Tips i Norge

Tror det blir ganske så færre resturanter/puber rundt omkring om man i dyrtiden også skal forvente at folk tipser når det allerede er rimelig dyrt å spise ute.

Tror jeg vet hva de ansatte foretrekker. At folk dukker opp og betaler for mat/drikke uten å tipser kontra at folk holder seg hjemme og spiser fordi det blir for dyrt å spise ute med tips i tillegg.

Det kommer jo selvfølgelig an på hvilken restaurant du spiser på. Finere restauranter har booking flere mnd frem i tid. Ingen fare for at de står tom.
 
Yeye, det er dine penger. Du må gjerne tipse herfra til månen for min del. Men at du skal mene de som ikke tipser, i et land som ikke har noe kultur for dette og hvor alle får vanlig lønn for vanlig arbeid, er usle mennesker av noe slag syntes jeg det sier mer om deg enn de som ikke tipser.
Helt enig, her lønnes de ansatte etter tariff
Akkurat som nordmenn skulle hilse hverandre med to kyss på hvert kinn for det er jo slik det gjøres i andre land -alle andre som ikke gjør det slik er usle mennesker
For noe vanvittig sprøyt
 
Åpenbart er det en del som ikke gir tips. Jeg, og de aller fleste jeg kjenner, gir tips.

Noen tror at restaurantbransjens ansatte vil tjene på at de slutter å be om tips og at folk slutter å gi tips. Det tror jeg ingenting på, rett og slett.

Men lykke til med innsatsen! Jeg gir de tipsene jeg selv føler for.

Takk for meg !
Ja, det er ditt valg om du vil fortsette å bidra til det som i praksis er en bestikkelse. Og som useriøse arbeidsgivere er meget glad for.
 
Tror det blir ganske så færre resturanter/puber rundt omkring om man i dyrtiden også skal forvente at folk tipser når det allerede er rimelig dyrt å spise ute.
Et lite problem her er at politikerne også holdt i live en del av disse stedene på et kunstig grunnlag med koronastøtte. Det burde de ikke fått. Det var på høy tid med en aldri så liten opprydning i bransjen da og det kunne ha gjort godt.
 
Fordi at selgeren på Elkjøp ikke gir meg sin kompetanse, lidenskap og oppmerksomhet for en hel kveld.
Det gjør ikke servitøren på den lokale restauranten heller.... så kanskje det ligger gjerrighet bak det standpunktet?

Og om de så gjorde det: Det er jobben deres.... Om det er det restauranten selger, så er det det prisen i prislisten skal gjenspeile.
 
Det gjør ikke servitøren på den lokale restauranten heller....

Og om de så gjorde det: Det er jobben deres....
Og man får da betydelig mye mer service ved valg av en vaskemaskin og tilhørende kompetanse igjen uten at det noensinne har vært så mye som en tanke engang at man skulle betale vedkommende tips.
 
Man ser jo at fenomenet med foventet tips øker, ikke minker, så all verdens fagforeninger klarer åpenbart ikke få til det noen tror det er lett å få til.
Dette kommer vel mest av at man ser at det tipses? Hvis folk ikke hadde tipset hadde man ikke forventet at folk skulle gjøre det heller.
 
Åpenbart er det en del som ikke gir tips. Jeg, og de aller fleste jeg kjenner, gir tips.

Noen tror at restaurantbransjens ansatte vil tjene på at de slutter å be om tips og at folk slutter å gi tips. Det tror jeg ingenting på, rett og slett.

Men lykke til med innsatsen! Jeg gir de tipsene jeg selv føler for.

Takk for meg !
Ja, det er ditt valg om du vil fortsette å bidra til det som i praksis er en bestikkelse. Og som useriøse arbeidsgivere er meget glad for.

Det er også noe med de assosiasjonene det å gi tips for å bli ekstra dullet med gir her....

Og disse arbeidsgiverne blir jo også sittende igjen med nesten bare utlendinger til slutt. Etablerte nordmenn kan ikke bruke tid og ressurser på å diskutere tips og fordeling av dette med den påfølgende usikkerheten det å basere seg på tips er.

Å tipse er å bidra til at bransjen blir mer og mer useriø og hvor de samme folkene som konker gang på gang kan holde på med sitt.
 
Prøvde tipse en gang. Fikk beskjed om at det ikke var mulig. Antok at tipsing ikke var lov i Norge etter det.
 
Det gjør vel ikke servitøren eller kokken heller. De står jo ikke pal ved ditt bord fra du kommer til du går eller?

Selvfølgelig gjør de det. På finere restauranter blir du møtt i døren av vennlige ansatte. Mange tar av jakken for deg og henger den opp og følger deg til bordet. Ved bordet blir du møtt av en hyggelig servitør som introduserer seg selv som din servitør for kvelden. Hver rett som kommer på bordet blir presenter. Det inkluderer også hvor ingrediensene kommer fra og muligens historien bak retten. Spiser man 14-20 retter er det mye snakk. Samtidig brettes servietten alltid hver gang man går på toalettet. Påfyll av drikke foregår uten at du trenger å spørre om det. Er glasset tomt, fylles det på. Ofte får man også noen ord med kokkene. Takker for kvelden og opplevelsen.

Det er noe HELT annet enn å kjøpe en vaskemaskin på Elkjøp. Men selvfølgelig, jeg tipser ikke på Egon og McDonald's.
 
Det gjør ikke servitøren på den lokale restauranten heller.... så kanskje det ligger gjerrighet bak det standpunktet?

Og om de så gjorde det: Det er jobben deres.... Om det er det restauranten selger, så er det det prisen i prislisten skal gjenspeile.

Vi spiser ikke ved samme bord, hører jeg.
 
Selvfølgelig gjør de det. På finere restauranter blir du møtt i døren av vennlige ansatte. Mange tar av jakken for deg og henger den opp og følger deg til bordet. Ved bordet blir du møtt av en hyggelig servitør som introduserer seg selv som din servitør for kvelden. Hver rett som kommer på bordet blir presenter. Det inkluderer også hvor ingrediensene kommer fra og muligens historien bak retten. Spiser man 14-20 retter er det mye snakk. Samtidig brettes servietten alltid hver gang man går på toalettet. Påfyll av drikke foregår uten at du trenger å spørre om det. Er glasset tomt, fylles det på. Ofte får man også noen ord med kokkene. Takker for kvelden og opplevelsen.
Da er opplevelse, at servitøren yter jobben sin, og maten/drikken inkludert i den prisen du betaler. Tips har ingenting med saken å gjøre.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp