. Etter å ha vunnet draft lotteriet, så valgte de helt forventet Connor Bedard som årets #1 pick. Dermed lukter rebuilden etter Kane og Toews desto kortere enn det kunne blitt.

cut.jpg


Til tross for at de har signert spillere som Corey Perry, så er dette fortsatt ett fryktelig dårlig lag, så her det stort sett Bedard det er verdt å skru på TVen for.

Vi beveger oss fra en Connor til en annen. Connor McDavid har lagt bak seg en historisk sesong, hvor han endte opp med 153 målpoeng, fordelt over 64 mål og 89 assister over 82 kamper. Sesongen endte opp som en personlig seier for McDavid, med ett nytt Hart-trofe, men dette må være en spiller som lukter Stanley Cup denne sesongen.

USATSI_17983982-1024x630.jpg


Det er vanskelig å beskrive hvor god McDavid faktisk er. Det eneste som er riktig å sammenligne med i moderne tid er det Lionel Messi har drevet med i Barcelona over mange år, for såpass dominant er McDavid. Han gjorde en vital endring foran fjoråret som viser drivet hans til å hele tiden bli enda bedre, og farligere på isen. Dette var året han fant ut hvor viktig skuddet hans er, og han har utviklet releaset og mentaliteten sin noe voldsomt. Det var noe han også var veldig åpen om at han jobbet hardt med i fjor sommer, hvor han studerte mye film av mål og målscorere for å bli en mer effektiv målscorer. Her viste han blant annet til Matthews sine evne til å score alle slags type mål.

Resultatet prater for seg selv.

Hans første syv sesonger lå han på 0.49 mål per kamp, forrige sesong hoppet dette tallet opp til 0.83 mål per kamp.
Før fjoråret var hans høyeste notering for antall skudd per kamp i 21/22 sesongen hvor han lå på 3.93 skudd per kamp.
I 22/23 sesongen steg dette til 4.29 skudd per kamp. I statistikkbolken Rush Goal Leaders knuste McDavid all konkurranse med sine 25 mål. Nærmest var J. Hughes, Kreider og Scheifele med sine 12 mål hver.

Med denne utviklingen har forsvarsspillerne en helt umulig oppgave med å stoppe McDavid, da de enten kan prøve å stå i kropp hvor han kjører fra dem, eller så rygger dem i respekt for farten hans og med den nye shoot first-mentaliteten vil han få masse rom for å nettopp skyte. Man kan også se at dette har betalt seg i power play-spillet hans. Der hans tidligere rekord lå på 11 PP-mål gjennom en sesong, endte han opp med 21 PP-mål.

Og med denne nye aggressive mentaliteten foran mål, så får også playmakeren i McDavid skinne, noe hans 89 assister også beviser. Der McDavid får så mye oppmerksomhet er han fortsatt elite i å finne lagkamerater i gode posisjoner.

Men hockey er og forblir en lagsport, og han har fortsatt til gode å finne ut av play-offen. Er dette året?

Dette finner vi ut av snart, det er ikke så lenge til pucken droppes igjen.

Ellers er det fire kamper som skal spilles i Sverige denne sesongen, alle i Globen/Avicii-Arena, mellom 16.-19. november.
Kampene er Detroit Red Wings - Ottawa Senators (16.), Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs (17.), Minnesota Wild - Ottawa Senators (18.) og Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild (19.).

I årets Heritage Classic, som er den syvende i serien, får vi rett og slett The Battle of Alberta. Oilers møter Flames den 29.10, og vil være det første Battle of Alberta som skal spilles utendørs. Kampen vil spilles i Edmonton.

Winter Classic 2024 vil gi oss en liten godbit med rett og slett ligaens to yngste franchiser møter hverandre. Seattle tar i mot Vegas den 01.01.24.

Til slutt er Stadium Series tilbake igjen for første gang siden 2016. Det vil være to oppgjør denne sesongen. Begge vil bli holdt på MetLife Stadium. Den 17. februar tar Devils i mot Flyers, og den 18. februar møtes Rangers og Islanders.

Årets All-Star kamp er planlagt at skal gå av stabelen 03.02.24, i Toronto.

Det kribler allerede.
Kjør ny sesong!
 
Panthers er det laget i NHL som får flest utvisninger også. Men de har en syk evne til å kille dem off. Mentalt sterke.
Har sett for meg et oppgjør mellom Panthers og Rangers en stund. Det kan bli interessant med tanke på Rangers sitt PP-spill og Panthers sitt PK. Den som skal ta disse Rangers-jævlene må være veldig disiplinert.
 
  • Tommel
Reaksjoner: Ale
Har sett for meg et oppgjør mellom Panthers og Rangers en stund. Det kan bli interessant med tanke på Rangers sitt PP-spill og Panthers sitt PK. Den som skal ta disse Rangers-jævlene må være veldig disiplinert.

Kan Panthers v Rangers bli en potensiell Stanley Cup-finale? Det hadde blitt en batshit insane finale, tror jeg.
 
Holy shit!, for en tredjeperiode av Avalanche og MacKinnon (mål+assist). Jets kjempet godt i to perioder, men i siste periode kom nivåforskjellen og råskapen i playoffs hos Avs fram. Helt sykt å se på! Det ender altså 6-2 til Colorado.
 
Fokuset nå er Dillon med stygge skøytekutt ingen oppdatering . Spillerne er preget

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Colorado kjører på med første rekka si.
Hvis de slår ut Jets så tror jeg ikke de vinner Stanley Cup
Grunnen er at de virker ujevne.
Rantanen 24:06
MacKinnon 22:38
Nichusckin 22:36
Lehkonen 22:06
Parise 16:01
Mittelstadt15:39
Colton 13:37
3 under 9 minutter, 2 på ca 11
Veldig topptungt mot Jets. Kan det holde i lengden med kamp annenhver dag? Jeg tror ikke det
 
Resultater i natt:
Washington Capitals- New York Rangers 1-3
Nashville Predators- Vancouver Canucks 1-2
Colorado Avalanche- Winnipeg Jets 6-2
Los Angeles Kings- Edmonton Oilers 1-6

Washington Capitals- New York Rangers 1-3

Etter ca fem minutter sendte John Carlson Caps i ledelsen. Men bare få minutter etter på hadde Kreider utlignet etter å ha styrt inn et skudd fra Zibanejad og Goodrow (i undertall) satt 2-1 til Rangers. Carlson nære på å utligne med et skudd som gikk via flere spillere og i stolpen, men så økte Trocheck til 3-1 i PP i andre halvdel av 2.periode. Sjesterkin med en meget solid kamp der han tok 28 av 29 skudd i en kamp der Caps viste lovende takter offensivt. Trocheck med 1+1 og Zibanejad med to assists. Med dette leder Rangers nå serien med 3-0 og Caps må vinne neste kamp.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Nashville Predators- Vancouver Canucks 1-2

13 minutter ut i 1.periode tok Canucks ledelsen ved JT Miller (PP), assistert av Quinn Hughes og Pettersson. Så økte Boeser til 2-0 fire minutter ut i 2.periode, denne gangen assistert av JT Miller og Quinn Hughes. 3 minutter før slutt fikk Evangelista inn en redusering for hjemmelaget, men Preds klarte ikke å omsette flere av sjansene sine. Canucks med bare 12 skudd på mål, men var effektive og utnyttet PP-spillet sitt godt samtidig som at DeSmith tok 29 av 30 skudd og klarte i så måte å erstatte Demko på en formidabel måte, i alle fall i denne kampen. Dermed leder Canucks denne serien med 2-1, men det blir spennende å se hva Demkos skadefravær vil ha å si for resten av kampene.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Colorado Avalanche- Winnipeg Jets 6-2

Elleve minutter tok det før veteranen Parise sendte Avs i ledelsen etter at han satte en retur fra Hellebuyck i mål. Men i 2.periode utlignet Toffoli med et ordentlig rart sleivskudd som nok skulle være en pasning før så Morrissey satte i 2-1 i PP. Så kom det nok en gang, nemlig en 3.periode der Avs rullet over motstanderen. Først ved MacKinnon i PP, deretter ved Nitsjusjkin, Lehkonen og Colton før Toews avrundet det hele med 6-2 i undertall på åpen kasse. 40-24 i skudd på mål i Avs sin favør. Ved kampslutt braket spillerne sammen og i sammenstøtene fikk Dillon seg tydeligvis et kutt fra en skøyte som førte til at blodet rant fra ene hånden til backen. Vanskelig å si hvordan det gikk der. Mittelstadt med tre assists og MacKinnon og Toews med 1+1, mens Rantanen og hadde to assists. Avs leder nå denne serien med 2-1.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Los Angeles Kings- Edmonton Oilers 1-6

Oilers med OT-tap sist hjemme mot Kings, men i natt skulle det bli temmelig annerledes. Først tok Oilers ledelsen ved Hyman før så Draisaitl økte til 2-0. Halvannet minutt før 1.periode var over satte McDavid 3-0 i PP. Doughty fikk så inn en redusering fem minutter ut i 2.periode, men deretter økte Kane til 4-1 like etterpå før så Hyman og Draisaitl satte hvert sitt mål i PP i 3.periode. Mange sammenstøt mellom spillerne som førte til utvisninger her samtidig som at Kings utnyttet PP-spillet sitt og satte tre mål. Draisaitl med 2+1, McDavid med 1+2, Nugent-Hopkins med tre assists og Hyman med to scoringer. Oilers leder nå serien 2-1.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Kamper til kvelden og natten:
New York Islanders- Carolina Hurricanes 20.00
Tampa Bay Lightning- Florida Panthers 23.00 VSport1
Toronto Maple Leafs- Boston Bruins 02.00 VSport1
Vegas Golden Knights- Dallas Stars 04.30 VSport2
 
  • Tommel
Reaksjoner: Ale
Mitt håp for Jets mot Colorado ligger i hvordan spillerne brukes. Jeg tror Jets kan ta dette hvis vi greier å dra ut serien
Gustafsson hadde 8:40 i spilletid, minst hos Jets
Ehlers nr 2 på minst spilletid med 12:57
Scheifele med 19:34 med mest spilletid
så 11 forwards innenfor 6 minutter sånn ca.
Jets rullet i mye større grad på 4 rekker.
Kan Colorado sine stjerner bli litt slitne så kan dette ennå gå.
 
Skal sies at 22-23 minutter på MacKinnon ikke er spesielt mye.

Er det et lag i ligaen jeg tror det kan funke for å bare druse på med de beste spillerne, så er det Avs. De gutta er laget av noe helt eget.
Enig i at det ikke er veldig mye på han. Han takler det.
Men det er påfallende hvor mye 4 spillere utgjør for Colorado. Var likt i forrige kamp også.
Jeg har alltid troen på lag som ruller på med 4 rekker. Jeg tror de kommer lengst. Men klart, Colorado sine stjerner er laget av noe eget. Så skal noen klare det så er det de.
 
Enig i at det ikke er veldig mye på han. Han takler det.
Men det er påfallende hvor mye 4 spillere utgjør for Colorado. Var likt i forrige kamp også.
Jeg har alltid troen på lag som ruller på med 4 rekker. Jeg tror de kommer lengst. Men klart, Colorado sine stjerner er laget av noe eget. Så skal noen klare det så er det de.
Tror de gjør det litt fordi man er ganske sikre på at det holder, samtidig som man nok ønsker å gruse over Jets nå. Plutselig får man noen dager ekstra til å restituere disse gutta også hvis man tar de to neste kampene også.

De spilte med veldig få spillere i desember/januar også, hvor de ikke hadde noen valg. Da lå jo MacK på flere kamper mellom 28-30 minutter, og spilte på to rekker. Ikke at det er spesielt optimalt, men det sier mye om maskinen til MacK.

Men burde vært bedre å fått igang fjerderekka litt i lengden. West ser jo ut til å bli det blodbadet mange forventet seg, og verre blir det vel hvis Vegas sweeper seg gjennom Dallas.
 
I kveld kan både Tampa og Islanders være utslått. Etter Sorokins kamp sist så blir det vel med aller største sannsynlighet Varlamov som starter.
 
Enig i at det ikke er veldig mye på han. Han takler det.
Men det er påfallende hvor mye 4 spillere utgjør for Colorado. Var likt i forrige kamp også.
Jeg har alltid troen på lag som ruller på med 4 rekker. Jeg tror de kommer lengst. Men klart, Colorado sine stjerner er laget av noe eget. Så skal noen klare det så er det de.
Det kommer til å bli en skikkelig krig i neste kamp. De siste 3-4 minuttene var mer slåssing enn hockey, og det kommer garantert til å overføres til neste kamp. Jeg blir ikke overrasket om den kampen starter med en slåsskamp.
 
Det kommer til å bli en skikkelig krig i neste kamp. De siste 3-4 minuttene var mer slåssing enn hockey, og det kommer garantert til å overføres til neste kamp. Jeg blir ikke overrasket om den kampen starter med en slåsskamp.
Det kommer til å smelle ja. Det tror jeg du har veldig rett i.
Dillon er nok garantert ute. Ennå ingen rapport mo skadeomfanget

Jonsson-Fjallby er hentet fra Moose. En spiller jeg synes hører til i NHL. 50 kamper forrige sesong for Jets. Kun 26 denne sesongen. 41 kamper og 30 poeng i AHL denne sesongen. Han spilte i den gode perioden til Jets. En terrier som ingen aldri kan ta på innsats. Han går på skøyter konstant. Jeg tror han går rett inn på laget imorgen. Tipper Jets ønsker å gå mest mulig på skøyter og holde høyt tempo med 4 rekker. Tror faktisk det er måten å ta Colorado på. Holde tempoet oppe hele kampen hos alle rekkene.

Gustafsson går nok ut vil jeg tro. Stanley kommer inn for Dillon er mitt tips. Dillon er en av de bedre å sloss hos Jets, men Stanley er faktisk blitt bedre denne sesongen. Tidligere i sesongen har Stanley tatt spillere i første minutt av kampene når de har noe å "hevne". Det kan fort skje her og ja.

Kampen sendes 20.30 imorgen kveld. Det er bare å benke seg foran tv'en.
Colorado stor favoritt, men greier Jets å vinne denne kampen så kan momentum vinnes tilbake.
 
Det kommer til å smelle ja. Det tror jeg du har veldig rett i.
Dillon er nok garantert ute. Ennå ingen rapport mo skadeomfanget

Jonsson-Fjallby er hentet fra Moose. En spiller jeg synes hører til i NHL. 50 kamper forrige sesong for Jets. Kun 26 denne sesongen. 41 kamper og 30 poeng i AHL denne sesongen. Han spilte i den gode perioden til Jets. En terrier som ingen aldri kan ta på innsats. Han går på skøyter konstant. Jeg tror han går rett inn på laget imorgen. Tipper Jets ønsker å gå mest mulig på skøyter og holde høyt tempo med 4 rekker. Tror faktisk det er måten å ta Colorado på. Holde tempoet oppe hele kampen hos alle rekkene.

Gustafsson går nok ut vil jeg tro. Stanley kommer inn for Dillon er mitt tips. Dillon er en av de bedre å sloss hos Jets, men Stanley er faktisk blitt bedre denne sesongen. Tidligere i sesongen har Stanley tatt spillere i første minutt av kampene når de har noe å "hevne". Det kan fort skje her og ja.

Kampen sendes 20.30 imorgen kveld. Det er bare å benke seg foran tv'en.
Colorado stor favoritt, men greier Jets å vinne denne kampen så kan momentum vinnes tilbake.

Tror ikke Avalanche v Jets blir vist på TV i morgen. Ei heller Islanders v Hurricanes som begynner ganske straks. Har sannsynligvis noe med Hull v Ipswich å gjøre.
 
Tror ikke Avalanche v Jets blir vist på TV i morgen. Ei heller Islanders v Hurricanes som begynner ganske straks. Har sannsynligvis noe med Hull v Ipswich å gjøre.
Jeg har Viaplay pakken så jeg får sett kampen.
Sendestart 20.35 imorgen står det på skjermen hos meg
 
Et salig helvete å få Viaplay-appen til å fungere via T-We i alle fall. Faller ut hele tiden av selve appen.

Men nå blir det spennende med Islanders- Canes.
Kjedelig.
Jeg har det på app på dekoderen hjemme og på Apple tv på hytta. Funker stort sett veldig bra hos meg

Bruker jeg for mye penger på tv apper og løsninger? Ja. Men må man så må man.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp