Hartlepool United

Kevin Phillips ferdig og allerede erstattet? Hva skjer?
Kevin Phillips forlater Hartlepool
I morges kom bekreftelsen på at Kevin Phillips kontrakt har gått ut og at denne ikke vil bli fornyet. Phillips tok over jobben 24. januar med en avtale med ut sesongen. Han fikk 16 kamper som manager med fasit med 7-5-4 og 26 poeng. Det gir et poengsnitt på 1,625 poeng, noe som tilsvarer 75 poeng over en hel sesong. Og med en seierprosent på 43,8%, så er det vanskelig å argumentere for at det er resultatene som gjør at han ikke får fornyet kontrakt. Phillips har vært klar på at man trenger en større opprydding i spillerstallen. For meg virker det som ikke styreformann Raj Singh er villig til å matche disse ambisjonene i budsjettet, og Kevin Phillips slår meg som en mann med sterke meninger som ikke finner seg i hva som helst. Så jeg er redd for at det er styreformannen vår sin stahet som har gått utover forholdet til nok en manager, jamfør med det som skjedde med Dave Challinor. Men det kan heller ikke utelukkes at manageren er en karriereklatrer, og at han mener at jobben han har gjort denne i våren i Hartlepool bør gi han en jobb i EFL. Det er også mulig at han har en jobb på gang. Men i ettertid virker det som dette har vært klart en stund, siden ny manager i Hartlepool allerede er ansatt.
 
Darren Sarll er ny manager i Hartlepool
16 minutter etter at klubben hadde meldt at Kevin Phillips kontrakt var gått ut kom meldingen om at Darren Sarll er ny manager i Hartlepool United. 41-åringen har vært manager i Stevenage (2016-18), Yeovil (2019-22) og Woking (2022-23). Dvs. han har erfaring som manager i League 2 med Stevenage og han har ledet både Yeovil og Woking til playoff i National League. Han har også ledet akademiet i Watford, og skal være flink til å utvikle unge spillere. Han har også vært spillerutvikler i Rotherham og førstelagstrener i Brentford, så det skal være en mann med god erfaring på trenersiden.
 
Ryktene om at Kevin Phillips var ferdig begynte å spre seg i går kveld, hvor også Rob Law i BBC Tees Sport twitret ryktet. Etter siste seriekamp var det Antony Sweeney som tok intervjuet etter kampen, og i etterpåklokskap vil jeg tro at det var et tegn på at Phillips allerede da visste at han ikke ville være her neste sesong.

Personlig er jeg veldig i tvil om hva jeg mener om dette managerbyttet. Phillips leverte brukbart, men jeg er redd for at hans tydelighet på hva som måtte forbedres ikke falt i god jord hos Raj Singh. Er dette tilfelle, så har klubben et stort problem som vil gjøre at Hartlepoolfansen kan se langt etter EFL-retur. Noen fans har til og med uttrykt bekymring over tid at klubben skal gå under som følge av eierskapet. Men på den positive siden, så har man vist handlekraft ved å raskt ha en erstatter klar. Det samme var tilfellet da Askey måtte gå. Så det virker som klubben har lært, for vi har ved flere anledninger brukt alt for lang tid på å finne en erstatter ved managerbytte.

En annen frykt jeg har er at det er spillergruppa som har ønsket bytte fordi manageren tydelig har sagt at store endringer måtte til, både i spillerstallen og i sesongoppkjøringen. Phillips mente spillerne var for dårlig trent og at det også var en forklaring på alle skadene, sammen med trening på kunstgress. Det er bekymringsfullt hvis vi har en eier og en spillerstall som backer ut dersom det stilles krav til dem. Veldig bekymringsfullt faktisk...
 
Enda en manager ut svingdøra til Raj, altså. Hvor mange karrierer har fyren på samvittigheten nå? Hartlepool blir gjort til latter (for så vidt noe klubben historisk sett er godt vant med) rundt omkring i nasjonen for denne evige mangelen på noe som kan minne om kontinuitet. Klubben vil ikke kunne blomstre igjen før denne tosken av en formann er borte, og selv om Sarll skal komme med gode skussmål, så har det lite å si at han kvalitativt evt holder mål så lenge gjengen i styrerommet, og da helst han fjompen ved enden av bordet, beviselig ikke gjør det.

Raj out!
 
Ja, kort og godt oppsummert!
Jeg sitter med en liten følelse at det ikke blir noe julekort til Raj i år fra verken modano eller dalton.
Problemet er at det ikke virker å være noe seriøst alternativ på eiersiden, selv om vår eier har hatt klubben liggende ute til salg i lange perioder.
Enda en manager ut svingdøra til Raj, altså. Hvor mange karrierer har fyren på samvittigheten nå?
Ja vi kan prøve å telle:
Bates, Mooney, Hignett, Challinor, Lee, Hartley, Curle, Askey, Phillips, Sarll.

Siden han overtok klubben mot slutten av 2017-18 sesongen viser opptellingen at har ansatt ti fulltidsmanagere på litt over seks år. I tillegg til alle perioder med midlertidige managere. Singh har rykte på seg for å sparke managere og for å velge the cheap option. I tillegg er det ingen tvil om at han har svingt øksa tidlig når resultatene har uteblitt.
Klubben vil ikke kunne blomstre igjen før denne tosken av en formann er borte
En lang boikott av lokalavisa pga. at skribenten kritiserte Raj viser tydelig hvilken tosk han er. Han har også periodevis trukket seg tilbake fra den daglige driften av klubben fordi han har vært sur for at fansen har kritisert han. I sine egne øyne er han mannen som reddet klubben da ingen andre var villige - og at fansen skal være evig takknemlig for det. Han har også et opprykk til EFL på sin CV og virker tilfreds med det. Det virker ikke som han forstår at i fotball blir man målt på nylige resultater, noe som er et paradoks med tanke på hvor liten tålmodighet han har med managere. Han har selvfølgelig et poeng at det er klubber med halve budsjettet til Pools som kvalifiserer seg på playoff. Men det er ingen tvil om at manglende kontinuitet gjør at budsjettet ikke brukes effektivt og at den manglende kontinuiteten gjør det også vanskelig å tiltrekke seg gode spillere og managere.
 
Shit, et par dager uten å se innom og vipps er manageren ute, ja...men det er ikke sjokkerende, akkurat. Ikke pga resultatene, men pga historien. Sarll husker jeg utrolig nok, da jeg en periode syntes det var morsomt med (D)unstable. Selvsagt aldri sett ham spille, men trivelig med "Kjentfolk" i kule jobber.
 
Uttalelse fra Kevin Phillips representanter (Kilde: Paul Gilmour, SkySport)
Kevin Phillips ble for noen uker siden offisielt tilbudt en ny kontrakt av Hartlepool etter at betingelsene i den opprinnelige kontrakten var innfridd. Kevin så frem til å lede Hartlepool videre. Han ble tilbudt en to-års-kontrakt, dvs. dobbelt så lenge som den opprinnelige avtalen etter at klubbens eier hadde lagt til et ekstra år i intensjonsavtalen. I forrige uke forberedte Kevin seg til samtalene med spillerne ved sesongslutt da han ble hasteinnkalt til møte med eieren og to nytilsatte styremedlemmer torsdag morgen. Kevin var overrasket over at kontrakttilbudet ble trukket tilbake og at han ble fritatt for forpliktelsene som Head Coach med umiddelbar virkning.

Kevin Phillips uttaler: "I have thoroughly enjoyed working at Hartlepool United and with all existing staff there. The club has terrific support and an established fan base to be proud of, which always made the matchdays a pleasure. I had wished to continue the journey with everyone and build a successful team together. I leave with fond memories and shall continue to follow the Club`s progress, hoping they can enjoy every success in the future".
 
Jeff Stelling sier at han er lost for words når det kommer til situasjonen med Kevin Phillips og Hartlepool. Det må vel sies å være spot on. Vi får si som Chris Kamara: "Unbelievable Jeff"...!
 
En annen frykt jeg har er at det er spillergruppa som har ønsket bytte fordi manageren tydelig har sagt at store endringer måtte til, både i spillerstallen og i sesongoppkjøringen.
Denne frykten skal ha vært ubegrunnet. Rapportene tilsier at spillerne elsket å spille for Kevin Phillips og at spillergruppa ikke skal være fornøyd med hvordan ting har blitt gjort.
 
RETAINED LIST
I går kom klubben med retained list. Ni spillere er frigitt og to spillere er satt på transferlista. I tillegg returnerer sju spillere til sine klubber etter at låneperioden nå er over.

Under kontrakt
Kieran Burton, Campbell Darcy, Louis Stephenson, Luke Waterfall, Kieran Wallace, Joe Grey, Mani Dieseruvwe.

Opsjon på forlengelse tatt ut
Dan Dodds, Tom Parkes, Anthony Mancini.

Under kontrakt, men satt på transferlista
Joel Dixon, Manny Onariase.

Kontrakt utgått, men gitt nytt tilbud
David Ferguson, Nicky Featherstone.

Kontrakt utgått, og frigitt
Alex Lacey, Edon Pruti, Brody Paterson, Callum Cooke, Tom Crawford, Mikael Ndjoli, Jake Hastie, Josh Umerah, Chris Wreh.

Låneavtaler utgått
Peter Jameson, Luke Hendrie, Kwaku Oduroh, Terrell Agyemang, Brennan Dickenson, Otis Kahn, Courtney Duffus.
 
Darren Sarll har gjort unna sine første intervjuer som Hartlepool manager. Han sier mye fornuftig, men det gjør som oftest de fleste nye Hartlepoolmanagere - så tiden får vise om han kan få overført ord til handlinger og resultater på fotballbanen. Det har vært noen hektiske dager for Sarll siden han ble presentert som manager lørdag. Han har gjennomført samtaler med spillerne før retain list ble sluppet. Han har ikke snakket med trenerteamet siden samtalene med spillerne var en prioritert arbeidsoppgave. Darren Sarll skal ha vært klubbens førstevalg i januar etter Askey sin avgang. Det kom til et punkt der bettingselskap sluttet å ta imot spill på Sarll som ny Hartlepoolmanager, men jeg har forstått det slik at sluttpakka med Woking gjorde at han ikke kunne ta jobben på det tidspunktet.
 
National League 2024-25
Etter at helgens playoff-finaler er ferdigspilt så er de 24 lagene som skal utgjøre neste sesong i National League klare:

AFC Fylde, Aldershot, Altrincham, Barnet, Boston, Braintree, Dagenham & Redbridge, Eastleigh, Ebbsfleet, Forest Green, Gateshead, Halifax, Hartlepool, Maidenhead, Oldham, Rochdale, Solihull Moors, Southend, Sutton, Tamworth, Wealdstone, Woking, Yeovil, York.​
Braintree kommer opp via playoff fra National League South og Boston kommer opp via playoff fra National League North. Bromley rykker opp til League2 etter å ha slått Solihull på Wembley.
 
Trenerteamet for neste sesong
I dag ble det klart hvem som utgjør trenerteamet neste sesong.
Manager: Darren Searll
Ass. manager: Carl Dickenson
Player-coach: Nicky Featherstone
Goalkeeper-coach: Paul Woolston
Head Physio: Danny O'Connor
First team analyst: Ben Daniel
Chief scout: Ronnie Moore

Carl Dickenson (37) ble i dag presentert som assistent manager. Han spilte under Darren Searll i Yeovil. Han har også fortid som spiller i klubber som Stoke, Watford, Portsmouth og Port Vale. Samtidig ble det klart at Nicky Featherstone har signert ny kontrakt og skal være spillende trener den kommende sesongen.

Ronnie Moore skal sammen med Joe Monks (Head of football operations) jobbe i rekrutteringsteamet sammen med manager Darren Searll. I tillegg vil den rutinerte Lennie Lawrence fortsatt arbeide som en mentor for trenerteamet.
 
Antony Sweeney forlater Hartlepool
Rett før det nye trenerteamet ble presentert ble det klart at Sweeney forlater klubben i sommer ved kontraktens utløp. Han har vært involvert i klubben i over 20 år. Han debuterte som 18-åring og er nummer 3 på klubbens adelskalender med 444 kamper. Han forlot klubben i 2014 for så å returnere til Hartlepool i 2016. Han tok steget inn i trenerteamet i 2019 under Craig Hignett, en rolle han har hatt under flere managere helt frem til i dag. Så det er en klubblegende som nå forlater oss.
Takk for innsatsen, Sweens!
 
Max Storey signerer proffkontrakt
Den lovende angrepsspilleren har signert sin første proffkontrakt, og følger dermed i fotsporene til lagkameratene Stephenson og Darcy som signerte sine kontrakter i desember. Storey fikk sin debut i sesonginnspurten og kom da inn i en offensiv midtbaneposisjon. Han beskrives som en angrepsspiller og står med 22 mål på 31 kamper for juniorlaget denne sesongen.
 
Antony Sweeney forlater Hartlepool
* hulk* * snufs*

Heldigvis er det lommetørklefredag i dag, så det gjør ikke så mye å hulke og snufse når man har et sted å samle tårekanalenes avfallsprodukter, men at dagen endelig skulle komme hvor Antony Sweeney forlater Hartlepool United gjør vondt. Det skal gjøre vondt når en fyr som har tjent klubben slik 'Sweens' har gjort over så mange år reiser. Det er mange øyeblikk å forbinde Antony Sweeney med, men det aller mest ikoniske er nok, for min del, scoringen hans i playoffsemifinalen mot Bristol City på Ashton Gate i 2004. Der header han hjem Eifion Williams' cross fra høyre, og Pools så ut til å gå mot playoffinale om spill i Championship. Tenk at det er 20 år siden man satt i Belfry-kjelleren og så disse matchene på storskjerm (i spann med flere legendariske VGD-ere). Det var sannelig tider, selv om Bristol City skulle score i det 89. og i det 90. minutt, og med det vinne 3-2 sammenlagt og avansere til Cardiff (før nye Wembley sto klar) for å møte Brighton i opprykksfinalen. Vi tørket sannelig tårer den kvelden også, sammen med Pools' 20-årige målscorer i det som er et av klubbens mest legendariske lag noensinne.

Som 20-åring så Sweeney ut som om han var nykonfirmert. Som 40-åring kunne han fort bli avkrevd leg på Polet. Tilbudene vil stå i kø for en av fotballens virkelige hedersmenn. Det skal godt gjøres å finne noen som snakker nedsettende om Antony Sweeney. Nå vil jeg tro han ikke har noe hastverk med å velge hvor neste steg går, men det skal saktens bli interessant å se hvor han ender opp. Noe manageremne er han nok ikke. Det har nesten virket som at han motvillig har akseptert å være interimsjef når klubben har befunnet seg mellom to managere, en situasjon Hartlepool United ofte har stått i under Sweens' tid i de forskjellige trenerteamene. At han derimot kan være en support act for en manager, selv på et høyere nivå, har jeg god tro på. Jeg ser fint for meg at han ender i en Football League-klubb. Nå hadde jeg gjerne ønsket ham inn under Graeme Lees regime på Brewery Field i Spennymoor, men at Sweeney skal ta steget ned et nivå har jeg vondt for å tro på, selv om han er local lad aldri så mye.

Hva tror du, dalton? Og hvilke Sweeney-øyeblikk er det du minnes aller best? Nå var jeg ganske begrenset i utvalget, for han gjorde seg naturligvis bemerket langt utover playoffsemifinalescoringen i Bristol, men du setter skapet fint på plass, tipper jeg.
 
Hva tror du, dalton? Og hvilke Sweeney-øyeblikk er det du minnes aller best?
Scoringen i Bristol, et hattrick mot Chesterfield og hele 2004-05 sesongen som endte med playoff-finale i Cardiff er nok mine beste Sweeney-øyeblikk. De første par sesongene hans var nok hans aller beste, mest fordi det var det beste laget med spillere som i stor grad utfylte hans ferdigheter. De senere årene spilte han i et lag som slet, og Sweens bidro med sine løpskapasitet og scoringer til at laget bet seg fast i League1 selv om laget rundt han var svakere enn i glansdagene. Storhetstid, dype løp, scoringer og et hjerte for klubben er nok det første som faller meg inn når jeg tenker på Antony Sweeney.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp