Hva spiser og drikker du i kveld?

I morgen - får se, denne store klumpen med entrecote - meget fint marmorert. Men som vanlig - angrer litt på at jeg kjøper slike ting så lang tid i forveien. For ser at Rema har fått inn både tunfisk og fine stykker hval - så tenkte det hadde vært fint med en av hver - tunfisk som tartar som forrett og dereter en boldig hvalbiff.... men men, får se hva som frister mest...
 
Var så heldig at jeg fikk med meg rester av gårsdagens kjøttkaker og kålstuing. Gikk for potetmos for variasjonens skyld.
 
Enig, spesielt om sommeren spises det mye ribbe, pleier å langtidsgrille den på indirekte varme med mye røyk. Litt amerikansk vri, med skikkelig bbq-glaze og rub.

Her i Norge er det ribbe, og det spiser vi til jul. I andre deler av verden er pork belly brukt hele året, med lagene av kjøtt og fett i mellom er det vanskelig å gjøre feil.
Men mange bruksområder utover surkål, pottit og medister.
 
Var svært nære ved å bestille det på Sumo her om dagen. Blir garra det neste gang;

temp-Imagey6-Ox-RP.avif
 
Olympen har asiatisk ribbe på menyen - den er utmerket med grønnsaker, nudler og spicy kimchi. For den som måtte ønske å ikke steke selv!
 
Sov på tanken om hva jeg skulle ha til middag i dag - og valget var ganske klart. Jeg griller (på panna) den 900 gram store entrecoten med flott marmorering. Etersom de er så mye kjøttt tar jeg ned på tilbehøret bare litt ovnsbakte potet (kjører en sånn bakepotet i biter, orker ikke de elendige nypotetene) og så griller jeg Padron (ganske fantastisk at de har fått disse på Rema nå, til en svært billigpenge).

Drikke til dette blir en harryhandlet Barlolo, som jeg sparte 146 kroner på ift polpris.
 
Tar litt av lageret fra sesongen - stekt skreiloin, ertepuré, bacon, bakte cherrytomater og småpoteter, litt rødvinssaus. Le Ronsay beaujolais til.
Så var det forrett da, har ikke bestemt meg, kanskje droppe villreker denne gangen. Får se om det er mulig å få tak i noen kamskjell eller sjøkreps. Cremant blir det nok til da i såfall.
 
Ser for øvrig ta oljefondsjef Tangen skal ha lage en bedre middag til Musk og et par andre... noe han får kritikk for. Eksklusive varer, men som han påpeker, det er ganske rimelig å lage god mat selv ift til å spise ute. Komavdelingen til fondet svarer også med å legge ut en oppskift på pasa bologese... men, ja - de er slik jeg tenker mange ganger. For samme summen man kan spise ute, får man veldig god og ekslusiv god mat hjemme. I tillegg gleden ved å handle inn og tilberede... :)
 
Nå har jeg laget meg en hjemmelaget Irish coffee. Blir vel par stk før treffe kompiser på pub 😀

Hvilken whisky bruker dere som lager irish selv? Her er det Jameson
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp