2024 ATP Tour

Hvis man ser på Alcaraz i forhold til resten av feltet, så har han for det første vunnet to GS-titler. Han er faktisk den eneste spilleren født etter 1987 som har greid det. Selv Medvedev har bare en GS-tittel, selv om han har et utall finaler. I tillegg har Alcaraz hele fem Masters-titler før fylte 21 år, noe som bare Medvedev og Zverev kan matche utenom Djokovic, Nadal og Murray. Videre har Alcaraz 61,9 % seiersprosent mot topp ti-motstand, noe kun Djokovic og Nadal topper. Alt dette har han jo ikke opparbeidet seg gjennom en syk formtopp, men gjennom å ha prestert bra siden han kom inn på touren. Selv om starten på året har vært litt trøblete, også på grunn av skader, så har han tross alt vunnet en Masters-tittel.

Så at Alcaraz har levert på et nivå godt over disse to er hevet over enhver tvil. Så er det naturligvis vanskelig å spå om framtida, og vi ser jo at Alcaraz er utsatt for skader. Det er ikke mye tvil om at den hemmet han utover i matchen mot Rublev tidligere denne uka, nå misser han Roma, og det skaper jo også usikkerhet rundt Roland Garros. Da kan man ikke vente at han skal rett inn der og ta tittelen. Men med mindre skadene ødelegger alt for ham, så tror jeg vi har en spiller som vil prestere på øverste nivå i lang tid framover.

Absolutt imponerende, ingen tvil om det. Også om man sammenlikner med de 3 store, så ligger han "foran" både Federer og Djokovic. Kan godt hende jeg misforsto deg med de kurvene og din øvrige argumentasjon i fjor, men slik jeg oppfattet det så var det slik at han allerede skulle være soleklar nr. 1 og "sweepe" GS. Tross alt ikke skjedd, og det er større sannsynlighet for at han faller til 4. plass etter Wimbledon, enn at han tar tilbake de to øverste plassene. Det er rett og slett mangel på stabilitet, ikke bare "en trøblete start på sesongen".
Men jeg tror absolutt alle ble revet med i fjor, inkl. meg selv, og som drazyc sa i et innlegg, vi har glemt hvor ung han er. Han har jo knapt hår på pikken :p

Vanskelig å spå om fremtiden ja, men ser for meg en liknende karriere som Nadal. Altså få, om noen, skikkelige syke sesonger (Federer 2004-2006 eller Nole 2011/2015/2021/2023) er et sannsynlig utfall, men til gjengjeld slike topper som gressesongen i fjor (eller Nadal i 2013 på grusen og US Open-sweepen samme år, mens en elendig opptreden i Wimbledon og skuffende nivå på høsten), kommer vi til å se mye av. Om det holder til å gå forbi Sampras, vet jeg ikke, men per nå sier jeg nei. Tipper 8-10 flere GS. Tipper antall uker som nr. 1 ikke overgår Nadal.
 
Kan godt hende jeg misforsto deg med de kurvene og din øvrige argumentasjon i fjor, men slik jeg oppfattet det så var det slik at han allerede skulle være soleklar nr. 1 og "sweepe" GS.
Du misforsto. Det jeg trodde var at han skulle passere Djokovic' nedadgående kurve og bli den beste spilleren i verden. Som mange andre trodde jeg da, som nå, at vi kom til å få mer variasjon i GS-vinnere i noen år.
 
Finalen i Madrid godt i gang. FAA starter best.

Kan ellers melde om at Schwartzman legger opp på hjemmebane neste sesong.
 
Selvfølgelig måtte Rublev vinne. Selve kroningsøyeblikket av ei av de største møkkautgavene av en Masters ever!
Og konsoliderer med det sin rettmessige plass i topp 10 :p
Men ja, for ei utrolig lame turnering, gleder meg til å høre Tennis Podcast rante om det i morgen. Jeg frykter ei like lame turnering i Roma nå som to av de tre beste har trukket seg og det er spørsmålstegn rundt Novak, Daniil, og Rafael.
 
Roma blir vel ikke så lame hvis vår mann vinner. Muligheten til det har vel aldri vært større. Vi krysser det vi har av fingre og tær og whatnot....
 
Det ryktes at Dominic Thiem skal legge opp på hjemmebane på tampen av denne sesongen. Nå er ikke dette blitt bekrefta, men veldig overraskende vil det ikke være.
 
Går rykter om at Thiem legger opp i høst i forbindelse med turneringen i Wien. Trist hvis sant. Hans fall fra toppen må være noe av det mer bisarre jeg har sett i herretennisen på veldig mange år. Så stabilt god i 3-4 år, med GS-tittel og jaktende etter nummer 1 på rankingen, før plutselig en skade og en mental bølgedal setter han helt ute av stand til å konkurrere på øverste nivå. Viser vel hvor små marginer det er og hvor fort ting kan snu om noe ikke er på plass.

Jeg kommer uansett til å savne Dominic veldig. En av de mest sympatiske spillerne og kanskje den jeg har likt aller best fra 90-generasjonen(e). Hans tennis var på sitt beste et fyrverkeri.
 
Nadal videre. Så bare de siste fire-fem gamene her, så vanskelig å vurdere nivået. Statistisk sett ser det ikke voldsomt imponerende ut.

Hurkacz i neste runde. Hadde vært skikkelig moro om Rafa greier å vinne den.
 
Veldig synd om det er slutten for Thiem. En av mine favoritter på touren. Helt ekstremt toppnivå og var en av få i de senere år som faktisk ga de 3 store problemer så og si hver gang de møttes
 
Solid match av Zverev i dag. Han kan gå langt i Roma, har egentlig underprestert litt i grussesongen så langt og gått på noen overraskende tap.
 
Djokovic litt shaky i starten, men solid kamp.

Nå har tablået virkelig åpnet seg opp for han. Verste motstander i en potensiell kvartfinale er Shelton, mens Zverev eller Dimitrov venter i evt. semi.
 
... Og jaggu var ikke Carlos Bernardes tilbake i dommerstolen! Har han lurt oss trill rundt?

received_1104253863998640.gif
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp