Supermarked-sjokk? Frøoljer

Jeg har lært meg at alt er usunt og at man skal nyte det man kan mens man lever.
Jepp, som det stod i Mafalda eller Knøttene eller hva det var:
Én dag skal vi dø.
Men hver dag frem til dess skal vi leve.

Så får man velge om det blir med potetgull og majones!
 
Jepp, som det stod i Mafalda eller Knøttene eller hva det var:
Én dag skal vi dø.
Men hver dag frem til dess skal vi leve.

Så får man velge om det blir med potetgull og majones!
Er det slik at gulrot er matens svar på Jesus enda, slik det var når jeg vokste opp, eller har den blitt demonisert enda den og?
 
Tror grønnsaker og nøtter er sunt fortsatt.

Enkelte sier at de ikke vil bli gamle og demente, og spiser det de har lyst på. Men det kan bli noen kjipe år fra de blir syke til de går bort. Og i relativt ung alder. Ja, hva skal man velge egentlig...
 
Er det slik at gulrot er matens svar på Jesus enda, slik det var når jeg vokste opp, eller har den blitt demonisert enda den og?
Mener gulrot kom i nyhetene som kreftfremkallende for noen år siden.

Selv gir jeg faen. Jeg er snart 50 år og har spist det jeg har hatt lyst på i alle år, frisk som en fisk. Jeg tror at man greier seg helt fint med frøoljer og gulrøtter og stekt mat og det meste så lenge man har et balansert kosthold.
 
Jeg skjønner bare ikke hvordan man kan finne på å si at frøoljer forårasker tannverk. Det blir som å si at meierismør forårsaker penisvorter. Det er mulig å si det, men det finnes ikke noe evidens til å underbygge påstanden. Det har ingen verdi å komme med en slik påstand uten å kunne underbygge den. Det samme gjelder frøoljer og tannverk.
 
Mener gulrot kom i nyhetene som kreftfremkallende for noen år siden.

Selv gir jeg faen. Jeg er snart 50 år og har spist det jeg har hatt lyst på i alle år, frisk som en fisk. Jeg tror at man greier seg helt fint med frøoljer og gulrøtter og stekt mat og det meste så lenge man har et balansert kosthold.
Husker at gulrot skulle til og med gi deg bedre syn når jeg var liten, men alt er farlig nå til dags.
 
Det har ingen verdi å komme med en slik påstand uten å kunne underbygge den. Det samme gjelder frøoljer og tannverk.
Har med at eldre personer ofte har ulike vondter i tennene, og trenger et balansert legeme som kan behandle disse. En ung person vil ikke umiddelbart få vondt i tennene eller livsstilsykdommer av å spise en pose chips. Men tenker at den dagen det er behov for det, bør det være noen der som kan hjelpe til med kostholdsendringer. Og da er det for lite informasjon.
 
Har med at eldre personer ofte har ulike vondter i tennene, og trenger et balansert legeme som kan behandle disse. En ung person vil ikke umiddelbart få vondt i tennene eller livsstilsykdommer av å spise en pose chips. Men tenker at den dagen det er behov for det, bør det være noen der som kan hjelpe til med kostholdsendringer. Og da er det for lite informasjon.
Iflg. tannlege hadde jeg som 43-åring mindre tannslitasje enn mange 12-åringer. Og det etter mye brus og UP mat tidligere. Så jeg tror gener og vaner har en god del å si, ikke bare mengde og type mat.

Har på TV2 Nyhetskanalen nå, grøsser over reklamene for Mills, seed oils!
 
Iflg. tannlege hadde jeg som 43-åring mindre tannslitasje enn mange 12-åringer.
Oppmuntrende. Min har stort sett snakket om å bruke tanntråd. Gener og vaner... Det er et spørsmål, om et godt tannsett må bygges opp med melk eller kjøtt. Vil et vegansk kosthold eventuelt påvirke? Dette er det uenighet om.
 
Oppmuntrende. Min har stort sett snakket om å bruke tanntråd. Gener og vaner... Det er et spørsmål, om et godt tannsett må bygges opp med melk eller kjøtt. Vil et vegansk kosthold eventuelt påvirke? Dette er det uenighet om.
.... og han sa 'ikke kom igjen neste år'. Så et aldri så lite paradoks å hs bra tenner etter mye sukker og brus (bruker Kingfisher fluortannkrem)

Jeg heller mot at mennesker er omnivor, altså kan spise 'alt'. Pluss at steking av kjøtt historisk ga fett og proteiner til å utvikle hjernen og ta knekken på bakterier.

Så kan hver vurdere om de vil ha Røros kremfløte eller Tines Gryr nå som det er Fastelavn m.m. den er jo plantebasert må vite: (Budeia velger jo sitt)

Fra oda.no:
vann, 21% fullherdet kokosolje, maltodekstrin fra mais, 5% fullherdet rapsolje, glukosesirup, emulgator (E472e), stabilisator (E410, E420, E435, E464), surhetsregulerende middel (E331), aroma
 
Så kan hver vurdere om de vil ha Røros kremfløte eller Tines Gryr nå som det er Fastelavn m.m. den er jo plantebasert må vite:
Du milde. Tar heller noe kokosfett enn den blandingen. Meny har Røros kremfløte, ser det ut som. Kanskje noen andre også.
Om stoffer fra kraftfor finnes i melk og kjøtt... Tja, det kan vel være. Kommer litt an på.
 
Du milde. Tar heller noe kokosfett enn den blandingen. Meny har Røros kremfløte, ser det ut som. Kanskje noen andre også.
Om stoffer fra kraftfor finnes i melk og kjøtt... Tja, det kan vel være. Kommer litt an på.
Jeg drømmer om melk fra kuer som kun har spist fjellgress
 
Det er en rik(?) tradisjon for juks med mat som skal selges.


Brød med sagmugg, for eksempel. Vanne ut melk er en annen taktikk. Det er dermed ikke utenkelig at det som tradisjonelt var et avfallsprodukt, og kan fungere som løsningsmiddel eller drivstoff, finner veien inn i matproduksjon.

Nå skal det sies at majonessalater og mye annet med disse oljene smaker godt. Så det føles ikke helt som å spise et brød som er oppblandet med gips eller annet fjusk som kan minne om mel. Men om helseeffekten ikke er god, bør kundene bli informerte om det.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
Googler man han i denne videoen, så kommer det ikke opp like mange røde flagg som han i videoen i det første innlegget i tråden.

Men ved et kjapt overblikk, så ser han ut som en som bare hiver seg på trender, som keto, faste og nå oljer. Og så slutter han med det når trenden er over.

For all del mulig han tilfører noe, men ved første øyekast ser det ut som om han bare melker trender for klikk og penger.
 
Jeg har i hende den Tulleken-boken 'Ultra Processed.
Får se om han skaper ytterligere supermarkedssjokk!
Til lykke med den! Inntil videre, spis naturlig og bruk naturlige sko. Bruk heller tresko enn gummisko, og sank tare fra stranda. Har imidlertid hørt om at hjemmelagde tresko kan skape farlige sår, rett nok i sjeldne tilfeller. Så kanskje tryggest å kjøpe dem fra ei treskosjappe eller fra Felleskjøpet.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

 
Til lykke med den! Inntil videre, spis naturlig og bruk naturlige sko. Bruk heller tresko enn gummisko, og sank tare fra stranda. Har imidlertid hørt om at hjemmelagde tresko kan skape farlige sår, rett nok i sjeldne tilfeller. Så kanskje tryggest å kjøpe dem fra ei treskosjappe eller fra Felleskjøpet.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Er nok redd for flis! Og trenger demping. Så det blir nok en del kjemiske sko.

Hva med at Helsedirektoratet anbefaler myk margarin, altså kraftig modifiserte/ultraprosesserte frøoljer?

 
Man har jo hatt røykende helsedirektør, så hvorfor ikke seed oils-promoterende helsedirektorat.

Tulleken antyder jo at ultraprossesert mat er den nye røykingen.
 
News flash: Frøoljer er ikke ultraprosessert.

Dessuten må man skille ulike ultraprosesserte matvarer. Noen er sunn, andre er ikke.
 
News flash: Frøoljer er ikke ultraprosessert.

Dessuten må man skille ulike ultraprosesserte matvarer. Noen er sunn, andre er ikke.
Hm, Herr Dr. Tulleken er allerede i introen sterkt i gang med å si ulike måter frøoljer modifiseres på.

20240212_001350.jpg
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp