Sommerens potetsalater

9 Jul 2023
3.756
Skal vi skissere noen retningslinjer her? Siden grillsesongen nærmer seg.

Lag selv? Hvorfor? Smaken, ferskheten, ingredienser....... den kjøpte har frøoljer og tilsetningsstoffer.

Slik lager jeg den hjemme:
1. Koke potetee. Helst nypoteter. Aller helse selvdyrkede.
2. Kutte løker: Gul løk, vårløk, hvitløk. Etter smak og behag. Dog ikke for mye løk!
3. Kverne oppi salt og pepper, etter smak.
4. Rømme. Jeg har brukt 2 beger lettrømme, 1 beger seterrømme
5. Settes kaldt

Dette er godt!
 
Skal vi skissere noen retningslinjer her? Siden grillsesongen nærmer seg.

Lag selv? Hvorfor? Smaken, ferskheten, ingredienser....... den kjøpte har frøoljer og tilsetningsstoffer.

Slik lager jeg den hjemme:
1. Koke potetee. Helst nypoteter. Aller helse selvdyrkede.
2. Kutte løker: Gul løk, vårløk, hvitløk. Etter smak og behag. Dog ikke for mye løk!
3. Kverne oppi salt og pepper, etter smak.
4. Rømme. Jeg har brukt 2 beger lettrømme, 1 beger seterrømme
5. Settes kaldt

Dette er godt!
Personlig så foretrekker jeg potetsalat uten majones, rømme og den slags., men det er jo smak og behag, selvfølgelig.

Bruker selvfølgelig forskjellige løker, også gressløk, og synes stangselleri og reddik gjør seg godt i potetsalaten. En god olivenolje , salt og pepper duger som "dressing".
 
Må innrømme at jeg ikke har kommet i gang med å lage slike salater hjemme, det må innrømmes.

Men leser at det kan tilsettes sennep og kokosolje. Og eddik. Philadelphiaoster kan sikkert også tilsettes. Da blir det noe lignende som brukes som krem på smørgåstårta. En type loffkake/brødkake der de dekorerer med denne blandingen av smøreost og rømme, og masse forskjellig pålegg.
 
En ganske basic en er en god olivenolje, sammen med masse finhakkede urter, salt og pepper, som tas over lune poteteter i biter.
 
Må innrømme at jeg ikke har kommet i gang med å lage slike salater hjemme, det må innrømmes.

Men leser at det kan tilsettes sennep og kokosolje. Og eddik. Philadelphiaoster kan sikkert også tilsettes. Da blir det noe lignende som brukes som krem på smørgåstårta. En type loffkake/brødkake der de dekorerer med denne blandingen av smøreost og rømme, og masse forskjellig pålegg.
Egentlig er det fri miks. Min erfaring er at hjemmelaget potetsalat hever grillmåltidet en hel del.

(Skjønt en annen mente at fundamentet for en god grillkveld er å ha nok PILS.)
 
I tillegg til TS sin oppskrift, tilsetter jeg også finhakket sylteagurk og gressløk.

Samt reddiker hvis jeg har.

Hjemmelaget potetsalat som har stått over natten i kylskåpet er fantastisk.

Det de selger i matbutikkene er stort sett elendig.
 
Slik lager jeg den hjemme:
1. Koke potetee. Helst nypoteter. Aller helse selvdyrkede.
2. Kutte løker: Gul løk, vårløk, hvitløk. Etter smak og behag. Dog ikke for mye løk!
3. Kverne oppi salt og pepper, etter smak.
4. Rømme. Jeg har brukt 2 beger lettrømme, 1 beger seterrømme
5. Settes kaldt

Dette er godt!

Takk for oppskrift. Denne skal prøves. Selv bruker jeg å hakke grønne epler å ha oppi i små biter.
 
Egentlig er det fri miks. Min erfaring er at hjemmelaget potetsalat hever grillmåltidet en hel del.

(Skjønt en annen mente at fundamentet for en god grillkveld er å ha nok PILS.)
Her i huset, eller på terrassen er et glass hvitvin mens grillen fyres opp og blir varm grillregel nr 1. En av mine sønner foretrekker en ølboks, men det er lov. Så fremt han griller.
 
Grunnoppskrift:
*poteter
*rømme
*majones
*sukker
*purre
*sylteagurk+litt lake
*grov sennep

(kan også tilsette litt andre smaker som f.eks soltørket tomat, rødløk, kapers o.l.) Denne går fort unna hos oss i alle fall. Fungerer like bra til spekemat som til grilltilbehør.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp