Åttitallstråden del 3...

MV5BNmY2MjJjNzgtNjYzNi00YThlLTk1Y2YtNTVhYWYxODU2MWI5XkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_.jpg

Snake Eater 2: The Drug Buster (1989) av samme gubben som gjorde forgjengeren

Runde nummer 2 av Lorenzo Lamas 80-talls action, og denne gang forblir vi værende i mer urbane omgivelser.
Det var ei greie med sen åttitalls action, der særlig eldre typer som Charles Bronson i Death Wish 4: The Crackdown (1987) nærmest på egenhånd utslettet all verdens narkotikarelaterte problemer som mafiabaroner, smuglere, halliker og misbrukere alt gjennom litt hjelp av maskingevær og rakettkastere. Lite fjerner utysket i gatene mer effektivt enn å sende inn enmannshær Paul Kersey.

Lorenzo Lamas derimot er aldri like bad ass som actionlegenden Bronson, og forsøket i å gi ham en edgy og "komisk" sidekick ved navn Speedboat er lite givende. I det minste slipper man unna mer kåte og skyteglade bondetamper, men må hamle opp med stereotypiske matglade, feite og slimete italienske mafiosoer.

Helten havner i en lengre periode inne på et mentalsykehus og vipper nesten over i en ren komedie, med nærmest bilkø med ulike mennesker inni en av luftsjaktene til rullestol duell oppå et hustak.
Så virket det som at noen kom på at det var jo en actionfilm til å begynne med, og det bærer over i småkomiske måter å avlive mafiagutta på, gjennom lakserende spagetti og desto mer eksplosive dobesøk.

Alt i alt, et ørlite hakk mer givende (i underholdningen) enn forgjengeren.

4,5/10
 
Exs1BuqVgAQ6dOh.jpg

Snake Eater III...His Law (1992) av W. Glenn Duncan og George Erschbamer

Jack Kelly aka Soldier (Lorenzo Lamas) er tilbake i god gammel form, og etter å ha blåst huet av en lokal kjeltring får han straks et tilbud om litt ekstraarbeid fra et eldre par. De ønsker hevn over en brutal motorsykkelbande, som kidnappet og voldtok deres datter over en periode på 10 måneder. Jack godtar oppdraget og begir seg straks utpå en lengre og voldelig vendetta, da med mål om å utrydde banden Hells Fury.

Alle gode ting er 3 og Snake Eater 3 viste seg å være det "beste" denne filmserien hadde å by på, hvor tempoet er langt mer akseptabelt, volden slår hardere fra seg, humoren er også mer velbalansert selv om bruken av unødig og små irriterende sidekicks burde vært lagt igjen etter film nummer 2.

Lamas er i form her, og det blir mye random veksling mellom barslagsmål, drittslenging og en og annen sexscene.
Men som nevnt, tempoet og flyt er langt mer godkjent denne runden og denne gang er det altså fæle og hårete bikers som er hovedfienden.

Det er også slengt inn en solid dose med tits and ass, så en kan undre om folka bakom ønsket å gjøre opp for mangelen av den slags fra forgjengeren. Greit nok det, mye fine og veldreide babes men selve hovedskurken var nokså tam og alt annet enn minneverdig.

Vel, en kan ikke få alt her i livet, men Snake Eater serien avsluttes på en overraskende positiv måte, og ender så med en:

5,5/10
 
En ny video fra vår venn på youtube
Whos Harry Crumb? er vel en som kanskje faller litt bortom sammenlignet med andre Candy/80-talls klassikere som Spaceballs, Splash, Planes, Trains and Automobiles og Uncle Buck, men er man Candy fan er jo filmen et must.
Synes han leverer en imponerende fysisk og veltima komisk prestasjon og holder den ikke så langt bakom Fletch filmene (av lignende åttitalls underholdning).

The Hidden (1987) så jeg ikke før uti 2020 og lenge vært vanskelig og nokså dyr å finne (hvert fall frem til da) på DVD/Blu-ray. Mulig den har siden blitt utgitt på ny, og nei, en av de beste sci-fi/buddy cop action filmene fra 80-tallet og fikk visst ei oppfølger (som sies å være bedriten). Inntrykket er at denne er kanskje mer ei kult-film enn kult-klassiker å regne.

F/X: Murder by Illusion (1986) er en interessant motpol til de mange action thrillerne med en mer menneskelig (nesten litt MacGyver aktig) antihelt i Bryan Brown. Han er litt klovn og showman men når alvoret siger inn hentes overlevelsesinstinktet frem og da får han god bruk for sitt talent innen make-up og spesial effekter.
Herlig kjemi med Bryan Dennehy også, og i likhet med The Hidden fikk også denne senere en oppfølger som virket å bevege seg kanskje litt for mye over i det komiske enn action-spenning biten.

DeepStar Six (1989) var vel den tredje eller fjerde av såkalte The Abyss rip-offs, men åpenbart mer lik Leviathan (1988) i å fokusere på monsterfilm enn sci-fi/E.T. drama som Cameron gikk for.
Synes den var helt grei, men tvilsomt en man vil se for ofte.

Real Men (1987) så jeg via Youtube for en 3-4 år tilbake og fremsto som en ganske tam buddy-cop film, der lignende (med en streit mann teames opp med en mer brautende og eksentrisk gatesmart kollega) og tror ikke man vil gidde å bryne seg på den mer enn 1 runde.

Shoot to Kill (1988) er som to filmer i en, der første del er mer ei smågritty survival thriller men så bikkes det plutselig over i en mer typisk buddy-cop actionfilm. Fin kjemi mellom Berenger og Poitier men dessverre avsløres skurken for tidlig og mye av nerven utgår i samme slengen.

Runaway (1984) er også en av disse nesten filmene, der hadde budsjettet, stjernene og potensialet men blir aldri det helt store. Gene Simmons som skurk var mer parodisk og han gjorde en langt bedre jobb som terroristleder i Rutger Hauers Wanted: Dead or Alive (1987).

De andre filmene som ble bragt opp i videoen har jeg aldri sett, knapt nok hørt om så det er jo alltids interessant.
Mulig en får vurdere å ta en nærmere kikk på et par utover sommeren.
 
Har sett den Chech Marin-filmen, ganske artig
Tror faktisk jeg har sett Platekompaniet ha den i en del tilbud angående 80-talls filmkampanjer, og as we speak liggern til knappe 59 kroner. Tror det er danske Excalibur Media som står bakom disse åttitallsgjenutgivelsene siste årene.
 
The Hidden fra 1987 er kul - hadde et gjensyn med den for ikke så lenge siden, funker bra enda.
 
Virker som det ble litt bråstopp i Montages kåring av 80-talls film.
Håper de returnerer om ikke altfor lenge, da en nærmest daglig prøver å sjekke opp om noe har skjedd siden mars.
 
Samme her, hadde egentlig forhåpninger om månedlige oppdateringer. De fleste i redaksjonen har vel vært i Cannes nå, men håper i det minste vi får ti nye filmer før sommerferien slår til.
 
Ny video fra vår venn på youtube:
Interessant utvalg av forskjellige åttitallsfilmer, men er ikke helt enig i at Manhunter (1986) og Romancing the Stone (1984) er "bortglemte", da sistnevnte nøt vel godene av lignende 80-talls jungeleventyr som Indiana Jones og Crocodile Dundee, i det å blande romantikk, eksotiske steder, action og komedie samt bidro i en oppfølger et par år senere.

Klart, Romancing the Stone er kanskje blant disse som ble enormt svære i sin tid men mulig ikke blant de som hentes frem for ofte når folk skal diskutere sine foretrukne favoritter fra det tiåret.
Likevel, den og oppfølgeren har hvert fall fått kjørt seg hardt som lørdagsfilm på utallige norske tv-helger langt uti 2010-tallet, men sier kanskje mer om utvalget til enkelte kanaler.

Manhunter (1986) har vel også ikke akkurat blitt glemt bort, spesielt siste 10-15 årene der den og en annen William Peterson film i Too Live and Die in L.A. (1985) virker å bare ha blitt mer og mer positivt omtalt som noen av 80-tallets beste krim thrillere.

Bachelor Party er kanskje litt glemt i og med at folk i dag virker å forbinde Tom Hanks mest som den streite, koselige og alt i alt ufarlige Oscar vinneren fra ørten kritikerroste dramaer. Men før Philadelphia (1993) var det en ganske annen og mer rølpete og festglad fyr som gikk igjen, og få likte en fest eller ti slik unge Hanks gjorde på 80-tallet.

Også denne har vel fått en eller flere "oppfølgere", men originalen anses kanskje mer som ei kult komedie enn en klassiker.

Et par spennende titler ala Moving (1987) og Back to the Beach (1987) som en har nok hør om men aldri sett før.

Bright Lights, Big City Nights virket å være en av de ikke akkurat for "suksessfulle" forsøkene til Michael J. Fox i å skyve karrieren over mot litt mer seriøse roller, som også Casualities of War. Men hans gutteaktige sjarm og utseende gjorde nok at fansen slet med å se ham som en "taper" og foretrakk nok å se ham heller i lettere underholdning som The Secret of My Success og Back to the Future trilogien.

Får prøve å komme tilbake til et par titlene utover sommeren, dersom en er i stand til å finne dem da.
 
Bright Lights, Big City Nights virket å være en av de ikke akkurat for "suksessfulle"
Jeg har forsøkt å se den flere ganger men droppet det, alt blir feil med castingen av Fox i en slik rolle. Ble litt nysgjerrig på Eye of the tiger med Gary Busey, en favorittskuespiller hos meg i hvert fall før motorsykkelulykken. Skal sjekke ut den i hvert fall. Moving så litt generisk ut.
 
Jeg har forsøkt å se den flere ganger men droppet det, alt blir feil med castingen av Fox i en slik rolle. Ble litt nysgjerrig på Eye of the tiger med Gary Busey, en favorittskuespiller hos meg i hvert fall før motorsykkelulykken. Skal sjekke ut den i hvert fall. Moving så litt generisk ut.
Tror jeg faktisk ga Bright Lights en veldig snill 7/10 i sin tid, men skjønner jo hvorfor mange mislikte den.
Kunne sett for meg en litt mer seriøs Tom Hanks i den rollen.

Eye of the Tiger med Gary Busey kjøpte jeg inn på ei nyere Blu-ray senest i fjor sommer og tja, er jo glad i fyren men veldig rett frem b-film action, der egentlig fremsto litt som en Rambo møter A-Team kombinasjon.
Høres sikkert veldig lovende ut men sett den nå en 2-3 ganger og kommer bare meg ikke noe høyere enn maks 5/10 kanskje 5,5/10. Et par tøffe scener og replikker, noe cheese og sleaze men filmen tar aldri helt av.
Også altfor mye dagscener som ødelegger litt av stemningen, men så foretrekker jeg oftere nattlige actionscener i slike moderne småby action westerns.

Blu-rayen ga jeg til en lokal loppis og ville heller likt å sett en annen og langt mer vill og komisk Busey action film i Bulletproof (1988) bli utgitt i en nyere utgave.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp