Aldersbestemte landslag

Nei dette var stusslige greier av U21-guttene. Ser det har vært snakk om Mannsverk på A-landslaget, da må han i det minste markere seg mot San Marinos unggutter.
 
Noen som drister seg til å spå en toppet G19 startellever i EM?
Får vi med de beste tror dere?
Hvordan er styrkeforholdet mot de andre lagene som er med?
 
Må si at jeg ikke er overdrevent optimistisk til at G19 får lov å stille toppet i sommerens EM. Både OBOS og ES har sine runde 15 og 16 i perioden som EM foregår, og mange av spillerne er viktige for sine lag.

En liste over spillere og hvorfor jeg lener mot at de IKKE kommer til å få "fri":
  • Sverre Nypan: En klink starter i preseason under Alfred i RBK, og kommer til å være den kreative kraften i Rosenborg sin nye midtbane. Veldig god i oppkjøringen med mye målpoeng, og vil nok være en viktig spiller i en definerende sesong for Rosenborg under Alfred.
  • Rasmus Holten: Leid ut fra Brann til Mjøndalen for andre året på rad. Klar starter i Mjøndalen, kanskje den beste midtstopperen deres. Eneste sjansen er om Brann har lagt inn en klausul i utlånsavtalen om at han skal få lov å dra til et potensielt mesterskap, men jeg tviler.
  • Eivind Helland: Brann holdt igjen Isak Hjorteseth og Niklas Wassberg fra mesterskap med 2004 grunnet tynn stall, selv om de endte opp med å kun sitte på benken i ES kampene som var under mesterskapet. Helland er 4. valg som stopper bak Ruben Kristiansen, Pallesen Knudsen og Japhet Sery Larsen. Men Brann er notorisk for å pådra seg litt skader og trenger nok dekningen på stopperplass under mesterskapet.
  • Jens Hjertø Dahl: Kan fort starte som venstre indreløper for Tromsø i 1. serierunde og spille seg til fast plass der. I verste fall er han 1. innbytter i en Tromsø midtbane-trio bak Sakarias Opsahl, Ruben Yttergård Jensen og Kent-Are Antonsen.
  • Runar Norheim: Tromsø har solgt venstreback Malick Diouf og lånt ut lillebror Oskar Opsahl (som nesten ikke har spilt siden han signerte) til Egersund. Dette betyr at Runar Norheim har blitt omskolert til vingback og gjort det bra der i preseason. Kan fort være TILs førstevalg der denne sesongen.
  • Mats Pedersen: Enda en innlånt spiller til Mjøndalen som har en litt tynn stall og er avhengig av å overpresetere i OBOS denne sesongen etter flere sesonger på rad med røde økonomiske tall. Kan heller ikke se for meg at Mjøndalen har et insentiv til å la en spiller de selv ikke kan selge dra på mesterskap for å øke markedsverdien sin.
Så vet man jo aldri med "utenlandsproffene" når det ikke er internasjonalt vindu, som med Benjamin Faraas og Sindre Walle Egeli. Men Faraas fikk jo dra i fjor sommer og Walle Egeli er ikke en viktig del av Nordsjælland laget selv om han fikk debut relativt nylig, så det er jo lov å håpe.
 
De norske klubbene som eventuelt må slippe viktige spillere har ikke europakamper, vel? Bør være mulig å flytte noen kamper? I fjor var alle flinke til å slippe spillere til u21-mesterskapet. Bør være mulig å finne rom til å slippe spillere til det ene mesterskapet vi er i?
 
Syntes jeg hørte litt fyrverkerilyder under kampen mot Israel.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
De norske klubbene som eventuelt må slippe viktige spillere har ikke europakamper, vel? Bør være mulig å flytte noen kamper? I fjor var alle flinke til å slippe spillere til u21-mesterskapet. Bør være mulig å finne rom til å slippe spillere til det ene mesterskapet vi er i?

Det er 2 runder med ES og OBOS i samme intervall som U19 EM. Uavhengig av europakamper eller ikke. (tror jeg i alle fall)

Spillerne som ble holdt igjen i fjor var:
  • Isak Hansen-Aarøen: preseason med Man United
  • Andreas Schjelderup: preseason med Benfica
  • Sverre Nypan: trengtes i Rosenborg sin 11er
  • Niklas Wassberg: tynn bredde i Brann stallen
  • Isak Hjorteseth: tynn bredde i Brann stallen
  • Jacob Dicko Eng: Vålerenga så nei (tillot Sjøeng og Heggheim å reise til U21)
  • Magnus Riisnæs: Vålerenga sa nei (tillot Sjøeng og Heggheim å reise til U21)
Så hvis vi bruker samme logikk så kan jeg ikke se at det er en selvfølge at spillere som Rasmus Holten, Mats Pedersen, Sverre Nypan, Runar Norheim, Jens Hjertø Dahl, Eivind Helland får lov til å dra. Avhengig av hvor nærme A laget til Club Brugge Benjamin Faraas er så kan det jo også hende han får samme beskjed som Aarøen og Schjelderup.

Jeg håper jo selvfølgelig jeg tar feil, men jeg tror vi fort kan havne i samme situasjon siden turneringen ikke går på internasjonale datoer, og mange av disse unge spillerne er/kan bli ganske viktige i sine klubblag i kommende sesong.
 
Kan hende. Men i fjor slapp klubbene spillere til i21 og det blir da mye å be om at de stiller opp for u19 også. Siden lagene ikke spiller europakamper så kan det være rom i kampprogrammet til å flytte disse kampene til europadatoer?
 
@Kakebart Jeg håper du får rett. Det er jo trengt tatt i NFF sin egen interesse å flytte flest mulig kamper i egen turnering (ES og OBOS) for å legge til rette for sterkest mulig deltakelse i mesterskap. Så vi får krysse fingrene for at de er såpass klartenkt.

Men man skal jo aldri overvurdere NFF 😅 De kunne vel gjort det samme i fjor for Vålerenga for å få med Riisnæs og Dicko? Men Rosenborg og Brann hadde jo europakvalifisering, og dermed færre kampdatoer å plukke av, det er sant.
 
I fjor måtte de nesten ha flytta alle kamper under u21-em og u19-em for at det skulle bli rettferdig. Nå kan de justere så lag med u19-spillere kan flytte disse to rundene til noen europeiske datoer. Lar seg løse om det er vilje i hvert fall.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp