Ditt liv med brus

9 Jul 2023
3.756
Inspirert av oppslag om billig brus på NRK.

Hvem her drikker mest brus pr. dag? Og hva slags?

Jeg har ikke drukket brus på over et år.... har mistet tørsten på det. Det gikk i sukret cola og Solo, kanskje litt Mozell. Altså ikke light, super etc.
Men ja, kalde bokser med sukret Solo kan være godt.

Og Sodastream?

 
Jeg drikker en del Pepsi Max og litt Solo super.

Er jeg ute og spiser og er sjåfør er det vanlig Coca Cola som bestilles.
 
Sodastream-produktene er helt grusomme.

Går fort et glass Pepsi Max på kvelden, og fra fredag-søndag ryker det 3-4 1,5l flasker fordelt på 2pers.

Er jeg skikkelig gæren, så unner jeg meg en Villa.
 
Jeg har ikke drukket brus på over et år.... har mistet tørsten på det. Det gikk i sukret cola og Solo, kanskje litt Mozell. Altså ikke light, super etc.
Men ja, kalde bokser med sukret Solo kan være godt.
Jeg sluttet også å drikke brus for ca. et år siden. Synes det er bedre med farris, da får man kullsyren, som jeg liker, uten å føle seg helt råtten i kjeften etterpå.

Drakk mest cola zero før det.
 
Og Sodastream?
Bruker jeg mye om sommeren. Iskaldt vann med kullsyre slukker tørsten mange ganger per dag. Ellers er jeg gått litt lei Cola Zero. Nå for tiden er det Zingo uten sukker det går i. Den er spesielt god etter en fest, når den har godgjort seg i en time i fryseren.

Litt antydning til slush da. Jo, er nok brusoman, men det er kullsyren som tiltrekker mest.
 
Fanta eller lignende, sprite en sjelden gang. Drikker brus fredag og lørdag de fleste helgene. Unntakene er når det en sjelden gang er litt mer voksen-varianter som står på bordet.

Og det skal være med sukker.
 
Kanskje tre liter i uken. Cola (med sukker), Mozell eller Sprite. Jeg drikker ikke vann fra springen, så det blir ofte litt tungt å skulle bære med seg brus i tillegg til alt kullsyrevannet.
 
Av og til økologisk brus fra Kolonihagen (sitron eller appelsin). Med unntak av noen tilsetningsstoffer er det nok ikke sunnere enn "vanlig" brus. Men betaler litt mer for smaken, som spesielt i en tilstand av bakrus a la PW Amundsen er helt fantastisk.
 
Drikker sjelden eller aldri brus, men det går med en del Farris. Drikker jeg en sjelden gang brus så blir det en ordentlig Cola med sukker eller den ingefærgreia fra Kolonihagen. Aldri noe Zero- eller Light-greier.
 
Et lite situasjonsbilde av nasjonens nasjonaldrikker på brusfronten.)
(Selvsagt i tillegg til kjempesegmentet
'Ungdommer som kjøper energidrikk'.)
 

Vedlegg

  • Screenshot_20240312-183334_Gallery.jpg
    Screenshot_20240312-183334_Gallery.jpg
    1,3 MB · Sett: 36
En Coca Cola eller solo (stor sett boks) i ny ne. Men mindre enn ukentlig. Alltid med sukker.

Men langt mer Farris Lime.

Dog tenker jeg meg om er vel Tonic strengt tatt brus, og har vel et par gin&tonic i måneden.
 
Mitt liv har vært uten brus i omtrent 20 år.
Muligens litt lengre.
Men det er alltid en del brus i huset, mange gjester vil drikke det.
 
Brus har jeg drukket minimalt av de siste 30 årene i hvertfall. Men mye vann med kullsyre, regner med at det er utenfor kategori, selvom det bruser.
 
Drikker veldig sjelden brus. Og når det drikkes blir det mest Mozell. En sjelden gang Fanta eller Sprite.

Drikker aldri Cola- eller Pepsibruser og har heller aldri drukket det. Ufyselig lukt og smak av disse!
 
Pleier å ha en 1,5 liter uten sukker i kjøleskapet. Synes det er godt som en liten forfiskning innimellom. Til enkelte matreter synes jeg brus er fyldigere og frisker mer opp enn f.eks. vann. F.eks. brødmat med pålegg uten mye smak. Vanligvis er det sitron-lime-brus av billigtypene fra Coop eller Rema jeg bruker. Cola Zero har jeg av og til i helgene til måltid, gjerne til dagen derpå, eller til f.eks. pizza/pølser og denslags mat der jeg synes Cola er bra.
 
Brus har jeg drukket minimalt av de siste 30 årene i hvertfall. Men mye vann med kullsyre, regner med at det er utenfor kategori, selvom det bruser.
Vann er supert stort sett. Vann fra krana. Tar gjerne øl, men ikke sammen med mat. Brus til mat passer ikke til meg. Vin passer sammen med noen ting, for eksempelt smmen med oster.
Brus til ost syns jeg ikke gjør seg for min gane.
Men uansett....er det veldig varmt og svetten renner syns jeg vann er passe for meg personlig. Andre kan drikke brus. No problem.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp