Ubehandlet prostatakreft 2.0

10 Jul 2023
1.553
For rundt fem år siden skrev jeg en tråd på vgd om at min amerikanske svigerfar fikk påvist prostatakreft.
Vi ble imidlertid svært oppgitt over at han ikke valgte behandling for dette i ordets rette forstand, til tross for at han har mer en god nok helseforsikring. I stedet oppsøkte han, som bor i California, en "lege" i Nevada, som er en stat som stiller langt færre krav til hva slags behandling legepersonell er tillatt å yte. Denne karen var en sjarlatan som tilbød alt fra homeoterapi til ulike oljer man skulle smøre på kroppen, for å få bukt med prostatakreften.

Som alle vet er jo prostatakreft veldig enkelt å hanskes med, så lenge man får behandling. Det gjorde han altså ikke.
Det var ikke før rundt en måned siden at han brøt alle bånd med sjarlatanen og svindleren i nabostaten, som han hadde brukt flere titusener av dollar på for ingen ting. Men da var det for sent.

Nå har kreften spred seg til skjelettet, og det har blitt påvist i ryggraden, lårbeinet og hofta, med rask spredning. Han er i et smertehelvete, og prognosen er alt annet enn bra. Kona og jeg er selvfølgelig lei oss for dette, men også sint, all den tid dette kunne vært over nesten så fort som det kom. Hvordan i all verden kan noen kuke det så voldsomt til for seg selv, spesielt med den måten det også påvirker hele storfamilien. Min kone er selvfølgelig helt fra seg, og har lyst å reise dit for å være med han. Men det har vi ikke råd til, så det er usikkert om hun eller vi får sett han i live igjen.

Venner! Ta prostatakreft på alvor om dere skulle bli utsatt for det.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp