Leggetid: Hva er din?

9 Jul 2023
3.756
En av grunnpilarene i helse slik jeg ser det: Lang og god søvn.

Idealet mitt er leggeprepp fra kl. 20, søvn fra 21 og så uthvilt arbeidsjern kl. 06. Med god tid til å våkne og rusle til dagrns dont......

dessverre ryker dette ofte. (Se bare tiden nå.)

Hvile og TV er fint om kvelden, og da flyr tiden. Tretthetsbølgene kommer fra 21-22 og da gjelder det å hoppe på, ikke sitte oppe! Bøker og tv-programmer ligger stort sett lagret. Ingenting som må rekkes om kvelden i så måte!

(Arbeids-)dagen blir så mye lettere når man har sovet nok!

Pass på lite drikke om kvelden, 'hater' å måtte bruke WC på natt.

(Snorking og pusteforhold er et stort fagområde i helsevesenet, og det gjelder maaange: Søk hjelp!)

God natt og sov godt!
 
Jeg er stor gutt og jeg legger meg når jeg vil.
Jeg er enda større ....jeg legger meg når kroppen min....du vet den delen som holder hodet på plass, gir meg beskjed ved å gjøre meg trøtt. Noen ganger kl 21 andre ganger kl 01 om natta. herlig...ingen søvnproblemer i livet. Kan sove over allt i sovepose (grunnet jobben jeg hadde)
 
Jeg er enda større ....jeg legger meg når kroppen min....du vet den delen som holder hodet på plass, gir meg beskjed ved å gjøre meg trøtt. Noen ganger kl 21 andre ganger kl 01 om natta. herlig...ingen søvnproblemer i livet. Kan sove over allt i sovepose (grunnet jobben jeg hadde)
En vesentlig faktor for god søvn er å vite at man ikke skal noe neste dag. Stressende å prøve å sove om kapp med vekkerklokken.
 
Jeg sover når det passer, men passer på at det blir 8 timer, uavhengig av om jeg legger meg klokken 12:00 (står opp 20:00) eller 22:00 (står opp klokken 06:00).

De siste dagene så har jeg sovnet en gang mellom 19:00 og 22:00 (og da stått opp en plass mellom 03:00 og 06:00). Ikveld er det Atletikamp som sees live, så jeg kommer nok ikke til å sovne før 00:00, men jeg har sovet 2-3 timer på ettermiddagen slik at jeg kan stå opp klokken 06:00 og komme meg på arbeid.
 
Søvn er sammen med balansert kosthold og trening den kjærligste tingen du kan gi kroppen. 8-9 timer søvn og tid til god frokost om morran er noe alle burde etterstrebe. Som godgutten Betrand sier - viktig å komme godt ut av hoppkanten!
 
Legger meg som regel ikke før i tolvtida, så jeg tipper at jeg snitter på litt over. Noen ganger sovner jeg på sofaen mens jeg ser på film eller TV. Jeg trenger heldigvis ikke å stå opp før klokka sju og kan sove til åtte om jeg vil på mandager og fredager. Det trenger jeg også, for jeg sovner ikke alltid like raskt.
 
Intereressant! For jeg har inntrykk av at yngre folk legger seg tidlig, altså lenge før Kveldsnytt, som oss gamle har "lært oss til". Erna Solberg sa det også - hun forsøkte å komme seg i seng etter Kvedsnytt, men at det ofte kunne gå litt over dette...

.. selv holdt jeg lenge på det samme, men liker nå å legge meg tidliger - normalt blir det sånn 22:30 - da har jeg 1,5 time til å lese litt (her og der) får jeg forsøker å sovne fra midnatt, om lag. Så har jeg nå vekkerklokken på 08. Har i mange år hatt jobb der jeg har starta 06, men dette vet jeg ikke om jeg hadde orka nå... selv om det var greie og interessante oppgaver, som jeg også kunne ta fra hjemmekontor.
 
Er b-menneske, så hater egentlig presset om å legge meg tidlig på kvelden.

Det må jeg allikevel gjøre, så det optimale for meg er å sove fra 22 til 05.15 på arbeidsdager. Det holder greit med 7 timer. I helger og ferier har jeg crazy døgnrytme.
 
I grunn vært utpreget B menneske som stort sett vært glad i å være våken til midnatt og mer uansett når jeg måtte opp dagen etter og sove lenge om morningen, men med årenes løp, spesielt etter jeg ble 35 år så har viktigheten med lang nok søvn på 8-9 timer trumfet dette.

Målet i hverdagen er kl 22.00 som det varierer med at jeg klarer, mens såklart helgene er det mer frislipp.

Sover jeg 9 timer så våkner jeg og der jeg tidligere kunne slumret videre så gidder jeg ikke det mer. Så våkner jeg kl 7 på en lørdag så blir det avislesing osv i sengen en time eller to før jeg står opp.
 
Har en fetter som sier han legger seg kl 21 eller av og til 20. Og han legger seg for å sove da, ikke for å lese. Må ifølge seg selv stå opp senest kl 6, men greier ikke å se at han har en jobb som krever det overhodet. Skjønner mao ikke hva han holder på med. Det er forskjell på folk.
 
Legger meg stort sett mellom 11 og 12. Våkner kl 06.00 nesten på minuttet hver morgen for å pisse. Småsover til 07.30 (ish) etter det. I helgene ødelegger jeg hele rytmen og legger meg et sted mellom 2 og 4 for så å våkne et sted mellom 12-14... Har elendig søvnkvalitet stort sett hele uka, noe som helt sikkert har sammenheng med at jeg kødder det til i helgene.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp