Viktor Hovland/PGA-touren

Tenker å ta denne tråden både for Viktor Hovland, men også om man ønsker å diskutere PGA-touren eller golf generelt.

Fem turneringer gjenstår av sesongen (skjønt sesongen er jo dobbel i år på grunn av endringer i kalenderstrukturen):

  • Scottish Open 13-16 juli
  • The Open 20-23 juli
  • FedEx St. Jude 10-13 august
  • BMW Championship 17-20 august
  • TOUR Championship 24-27 august (gitt at han kommer med)

Kjør debatt!
 
Sist redigert:
Kristoffer starter bra med birdie. Cut grensa ligger nå på -5, men vil nok kanskje øke også.

Fosaas ikke startet ennå, men han må gjøre noen birdier for å komme over cut'n. Fosaas mandagskvalet inn til denne turneringen og klarer han topp 25, så tror jeg det er slik at han får spille neste uke også.
 
Fosaas rett til skogs på utslaget fra første tee. Tok straffen sin og la seg opp og reddet par. Men selvsagt det var et par 5 hull som bør produsere birdie. Uansett, trenger minst tre birdier, da cut grensa nå er på -6.
 
25 meter fra fairway som ender opp i et håpløst innspill og havner 15 meter ut i roughen på andre siden av green. Så setter Kristoffer jaggu en chip derfra og rett i koppen til dagens andre birdie.

Edit: :LOL: Der rettet shot track seg og det viste seg å ikke stemme, birdien stemmer, men han satte innspillet fra 25 meter inn på grenn og put'et fra 3,3 meter. Mye rart med den trackeren i natt. Ja, ja birdie er birdie...
 
Dagens firste birdie på Fosaas, men trenger minst to til.

Edit: Og der kom birdie nummer 2. og -5 totalt. Men cut grensen kan fort gå til -7, så trenger enda et par til antagelig.
 
Spillet suspended igjen, vel da tar jeg ihvertfall kvelden/natta. Pokker for det er spennende om mandagskvaleren Fosaas klarer cut'n og gjør han det, så kan alt skje på denne banen hvor birdier og eagler sitter løst.
 
Er Viktor-tråden kuppa nå?

Man kunne kanskje opprettet en generell tråd for andre norske proffspillere .
Les hva trådstarter sa om tråden.

Tenker å ta denne tråden både for Viktor Hovland, men også om man ønsker å diskutere PGA-touren eller golf generelt.

Ellers har jeg selv laget tråd for f.eks. DP world tour (og også Ryder cup), men som jeg har sagt tidligere i denne tråden, jeg opprettet ikke egen tråd for Korn Ferry, da det ikke var mye norsk aktivitet der på det tidspunktet. Men feel free til å opprette en tråd for Korn Ferry, selv om Kristoffer ligger godt an til å ta steget opp på PGA neste sesong.
 
Skjønner, man burde kanskje omdøpt tittelen isteden, men lar seg vel ikke gjøre.
Vi burde nok etterhvert opprette en egen tråd for Korn Ferry og så bruke PGA tråden kun for å snakke om den og Viktor. Så etterhvert kanskje også en helt en egen tråd om bare Viktor kanskje, slik som tennis har egen tråd for Casper og egen tråd for ATP. Men hittil har det jo ikke vært så stor aktivitet for golf som for tennis, så derfor har det vel ikke vært noen som har tatt oppdraget med egen Korn Ferry tråd ennå.
 
Uansett, nå drar snart den suspenderte runden i gang igjen på Korn Ferry og tross alt er det sjeldent vi har to nordmenn med i en turnering der og det er jo spennende. Fosaas ligger an til å klare cut'n han også, kun ett slag under cutgrensa og 8 hull igjen å gå.
 
Jeg leser hva du skriver. Men jeg synes det virker veldig spesielt at du tilsynelatende vet så mye bedre enn Hovland selv, alle i hans team og alle som kommenterer og skriver om golf. Daglig. Veldig spesielt. Du må ha særdeles god peiling.

Jeg sier ikke at jeg har mer peiling. Dette er min mening etter å ha sett på golf en stund. De som kommenterer tør ikke uttale seg, iallefall ikke i sendingene.

Angående teamet hans, så er det merkelig at ingen kan snakke litt vett til han. Hovland omtaler seg selv som en nysgjerrig person som liker å spørre spørsmål og å få ulike perspektiver og innspill fra folk til spillet, men han virker motvillig til å høre på andre og et kan være at kanskje de i teamet ikke våger å si noe av redsel for å få fyken eller at han avslutter samarbeidet? Man kan begynne å lure…

Jeg er sikkert ikke den eneste som synes det er på tide at han begynner å spille turneringer igjen. Han har jo ikke gjort annet enn å trene i hele år. Det han trener på gir jo lite effekt, det viser jo resultatene. Har ikke noe med om jeg har peiling eller ikke. Tenk å være så heldig å spille på PGA-touren, ikke alle som får den muligheten….også gidder han ikke stille opp. Trene bør man vel gjøre før sesongen starter, ikke midt i. Det er vel ikke ofte du ser andre toppidrettsutøvere droppe konkurranser og trener halve året etter sesongen har begynt? Det er snart OL også og det kan han bare se langt etter når han ikke spiller turneringer for å komme seg i form.

Han detter bare lengre og lengre nedover på alle rankinger også. Jeg lurer på hva han tror… at han bare kan stå over turnering etter turnering og så havne i topp 10/vinne med en gang han stiller opp i én turnering etter hver treningspause? Hva med å være litt mer ydmyk og akseptere at det går opp og ned og kanskje prøve å se om det hadde løsnet om han spiller 3-4 turneringer på rad?

Allerde i februar sa han dette etter å ha stått over enda en turnering:

«Når kvaliteten på slagene er tilbake kan jeg spille flere turneringer, sier Hovland til Discovery etter sisterunden i Genesis og fortsetter:

– Akkurat nå er det ikke de turneringene som er de viktigste. Man har jo major-turneringene som kommer og jeg har først og fremst lyst til å være klar til de».

Bjørnstad sa da dette: «Han kommer fra tre uker med turneringsfri. Vi tenkte at det kunne være greit å spille tre turneringer på rad for å komme litt inn i sesongen, så det kommer litt overraskende på det her. Jeg har fortsatt full tillit til at han har full kontroll på hva han driver med, men jeg synes det er litt snodig at han trekker seg fra denne turneringen med tanke på at han har spilt såpass få turneringer så langt denne sesongen.»

Dette var som sagt i februar, og etter dette har han jo stått over den ene turneringen etter den andre, og vi har jo sett hvordan det har gått så langt.

Er det så farlig om det skulle løsne midt i en turnering? «Føler meg ikke bekvem med å spille turneringer og har ikke lyst at det skal løsne midt i en turneeing» LOL. Det er vel større risk for å mislykkes om han kommer rett fra trening til en stor turnering eller major (som han har prøvd noen ganger nå). Og hva med OL?? Man kommer ikke i turneringsform ved å stå og trene desperat for seg selv. Synes det er veldig merkelig at han ikke snart skjønner det selv, etter null effekt av all treningen, annet enn at han spiller dårliger for hver gang han er tilbake.

i forrige uke uttalte Discovery ekspertene seg.

«Discoverys eksperter stusser over Ekeberg-guttens fremgangsmåte for å finne seg selv igjen. Advarer Hovland.

Hovland samarbeider nå med sin fjerde trener på de siste 14 månedene. Jeff Smith, Joe Mayo, og Grant Waite har alle hatt treneransvaret for Hovland før han like før årets Masters vendte tilbake til treneren han hadde i 2020-sesongen: Dana Dahlquist.

Ryder cup kaptein Donald sier også at det at han dykker dypt ned i teknikker kanskje blir for mye noen ganger. Bjørnstad og Haugsrud er enige i det. «Jeg tenker jo mitt om det han gjør med svingen sin nå, og skjønner ikke helt grunnen til å legge om svingen så drastisk som han tydeligvis gjør. Han har så lite marginer å tjene på det å slå ballen bedre. Han er jo på sitt beste blant de fem beste i verden på akkurat det. Jeg forstår ikke helt den tankegangen på at han skal legge om og komme tilbake til den svingen og følelsen han hadde i 2021. Jeg kan skjønne det romantiske med dét og at han føler at han slo bedre da, men resultatene taler for seg selv, sier Bjørnstad.

På engelsk har man utrykket «if it ain't broke don't fix it». Bjørnstad opplever at Hovland først og fremst burde fokusert på andre deler av spillet og ikke det lange spillet som er hans styrke.

– Istedenfor å jobbe videre med nærspillet og ta nye steg med puttingen, så virker det som han har tatt litt vel store grep med det lange spillet, som jeg ikke forstår. Det virker litt som han prøver å sy sammen to svinger. Han har de siste årene jobbet med å slå lengre, noe han har klart, men det har gått litt utover presisjonen. For han var ekstrem presis i 2021, så han prøver sikkert å sy sammen de to verdene. Det er historisk sett veldig få som får i både pose og sekk.

Bjørnstad forteller at han er en tilhenger av Hovlands nysgjerrighet og ønske etter å teste ting, men at man må være forsiktig med å ikke gå for langt.

– Man må også passe på at man ikke stikker hodet altfor langt inn i kaninhullet. Da kan man fort gå seg vill. Jeg har sett uendelig antall golfere som har spilt fantastisk bra, og som skal ta det neste steget. I den prosessen har de gått seg helt bort og aldri kommet tilbake til der de var, og blitt helt middelmådige. Det er farer med å tukle altfor mye med noe som fungerer, avslutter Bjørnstad.

Synes og det viser litt dårlig respekt overfor både norske seere og Eurosport som har kjøpt rettighetene at han glimrer med sitt fravær hver eneste turnering. Vet han ikke bryr seg om det, men kanskje det er lurt at han begynner å spille turneringer igjen og ikke trene seg lei og gruble undøvendig, som tydeligvis ikke hjelper på spillet hans og istedet skaper bare enda større problemer og mer press de få turneringene han stiller opp i. Han er ikke akkurat Tiger Woods. Han er iferd med å kaste bort hele sesongen, Fedex-cup og også kanskje OL.
 
Jeg sier ikke at jeg har mer peiling. Dette er min mening etter å ha sett på golf en stund. De som kommenterer tør ikke uttale seg, iallefall ikke i sendingene.

Angående teamet hans, så er det merkelig at ingen kan snakke litt vett til han. Hovland omtaler seg selv som en nysgjerrig person som liker å spørre spørsmål og å få ulike perspektiver og innspill fra folk til spillet, men han virker motvillig til å høre på andre og et kan være at kanskje de i teamet ikke våger å si noe av redsel for å få fyken eller at han avslutter samarbeidet? Man kan begynne å lure…

Jeg er sikkert ikke den eneste som synes det er på tide at han begynner å spille turneringer igjen. Han har jo ikke gjort annet enn å trene i hele år. Det han trener på gir jo lite effekt, det viser jo resultatene. Har ikke noe med om jeg har peiling eller ikke. Tenk å være så heldig å spille på PGA-touren, ikke alle som får den muligheten….også gidder han ikke stille opp. Trene bør man vel gjøre før sesongen starter, ikke midt i. Det er vel ikke ofte du ser andre toppidrettsutøvere droppe konkurranser og trener halve året etter sesongen har begynt? Det er snart OL også og det kan han bare se langt etter når han ikke spiller turneringer for å komme seg i form.

Han detter bare lengre og lengre nedover på alle rankinger også. Jeg lurer på hva han tror… at han bare kan stå over turnering etter turnering og så havne i topp 10/vinne med en gang han stiller opp i én turnering etter hver treningspause? Hva med å være litt mer ydmyk og akseptere at det går opp og ned og kanskje prøve å se om det hadde løsnet om han spiller 3-4 turneringer på rad?

Allerde i februar sa han dette etter å ha stått over enda en turnering:

«Når kvaliteten på slagene er tilbake kan jeg spille flere turneringer, sier Hovland til Discovery etter sisterunden i Genesis og fortsetter:

– Akkurat nå er det ikke de turneringene som er de viktigste. Man har jo major-turneringene som kommer og jeg har først og fremst lyst til å være klar til de».

Bjørnstad sa da dette: «Han kommer fra tre uker med turneringsfri. Vi tenkte at det kunne være greit å spille tre turneringer på rad for å komme litt inn i sesongen, så det kommer litt overraskende på det her. Jeg har fortsatt full tillit til at han har full kontroll på hva han driver med, men jeg synes det er litt snodig at han trekker seg fra denne turneringen med tanke på at han har spilt såpass få turneringer så langt denne sesongen.»

Dette var som sagt i februar, og etter dette har han jo stått over den ene turneringen etter den andre, og vi har jo sett hvordan det har gått så langt.

Er det så farlig om det skulle løsne midt i en turnering? «Føler meg ikke bekvem med å spille turneringer og har ikke lyst at det skal løsne midt i en turneeing» LOL. Det er vel større risk for å mislykkes om han kommer rett fra trening til en stor turnering eller major (som han har prøvd noen ganger nå). Og hva med OL?? Man kommer ikke i turneringsform ved å stå og trene desperat for seg selv. Synes det er veldig merkelig at han ikke snart skjønner det selv, etter null effekt av all treningen, annet enn at han spiller dårliger for hver gang han er tilbake.

i forrige uke uttalte Discovery ekspertene seg.

«Discoverys eksperter stusser over Ekeberg-guttens fremgangsmåte for å finne seg selv igjen. Advarer Hovland.

Hovland samarbeider nå med sin fjerde trener på de siste 14 månedene. Jeff Smith, Joe Mayo, og Grant Waite har alle hatt treneransvaret for Hovland før han like før årets Masters vendte tilbake til treneren han hadde i 2020-sesongen: Dana Dahlquist.

Ryder cup kaptein Donald sier også at det at han dykker dypt ned i teknikker kanskje blir for mye noen ganger. Bjørnstad og Haugsrud er enige i det. «Jeg tenker jo mitt om det han gjør med svingen sin nå, og skjønner ikke helt grunnen til å legge om svingen så drastisk som han tydeligvis gjør. Han har så lite marginer å tjene på det å slå ballen bedre. Han er jo på sitt beste blant de fem beste i verden på akkurat det. Jeg forstår ikke helt den tankegangen på at han skal legge om og komme tilbake til den svingen og følelsen han hadde i 2021. Jeg kan skjønne det romantiske med dét og at han føler at han slo bedre da, men resultatene taler for seg selv, sier Bjørnstad.

På engelsk har man utrykket «if it ain't broke don't fix it». Bjørnstad opplever at Hovland først og fremst burde fokusert på andre deler av spillet og ikke det lange spillet som er hans styrke.

– Istedenfor å jobbe videre med nærspillet og ta nye steg med puttingen, så virker det som han har tatt litt vel store grep med det lange spillet, som jeg ikke forstår. Det virker litt som han prøver å sy sammen to svinger. Han har de siste årene jobbet med å slå lengre, noe han har klart, men det har gått litt utover presisjonen. For han var ekstrem presis i 2021, så han prøver sikkert å sy sammen de to verdene. Det er historisk sett veldig få som får i både pose og sekk.

Bjørnstad forteller at han er en tilhenger av Hovlands nysgjerrighet og ønske etter å teste ting, men at man må være forsiktig med å ikke gå for langt.

– Man må også passe på at man ikke stikker hodet altfor langt inn i kaninhullet. Da kan man fort gå seg vill. Jeg har sett uendelig antall golfere som har spilt fantastisk bra, og som skal ta det neste steget. I den prosessen har de gått seg helt bort og aldri kommet tilbake til der de var, og blitt helt middelmådige. Det er farer med å tukle altfor mye med noe som fungerer, avslutter Bjørnstad.

Synes og det viser litt dårlig respekt overfor både norske seere og Eurosport som har kjøpt rettighetene at han glimrer med sitt fravær hver eneste turnering. Vet han ikke bryr seg om det, men kanskje det er lurt at han begynner å spille turneringer igjen og ikke trene seg lei og gruble undøvendig, som tydeligvis ikke hjelper på spillet hans og istedet skaper bare enda større problemer og mer press de få turneringene han stiller opp i. Han er ikke akkurat Tiger Woods. Han er iferd med å kaste bort hele sesongen, Fedex-cup og også kanskje OL.

Takker for svar. Selv har jeg særdeles lite peiling.
 
Gud bedre blit jo bare verre å verre med disse pausene


Nylig ble det også klart at han står over ukens CJ Cup Byron Nelson, og vil etter alle solemerker først være tilbake til Wells Fargo Championship om drøye to uker.

Det vil altså si over en måned uten Hovland i en turnering.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp