Høye og lave priser

Jeg kjøpte tre rundstykker på Rema for 15 kroner. Ferske og fine, men det er kanskje forskjellige produkter vi tenker på?

Det er noen avlange, en grov med gresskarfrø på og en fin med valmue. Veldig gode begge to, men når en pakke med to koster bortimot det samme som et helt brød, da velger jeg det bort.
 
Det er noen avlange, en grov med gresskarfrø på og en fin med valmue. Veldig gode begge to, men når en pakke med to koster bortimot det samme som et helt brød, da velger jeg det bort.
Da er det nok forskjellige produkter. "Mine" er bare runde, med frø., og det er langt fra hele tiden de har de.
 
20240418_154132.jpg
 
Det er skrekkelig mye dårlig spekemat i butikkhyllene, spesielt hva gjelder de mer typiske merkene som skal holde seg innenfor noenlunde oppegående priser. Hva gjelder vanlig spekeskinke av gris så må jo First Price sin skivede være de bedre? Den er tørrere enn de bløte greiene som Gilde driver med og den er heller ikke ihjelsaltet som den fra Stranda.

Ellers merker jeg meg at det er klin umulig å få tak i speket storfekjøtt, mens det finnes ørten varianter av fenålår som virker til å overvintre i mange butikkhhyller. Hvorfor det? Her kan i alle fall ikke sauebøndene og saueentusiastene klage over at butikkene ikke holder sauekjøtt til tross for at etterspørselene ikke er så høy.
 
Rema har snakket om 'prisfrys-.

Men de har grisket seg opp flere steder:
Stange egg gikk fra 39 til 44 (!)
Tine øko helmelk 1 liter kom over 30 kr!
Klementiner over 44 kr/kg.
 
Det er skrekkelig mye dårlig spekemat i butikkhyllene, spesielt hva gjelder de mer typiske merkene som skal holde seg innenfor noenlunde oppegående priser. Hva gjelder vanlig spekeskinke av gris så må jo First Price sin skivede være de bedre? Den er tørrere enn de bløte greiene som Gilde driver med og den er heller ikke ihjelsaltet som den fra Stranda.

Ellers merker jeg meg at det er klin umulig å få tak i speket storfekjøtt, mens det finnes ørten varianter av fenålår som virker til å overvintre i mange butikkhhyller. Hvorfor det? Her kan i alle fall ikke sauebøndene og saueentusiastene klage over at butikkene ikke holder sauekjøtt til tross for at etterspørselene ikke er så høy.
Speket storfekjøtt bestiller jeg fra Spekebua.no. Rask levering og et trygt kjøp med Klarna. PERS speket storfekjøtt er min favoritt.
 
Dumper prisene på Grandiosa:
En ekte gladnyhet til Grandis-folket! Men hva tjener butikkene på dette tro?

– Nå blir det sannsynligvis en priskrig på alle typer pizza. Dette vil i en kort periode gå utover andre pizza-merkevarer, men de vil sannsynligvis følge opp og hive seg på.

 
Grandis - 20,86 på lokal Extra i dag. Kjøpte to stykker bare fordi jeg følte jeg måtte kjøpe når det nesten er gratis... Hyggelig å se dog, at det var fullt på Mad Love pizza da jeg passerte der litt etterpå....

... ellers fikk jeg Toffifee til 20 kroner, så det var jo også en hyggelig overraskelse. Så 2 Grandis, 2 1,5 liters brus, Toffiffe, druer, tannkrem og pose til under 150 kroner skriker ikke akkurat DYRTID. Sunt? Neida, men jeg spiser ikke dette i aften, men senere.
 
Det siste jeg kjøper er den originale Grandisen, smaker og har alltid smakt plastikk. Selv om den hadde kostet en tier, hadde ikke kjøpt.

Derimot er det tilbud på kjøtt/løk og Pepperoni er det sikkert greit å ha noen liggende i frysen. Men da må prisen under 40 kroner.
 
Det siste jeg kjøper er den originale Grandisen, smaker og har alltid smakt plastikk. Selv om den hadde kostet en tier, hadde ikke kjøpt.

Derimot er det tilbud på kjøtt/løk og Pepperoni er det sikkert greit å ha noen liggende i frysen. Men da må prisen under 40 kroner.
Jeg er svært enig her, er jevnt over en vanvittig nivåforskjell på Pepperoni og den vanlige Grandiosa, kan samtidig ikke huske å ha spist vanlig type siden jeg var liten.
Holder meg som regel til La Mia Pepperoni eller den nye Slegge Pizza med Chili Salami, men Grandiosa Pepperoni er en fin backup.
 
Rema har snakket om 'prisfrys-.

Men de har grisket seg opp flere steder:
Stange egg gikk fra 39 til 44 (!)
Tine øko helmelk 1 liter kom over 30 kr!
Klementiner over 44 kr/kg.
Nesten all import av frukt og grønnsaker til Europa blir kjøpt inn på auksjoner i Nederland, så innkjøpsprisene på importert frukt og grønt kan variere veldig mye fra uke til uke, avhengig av tilbud og etterspørsel i Europa samlet.
 
Rema har snakket om 'prisfrys-.

Men de har grisket seg opp flere steder:
Stange egg gikk fra 39 til 44 (!)
Tine øko helmelk 1 liter kom over 30 kr!
Klementiner over 44 kr/kg.
1. Eggeprisen burde jo godt opp for lengst, når det var litt mangel
2. Når folk skal kjøpe det lureriet som en økologisk melk, så kan de like gjerne betale ekstra, det er kun avlat til egen samvittighet
3. Klementinsesongen er vel over/på hell
 
1. Eggeprisen burde jo godt opp for lengst, når det var litt mangel
2. Når folk skal kjøpe det lureriet som en økologisk melk, så kan de like gjerne betale ekstra, det er kun avlat til egen samvittighet
3. Klementinsesongen er vel over/på hell
Men Rørosmelk og på en måte underpriset på Coop.
Min info om økologisk merker melk er at de bruker mye kraftfôr der også, samt at store deler av det økologiske selges som vanlig melk. Pluss at det er mye 'papirarbeid' mer godkjenningen.
Og så mikses alt så man velger ikke nødvendigvis bare de beste gårdene.
Så ja, det kjøpes litt 'for the hell of it'.
Og jeg hadde gjerne sett genuin sæterdrift heller enn industri-økologisk.

Eggene er godt verdt pengene og altså fra velfylte hyller. Direktepriser har vært 80 kr/30 stk. fra Nortura. Og DE satte opp fra 80 til 100 kr/30 stk. under 'eggekrisen'.

Kjøper påskemarsipan tidlig og klementiner sent, treffer de høye prisene!
 
Det koster nå 42 kroner for en boks med King Oscar sardiner i olivenolje. Remas variant koster 21-22 kroner, men har rapsolje i stedet, samt at dersom man dæljer nedi en dæsj med søt tomatsaus i disse boksene så blir de altså billigere. Vi snakker altså om ett av fiskeslagene som det er minst knapphet på.
 
Det koster nå 42 kroner for en boks med King Oscar sardiner i olivenolje. Remas variant koster 21-22 kroner, men har rapsolje i stedet, samt at dersom man dæljer nedi en dæsj med søt tomatsaus i disse boksene så blir de altså billigere. Vi snakker altså om ett av fiskeslagene som det er minst knapphet på.
Hæ????
Hvilke da? De med 8-14 fisk eller de 'FINE'?
Hadde innprentet pris i hodet på disse på rett over 20 kr! Oda.no just nu:
Screenshot_20240507-222543_Chrome.jpg
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp