Norsk selvbilde og rolle i Midtøsten

Aftenpostens Harald Stanghelle overrasker med sitt kritiske tilbakeblikk på "Osloavtalen".

Les kronikken her.

Lille Norges rolle i den store verden som velmenende velgjører og leder av givergruppen har tradisjonelt vært skjermet for kritikk, og det som nå står på trykk i Aftenposten har jeg personlig savnet å lese.

Kan det være et utenrikspolitisk vendepunkt fra selfiekåtskap til realisme vi ser i emning?
Vi blander oss inn i ting vi ikke burde. Samt at vi underskriver avtaler vi ikke kan komme ut av. kanskje feie litt snø for egen oppkjørsel??
 
Oslo-avtalen var fra første stund et bedrageri fra Israels side, Israel hadde aldri til hensikt å overholde den. Sionistenes mål har fra første stund, for over hundre år siden, vært å overta hele Palestina, helst uten palestinere. Da Ben Gurion leste opp Israels selvstendighetserklæring 14. mai 1948 nevnte han ikke landets grenser med ett eneste ord, istedenfor å trekke tilbake de jødiske bosettingene som lå i den påtenkte arabiske staten, forsterket han dem militært. Dette viser at sionistene slett ikke respekterte FNs delingsforslag.

Netanyahu skryter til og med av at han har ødelagt Oslo-avtalen.

"I en til nå hemmelig video fra 2001 som blitt vist på den israelske fjernsynskanalen Channel 10, og som Klassekampen omtalte tidligere i uken, skryter statsminister Benjamin Netanyahu av hvor lett han styrer USA og at han har tatt livet av Oslo-avtalen"

"I videoopptaket forteller Netanyahu om hvordan han som statminister saboterte fredsprosessen mellom araberne og israelerne - en fredsprosess som startet da Oslo-avtalen ble inngått i 1993."

"Ifølge det jødiske tidsskriftet Tablet sier Netanyahu også i videoen at den eneste måten å forhandle med palestinere på, er å banke dem opp - ikke en gang men mange ganger, inntil smerten blir uutholdelig."


En reportasje på Dagsrevyen igår viste hvordan våpnede israelske bosetter tar Netanyahu på ordet og angriper og trakasserer palestinske sivile, selv små barn blir angrepet. Alt dette mens israelske soldater står og ser på, de er der for å beskytte bosetterne, ikke palestinerne.

Dette omtales også i Aftenposten.

"Innen bosetterne dro, var flere biler blitt ødelagt. Tre palestinere ble pågrepet og sitter fortsatt fengslet, sier Kabneeh. Han hevder at de aldri rørte bosetterne og at ingen har våpen.

Lederen sier volden fra bosetterne er blitt så ille at barna skjelver av frykt hver gang bosetterne kommer kjørende forbi."

"Nå står de 450 menneskene som bor her, i akutt fare for å bli tvangsflyttet, advarer Flyktninghjelpen. Flere tilsvarende landsbyer i nærheten har allerede gitt opp og reist."

"Beboerne som Aftenposten møter, beskriver daglige trusler, trakassering og vold fra bosetterne. De sier de ringer det israelske militæret som har ansvar for sikkerheten på denne delen av Vestbredden, for å få hjelp når bosetterne nærmer seg. Men de hevder soldatene sjelden dukker opp i tide, og at de nesten alltid tar bosetternes side."

"https://www.aftenposten.no/verden/i...s-er-en-av-grunnene-til-at-norges-plan-feilet
Når Hamas angrep støtte de jo på væpnede bosettere. Dette skrives det ikke et døyt om. Sitat: væpnede israelske bosettere tar Netanyahu på ordet og angriper og trakasserer palestinske sivile, selv små barn blir angrepet.
Så de fikk bare et "takk for sist"
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp