Jeg mener slettingen er for hyppig

Status
Stengt for ytterligere svar.
Jeg synes det er blitt bedre. For første gang på noe forum har de begynt og slette når jeg klager på ekstreme tilfeller av stråmannsargumentasjon. Det er bare til et gode for debatten.
Jeg er enig i det og jeg har jo og med rette - fått mye kritikk for å skrive altfor lange kommentarer og - usaklige, som i at de hørte ikke til verken her-eller-der. For eksempel hadde jeg en harang i tråden 'Hva skjer i Israel', som var et svar til AmericanHorse, der jeg sklei helt ut. Det tok Gaute65 fatt i, ikke hvor langt jeg sklei ut - men 'han leiet' meg inn på temaet igjen. Jeg sier ikke at moderatorene skal gjøre det, men en mer eller mindre vennlig kommentar om ikke å skrive for mye utenom temaet - er liksom mer akseptabel - enn sletting.
Jeg har flere ganger sett moderators røde skrift om å holde seg til temaet og ikke drive med personfokus - og har tenkt at jeg driver da ikke med det, så dette gjelder ikke meg. Men, siden jeg deretter ble slettet, så gjaldt det meg og det for et forsøk på en morsomhet.
 
Synes moderatorne gjør en veldig god jobb, og selv om jeg har fått slettet et par innlegg jeg ikke selv er enig i burde slettes, anser jeg de som autoriteten på dette og godtar selvfølgelig deres beslutning. Er likevel ganske lei av at polariserende innlegg som antyder hva motdebattanter mener uten at man forholder seg til det motdebattant faktisk skriver får stå (stråmannsargumentasjon); Israel tråden måtte jeg bare slutte å debattere i pga helt vill stråmannsargumentasjon, og total sorthvitt tenkning fra enkelte. Men sånt skal kanskje ikke modereres heller, det er vel legitimt å mene "hvis du ikke er enig med meg er du ond" så da bare hopper jeg ut av den debatten. Det er jo ikke som om noen tvinger oss til å være her.
 
- og i tråd med det, opplever jeg den som personlig; når Fringegirl skriver i svar til mitt spørsmål, hvorvidt diskusjonen om sletting kun er mellom moderator og meg/bruker/debattant - at 'det ikke er noe å hisse seg opp over og at slik er det på Kvinneguiden og'. Og jeg svarer at 'å skrive/påstå at de en diskuterer med hisser seg opp', er noe kvinner, jf Fringegirls henvisning til Kvinneguiden, har beskyldt menn for å bruke som herskerteknikk mot/overfor kvinner - så blir det - slettet. Visstnok på grunn av personfokus.

Når Brezjnev harselerer litt rundt det samme i svar til Fringegirl, så skriver moderator at - her ser dere et eksempel på at vi må modere, for nå begynner dere å krangle og holder dere ikke til sak osv. Men Brezjnevs harselering fikk stå, ikke min, som var om mulig - enda mildere enn Bezjnevs.
Til moderators kommentar svarer jeg at - 'dette er tull og at det må være så pass slingringsmonn(jeg husker ikke ordlyden, for kommentaren ble slettet) - at vi må kunne tulle litt eller si om de meningene eller argumentene de en utveksler meninger med, fremfører - er teite, dumme, uholdbare, fra et annet århundre - uten å bli slettet. Da ble også den kommentaren slettet.
For å vise hvor dumt dette er, rapporterte jeg Fringegirl sin kommentar at 'det ikke er noe å hisse seg oppover' og skriver eller mener å skrive, det jeg skrev er jo slettet - noe a la 'at det er tullete å slette for så lite'. Men Fringegirl sin antydning om min opphisselse, fikk stå. Det er helt greit at Fringegirl sin kommentar fikk stå, selv om den som argument, var dårlig/svak, men og min påpekning av det - bør kunne stå.
Jeg mener og at diskusjonene om sletting, i hovedsak må kunne foregå åpent, slik at vi kan se både argumenteene for å slette innlegg og forsvaret for å la det stå. For eksempel har jeg ved et par anledninger kommet med det som var ment som morsomheter, og en av de førte til utestenging på Fridiskusjon. Og en annen kommentar jeg hadde, ble slettet og oppfattet som personfokus.
Nå forsvinner vel tråden ganske prompte, men skitt au:

Har ikke noe imot at jeg brukes som eksempel, men ser helst at jeg da inkluderes med et lite @.

For øvrig enig, og et godt eksempel på hvorfor det bør være åpenhet i modereringen. Jeg så ikke ordvekslingen som litt lett knuffing, så syntes ikke noe burde vært slettet, men lista er da alt annet enn snorrett. For å zi det zå, og det er noe som åpenbart bør komme frem til offentligheten.
 
Jeg synes det virker å ligge på et bra nivå. Det lille jeg har fått slettet selv må jeg i ettertid si var riktig å fjerne.

Ingenting å klage på.
 
Nå forsvinner vel tråden ganske prompte, men skitt au:

Har ikke noe imot at jeg brukes som eksempel, men ser helst at jeg da inkluderes med et lite @.

For øvrig enig, og et godt eksempel på hvorfor det bør være åpenhet i modereringen. Jeg så ikke ordvekslingen som litt lett knuffing, så syntes ikke noe burde vært slettet, men lista er da alt annet enn snorrett. For å zi det zå, og det er noe som åpenbart bør komme frem til offentligheten.
Ja, enig, men betyr det @-tegnet noe, siden du vil jeg skal vise til det?
 
Stort sett så er det sånn. Jeg er ganske enkelt ikke med på premisset om at hemmelighold er en fordel for brukerne, og at brukerne ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Dere kommer sikkert over ett og annet tilfelle hvor det er slik, men det vil være unntakene og bør behandles som sådan. Jeg antar at slettefunksjonen vil fungere også i et delforum som tar for seg moderering.

Det er jo ikke slik at det beskytter de gruppene du snakker om heller, all den tid den psykisk syke eller påvirkede fritt (til det slettes) kan sette seg i forlegenhet overalt ellers på forumet. Når vedkommende er i dialog med en moderator så er jo øvrigheta automatisk på ballen om det skulle komme noe som bør slettes, eller stakkaren trenger en pause for å roe seg ned.

Å ha en generell regel om hemmelighold fremstår først og fremst designet for moderatorenes velbehag.

Nå svarer jeg på ditt, men det er mer generelt dette:

Det vil alltid være uenighet om list. Noen føler den er høy, og noen føler den er lav.
Vi får ikke tilfredsstilt alle her. Hvem skal vi tilfredsstille? Mer om det lenger ned.

@Brezjnev :

Det er absolutt til fordel for brukerne at vi ikke kan vise konkrete saker, og ikke oss. For å ta eksempler fra FD, slik at ingen føler seg støtt, så har vi opplevd alt fra brukere som har bedrevet rasisme, og til trusler, gå inn i "Ris og Ros" for å slakte takhøyden på forumet når dette ble slettet. Man ser ikke seg selv på samme måte. Her hadde det vært fint for oss å kunne belyst dette. Men ikke for brukerne.

Felles for mange av disse er jo gjerne at de mener at "VGD var så mye bedre, at de aldri har blitt kastet ut der" osv. Noe som vi jo vet at ikket stemmer, da vi jo har folk som også var MOD der. Det samme gjelder FD. Stort sett oppfører brukere seg fint, men det er noen få som skiller seg ut. At man får slettet innlegg, det må de fleste regne med. Det kan komme ved at man tror man er morsom, men den på andre siden ikke synes det er morsomt, ved at man får slettet innlegg som siterer overtramp.. osv. Det er jo ingen vits i å slette overtrampet, om det får stå med fem siteringer lenger ned i tråden.

I tilfeller hvor folk klager på helt åpenbare overtramp, for så å kritisere moderering, er det svært fristende å bryte denne regelen for rett å slett vise frem hvor dumt dette er for resten. Vi har likevel valgt å ikke gjøre dette, og da av hensyn andre nevner.

I løpet av min tid som mod på FD har jeg blant annet vært i kontakt med PST, arbeidsgivere, kripos, helsetjeneste, ambulanse, og pårørende. Så det foregår litt mer enn hva folk vet om. En del av dette kommer opp i dialog mellom oss og brukere. Det kan vi ikke ha offentlig. Det samme gjelder innlegg som drar inn andre brukere, som var med i meningsutvekslingen som ble slettet. Så da er spørsmålet, skal vi faktisk velge hva vi skal svare opp hver gang ved hvert enkelt tilfelle?

Til nå har vi valgt å ikke forskjellsbehandle. Det tror vi blir veldig feil.

Alle:

Når det gjelder hvordan moderering diskuteres her og på FD, så er det faktisk litt tilfeldig i forhold til hvilke forum-funksjoner som er med hos tilbyder. VGD hadde ingen klagefunksjon eller diskuteringsområde for dette om jeg husker riktig? FD hadde ikke denne spesifikke funksjonen hvor man går i dialog en til en, som vi og Kvinneguiden nå har.
Men vi har jo også teknisk - innspill, hvor man kan ta opp generelle ting om takhøyde, så sånn sett har vi to funksjoner der VGD hadde null, og FD og Kvinneguiden en. :)

Vi tar også avgjørelser for å verne en tråd. Med god erfaring fra Ukraina-tråden på FD, så tok vi tidlig valget om å være knallharde i Israel-tråden her. Det har ført til mye sletting, men også at tråden nå fungerer bra.
Til sammenligning tror jeg, om jeg oppfattet riktig, at Diskusjon.no har stengt 4 tråder om dette.

Avsporing nevnes også her. Det kan virke for en bruker som at vi er strenge og tar en spøk, som isolert sett kunne fått stå. Dessverre inneholder spøken f eks. noe politisk, som vil provosere noen og skape en ny diskusjon som avsporer tråden i 4 sider. Skal vi da slette dette innlegget? Enkeltbrukeren vil oppleve det urettferdig, men det vil hindre at mange forlater tråden fordi de er lei avsporinger.

Moderering er ikke absolutt, og vi er også bare mennesker, som gjør feil. Det ber vi om forståelse for.

Nå er det også slik da, at brukere som føler seg urettferdig behandlet dessverre ikke ser den andre siden, og vi kan jo heller ikke ha det slik at absolutt alle klager og slettinger skal diskuteres i det uendelige. Det hadde vært veldig fint om det var fysisk mulig, men vi er også bare privatpersoner som setter av ganske mye tid til dette. Og tiden strekker nesten ikke til slik det er nå. Så da er det altså slik at det er noen avgjørelser vi må ta for å få dette til å fungere, som ikke er optimale, eller slik vi egentlig ønsker at de skal være. Vi må dessverre ta de likevel.

Det sagt:
Vi har et nytt forum, og et nytt mod team. Vi bruker også tid på å kjøre oss inn og samkjøre oss, og om det er slik at mange nok mener at vi har for høy list. Så tar vi med oss det inn og diskuterer det. Verre er det ikke.
Det vi ikke kan gjøre er å endre list fordi Per ikke får drive rasisme, og Pål ikke får drive med mobbing av enkeltdebattanter. Det regner vi med dere forstår. Ei heller om det er 4 stk som klager.
Hvordan skulle vi for eksempel forholdt oss til at 51% mener listen er bra og 49% mener den er for lav?
Hvem skulle vi tilfredsstilt?

Vi får jobbe sammen for å gjøre forumet bedre. Så vi tar gjerne imot konkrete innspill. Vi vil ikke diskutere enkeltsaker offentlig, og håper på forståelse for det. Modereringslist kan diskuteres på teknisk - innspill, mens enkeltsaker taes 1 til 1 under "klage på moderering". Dette er altså en klagefunksjon.

Håper også dette innlegget har gitt en forståelse for at moderering er svært sammensatt, at vi også gjør feil, og at selv om du har fått et innlegg slettet og føler deg urettferdig behandlet: Så er det ikke personlig, men kan ha større årsaker enn det som er synlig der og da. Vi prøver bare å gjøre det beste for alle vi. Men alle vil ikke alltid ha det samme, alltid :)
 
Sist redigert:
Her er et godt eksempel på når moderator må inn og moderere.

Nå begynner dere å krangle og blir personlige mot hverandre. Selv i en så lite følelsesmessig utfordrende tråd som dette.

Hold dere til sak.
Ja, dette er et eksempel på en advarsel det er naturlig at mod kommer med, hvis det er snakk om "krangel" og ikke en seriøs diskusjon. Tror at de aller fleste her inne er i stand til å se i hvilke tilfeller det er rimelig at mod reagerer slik. En slik reaksjon ligger jo åpent som et hvilket som helst annet innlegg/meningsytring, og omfattes ikke av hemmeligholdet som endel av oss opplever som problematisk.
Hvis "kangelen" fortsetter kan mod, med regelverket i hånd, slette tråder og ilegge kranglefantene straff slik reglene åpner for.
Da ville det ha vært et pluss for brukerne og debattene generelt at mod rykket inn et innlegg og forklarte om hvorfor tråder ble slettet. Åpenhet er et pluss for all debatt, uansett hvor den foregår.

Jeg mener at dersom avgjørelser mod foretar legger begrensninger utover det som eksisterer i regelverket, må dette føre til endring av reglene, slik at brukerne får oversikt over hvor grensene går. Ellers fører det til at brukere blir i villrede om hva de kan skrive, noe fører til begrensninger i å ytre seg og generell mistrivsel på debattforumet.
 
er dette en forening med et valgt styre, en forening har ingen eiere. Jeg antar at alle registrerte brukere kan være med å stemme, når nytt styre skal velges. Du kan sikkert bli med i styret, dersom du er interessert og mange nok stemmer på deg.
Haha, ja det skulle ha tatt seg ut. Da hadde jeg kuppet styret, omdøpt hele forumet til "Pernilles Corner" og brukt hele Spleis-overskuddet på sko.

Neida, det er helt greit at ildsjelene får holde på som de ønsker. Hvis de ønsker å slette over en lav sko så synes jeg de skal få lov til det. Det spørs hvor interessant det blir å diskutere her for andre, men det finnes plenty av andre alternativer så det ordner seg nok.
 
Nå svarer jeg på ditt, men det er mer generelt dette:

Det vil alltid være uenighet om list. Noen føler den er høy, og noen føler den er lav.
Vi får ikke tilfredsstilt alle her. Hvem skal vi tilfredsstille? Mer om det lenger ned.

@Brezjnev :

Det er absolutt til fordel for brukerne at vi ikke kan vise konkrete saker, og ikke oss. For å ta eksempler fra FD, slik at ingen føler seg støtt, så har vi opplevd alt fra brukere som har bedrevet rasisme, og til trusler, gå inn i "Ris og Ros" for å slakte takhøyden på forumet når dette ble slettet. Man ser ikke seg selv på samme måte.

Felles for mange av disse er jo gjerne at de mener at "VGD var så mye bedre, at de aldri har blitt kastet ut der" osv. Noe som vi jo vet at ikket stemmer, da vi jo har folk som også var MOD der. Det samme gjelder FD. Stort sett oppfører brukere seg fint, men det er noen få som skiller seg ut. At man får slettet innlegg, det må de fleste regne med. Det kan komme ved at man tror man er morsom, men den på andre siden ikke synes det er morsomt, ved at man får slettet innlegg som siterer overtramp.. osv. Det er jo ingen vits i å slette overtrampet, om det får stå med fem siteringer lenger ned i tråden.

I tilfeller hvor folk klager på helt åpenbare overtramp, for så å kritisere moderering, er det svært fristende å bryte denne regelen for rett å slett vise frem hvor dumt dette er for resten. Vi har likevel valgt å ikke gjøre dette, og da av hensyn andre nevner.

I løpet av min tid som mod på FD har jeg blant annet vært i kontakt med PST, arbeidsgivere, kripos, helsetjeneste, ambulanse, og pårørende. Så det foregår litt mer enn hva folk vet om. En del av dette kommer opp i dialog mellom oss og brukere. Det kan vi ikke ha offentlig. Det samme gjelder innlegg som drar inn andre brukere, som var med i meningsutvekslingen som ble slettet. Så da er spørsmålet, skal vi faktisk velge hva vi skal svare opp hver gang ved hvert enkelt tilfelle?

Til nå har vi valgt å ikke forskjellsbehandle. Det tror vi blir veldig feil.

Alle:

Når det gjelder hvordan moderering diskuteres her og på FD, så er det faktisk litt tilfeldig i forhold til hvilke forum-funksjoner som er med hos tilbyder. VGD hadde ingen klagefunksjon eller diskuteringsområde for dette om jeg tar rett? FD hadde ikke denne spesifikke funksjonen hvor man går i dialog en til en, som vi og Kvinneguiden nå har.
Men vi har jo også teknisk - innspill, hvor man kan ta opp generelle ting om takhøyde, så sånn sett har vi to funksjoner der VGD hadde null, og FD og Kvinneguiden en. :)

Vi tar også avgjørelser for å verne en tråd. Med god erfaring fra Ukraina-tråden på FD, så tok vi tidlig valget om å være knallharde i Israel-tråden her. Det har ført til mye sletting, men også at tråden nå fungerer bra.
Til sammenligning tror jeg, om jeg oppfattet riktig, at Diskusjon.no har stengt 4 tråder om dette.

Avsporing nevnes også her. Det kan virke for en bruker som at vi er strenge og tar en spøk, som isolert sett kunne fått stå. Dessverre inneholder spøken f eks. noe politisk, som vil provosere noen og skape en ny diskusjon som avsporer tråden i 4 sider. Skal vi da slette dette innlegget? Enkeltbrukeren vil oppleve det urettferdig, men det vil hindre at mange forlater tråden fordi de er lei avsporinger.

Moderering er ikke absolutt, og vi er også bare mennesker, som gjør feil. Det ber vi om forståelse for.

Nå er det også slik da, at brukere som føler seg urettferdig behandlet dessverre ikke ser den andre siden, og vi kan jo heller ikke ha det slik at absolutt alle klager og slettinger skal diskuteres i det uendelige. Det hadde vært veldig fint om det var fysisk mulig, men vi er også bare privatpersoner som setter av ganske mye tid til dette. Og tiden strekker nesten ikke til slik det er nå. Så da er det altså slik at det er noen avgjørelse vi må ta for å få dette til å fungere, som ikke er optimale, eller slik vi egentlig ønsker at de skal være. Vi må dessverre ta de likevel.

Det sagt:
Vi har et nytt forum, og et nytt mod team. Vi bruker også tid på å kjøre oss inn og samkjøre oss, og om det er slik at mange nok mener at vi har for høy list. Så tar vi med oss det inn og diskuterer det. Verre er det ikke.
Det vi ikke kan gjøre er å endre list fordi per ikke får drive rasisme, og pål ikke får drive med mobbing av enkeltdebattanter. Det regner vi med dere forstår. Ei heller om det er 4 stk som klager.
Hvordan skulle vi for eksempel forholdt oss til at 51% mener listen er bra og 49% mener den er for lav?
Hvem skulle vi tilfredsstilt?


Ellers ser det ut til at vi idag faktisk feirer 100 dager siden åpningen, så grattis med det.
Har sett noen mener vi har lite trafikk osv, så her er det vi har av svar på det:

Vis vedlegget 3887

Vi har også slått FD sin "samtidige brukere online" med 667 mot 603. Ikke verst på 100 dager :)
FD hadde opp mot 1800 brukere, men vi har en mye større andele aktive brukere, der de hadde en del registrerte som ikke postet mange innlegg. Vi har enda noen år på oss på å nå 1800 brukere. Foreløpig er vi 1205.

Vi får jobbe sammen for å gjøre forumet bedre. Så vi tar gjerne imot konkrete innspill. Vi vil ikke diskutere enkeltsaker offentlig, og håper på forståelse for det. Modereringslist kan diskutere på teknisk - innspill, mens enkeltsaker taes 1 til 1 under "klage på moderering". Dette er altså en klagefunksjon.

Håper også dette innlegget har gitt en forståelse for at moderering er svært sammensatt, at vi også gjør feil, og at selv om du har fått et innlegg slettet og føler deg urettferdig behandlet: Så er det ikke personlig, men kan ha større årsaker enn det som er synlig der og da. Vi prøver bare å gjøre det beste for alle vi. Men alle vil ikke alltid ha det samme, alltid :)

Grattis med 100 dager! 🙌🎉
Nå dreide ikke min kommentar seg først og fremst om hvor lista legges, men at den uten åpenhet kan virke å være zikkzakk-formet i en del tilfeller. Hadde alle de involverte i det jeg kaller litt nærmest vennskapelig knuffing fått sine stikk slettet så greit nok. Jeg ville ment at lista da var lagt altfor lavt og hemmet muligheten for friske ordskifter, men det ville vært mitt problem å tilpasse meg. Et enkelt vi gir oss der, dere ville nok vært det beste alternativet. EDIT: Dette henviser til et enkelttilfelle, som visst er tatt opp i en annen tråd og ikke denne. Gidder ikke å redigere det om, dersom noen mot formodning skulle være interessert finner de den nok om den ikke er slettet.



Jeg har heller ingen problemer med å tro at det dukker opp ett og annet kasus hvor offentlighet ikke gjør noen noe godt. Helt greit at disse ikke brettes ut i offentligheten, men mine innvendinger mot at dette lille mindretallet rettferdiggjør en generell regel om största möjliga tyssssstnad imøtegås ikke ved å gjenta at de finnes. For det antok jeg allerede i utgangspunktet.

Ad dem jeg fra din beskrivelse opplever som kverulanter uten selvinnsikt, så ser jeg ingen grunn til at de skal beskyttes. Jeg ser problemet med at ting som er slettet, spesielt hvis det er langt over streken og endog potensielt straffbart, ikke kan resiteres av moderatorene, men også dette går det an å diskutere i mer generelle vendinger - og så eventuelt ta siteringene på privaten om det er nødvendig.
 
Usikker på hva du mener med moderere.
Jeg bare lurte helt spesifikt hva som faktisk var nødvendig å moderere der. Om dere føler noen som helst nødvendighet av å moderere det som er å lese på den siden, så legger dere lista altfor lavt. Helt vilt lavt, faktisk. Noe personfokus og usaklig krangling må være lov, i dette tilfellet var det jo omtrent ikke det engang (som jeg kunne se). Ta tak i ting når de har skjedd, i stedet for noe "Minority Report" - moderering :)
 
er dette en forening med et valgt styre
Tvilsomt. Er vel et midlertidig styre nå frem til foreningen kjører årsmøte. Står vel ingen steder hvem dette faktisk er, og tenker at det ikke finnes så mange som vil være koblet til denne siden med fullt navn heller.
 
Jeg bare lurte helt spesifikt hva som faktisk var nødvendig å moderere der. Om dere føler noen som helst nødvendighet av å moderere det som er å lese på den siden, så legger dere lista altfor lavt. Helt vilt lavt, faktisk. Noe personfokus og usaklig krangling må være lov, i dette tilfellet var det jo omtrent ikke det engang (som jeg kunne se). Ta tak i ting når de har skjedd, i stedet for noe "Minority Report" - moderering :)
I det store synes jeg den aksjonen var grei. Det var åpenbart potensiale for at ting kunne skli ut selv om det ikke hadde gjort det ennå, da er det greit å være litt i forkant.
 
Nå dreide ikke min kommentar seg først og fremst om hvor lista legges, men at den i dette konkrete tilfellet virker å være zikkzakk-formet. Hadde alle de involverte i det jeg kaller litt nærmest vennskapelig knuffing fått sine stikk slettet så greit nok. Jeg ville ment at lista da var lagt altfor lavt og hemmet muligheten for friske ordskifter, men det ville vært mitt problem å tilpasse meg. Et enkelt vi gir oss der, dere ville nok vært det beste alternativet.

Jeg har heller ingen problemer med å tro at det dukker opp ett og annet kasus hvor offentlighet ikke gjør noen noe godt. Helt greit at disse ikke brettes ut i offentligheten, men mine innvendinger mot at dette lille mindretallet rettferdiggjør en generell regel om största möjliga tyssssstnad imøtegås ikke ved å gjenta at de finnes. For det antok jeg allerede i utgangspunktet.

Ad dem jeg fra din beskrivelse opplever som kverulanter uten selvinnsikt, så ser jeg ingen grunn til at de skal beskyttes. Jeg ser problemet med at ting som er slettet, spesielt hvis det er langt over streken og endog potensielt straffbart, ikke kan resiteres av moderatorene, men også dette går det an å diskutere i mer generelle vendinger - og så eventuelt ta siteringene på privaten om det er nødvendig.

Ditt innlegg ble et utgangspunkt for en helhetlig diskusjon, som jeg skrev ovenfor.

Nei, det regnet jeg med du forsto. Jeg spesifiserte dog i innlegget at vi ikke vil forskjellsbehandle i hvert tilfelle og for hvilke brukere vi skal ta offentlig diskusjon på saker med, og hvilke vi ikke skal. Det vil skape nye problemstillinger og utfordringer. Tidsmessig har vi heller ikke mulighet til dette. Igjen så påpeker jeg at vi altså har to steder man kan ta opp moderering her på Diskutopia. Da finner jeg det merkverdig at du mener det er et slags hemmelighold.
Hva var isåfall VGD der man hadde ingen mulighet? På FD ble også enkeltsaker slettet og tatt i direktemeldinger med riktig part.

Dere har en mulighet for å diskutere generell list i nevnte forum, og dere har en mulighet til å klage på modereringssaker. Den siste gjelder altså direkte på enkeltsaker. Det kan gå på en moderator som man ikke er fornøyd med, eller en klage man er uenig i. Det gir debattanter mulighet til å få prøvd saken sin, eller si ifra om man mener seg misforstått etc. Det kan regnes nesten som en personalsak.
Slikt tar ingen forum offentlig.
 
For at folk rett og slett ikke skal gå lei her inne, så tror jeg kanskje at man bør reflektere rundt hvordan klimaet på VGD ble fra rundt 2020 til 2021. Det endte ikke bra og det bør man ta lærdom av.
 
Hvordan skulle vi for eksempel forholdt oss til at 51% mener listen er bra og 49% mener den er for lav?
Det er bare å følge regelverket. Hvis regelverket ikke er dekkende, så endre det.
Først da vet vi hvor grensene går, og det er viktig for hva vi kan skrive, da får vi visshet.
 
Ditt innlegg ble et utgangspunkt for en helhetlig diskusjon, som jeg skrev ovenfor.

Nei, det regnet jeg med du forsto. Jeg spesifiserte dog i innlegget at vi ikke vil forskjellsbehandle i hvert tilfelle og for hvilke brukere vi skal ta offentlig diskusjon på saker med, og hvilke vi ikke skal. Det vil skape nye problemstillinger og utfordringer. Tidsmessig har vi heller ikke mulighet til dette. Igjen så påpeker jeg at vi altså har to steder man kan ta opp moderering her på Diskutopia. Da finner jeg det merkverdig at du mener det er et slags hemmelighold.
Hva var isåfall VGD der man hadde ingen mulighet? På FD ble også enkeltsaker slettet og tatt i direktemeldinger med riktig part.

Dere har en mulighet for å diskutere generell list i nevnte forum, og dere har en mulighet til å klage på modereringssaker. Den siste gjelder altså direkte på enkeltsaker. Det kan gå på en moderator som man ikke er fornøyd med, eller en klage man er uenig i. Det gir debattanter mulighet til å få prøvd saken sin, eller si ifra om man mener seg misforstått etc. Det kan regnes nesten som en personalsak.
Slikt tar ingen forum offentlig.
Hvorvidt det er et slags hemmelighold trodde jeg faktisk ikke var mulig å diskutere, men det er mulig å diskutere om hemmeligholdet er den beste løsningen. At det blir gjort slik andre steder er ikke noe selvstendig argument, at det var verre på VGD er det i hvert fall ikke. At dere ikke har tid til å gjøre det på den måten jeg mener er den åpenbart beste, se det er et argument som i det minste gir en slags mening. Det er til og med et argument man kan forstå, i motsetning til "brukerne forstår ikke sitt eget beste".

Det å diskutere en generell list i et vakuum fritt for eksempler blir litt meningsløst, det blir som å skulle diskutere en lovtekst uten å kunne vise til rettspraksis.
 
Hvorvidt det er et slags hemmelighold trodde jeg faktisk ikke var mulig å diskutere, men det er mulig å diskutere om hemmeligholdet er den beste løsningen. At det blir gjort slik andre steder er ikke noe selvstendig argument, at det var verre på VGD er det i hvert fall ikke. At dere ikke har tid til å gjøre det på den måten jeg mener er den åpenbart beste, se det er et argument som i det minste gir en slags mening. Det er til og med et argument man kan forstå, i motsetning til "brukerne forstår ikke sitt eget beste".

Det å diskutere en generell list i et vakuum fritt for eksempler blir litt meningsløst, det blir som å skulle diskutere en lovtekst uten å kunne vise til rettspraksis.
En generell list er vanskelig å vise til.

Det er så mange variabler.

F.eks vil «Din helvetes retard» føre til en streng reaksjon med en gang

Mens «du er jo dum» i seg sjøl ikke er noe vi reagerer på med en gang. Men gjentas dette gjennom en del innlegg og vil det til slutt akkumulere en reaksjon.
I tillegg ser vi jo om brukere som har vært advart mot personfokus fortsetter i samme stil etter advarselen.

Så vi bruker tid på å se innlegg i kontekst og blar oss tilbake og ser hvordan diskusjonen har utartet seg før vi reagerer. Er det åpenbart at det skal reageres på tar vi det tvert, er det ikke fullt så åpenbart tar vi det inn til teamet og presenterer «casen».

Jeg så noen kalle det minoritet report-moderering tidligere. For de som ikke kjenner filmen er det en sci-fi-film der AI gjør at politiet kan se lovbrudd før de skjer og folk blir arrestert før de har gjort noe.

Og det er ikke en så dum sammenligning. Men da handler det ikke om at vi utfører sletting eller gir advarsler før noen har gjort noe, men at vi er inne og demper en potensiell situasjon før det utarter med en beskjed om å avslutte. Dette har med erfaring å gjøre, dette så jeg forøvrig at du anerkjente i et tidligere innlegg.

Og en sjelden gang har vi tråder vi holder litt hardere i. Som Israel-tråden. Det er for at vi skal kunne holde den åpen selv når følelsene er så store. Hadde vi behandlet den med en laidback holdning hadde det tatt full fyr og vi hadde fått et tonn klager og måtte straffet stygge personangrep. Dette vet vi. Nå har vi holdt stramme tøyler, tråden er fortsatt åpen og de fleste holder seg til sak.
 
Status
Stengt for ytterligere svar.

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp