Korn Ferry tour

8 Jul 2023
2.367
Da har det blitt så mye aktivitet på Korn Ferry touren, så det trengs en egen tråd for å diskutere den og nordmenn som spiller der.

Korn Ferry het tidligere Nationwide tour og er touren under PGA i USA. Touren fungerer også som primær rekruttering til PGA touren og for å få tak i de gjeve PGA tour kortene sesongen etter, så må en fullføre topp 30 når touren er fullført. Det er også en regel som gjør at en spiller som vinner tre stk. Korn Ferry turneringer i samme sesong umiddelbart flyttes opp til PGA touren. Noe f.eks. Kristoffer Ventura nesten klarte for noen sesonger siden, men selvsagt han hadde da ikke noen problemer med å fullføre topp 30 og fikk spille på PGA sesongen etter og sammen med Viktor Hovland det året tok da to nordmenn steget opp til PGA.

Denne uka så spiller to stk. nordmenn på Korn Ferry turneringen i Arlington Texas, Veritex bank championship. Det er Kristoffer Ventura, som jo spiller fast på Korn Ferry denne sesongen, i tillegg til Carl Fosaas, som mandagskvalet inn til denne turneringen.

Fosaas gikk på college der over dammen, Texas tech og var f.eks. lagkammerat med svenske Ludvig Åberg.
 
Det ser ut til at den avbrutte 2. runden i Texas, kommer til å starte opp kl. 15.00 norsk tid. Skulle opprinnelig startet opp igjen klokka 13.00, men har blitt utsatt.
 
Bogey på Kristoffer og tilbake til -8, begynner å flørte med cut grensa nå. Får håpe det holder inn, for på en slik bane så kan alt skje i helga og det kan bli birdiekjør og en god plassering, om en bare kommer seg med til helgespillet.
 
Ser ut til at cut grensa faktisk kan flyttes til -8 også. Så kristoffer må minst klare par på siste hullet (par 5 hull) og det bør gå greit ser jeg av shot trackeren. Men Fosaas må kanskje gjøre to birdier til og selvsagt unngå bogey. Han har nå 4 hull igjen å klare det på.

Edit: EAGLE på Kristoffer, der satt den. Nå er det bare å fortsette det momentumet inn i de to siste rundene og ikke lenge til Lørdagsrunden starter.... Kristoffer har nå -10 og kun to slag opp til f.eks. T5 plass. Kan bli morro dette, med godfølelsen fra storfuglen med seg inn i runde 3.
 
Pokker der gikk cut-grensa til -8, må ha birdiekjør på de to siste hullene nå Fosaas...

Skit, manglet 2 inch på birdie, trenger eagle på det siste par 5 hullet nå.
 
Er denne banen regnet som litt lettere?
Vil tro det slik scorene er. På Torsdag var det en som gikk runden på 58 slag og en på 61 slag og i dag/fredagsrunden har det vært runde på 60 slag og 62 slag. Så birdiene og eaglene sitter løst for de som har dagen.
 
Det var nærme, fikk birdie på siste og misset cut med et slag. Synd. Og kun en spiller det sto om som fikk grensa til å bikke fra -7 til -8. Ja, ja
 
Fosaas er vel Amateur å regne med også? Er vel forsatt på College?
Nei, han ble proff i fjor sommer.

https://www.norskgolf.no/nyheter/ventura-far-norsk-besok-hullet-sa-ut-som-en-botte/284547

Vestfoldingen erklærte seg som proff i fjor sommer etter fem år på Texas Tech hvor han var lagkamerat med Ludvig Åberg og Bård Skogen. Siden da har det vært i hardtrening med coachene Nicolai Langeland og Mikkel Bjerch Andresen i statene.
 
Jaaaaaada, pokker til flaks, en spiller som gjorde om på cutgrensa i helt siste liten og Fosaas er med for videre spill.... Morro. :)
 
Kristoffer tar med seg flyten fra eagelen på morgenen og drar til med birdie på første hullet, til -11 nå og delt 14'ende plass.
 
Aj, blir en vanskelig up and down for Kristoffer nå, en over 6 meters put for par etter et besøk i naturomgivelsene...

jaggu fikk han ikke par, putteren må være gloheit å ta i nå...
 
Kristoffer er virkelig godt igang og småfuglene kvitrer, ny birdie og opp til T-7 plass. kan bli morro denne helga og klokka 19.53 går også den andre nordmannen, Fosaas ut på runden sin (starter back nine).
 
Fosaas starter bra i dag, putter for eagle på første hullet sitt for runden. Rett nok en putt på 21,6 meter, men det er for eagle.

Desverre har Kristoffer mistet momentum og fått både bogey dobbelt bogey og en birdie og er på par for runden.

Edit: treput desverre på Fosaas.
 
Ikke spektakulært på "moving day", men solid av nordmennene. Så målene for sisterunden er klare. Kristoffer kan med en sterk runde klatre og langt på vei nesten "sikre" PGA kortet for neste sesong. Mens Fosaas sikter mot å klare en topp 25 plass og få spille også neste uke.

https://www.norskgolf.no/nyheter/klarte-cuten-i-sitt-forste-forsok/284601
Fosaas, som har selskap av Kristoffer Ventura denne uken, åpnet godt. Med seks birdier og tre bogeyer registrerte vestfoldingen en runde på 68 slag (–3). På andrerunden forbedret seg han ett slag, og klarte cuten med et nødskrik etter en birdie på det avsluttende hullet.

På «moving day» klatret debutanten 13 plasser, og har tre slag opp til det som vil gi han automatisk innpass i neste turnering. Fosaas gikk en bogeyfri lørdag, med tre birdier og 15 par.

Lørdag kveld ble en ny solid forestilling av norsk-meksikaneren, som i likhet med landsmannen gikk -3. Ventura måtte tåle en dobbelbogey etter et utslag veldig langt venstre på hull åtte, men gjorde også seks birdier.

29-åringen ligger på 11. plass i sammendraget på Korn Ferry-touren, og vil med en topplassering langt på vei sementere returen til PGA-touren. De 30 best plasserte rykker opp ved sesongslutt.

Dessuten må jo nevnes at svenskene begynner å herje på golfbanene igjen. En ting er Ludvig Åberg, men denne Tim Widing som vant omspillet i turneringen da Kristoffer endte opp ett slag bak de som spilte om seieren, han leder jo jammen denne turneringen også på -23 ( 62-63-65 runder så langt).
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp