Kaffeslabberaset

Kaldt ! Overalt! For oss som ikke eier palass i fjellheimen er det også kaldt. Heldigivs skaffet jeg ny ekstraovn akkurat i tide. Julebordet på hytta ble bra det, i og for seg, men falt en del på meg - både med innkjøp og organsiering. Ikke visste jeg at 9 av 10 ikke aner hva det betyr å rense rosenkål...

.. men ferdigkjøpt ribbe på Meny var bra. Noe grein på nasen over krydderlaken (ingefær, stjerneanis, kanel og sitron) i fruktsalaten, andre synes den var perfekt. Meg selv inkludert. Men slik er det når man har med folk som ikke har peiliing på mat!

Nuvel - mest i minnet nå er at om lag halvparten, inkludert meg selv, ble covid-smittet på turen. Bare 3 av 25 fysisk på kontoret i dag. Det er jo frivillig, men anar at at minst halvparten har hatt minst en sykedag etter julebordet. Sånn kan det gå. Formen min er ok - litt karaftig forkjøelse, ikke noe feber.

Lakker og lir mot jul - noen folk man skal treffe i hovedstanden før man reiser. Og så blir det tradisjonell jul heime. Begynner å bli gammelt "vertskap", mor på snart 86. Så det er om å gjøre å prøve å si at minst mulig må gjøres, men så enkelt er jo det ikke....

...ellers er jo forjulstiden ganske så fin, på mange måter. Men jobbmessig skulle jeg ønske at vi ikke bruke bort to hele dager på julebord og med så mye syke folk, hoper det seg opp med saker fram mot jul, noe som ikke er helt ideelt heller. Men men - det går da som regel rundt...

Ellers har jeg tenkt å prøve meg på rosettbakkels til jul. Det blir spennende!
Peiling på mat, ja. Jeg følger en fb-gruppe for nordmenn i USA, og der er det mye spørsmål om hva som kan erstatte "norske" ingreienser når det skal kokkeleres he borte. Mye rare tips som kommer der. Og som vanlig nå rett før jul den evindelige diskusjonen om hva man kan bruke for å erstatte natron, fordi man ikke får kjøpt natron her borte. Jeg forsøker, omatt og omatt, å forklare at Baking Soda er det samme som Natriumbikarbonat og dermed det samme som natron. Nøyaktig det samme! Men neida, spørsmålet dukker omm omtyrent hver eneste dag.

Firmaets julebord avholdes her i Januar. Men det blir vel et par andre arrangementer nå i desember. Og hele forrige uke var jeg i New Orleans. Mye god mat og enda mer god drikke. Slitsomme greier, det der!
 
Peiling på mat, ja. Jeg følger en fb-gruppe for nordmenn i USA, og der er det mye spørsmål om hva som kan erstatte "norske" ingreienser når det skal kokkeleres he borte. Mye rare tips som kommer der. Og som vanlig nå rett før jul den evindelige diskusjonen om hva man kan bruke for å erstatte natron, fordi man ikke får kjøpt natron her borte. Jeg forsøker, omatt og omatt, å forklare at Baking Soda er det samme som Natriumbikarbonat og dermed det samme som natron. Nøyaktig det samme! Men neida, spørsmålet dukker omm omtyrent hver eneste dag.

Firmaets julebord avholdes her i Januar. Men det blir vel et par andre arrangementer nå i desember. Og hele forrige uke var jeg i New Orleans. Mye god mat og enda mer god drikke. Slitsomme greier, det der!
Disse er ikke like, etter det jeg har forstått. Jeg bladde litt tilbake og fant en kort forklaring på ulikhetene. Jeg vet ikke selv, seriøst. Men uansett...
Og MLE kjøpte kaffemaskin til meg!! Jeg har altså fått julegaven.
Interessant. Har så vidt testet dingsen, første test i dag. Det er flere fabrikkinnstillinger som kan endres, så det blir nok en del lesing og testing fremover for å programmere dingsen.
Hadde bare noe Kjeldsbergbønner fra rema, men var i den andre butikken og kjøpte Evergood Dark Roast bønner i dag. Kanskje det kan være et bedre utgangspunkt.....men dersom det klikker kan man jo alltids bestille noe KONA...
 
Disse er ikke like, etter det jeg har forstått. Jeg bladde litt tilbake og fant en kort forklaring på ulikhetene. Jeg vet ikke selv, seriøst. Men uansett...
Og MLE kjøpte kaffemaskin til meg!! Jeg har altså fått julegaven.
Interessant. Har så vidt testet dingsen, første test i dag. Det er flere fabrikkinnstillinger som kan endres, så det blir nok en del lesing og testing fremover for å programmere dingsen.
Hadde bare noe Kjeldsbergbønner fra rema, men var i den andre butikken og kjøpte Evergood Dark Roast bønner i dag. Kanskje det kan være et bedre utgangspunkt.....men dersom det klikker kan man jo alltids bestille noe KONA...

Hva slags maskin ble det?
 

Ser strøken ut, den får du mye glede av!
Da er det bare å begynne å teste ut bønner, mye å velge i, veldig store prisforskjeller.
Har tidligere nevn Europris, de selger svenske Löfbergs til en veldig god pris - 60kr for 400 gram. Innimellom tilbud på 40kr.
 
Ser strøken ut, den får du mye glede av!
Da er det bare å begynne å teste ut bønner, mye å velge i, veldig store prisforskjeller.
Har tidligere nevn Europris, de selger svenske Löfbergs til en veldig god pris - 60kr for 400 gram. Innimellom tilbud på 40kr.
Ja, det er en fin dings. Har fått programmert inn styrke og mengde, temperaturen kan også programmeres, men så langt har jeg latt den stå på fabrikkinnstilling.
En ting som følger med er at det må litt vedlikehold til som man slipper med en kapselmaskin. Tømme beholderen for brukt kaffegrut, tømme vannbrettet og nappe ut kverndelen og skylle og smøre den.
Enkelt å bare knipse en brukt kapsel i søpla. Men heretter produserer jeg litt mindre søppel, da.
 
Ja, det er en fin dings. Har fått programmert inn styrke og mengde, temperaturen kan også programmeres, men så langt har jeg latt den stå på fabrikkinnstilling.
En ting som følger med er at det må litt vedlikehold til som man slipper med en kapselmaskin. Tømme beholderen for brukt kaffegrut, tømme vannbrettet og nappe ut kverndelen og skylle og smøre den.
Enkelt å bare knipse en brukt kapsel i søpla. Men heretter produserer jeg litt mindre søppel, da.

Ja, det er litt mer vedlikehold, men det gjør jeg kanskje annenhver mnd eller så, syns det er verdt det.
 
Ja, det er litt mer vedlikehold, men det gjør jeg kanskje annenhver mnd eller så, syns det er verdt det.
Det skal visst renses/avkalkes nå og da, jeg antar det kommer et varsel når det er tid for det.
Det er beskrevet et spesielt rensemiddel-brand i bruksanvisningen, men det er kanskje like greit å bruke rensemiddel for kaffemaskin som de har i butikken? Jeg har kjøpt det i Rema....
 
Det skal visst renses/avkalkes nå og da, jeg antar det kommer et varsel når det er tid for det.
Det er beskrevet et spesielt rensemiddel-brand i bruksanvisningen, men det er kanskje like greit å bruke rensemiddel for kaffemaskin som de har i butikken? Jeg har kjøpt det i Rema....

Ja, de vil jo helst selge sin egen, dyre merkevare.
Lite kalk i vannet i Norge, så det gjør jeg 1-2 ganger i året.
 
Ingen kaffemaskin til jul, tipper jeg. På plass i barndomshjemmet for julefeiring. Det sludder ganske heftig nå, og det legger seg på bakken... Sannelig ganske dårlig vær de siste dagene - ved ankomst var det også heftig med snøbyger...

..... ellers er jo det som vanlig ganske mye som skal ordnes, pyntes og settes på plass. Hadde det vært opp til meg kunne svært mye vært dempet ned, både med blomster, dekrasjoner, duker og hele pakka... Og også i matveien blir det vel mye for meg i disse dager - der spesielt store frokostbord rett etter oppstandelse er en greie som man bare får prøve å være med på...

Men - skal absolutt ikke klage og det er jo fint med jul også. Nå skal jeg bare ned i matbua for å sjekke beholdningen av drikke.

I går smakte jeg på Single Malt Whisky fra Sunnmøre for første gang. Bra saker. Riktig god jul!
 
God jul, ja. Julekaffe og tørre kaker er tema her foreløpig.
Men om noen timer sitter vi til bords som gjester. Intet skal lages her i huset i dag, unntatt kanskje en brødskive snart. Jeg skal føle ekte hunger når vi går til bords.
 
God jul, ja. Julekaffe og tørre kaker er tema her foreløpig.
Men om noen timer sitter vi til bords som gjester. Intet skal lages her i huset i dag, unntatt kanskje en brødskive snart. Jeg skal føle ekte hunger når vi går til bords.
Tradisjonell julemat, eller blir det en liten "vri". , tror du?
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp