Sommervinduet 2024 - Liverpool Football Club

9 Jul 2023
508
Det nærmer seg sesongavslutning, vi er med i kampen om PL-bøtta, og klar for kvartfinale i EL. Men pga Klopps avgang skal vi til sommeren hente inn en ny mann til å lede laget (nei, jeg tror ikke vi blir å ansette en kvinne, så jeg står inne for valg av pronomen), så det mest spennende blir uansett å se hvilken manager vi sitter med i juni.

Ønskelista mi er kort. Jeg vil ha inn Xabi Alonso.

Keepersituasjonen vår er perfekt. Vi har verdens beste keeper i Alisson Becker, og det Caoimhin Kelleher har vist i hans skadefravær har stort sett vært utmerket. Han vil jo dessuten få lovnader om å være cup-keeper, samt få en del spilletid når vi har vunnet gruppespillet i CL. Så skal sikkert brasilianeren vår hviles innimellom. Vi trenger ikke hente keeper.

Det har gått noen rykter om at Real Madrid vil gå for Trent Alexander-Arnold, og kontraktssituasjonen hans er ikke avklart. Jeg tror ikke på disse ryktene, og føler meg sikker på at han blir i klubben i ti år til. Som back-up har vi en kar som får frysninger hver gang han tar på seg den vakre drakten vår, og i Conor Bradley har vi sikret oss det vi trenger på høyrebacken i mange år. I tillegg har vi Calvin Ramsay i bakhånd.

I midtforsvaret er Ibrahima Konaté bankers i mange år, det samme er vår kjekke scouser Jarell Quansah. Det skulle ikke forundre meg om de er vårt foretrukne stopperpar om et par år. Som med Trent har det vært rykter rundt en potensiell avgang for Virgil Van Dijk, men jeg tror vi har han i klubben minst to år til. Og så lenge holder han. Poteten Joe Gomez skal ingensteds, men Joe Matip er nok historie. Vi må med andre ord ut på stopperjakt, og i og med at Alonso kommer så håper jeg at han tar med seg den unge ecuadorianeren Piero Hincapie. Venstrebeinet, alltid imponert meg, kjapp og god med ball. Den perfekte kar i Virgil sin posisjon, evt om vi ender opp med å spille med tre stoppere. Ellers har vel Levi Colwill vært under radaren tidligere, er ung, britisk og muligens en spiller Edwards/Hughes kan ønske inn. Så har jo smurfene på andre siden av parken, som snart flytter til sentrum, en interessant, ung stopper i Jarrad Branthwaite, en stopper jeg må innrømme ser veldig god ut. Men, førstevalget er karen Alonso tar med seg.

På venstrebacken har vi Andy Robertson og Kostas Tsimikas, to spillere som i utgangspunktet er bra nok. Men, her kunne jeg tenkt meg å gjøre endringer. Tsimikas er ikke så god som jeg skulle ønske, og Robbo har vist varierende form et par sesonger. Et nytt førstevalg, og Robbo som back-up. Hvem vi eventuelt skal hente er jeg usikker på, men jeg har sansen for amerikanske Antonee Robinson i Fulham. Mulig 26 år er for gammel for de nye kostene vi har fått inn, men til gjengjeld får vi inn de initialene (AR) vi liker på venstreback. Kontinuitet er viktig.

Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Wataru Endo, Curtis Jones, Stefan Bajcetic, Ryan Gravenberch, Harvey Elliott, Bobby Clark, James McConnell. Det bør være nok kvalitet og kvantitet i den rekka, selv om Thiago forsvinner ut dørene. Samtidig har jeg jo veldig lyst på en annen spiller i Bayer Leverkusen - Exequiel Palacios. Argentineren er en skikkelig jordfreser, men en med pasningsfot og fotballhode. Jeg tror dessuten at det kan være greit å ha 2/3 av Argentinas midtbane løpende rundt i rødt. Så spørs det jo om behovet er der, når vi får Alonso-ball til Anfield. Tror ikke vi vil se den samme skadehyppigheten under hans regime, men mulig jeg tar feil.

Jeg er av dem som tror at Mo Salah forsvinner til sommeren, noe som selvsagt er vanvittig kjipt. Men Saudi vil nok fleske ut summer vi ikke kan takke nei til, og vi må da hente inn en ny kar til angrepsrekka. To hvis vi sender Cody Gakpo på dør, noe som vel ikke er helt utenkelig. Med Darwin Nunez, Diogo Jota og Luis Diaz har vi en klasse-troika, men vi bør vel ha en klasse-kvartett? Igjen, Bayer Leverkusen. Og Florian Wirtz. Da snakker vi, og jeg tror vi til og med kan leve med at Salah forsvinner. Så får vi se om Ben Doak, Kaide Gordon eller Jayden Danns tar det neste steget. Da har vi i hvert fall nok spillere i angrepsrekka.

Så skjønner jeg at vi ikke henter tre spillere fra Bayer Leverkusen, men nå kan dere andre komme med hvem dere ønsker inn, tror er realistiske kjøp, og ellers spillere dere tror vil passe inn i klubben.
 
Det gjør ikke noe om Xabi tar med et par venner fra Leverkusen, men for min egen del har jeg tenkt å late som om vinduet stort sett ikke eksisterer denne gangen.
Sist sommer var det så mye negativitet og bullshit rundt omkring at det faktisk gikk utover psyken min.
 
Håper det er noe sannhet i ryktene om Archie Gray, her kan det være en skikkelig spiller. Enormt talent.
 
Håper det er noe sannhet i ryktene om Archie Gray, her kan det være en skikkelig spiller. Enormt talent.
--- Der tror jeg vi må håpe at Leeds ikke rykker opp de nærmeste årene for gjør de der så tror jeg han blir der en stund til.Og han vil koste siden han nå har kontrakt til 28. Han er tredje generasjon Leeds-spiller.
Men han er et så stort talent at jeg gjerne ser vi kjøper ham og låner han ut tilbake til Leeds.
 
Hvis Paqueta ikke blir straffet for betting, så vil jeg ha han. Gir litt balle i hvem som går ut av førstelaget med han inn. PLs beste midtbanespiller. Veldig mye bedre enn BrunoG
 
Bare håper at vi ikke går over til 3 bak i sommer

Thiago -> Paqueta
Matip -> Inacio
Ingen ut - Ait Nouri

Mulig Salah eller Diaz ut og en erstatter inn så er vi der. I mange år fremover.
 
Thiago -> Paqueta
Matip -> Inacio
Ingen ut - Ait Nouri
Klopp -> Amorim

Matip -> Ousmane Diomande
Tsimikas -> Ait Nouri
Salah -> Jonathan David

Tror taket hos Diomande er høyere enn hos Inacio. Ait Nouri er bra, og gjør Tsimikas overflødig. David inn for Salah er en stretch, men jeg liker'n. Vi får ikke erstatta Salah like-for-like uansett hvor vi leter, men David har mange spennende ferdigheter synes jeg.
 
Har Adeyemi våkna fra dvalen sin nå endelig? I så tilfelle vet jeg hvem jeg ønsker meg inn for Salah på sikt!
 
I deres posisjon burde dere bare plukket Palmer og Colwill fra Chelsea. Helt sikkert passe desperate i sommer. Pakkeløsning for £120-130 mill? Litt irriterende å «redde» dem, men helt sikkert deilig å plukke de to mest spennende spillerne deres også.
 
Palmer hadde jeg tatt 7 dager i uka. Klasse spiller.
Synd at han loker rundt i prosjekt Boehly
 
Adeyemi, Diomande, Redondo, Musiala, Paqueta og en reservekeeper inn.

Gakpo, Salah, Thiago, Matip, Adrian, Kelleher, Morton ut.

Så må man enten få på plass nye kontrakter for VvD og Trent eller så må man selge nå i sommer.
 
I deres posisjon burde dere bare plukket Palmer og Colwill fra Chelsea. Helt sikkert passe desperate i sommer. Pakkeløsning for £120-130 mill? Litt irriterende å «redde» dem, men helt sikkert deilig å plukke de to mest spennende spillerne deres også.
De to blir enda billigere sommeren 2025 vil jeg tro om Chelsea nok en gang misser CL.
 
Jeg tror det klokeste mtp en smooth og stabil overgang er minst mulig inn/ut av spillere til sommeren. Pri 1 må være å la en ny trener bli kjent med stallen. Ingen store omveltninger.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp