2024 WTA Tour

Collins tar tittelen på hjemmebane og vinner dermed sin desidert største turnering i karrieren. Skal legge opp etter denne sesongen, kanskje derfor hun leverer sin beste tennis.
 


og4318r5eq951.jpg
 
--- Da må vel også klesdrakt tilpasses....
Synes Billie Jean King og WTA Tour har vist en prinsippløshet uten like her, mtp. alt snakket om kvinners rettigheter de har jasset om i alle år...
BJK Cup kommer sikkert også til å bli avholdt i landet, dersom ryktene stemmer. Da er jo farsen komplett!
 
Garbine Muguruza legger opp. Enorm spiller på sitt beste, og et par GS-titler ble det jo, i tillegg til en sluttspilltittel og nummer 1 på rankingen. Men en litt ujevn karrieren ble det til slutt, som for så mange andre damespillere de siste 15 år.
 
Swiatek virker å være i knallform i Madrid. Ser ikke bort fra at hun tar nok en stor tittel på grusen.

Nå har jeg for så vidt nevnt det i storhetstråden, men kan ta det her også, da det vel er av allmenn interesse: Swiatek passerte denne uka 100 uker som #1 i verden. Det er en fantastisk prestasjon med tanke på hvor ung hun er. Blir spennende å se hvor mange uker hun ender opp med til slutt.
 
Swiatek vinner en thriller i Madrid-finalen mot Sabalenka. Konsoliderer dermed sin posisjon som #1 i verden, men det er også lovende takter fra Sabalenka igjen etter en litt svakere periode til henne å være. Dette var for øvrig Swiateks 20. tittel på touren, og den 3. WTA1000-tittelen denne sesongen. Har virkelig levert i den kategorien i år.
 
Camila Giorgi legger opp. Tourens #1 babe i en årrekke, så det er nok mange som vil savne henne!

Sportslig sett tok karrieren aldri helt av, mest på grunn av ujevne resultater, hvilket gjenspeiles i 26. plass på rankingen som karrierebeste. Det ble fire titler på ti finaler totalt, hvorav tittelen i Canadian Open 2021 er det tydelige høydepunktet. Ellers kvartfinale i Wimbledon. Giorgi var en farlig spiller å møte. 38 % seiersrate mot topp ti-motstand er veldig bra for en spiller som ikke har vært rangert høyere enn henne, og hun har slått mange tidligere verdensenere. Med spillestilen sin var jo dette mulig, men litt som en del andre damespillere kunne det da bli tap for en antatt mye svakere spiller allerede i neste match.

For de som har lyst på mer "info":


 
Swiatek slår Sabalenka komfortabelt i Roma-finalen. Det er hennes fjerde WTA 1000-tittel for sesongen, og hun er i helt vill form inn i Roland Garros.

Kan for øvrig nevnes at Swiatek har 72,2 % seiersprosent mot topp ti-motstand. Det er overlegent best av damene (hvor det er greit datagrunnlag) og også bedre enn Djokovic, som er klart best av herrene.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp