Hva spiser og drikker du i kveld?

Bare unngå kjøpt pastasaus så er du virkelig helt i mål.
Enig, liker ikke maisstivelse etc. !!
Bedre med sånt: Og steke i smør, ikke olje. Evt. også droppe sukker:

 
Tenkte å kjøpe kylling idag men ble for dyrt :cool:
1713958098298.jpeg
 
Det blir reprise på blandaball i dag - det er jo ingen dårlig reprise. Spørsmålet er om jeg skal steke opp mer bacon til, eller nøye meg med det som ble igjen i går. Tror egentlig jeg bare supplerer med litt smør... da sparer jeg i overkant av 20 kroner.... Kefir med smak til dessert.
 
For øvrig kan jeg si at blandeballen fra Volda var helt greie - de er veldig "lette" og en kan vel si at det ligger et sted mellom tradisjonell hjemmelaget blandaball og "løkball". Men helt ok - blir litt som Fjordlands potetball - et snev av potetball-følelsen, men ikke helt der... for øvrig som potetball servert på Oslos restauranter - ikke helt ekte vare.
 
Til brekkfest ble det dette:

temp-Image8-Ef-Ve-X.avif


Til middag blir det "New York" burgers med rødløk, tomat og dressinger.
 
For øvrig kan jeg si at blandeballen fra Volda var helt greie - de er veldig "lette" og en kan vel si at det ligger et sted mellom tradisjonell hjemmelaget blandaball og "løkball". Men helt ok - blir litt som Fjordlands potetball - et snev av potetball-følelsen, men ikke helt der... for øvrig som potetball servert på Oslos restauranter - ikke helt ekte vare.
Kjapt spørsmål, hva er vanlig tilbehør i Volda og omegn til dette?
 
Kjapt spørsmål, hva er vanlig tilbehør i Volda og omegn til dette?
Det må vel først presiseres at blandaball vel har sin opprinnelse på Nordmøre, mens Volda jo er på Søre Sunnmøre, men tilbehøret er det samme overalt, vil jeg si.

Kokt kålrot og/eller gulrot, gjerne en kokt potet til og så stekt bacon/baconfett. Noen serverer vel også en pølsesnabb til denne varianten av ball også. Men stort sett det samme som til potetball, dog tror jeg det er ytterst sjelden at man bruker saltkjøtt til blandaball.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp