VM i Rugby Union : Frankrike 8/9 - 28/10

18 Jul 2023
843
A hooligan sport played by gentlemen , som en vis mann sa en gang .. Mesterskapet er allerede over 1 mnd gammelt og til helgen spilles kvartfinalene der 2 av dem kunne vært en finale basert på rankingen før VM .

Den store overraskelsen til nå i VM er at 2 ganger verdensmester Australia er slått ut etter å ha tapt for Fiji i gruppespillet .



Lørdag og søndag er det altså kvartfinaler som spilles som følgende :

Wales - Argentina Lørdag kl 17 .

Wales var en skygge av seg selv i første del av 2023 , men med Warren Gaitland tilbake i trenerstolen seilte Wales gjennom gruppespillet , og jeg tror de slår Pumas og spiller semifinale neste helg

Irland - New Zealand Lørdag kl 21
Nr 1 på verdensrankingen mot 3 ganger verdenmester New Zealand . Irland imponerte voldsomt i det som sannsynligvis var dødens pulje i gruppespillet . En kan aldri regne bort all blacks , men jeg tror det blir exit for NZ i kvartfinalene denne gang .

England - Fiji Søndag kl 17 .
England har fått voldsom kritikk for sin destruktive rugby med mange røde kort og suspensjoner i oppladningen til VM . Greide seg greit gjennom puljespillet , og er heldig med motstanderen i kvartfinalen . Undervurderer ikkke Fiji som slo ut et Australia i krise , men denne kampen tror jeg England vinner .

Frankrike - Sør Afrika Søndag kl 21 .
Den store kvartfinalen mellom vertsnasjonen og regjerende verdensmester . Samtidig er de nr 2 og 3 på verdensrabkingen.
Frankrike håper at kaptein Antoine Dupont som ble kåret verdens beste rugbyspiller i 2021 og 2022, blir klar til kampen etter å ha pådratt seg kjevebeinsbrudd i gruppespillet . Sør Afrika er kanskje det fysisk sterkeste laget i VM og dette blir den jevneste av kvartfinalene tror jeg . Det som kan vippe det i favør Frankrike er at de spiller hjemme på Stade de France .

Kampene vises på Viaplay . For de som har tilgang til engelske kanaler er det ITV som har rettighetene der .
 
Litt overrasket over at cricket-tråden er så mye mer aktiv enn rugby-tråden, uten at det akkurat koker i noen av dem.

Flott VM så langt, men litt kjedelig at de fire største favorittene havnet på samme side av tablået. Vinneren blir jo en av de fire første på rankingen, og det er jo litt synd at to av dem forsvinner allerede nå.

Selv har jeg litt på følelsen av at All Blacks tar det på rutinen. Og vi har ikke sett det beste av Springboks ennå, men jeg tror kanskje de faller under trykket og presset på Stade France. Men, go bokke!
 
Jeg laget tråden først i går så vi får håpe på litt aktivitet i helgen . Det er jo et langt mesterskap iom at de kun spiller en kamp i uken , og at det er 5 lag i hver pulje i gruppespillet

Kan aldri avskrive All Blacks , men etter å ha sett Irland mot Sør Afrika og mine favoritter , Skottland , tror jeg NZ skal slite veldig for å gå videre.

Frankrike - Springboks er jo den store kvartfinalen , synes som deg at det er synd at de 4 presumtivt beste lagene havnet i 2 kvartfinaler. Det kan bli en fantastisk kamp . Jevnt blir det uansett , kanskje avgjort på et penalty kick , eller en drop goal mot slutten
 
Normalt er det spillerne det går mest utover, men her var dommeren uheldig og ble skadet i oppbyggingen til Wales første try . 7 -0 til Wales etter et kvarter
 
10 -6 til Wales over Argentina ved pause. Pumas ga vekk mange unødvendige penalties i starten , men avsluttet sterkt de siste 5 min. For øvrig har fotballen MYE å lære av rugbys svar på VAR, TMO , og på spillernes respekt for dommeravgjørelser
 
For øvrig har fotballen MYE å lære av rugbys svar på VAR, TMO , og på spillernes respekt for dommeravgjørelser
Jeg er ekstremt anti-VAR, men det er ikke tvil om at videodømming fungerer mye bedre i rugby. Det gjelder for så vidt alle sporter som har litt flere stopp i spillet som f.eks cricket og amerikansk fotball. Det samme gjelder ikke for fotball.

Men den respekten for dommeren som spillerne viser er virkelig noe man må prøve å få inn i fotballen. Det er også genialt at kun kapteinen kan ta praten med dommeren. I tillegg syns jeg rugby-dommere framstår ekstremt mye mer pedagogiske og ydmyke i møte med spillerne enn det særlig hyperarrogante norske dommere gjør i fotball. Det henger nok sammen.

Også er det ikke sånn at dømming er mindre kontroversielt i rugby. Det er dessverre enormt fokus på dommere og dommeravgjørelser før og etter kamp. I hvert fall i Sør-Afrika. Men til tross for det er respekten og oppførsel på banen helt annen, og utrolig befriende å se på.

Forøvrig tror jeg Wales tar det greit.
 
Godt poeng om forskjellene mellom fotball , og andre idretter med mer naturlige stopp i spillet. VAR slik det er nå er nesten ødeleggende for fotballen. Slo av Spania - Skottland på torsdag etter annuleringen av skottenes mål .
Nok om det . Nå er 2 omgang startet
 
Hva har egentlig skjedd med New Zealand? Ser Irland står som klare favoritter på oddsen.
 
Hva har egentlig skjedd med New Zealand? Ser Irland står som klare favoritter på oddsen.
De er ikke like uovervinnelig som for noen år tilbake ihvertfall. I tillegg har Irland kanskje sitt beste lag noensinne. Tror likevell det blir jevnt i kveld
 
All Blacks med solid start
I likhet med Argentina tidligere i dag , så får Irland mange penalties mot seg i starten. . 13 -0 etter 20 til NZ
 
Irland og Johnny Sexton misser et enkelt penalty kick og jeg synes jeg ser frustrasjonen bre seg blant spillerne . 25 -17 til NZ med 20 min igjen
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp