Kaffeslabberaset

Jamen, sikkert litt klønte formulert - men det jeg mente var at jeg generelt liker ganske strek kaffe, og jeg vil objektivt påstå at den kaffen med fire strøkne skjeer er sterk. Med seks skjeer mener jeg det nesten blir å ødelegge god kaffe....
Jeg tror nok at du snakker for de fleste dersom du slår et slag for fire kontra seks skjeer:)
 
Kapselmaskin? Fyda det smaker ødelagt vann. Da mye bedre med kaffemaskin med hele bønner og fullstendig prosess. Eventuelt kaffetrakter med ordentlig kaffe som fra Colombia.

Ingen tvil om at det blir best med nymalt til hver enkelt kopp. Har hatt en god maskin et par år nå, etter mange år med kapsel, og jeg går nok aldri tilbake. Men er ikke enig i kapsel er så dårlig, har fått servert mye traktekaffe som smaker vesentlig verre. Men det er jo enkelheten som gjør det så bra.
 
Kapselmaskin? Fyda det smaker ødelagt vann. Da mye bedre med kaffemaskin med hele bønner og fullstendig prosess. Eventuelt kaffetrakter med ordentlig kaffe som fra Colombia.
Kapselmaskin er smart når det er 1 person i huset som skal ha 1 kopp kaffe på mårrakvisten.

Nuvel. MLE ringte omsider fra Bangkok, da. I nesten euforisk modus. Reisen gikk fint og smidig og knirkefritt, og hele tjukke slekta bærer henne nå rundt på gullstol. Kanskje jeg skulle blitt med likevel......
 
Kapselmaskin er smart når det er 1 person i huset som skal ha 1 kopp kaffe på mårrakvisten.

Nuvel. MLE ringte omsider fra Bangkok, da. I nesten euforisk modus. Reisen gikk fint og smidig og knirkefritt, og hele tjukke slekta bærer henne nå rundt på gullstol. Kanskje jeg skulle blitt med likevel......

Hvorfor ble du ikke med?? Må være 3-4 år siden sist nå vel?
 
Hvorfor ble du ikke med?? Må være 3-4 år siden sist nå vel?
Jeg har ikke noe reiselyst for tiden. Blir sliten bare av tanken på å halse rundt for å møte all familie og gamle venner og spise spise spise. Hun har også en del ærend å styre med hvor det vil være trøttsomt for meg å dilte etter.
Ikke liker jeg stranda, så å flakse på egenhånd til havet gidder jeg heller ikke.
Kanskje vi bråbestemmer oss for en tur når vinteren kommer, kanskje ikke...
Flott her hjemme, da. Regnet slutter, sola kommer og jeg har fått min ene kopp Evergood kapselkaffe.
Jeg har en kilo grytekjøtt og grønnsaker, i dag skal jeg lage gryte. Sulter ikke i hjel.
 
AUGUST

Slutten er vakrest
hvisker svaberget og
løfter den brune kroppen
din litt nærmere solen
Vakrest er slutten og
august presangen til
dem med hjerte
for sirisser
rognebær og
solnedganger

Arne Ruste
 
Jeg har ikke noe reiselyst for tiden. Blir sliten bare av tanken på å halse rundt for å møte all familie og gamle venner og spise spise spise. Hun har også en del ærend å styre med hvor det vil være trøttsomt for meg å dilte etter.
Ikke liker jeg stranda, så å flakse på egenhånd til havet gidder jeg heller ikke.
Kanskje vi bråbestemmer oss for en tur når vinteren kommer, kanskje ikke...
Flott her hjemme, da. Regnet slutter, sola kommer og jeg har fått min ene kopp Evergood kapselkaffe.
Jeg har en kilo grytekjøtt og grønnsaker, i dag skal jeg lage gryte. Sulter ikke i hjel.
Jeg skjønner godt hva du mener- Vi var en liten uke i Colorado hos datter m/familie, og det var fantastisk hyggelig å treffe dem, og veldig godt å komme hjem. Alt gikk på skinner - ingen forsinkelser eller problemer. Men likevel.

Og hjemme på prærien ligger varmebobla stødig og sørger for at vi hver dag ser temperaturer på 38-41 grader. Jeg tåler varmen godt, så et par timers utejobbing, selv på det varmeste, går greit. Men vi skulle gjerne hatt litt nedbør nå, så ikke gresset blir alt for nedslitt før høsten og vinteren.

Så et spørsmål til slabberantene: hva slags kaffe bruker dere i presskanne? Filtermalt, kokmalt eller espresso-malt? Når jeg søker på nettet ser det ut til at det er grovmalt som gjelder, men jeg synes den har en tendens til å bli litt vassen, nesten uansett hvor mye kaffe jeg har i. Ja, for fire fulle måleskjeer burde vel være mer enn nok til en halv presskanne?
 
Jeg skjønner godt hva du mener- Vi var en liten uke i Colorado hos datter m/familie, og det var fantastisk hyggelig å treffe dem, og veldig godt å komme hjem. Alt gikk på skinner - ingen forsinkelser eller problemer. Men likevel.

Og hjemme på prærien ligger varmebobla stødig og sørger for at vi hver dag ser temperaturer på 38-41 grader. Jeg tåler varmen godt, så et par timers utejobbing, selv på det varmeste, går greit. Men vi skulle gjerne hatt litt nedbør nå, så ikke gresset blir alt for nedslitt før høsten og vinteren.

Så et spørsmål til slabberantene: hva slags kaffe bruker dere i presskanne? Filtermalt, kokmalt eller espresso-malt? Når jeg søker på nettet ser det ut til at det er grovmalt som gjelder, men jeg synes den har en tendens til å bli litt vassen, nesten uansett hvor mye kaffe jeg har i. Ja, for fire fulle måleskjeer burde vel være mer enn nok til en halv presskanne?
Hællæ! Sjelden mann!
Om været først...det er ingen varmeboble her i plankebyen, mer høstlig vær selv om det egentlig er en sommermåned.
Innevær.
Presskanne finnes det egen malegrad til, de har presskannemalt kaffe i butikken her. Den er litt grovere enn filterkaffe, men ikke så grov som kokmalt.
Har du kvern, kan du altså stille den et sted mellom kokmalt og filtermalt.
I valget mellom kokmalt og filtermalt dersom du må velge, er min erfaring at filtermalt er best av de to. Må bare passe på at kaffen ikke trekker for lenge før du trykker ned stemplet.
Kaffen kan bli litt grumsete med finmalt kaffe, derfor anbefaler jeg filter for presskanne.
 
Jaha. Så sitter jeg her i stugan mutters alene med en kopp Neskaffe gull og en kanelbolle og har mottatt rødt farevarsel for området her i morgen og onsdag. Ikke annet å gjøre med enn å håpe det ikke blir så ille likevel. Er mest redd for stormkast og lyn samtidig. og trefall over huset. Satser på at det skal gå bra. Har mer enn nok mat her, så om strømmen går, blir det brødmat og vann og juice i stedet for kaffe. Jeg er med andre ord budd på det verste. Jeg er ca 10 mil sør for plankebyen. Midt ute på landet på et berg omgitt av gedigne trær.
Det går nok bra, selv den store tornadoen for noen år siden tok bare med seg en stor parasoll som den slapp ne 100 meter unna.
 
Hællæ! Sjelden mann!
Om været først...det er ingen varmeboble her i plankebyen, mer høstlig vær selv om det egentlig er en sommermåned.
Innevær.
Presskanne finnes det egen malegrad til, de har presskannemalt kaffe i butikken her. Den er litt grovere enn filterkaffe, men ikke så grov som kokmalt.
Har du kvern, kan du altså stille den et sted mellom kokmalt og filtermalt.
I valget mellom kokmalt og filtermalt dersom du må velge, er min erfaring at filtermalt er best av de to. Må bare passe på at kaffen ikke trekker for lenge før du trykker ned stemplet.
Kaffen kan bli litt grumsete med finmalt kaffe, derfor anbefaler jeg filter for presskanne.
Takker! Jeg pleier å kjøpe hele bønner og kjøre dem gjennom kvern i butikken, så da skal jeg sørge for å stille inn slik du anbefaler neste gang.

Hva slags filter er det snakk om for presskanne? Folk er ikke så avanserte her borte vettu.
 
Takker! Jeg pleier å kjøpe hele bønner og kjøre dem gjennom kvern i butikken, så da skal jeg sørge for å stille inn slik du anbefaler neste gang.

Hva slags filter er det snakk om for presskanne? Folk er ikke så avanserte her borte vettu.
Evergood presskannefilter. Video i linken.
 
Takk skal du ha! Litt kleint med Evergood her, men jeg fant noe tilsvarende på nett, så nå er det bare å smøre seg med litt tålmodighet noen dager.
Det meste er der ute dersom man bruker nett, ja.
Kanskje jeg skal bruke presskanna mer selv. Det blir jo fin kaffe dersom man bruker god kaffe.
Filter i kanna er genialt.
Presskanna mi er kun 0,6 liter, så det blir jo ikke så alt for mye kaffe til 1 person på mårrakvisten.
Til 0,6 l. vann er 35 gram kaffe sånn røffly min oppskrift. (Evergood)
 
Her er man i gang med den tredje store koppen med Brasero. Ble sannelig ekstrajobbing på grunn av Hans. Det er bra med litt ekstra inntekter til selskapet. Så gjør jeg jobben, men visse andre kan gå rundt å prate og øse seg opp fordi de skal si to setninger under Arendalsuka. Jaja.. jeg liker helst å se konkrete resultater av det jeg gjør, også på bunnlinja.

Hektisk uke på jobb, i tillegg har jeg vært å hørt på Mahler, Wagner og Sibelius. To symfonier på en kveld, og litt Wagner på toppen. Merkelig nok rangerte jeg Sibelius høyest her. Mahlers 4. symfoni framstår for meg som kjedelig, dessverre.

Nå skal jeg bare får ryddet litt, satt på en oppvaskmaskin og sørge for en behagelig og rolig lørdag i heimen med en flaske rødvin. Antakelig setter jeg på Sibelius sin 7. symfoni. Med Oslo-filharmonien og Klaus som som dirigent for det hele.
 
Her er man i gang med den tredje store koppen med Brasero. Ble sannelig ekstrajobbing på grunn av Hans. Det er bra med litt ekstra inntekter til selskapet. Så gjør jeg jobben, men visse andre kan gå rundt å prate og øse seg opp fordi de skal si to setninger under Arendalsuka. Jaja.. jeg liker helst å se konkrete resultater av det jeg gjør, også på bunnlinja.

Hektisk uke på jobb, i tillegg har jeg vært å hørt på Mahler, Wagner og Sibelius. To symfonier på en kveld, og litt Wagner på toppen. Merkelig nok rangerte jeg Sibelius høyest her. Mahlers 4. symfoni framstår for meg som kjedelig, dessverre.

Nå skal jeg bare får ryddet litt, satt på en oppvaskmaskin og sørge for en behagelig og rolig lørdag i heimen med en flaske rødvin. Antakelig setter jeg på Sibelius sin 7. symfoni. Med Oslo-filharmonien og Klaus som som dirigent for det hele.
Wagner....da er det kun "altså sprakk Sara Trusta" i heimen her. Og da med berlin symfonikerne dirigert av Herbert.

Men det var vel ikke han som skev den låta. Straus var det vel

Men eumir deodato tolket den slik jeg kan lytte.

Jobber mye for tiden, så det blir lite diskutopia. Om et par måneder får jeg nok bedre tid
 
Wagner....da er det kun "altså sprakk Sara Trusta" i heimen her. Og da med berlin symfonikerne dirigert av Herbert.

Men det var vel ikke han som skev den låta. Straus var det vel

Men eumir deodato tolket den slik jeg kan lytte.

Jobber mye for tiden, så det blir lite diskutopia. Om et par måneder får jeg nok bedre tid

Det stemmer, var jo Richard - som ikke er i slekt med disse valsekongene....

Herbert - ja, en gammel luring det der. Så et YouTube-intervju med Klaus (Mäkële, selvsagt) der han sa at Herbert "faktisk" var en av de beste tolkerne av Sibelius. Herbert er vel ofte kritisert for å smøre vel tykt på, så det var vel derfor han sa "faktsik".....

Interessant verden. Jobber også en del. Og så hadde jeg tenkt på litt mer ferie i august, men så har jeg egentlig ikke så veldig lyst å reisen noe sted. Så da blir det neppe å pakke kofferten med det første.
 
Det stemmer, var jo Richard - som ikke er i slekt med disse valsekongene....

Herbert - ja, en gammel luring det der. Så et YouTube-intervju med Klaus (Mäkële, selvsagt) der han sa at Herbert "faktisk" var en av de beste tolkerne av Sibelius. Herbert er vel ofte kritisert for å smøre vel tykt på, så det var vel derfor han sa "faktsik".....

Interessant verden. Jobber også en del. Og så hadde jeg tenkt på litt mer ferie i august, men så har jeg egentlig ikke så veldig lyst å reisen noe sted. Så da blir det neppe å pakke kofferten med det første.
Klassisk musikk har jeg aldri fått taket på. Ikke så mye annen musikk heller, for den saks skyld. Det går uker mellom hverr gang jeg spiller musikk i bilen, og hjemme blir det enda sjeldnere.

Kundemiddag i går kveld. Ikke spesielt sent, og ikke spesielt fuktig, men i dag sier magen fra om at et eller annet ikke er som det burde være. Akkurat det kunne jeg godt klart meg uten, for her er travelt så det holder.

Og det er fremdeles varmt og tørt. Veldig varmt og veldig tørt. Litt mulighet for nedbør en gang i neste uke, sier de som har forstand på slikt. Og orkansesongen skal visst bli over middels travel...
 
Kaffepause! En stri, men kort regnskur avbrøt mine hagesysler. Så nå sitter jeg og kjenne etter hva jeg har lyst på til middag. Albinonis Adagio i bakgrunnen. Den er en av mine mange klassiske svisker. Ingen ekspert på klassisk, klarer meg fint med mine svisker. Aldri feil med Morgenstemning, slavekor, triumfmars, årstider, Beethovens 7. eller 9. Eller en mektig orgelkonseert av Bach. Alt etter behov og humør. Noen ganger trenger jeg å få frysninger av Gregoriansk kirkesang. Mye flott og mektig der ute.
 
Kaffepause! En stri, men kort regnskur avbrøt mine hagesysler. Så nå sitter jeg og kjenne etter hva jeg har lyst på til middag. Albinonis Adagio i bakgrunnen. Den er en av mine mange klassiske svisker. Ingen ekspert på klassisk, klarer meg fint med mine svisker. Aldri feil med Morgenstemning, slavekor, triumfmars, årstider, Beethovens 7. eller 9. Eller en mektig orgelkonseert av Bach. Alt etter behov og humør. Noen ganger trenger jeg å få frysninger av Gregoriansk kirkesang. Mye flott og mektig der ute.
Ja, en regnskur eller tre hadde vært noe! Men her er det intet regn i sikte, s¨en får finne andre unnskyldninger for å drikke kaffi.

I går jobbet jeg hjemmefra, og da ble det tid til en liten tur ned i furtebua for å gjøre ferdig en hylle som ble laget på bestilling fra noen som tror at ting gjør seg selv hvis man har litt verktøy og sånn. Nå ver det riktignok til en organisasjon som jeg støtter og har støttet i mange år, og resultatet ble riktig bra og alle er fornøyd, så da så. Malingen overlater jeg til andre. men jeg liker altså best prosjekter som jeg har valgt selv og som ikke har noen tidsfrist. Jeg er jo i full jobb, for pokker! Pluss småbruker. Og ikke helt ung.

Men nu er det atter en dag og jeg har kaffe i koppen og venter spent på beskjed om det blir tur i neste uke. I så fall står en softis på programmet - det kan de ikke her!
 
Jajja, tre uker går fort men også sakte. MLE tar av fra Bangkok om et par timer og har hele 18 timer på reisefot foran seg. Det går greit å ha mårrakaffe alene, men det er rart med det. Snart går vi atter og ondulerer sammen på morgenkvisten og snakker om de samme gamle ting.
Kaffen smaker litt bedre når man har selskap.
Kjøleskapet er fylt med lekre ting, frukt står dandert på kjøkkenet.
Regner med litt jetleg et par dager, men det hører jo med.
Kaffe nå? neeeeee, det blir nyheter i TV og en psst.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp