Fantastisk!!Ja nå bor vi så nært rondane en kan bo.
Venter nå på storm (i kastene) og har festet alt løsøre på eiendommen. Minus 20 nå men stigende.Vis vedlegget 5402
Følg med på videoen nedenfor for å se hvordan du installerer nettstedet vårt som en nettapp på startskjermen.
Notat: Denne funksjonen krever for øyeblikket tilgang til nettstedet ved hjelp av den innebygde Safari-nettleseren.
Fantastisk!!Ja nå bor vi så nært rondane en kan bo.
Venter nå på storm (i kastene) og har festet alt løsøre på eiendommen. Minus 20 nå men stigende.Vis vedlegget 5402
Peiling på mat, ja. Jeg følger en fb-gruppe for nordmenn i USA, og der er det mye spørsmål om hva som kan erstatte "norske" ingreienser når det skal kokkeleres he borte. Mye rare tips som kommer der. Og som vanlig nå rett før jul den evindelige diskusjonen om hva man kan bruke for å erstatte natron, fordi man ikke får kjøpt natron her borte. Jeg forsøker, omatt og omatt, å forklare at Baking Soda er det samme som Natriumbikarbonat og dermed det samme som natron. Nøyaktig det samme! Men neida, spørsmålet dukker omm omtyrent hver eneste dag.Kaldt ! Overalt! For oss som ikke eier palass i fjellheimen er det også kaldt. Heldigivs skaffet jeg ny ekstraovn akkurat i tide. Julebordet på hytta ble bra det, i og for seg, men falt en del på meg - både med innkjøp og organsiering. Ikke visste jeg at 9 av 10 ikke aner hva det betyr å rense rosenkål...
.. men ferdigkjøpt ribbe på Meny var bra. Noe grein på nasen over krydderlaken (ingefær, stjerneanis, kanel og sitron) i fruktsalaten, andre synes den var perfekt. Meg selv inkludert. Men slik er det når man har med folk som ikke har peiliing på mat!
Nuvel - mest i minnet nå er at om lag halvparten, inkludert meg selv, ble covid-smittet på turen. Bare 3 av 25 fysisk på kontoret i dag. Det er jo frivillig, men anar at at minst halvparten har hatt minst en sykedag etter julebordet. Sånn kan det gå. Formen min er ok - litt karaftig forkjøelse, ikke noe feber.
Lakker og lir mot jul - noen folk man skal treffe i hovedstanden før man reiser. Og så blir det tradisjonell jul heime. Begynner å bli gammelt "vertskap", mor på snart 86. Så det er om å gjøre å prøve å si at minst mulig må gjøres, men så enkelt er jo det ikke....
...ellers er jo forjulstiden ganske så fin, på mange måter. Men jobbmessig skulle jeg ønske at vi ikke bruke bort to hele dager på julebord og med så mye syke folk, hoper det seg opp med saker fram mot jul, noe som ikke er helt ideelt heller. Men men - det går da som regel rundt...
Ellers har jeg tenkt å prøve meg på rosettbakkels til jul. Det blir spennende!
Disse er ikke like, etter det jeg har forstått. Jeg bladde litt tilbake og fant en kort forklaring på ulikhetene. Jeg vet ikke selv, seriøst. Men uansett...Peiling på mat, ja. Jeg følger en fb-gruppe for nordmenn i USA, og der er det mye spørsmål om hva som kan erstatte "norske" ingreienser når det skal kokkeleres he borte. Mye rare tips som kommer der. Og som vanlig nå rett før jul den evindelige diskusjonen om hva man kan bruke for å erstatte natron, fordi man ikke får kjøpt natron her borte. Jeg forsøker, omatt og omatt, å forklare at Baking Soda er det samme som Natriumbikarbonat og dermed det samme som natron. Nøyaktig det samme! Men neida, spørsmålet dukker omm omtyrent hver eneste dag.
Firmaets julebord avholdes her i Januar. Men det blir vel et par andre arrangementer nå i desember. Og hele forrige uke var jeg i New Orleans. Mye god mat og enda mer god drikke. Slitsomme greier, det der!
Disse er ikke like, etter det jeg har forstått. Jeg bladde litt tilbake og fant en kort forklaring på ulikhetene. Jeg vet ikke selv, seriøst. Men uansett...
Og MLE kjøpte kaffemaskin til meg!! Jeg har altså fått julegaven.Bakepulver, natron og hornsalt
helgemat.com
Interessant. Har så vidt testet dingsen, første test i dag. Det er flere fabrikkinnstillinger som kan endres, så det blir nok en del lesing og testing fremover for å programmere dingsen.
Hadde bare noe Kjeldsbergbønner fra rema, men var i den andre butikken og kjøpte Evergood Dark Roast bønner i dag. Kanskje det kan være et bedre utgangspunkt.....men dersom det klikker kan man jo alltids bestille noe KONA...
Philips.Hva slags maskin ble det?
Ja, det er en fin dings. Har fått programmert inn styrke og mengde, temperaturen kan også programmeres, men så langt har jeg latt den stå på fabrikkinnstilling.Ser strøken ut, den får du mye glede av!
Da er det bare å begynne å teste ut bønner, mye å velge i, veldig store prisforskjeller.
Har tidligere nevn Europris, de selger svenske Löfbergs til en veldig god pris - 60kr for 400 gram. Innimellom tilbud på 40kr.
Ja, det er en fin dings. Har fått programmert inn styrke og mengde, temperaturen kan også programmeres, men så langt har jeg latt den stå på fabrikkinnstilling.
En ting som følger med er at det må litt vedlikehold til som man slipper med en kapselmaskin. Tømme beholderen for brukt kaffegrut, tømme vannbrettet og nappe ut kverndelen og skylle og smøre den.
Enkelt å bare knipse en brukt kapsel i søpla. Men heretter produserer jeg litt mindre søppel, da.
Det skal visst renses/avkalkes nå og da, jeg antar det kommer et varsel når det er tid for det.Ja, det er litt mer vedlikehold, men det gjør jeg kanskje annenhver mnd eller så, syns det er verdt det.
Det skal visst renses/avkalkes nå og da, jeg antar det kommer et varsel når det er tid for det.
Det er beskrevet et spesielt rensemiddel-brand i bruksanvisningen, men det er kanskje like greit å bruke rensemiddel for kaffemaskin som de har i butikken? Jeg har kjøpt det i Rema....
Lite kalk, ja. En del av oppsettet var å ta en lakmustest av vannet, og den stripa indikerte det.Ja, de vil jo helst selge sin egen, dyre merkevare.
Lite kalk i vannet i Norge, så det gjør jeg 1-2 ganger i året.
Tradisjonell julemat, eller blir det en liten "vri". , tror du?God jul, ja. Julekaffe og tørre kaker er tema her foreløpig.
Men om noen timer sitter vi til bords som gjester. Intet skal lages her i huset i dag, unntatt kanskje en brødskive snart. Jeg skal føle ekte hunger når vi går til bords.
Si det du........Jeg blir ikke overrasket om det er en liten "vri" på ting. Kjøkkensjefen er jo thai, så vi får se.Tradisjonell julemat, eller blir det en liten "vri". , tror du?
God jul ja!God jul til slaberantene! Koseligste tråden jeg vet.
Si det du........Jeg blir ikke overrasket om det er en liten "vri" på ting. Kjøkkensjefen er jo thai, så vi får se.
Da tipper jeg ribbe med et hint av hvitløk. Personlig synes jeg det blir bedre når dette benyttes.Si det du........Jeg blir ikke overrasket om det er en liten "vri" på ting. Kjøkkensjefen er jo thai, så vi får se.
Fyrstekake må være noe av det jævligste som er funnet opp....Håper det er fritt for fyrstekake også. Litt tørt for min smak.
Vi bruker essensielle informasjonskapsler for å få dette nettstedet til å fungere, og valgfrie informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din.