Skjønnheter og babes fra filmens verden

8 Jul 2023
2.940
Kanskje på tide med en egen tråd (eller ei fortsettelse fra den gamle filmbabes utgaven) hvor en kan gi sin hyllest til de mange flotte og uforglemmelige skuespillerne fra filmens verden.

Det er vel ikke noe særlig mer å tilføye egentlig da, enn det at nakenbilder og den slags er kanskje ikke rette stedet å poste her.

Og som forrige gang så innleder man tråden med ei stor filmfavoritt i Corinne Bohrer. Ei som man falt pladask for etter å ha sett henne i Politiskolen 4 (1987), og har aldri greid å glemme hennes sprudlende og sjarmerende vesen. Hjelper godt på med at hun har ofte spilt ei spretten og livsglad "valley-girl" i ørten type 80-talls film, men også medvirket i flere favoritt episoder av blant annet MacGyver.

Hun ble nok aldri noen stor rolleinnehaver i filmverden, men ei man sjeldent overser eller glemmer og oppsummerer det meste en elsker med åttitalls kvinner og da inkludert de åpenbare hår/klesmoter fra nevnte tiår samt naturlige og søte ansiktstrekk.
Alltids en ekstra bonus om de også utviser en humoristisk sans samt blanding av ømhet og ha bein i nesa.

Av filmhøydepunkter er det nok få type "Oscar" kvalitet å finne igjen, men hun lyser nå opp selv de svakere filmer med sin tilstedeværelse:
C5pJGb1.jpg

Police Academy 4: Citizens on Patrol (1987)

Scenen hvor hun og Zed (Bobcat Goldthwait) finner an tonen på ei gresslette er både morsom og romantisk levert, der hun slår ut sitt fyldige 80-talls hår og stormer mot sin utkårede med en blanding av lyst og glede i blikket.
Stemningen hjelpes på av den cheesy med vanvittig fengende It doesn't have to be this way av The Blow Monkeys som bakgrunnsmusikk.
qYQAbFc.jpg

Joysticks (1983)

Definitivt ingen høydare innen den rølpete teen-sex komedien på tidlig åttitallet, men det kan en sikkert si om 90-95 prosent av lignende underholdning. Uansett, Corinne stjal showet som bortskjemt valley-girl berte og særlig mer er det vel ikke å si om den filmen.
MV5BOGQ3NzY4NzEtYjlmOS00Mjc5LWExYzktYTc0YmE2ZDc2NTU3XkEyXkFqcGdeQXVyOTcyOTk0MzU@._V1_.jpg

MacGyver: The Assassin (1986)

Denne episoden huskes først og fremst som kanskje den aller første MacGyver episoden man så som guttunge, og gjorde uten tvil stort inntrykk.
En av de mer minneverdige og onde skurkene, en der føltes ut som ei protoutgave av Murdoc, bare enda mer creepy og utspekulert.
Corinne ankommer tidlig i det hennes søster blir drept, og danner et bra team med MacGyver.
OflZznH.jpg

Vice Versa (1988)

Denne og ørten andre ankom i samme tid (enkelte også en stund før) Tom Hanks klassikeren Big (1988), hvor body-switch formelen med far/sønn som byttet kropp ofte gikk igjen med variabelt resultat. Vice Versa var verken den beste eller den verste av disse, men løftes noe frem grunnet likandes Judge Reinhold i hovedrollen samt søte Corinne som hans romantiske interesse.
JZA8eq4.jpg

Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love (1994)

Milevis unna de to første filmene, men heller ikke så fæl som tredjefilmen.
Corinnes karakter minner litt om dama til Zed i Politiskolen 4 og uten hennes bidrag her så ville en nok aldri beholdt 4ern i samlingen.

Har til gode å få sett Zapped! (1982) hvor hun har visst ei rolle, men den er forhåpentligvis ikke langt unna postkassa under sending fra iMusic.
Nei, legger til et par bonusbilder/gifs under:
corinne-bohrer-05.jpg

tumblr_nengcrHn5o1qzsq0xo2_500.gif

giphy.gif

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Får hente frem to favoritter fra nylig sette 90-talls klassikere i Braveheart (1995) og Barton Fink (1991).
3df178a12e7d03e4831ab5db44e16d71.jpg

Catherine McCormack var visstnok kun 22-23 år gammel men så jo mer voksen ut enn Sophie Marceau.
Sistnevnte ei filmskjønnhet absolutt, men det var noe med Catherines kombinasjon av uskyld og naturlighet som stakk seg ut og gjorde hennes karakters brå bortgang så vond å se.

Kan ikke huske å ha sett så mye annet hvor hun medvirket, men gjorde seg absolutt ikke bort i The Shadow of the Vampire (2000), der Grev Orlock (Dafoe) får "kose" seg med dama.
coDDOChsq8TNwrkIGNUmlVLxtliTKVUrW4l720A6Y2tiOJJvJAoGBPqL0jjjwv6foNhDttGIpOVR0wKGyOguhGSIMwxFDiLhw7tULhcKczI2xv16qUuFim0WD_tNH2YL_rR8hK8ZcHohSsoPFSizA-cETfVWb8meo9mFqT8

Judy Davis er en annen man vil alltids forbinde mest for kun 1 film, ikke at en har sett henne i så altfor mye annet.
Men rollen i Barton Fink er vanskelig å glemme, også ei som har en naturlig skjønnhet over seg, og litt mer "tilbakelent" forførende preg gående. I likhet med Catherine McCormack i Bravheart, så blir Davis skrevet ut på en ganske så grotesk måte.
 
Hadde et gjensyn med Into the Night fra 1985 for ikke så lenge siden - herlig film - tror jeg likte den bedre nå enn den gangen den kom.

Med en utrolig søt Michelle Pfeiffer

3vLxBsM.jpeg
Undervurdert eller kanskje undersett 80-talls romantisk komedie med en dose action, spenning og vanvittig mye cameos fra kjentfolk (særlig regissører pluss David Bowie som lystmorder).

Kom en god del lignende romantiske komedier med en streit og litt deppa leading man satt opp mot ei sexy og eksentrisk dame, og der Something Wilde (1986) av Jonathan Demme er en som ville egna seg bra i hop med Into the Night som 2 filmer for prisen av 1. Den gikk vel også rimelig mørkt til verks når Ray Liotta ankom senere.
 
Rebecca De Mornay var temmelig snasen i Risky Business. Så den på VHS (selvsagt) da den kom ut i 1983. Dirret litt i buksen hver gang hun var på skjermen.
7bd2a4217dc1edfff0c6dc3f552f2bba.jpg
En skjønnhet som også kunne være litt "kameleon". Nesten ugjenkjennelig i Runaway Train (1985), men fikk åpenbart et stort comeback som slu og kald forførerske i flere erotiske thrillere utover 90-tallet.
Den mest kjente er kanskje Hånden som Rører Vuggen (1992) mens rollen som dødelig fristerinne ble bytta litt om på, når hun gjorde et par slettes ikke gærne thrillere mot Don Johnson og Antonio Banderas.

Scenen fra Risky Business innpå det nærmest tomme natt toget, og med Tangerine Dreams vakre synthscore (Love on a Real Train) gående i bakgrunn, er filmkunst.
 
Mariel Hemingway er vel ikke en tradisjonell babe men spilte Playboymodellen Dorothy Stratten i Star 80 og senere i Personal Best

MV5BMTE5NzkxMjc5OV5BMl5BanBnXkFtZTYwNjg1OTI2._V1_.jpg



s-l1200.webp
Veldig svak for Mariel, særlig hennes bidrag i John Candy komedien Delerious (1991) samt varulv thrilleren Bad Moon (1996). Ikke fått sett filmen basert på Dorothy Strattens korte liv, men skal forsøke å letes opp før 80-talls fristen er omme.

Trist med søsteren hennes Margaux der virket å ha en lovende karriere foran seg men dessverre slik gikk det ei.
 
1713878988574.png

Pene unge damen. Med en fasinerende litt raspende stemme.
Føler meg med ett veldig gammel nå. Flott dame, men er litt usikker på hvem det egentlig dreier seg om.
Skuespiller eller artist? Kanskje begge deler. Hyggelig å ikke legge igjen noe særlig til fantasien heller, og tankene går kjapt mot Seinfeld referansen vedrørende brystvorte "glippen".
 
Det er vel Florence Pugh?

Hun var veldig søt i Don't Worry Darling.

Hun spiller lett tøff også - veldig kul dame.
 
Det er vel Florence Pugh?
Okei, takk for infoen. Ikke rart jeg ikke kjente henne igjen. Fra Letterboxd ser man at hun har medvirker i to stykk filmer en har sett (til nå). 1 hvor hun har lånt bort stemmen i Puss with Boots: The Last Wish (2022) og en Liam Neeson action-thriller (The Commutor).

Ser at hun står oppført i Father of the Bride 3 med Steve Martin (2020). Mulig den har blitt holdt tilbake av Coronaen og utsatt på ubestemt tid.
 
Carey Lowell - min favoritt Bond-Babe, jeg blir litt småforelsket hver gang jeg ser Licence to Kill.
Oj, Bond-babes ja, der har man litt å velge blant.

Ikke sett henne i så mye annet enn Bond og kanskje Club Paradise mot Robin Williams et par år tidligere.
Visstnok gift med to kjente skuespillere (Griffin Dunne og Richard Gere) i følge Wikipedia.
Mulig det bidro i at hennes egen karriere måtte vike hen.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp