Hvilken restaurant var du på sist ?

Botin - verdens eldste restaurant...


Ikke så enkelt å få bord, men bestilte i god tid. Kveldssetet åpner 20:00 og det var allerede kø utenfor, men gikk kjapt gjenom med reservasjon kl 19:55..... Første jeg tenkte grøss om jeg havnet sammen med de godt voksne nordmenne i sånn halvsnobbelte og halvveist harry lyse dongeribukser...

.. det gikk bra. Slapp disse. Flotte lokaler og artig og observere folk her. Utrolig proff service - 3-4 steg oppover klarte de forskejllige servitørene å fordele de som hadde bestilt bord å plassere folk. Fikk bord i andre etasje...

. det eneste riktige her er å spise pattegris. Eventuelt lam. Men for å drøye litt opplevelsen tok jeg også en gazpacio - veldig god - tenkte først det var litt kjipt at det ikke var hakka grønnsaker oppi, men dette kom etter hvert, der jeg kunnev velge hva jeg ville ha oppi av dette... Perfekt. Veldig god suppe!!

Sa jeg hadde god tid, noe servitøren tok litt hensyn til - synes det var vel mye ekspress-fart på en del av serveringen - noen var ferdig på en drøy time...

.. nuvel. Ikke ovverraskende - dette var en opplevelse. Nydelig patttegris med sprøtt skinn!!! Tilbehøret var tre små poteter og sjy. Til det hele drakk jeg en flaske helg grei hvitvin.....

... og jeg kunne ikke unngå å prøve ostekaken. Ja - det er jaggu den beste ostekaken jeg har smak. Helt flytende i midten, og påfallende lite søt - nesten en slags mellomting mellom kake og ost!!

Utrolig bra måltid - dessverre over på 1,5 time. Veldig bra service.

Men - men - jeg var uheldig med naboene på bordet. Hadde vært hyggelig å prate litt med den andre mannen som var alene, men han satt på Hemingways plass, litt unna. De altfor unge amerikanske damene hadde også vært greit å prate litt med....

.ved siden av meg dukket det opp et par på rund 55 - tipper jeg.... kanskje 60.... Mulig disse også var amerikanere, som mange andre, men dette var et underlig skue. De kom inn ca 15 minutter før meg og gikk vel 15 minutter før også.....

... de bestilte hver sin helfaske vin, hhv hvit og rød fra vinkartet... tenkte at det var raust. Dama spiste halvparten av en salat med asparges og egg til forrett. Av pattegrisen spise hun kanskje 10 prosent - hele greiene ble ligged igjen. De stakk av og da hadde de kanskje drukket 25 prosent av vinen..

... men men - artig å se hvordan folk kan oppføre seg, men samtdig litt trist at folk bare er turister og egentlig gir blaffen i å nyte opplevelsen.... Skjønt, kan jo være at de var syke eller noe.

Uansett - topp opplevelse! PS - selvsagt galskap å dra tilbake på hotellet før 23 i Madrid en fredag - men skal videre i morra, og prioriterer å holde formen :-D



.
 
La Dervia - Malaga. Restaurant i Soho - der jeg bor. Helt endret område, fra shabby sted med lugubre steder til restaurnter og alt på et høere nivå. Mandelusppe sånt fortsatt på menyen ,som for mange år sien. Var litt fysen på god paella, men her og restauranten ved siden av - man må minumum være to.....

.. så ble rå tunfisk og salat med reker. Korrekt og sherry og viner til dette. Dessert - varm eplekake med kroknanis, som kanksje var best. Sherry, to glass vin og desservtvin, Malaga søt, som hun sa passet til dessert, men etter min mening ikke i det hele tatt - som rosner i boller, etter min meing...

.. jaja, 700 kroner. Helt greit.

Usikker på ferden videre, men savner litt klassiske bare her i Malaga. Innom nytt firetsjerners hotell og spurte opp takbaren - men ikke åpent søndager....

..... gikk ut, men tilbake, fordi den bar nede så bra ut. Kul plass -men absurd stemning. En ire i 60-årene veldig på to ekstosikiske damer, litt usiker på om de var prostituerte eller ikke, men i alle fall ikke åpenbrt...

... så dukket kompisen opp og spanderte på hele baren, dvs de to damer ved siden av meg og er par til. Nærmste dame av meg viste seg å være brasilansk dame bosatt i Trondheim med leiliget i Mabella. Han som spanderte ble forbannet på dårlig stemning, og ikke minst fordi baren stenge allere 2400..... irsk fyr, hyggelig nok på avstand - men ved nærmrere øyensyn frådende munn med mye spytt og dårig ånde. Fyren dreiv med "garage" og hadde Vinterveiens reddere, eller noe sånt, som favorittprogram. Han insisterte på at jeg skulle være med vider, men jeg takket for meg...

... angrer bare litt. Hadde sikkert vært et par interessante timmer----
 
Amazonia på Tjuvholmen. Delte en ceviche og en birria taco med kona. Begge deler var bra. Kjørte, så ble en alkoholfri øl, dessverre Heineken, som ikke er mn favoritt blant null-øllene. Dog måtte vi vente såpass lenge på å få anvist bord, tross null kø, og bestilling og betaling tok såpass lang tid at det ble null i tips.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp