Viking FK Klubbtråd

For langt bak teten. Nå vant de så de henger på. Kun seire som gjelder nå, uavgjort holder ikke i lengden.
Ødelagt hadde den selvsagt ikke vært. Og det er ikke sånn at det kun er gull som er godt nok for Viking - man er ikke likegyldig om man blir nummer 3 eller 7. Så i det perspektivet ville man vært fullt med uansett med ett poeng i går. Det er spilt 20% av sesongen.
 
Jeg var fryktelig lettet etter 3 poeng i går. De satt langt inne, slik det ofte gjør med Viking. Nok engang scorer vi mindre enn Xg skulle tilsi, og vi slipper inn mer. Vi har sluppet inn altfor mange mål så langt, men det er jo vanskelig å gardere seg mot slike drømmetreff som i går, eller som mot Odds, eller som mot FFK. Virker som alle får drømmetreff mot Viking om dagen. Men det handler jo om at motspillerne får for god tid, rett og slett. Det defensive presset sitter ikke enda, og her er det jo spesielt midtbanen som ikke gjør jobben.

Tromsø har jo vært helt ute av det så langt i sesongen, så det er vanskelig å si hvor mye vi kan lese ut av denne kampen. Men jeg er enig med de som mener denne kampen var fremgang. Viking skapte mer enn på lenge, men som TAdams så riktig påpeker så er det forferdelig unøyaktig på siste 1/3 av banen. Litt mer nøyaktighet her så kunne vi skapt enda flere store sjanser.

Jeg er også enig med TAdams i at spillerne våre gjør påfallende mange dårlige valg med ballen. De fremstår rett og slett litt fotballdumme. Bell og Tripic er vel de eneste som konsekvent gjør gode valg, og jeg synes også at Christiansen viser prov på teft. Jeg elsker at han er så rapp i skuddet og ikke er redd for å verken skyte eller å utfordre. Jeg blir svært overrasket om ikke Christiansen nå har spilt seg inn i elleveren.

Det samme må jeg si om Kvia-Egeskog. Han grep virkelig muligheten med begge hender i går, og i likhet med Christiansen hadde han også fortjent et mål i går. De kommer begge til store målsjanser.

Enig med Quora i at Salvesen også gjorde mye bra i går, men jeg savner at han kommer seg foran førsteforsvarer. Salvesen ligger altfor ofte bak en forsvarer som stanger unna, og han klarer sjelden å time løpene sine slik at han kommer foran og får avsluttet med hodet. Her har man mye å lære av D'Agostino, som er ekstrem på å angripe ballen. Jeg kunne fortsatt tenke meg å se D'Agostino som midtspiss, selv om Salvesen på ingen måte har spilt seg ut. Scorer jo et nydelig mål på hjørnesparket i går.

Hvis det er ting gårsdagen viste så er det at vi nærmer oss en ellever. Med skadefri tropp akkurat nå ville jeg valgt følgende lag:

Gunnarsson
Bjørshol - Diop - Stensness - Urbancic
Kvia - Bell - Yazbek
Christiansen - Salvesen - Tripic

Litt hipp som happ om man starter med Salvesen eller D'Agostino, jeg har egentlig troen på begge. Men D'Agostino fremstår som en råere spiss, uten at jeg har helt oversikt over hvordan han fungerer som presspiller. Her gjør jo Salvesen en solid jobb. Men D'Agostino virker å ha mer målteft og fremstår som en bedre avslutter.

Gunnarsson hadde også en fabelaktig redning i går og står frem som en matchvinner. Dette trenger vi sårt. Nærmest prikkfri kamp av ham i går. Måtte det fortsette.

Batty og Jensen kjøpte seg litt tid med denne seieren, gitt at de vinner mot Levanger også på onsdag. Men tilliten begynner å bli tynnslitt. Det må være frustrerende også for trenerne at spillerne ikke klarer å omsette sjanser i mål, og slipper inn mål på det som egentlig ikke er målsjanser engang. Men det er noe som ikke fungerer slik det skal.
Enig med laget stort sett. Urbancic tror jeg ikke hadde spilt for noen andre topp 6 lag i ligaen. Har ingen tydelige spissferdigheter sånn jeg ser det. Han er oppofrende og aggressiv, men er verken veldig god fremover eller bakover. Håper Lino fortsetter å ta store steg.
 
Neida. Men han hadde 10 mål i serien i fjor. Vi er 20% på vei i serien i år og med sine 2 mål er han på lik linje med det. Hadde jo håpet at han skulle ta det et lite knepp opp til kanskje 15 ? Uten at man blir mindblown av det, så synes jeg det er der vi skal være, på 15+ av vår spiss med sjansene vi skaper.
100% enig. Tror ikke det var noe motstridende i svarene våre.
 
Ødelagt hadde den selvsagt ikke vært. Og det er ikke sånn at det kun er gull som er godt nok for Viking - man er ikke likegyldig om man blir nummer 3 eller 7. Så i det perspektivet ville man vært fullt med uansett med ett poeng i går. Det er spilt 20% av sesongen.
Med historikken som har vært de siste månedene med en formkurve ikke akkurat har pekt oppover så var det meget viktig med denne seieren. Med tap så ville det blitt enda mer murring en det som har vært, og det har begynt å spre seg både her og der.

Viking er fremdeles avhengig av å vinne kamper for å beholde interessen, folk gidder ikke se på uavgjort kamper. Viking bør kunne ligger rundt topp 5 ikke surre nede på 10 plass slik som de har gjort nå i sesonginnledningen.

Jeg synes fremdeles at Viking er for omstendelige, det går for mye på tvers og alt skal innom enten Bell eller Tripic. Jeg forstår jo hvorfor da de er fryktelig gode, men flere spillere må melde seg på.

La merke til at småspillet bak var nesten halvert i går, meget kjekt å se. Det ble klarert kjappere i større grad enn tidligere, håper ikke det er et blaff.
 
For meg har Urbancic vært en positiv overraskelse. Jeg fryktet at vi skulle få en venstreback med varierende prestasjoner med potensielle blundere. Frem til nå synes jeg Urbancic har vært den mest stødige av samtlige der bak og gir en viss form for stabilitet på venstrebacken. Det er kort vei mellom himmel og helvete når det gjelder de andre og da er det godt å ha noen man vet hva man får. Vevatne gjør personlige feil, Diop gjør rare ting, Langås gjør rare ting. Spesielt når Bjørshol kommer tilbake tror jeg Urbancic blir en god motvekt på venstre.

Han er på ingen måte en offensiv kjempetrussel, men han er løpsvillig og skapte rom for både Tripic og SKE i går. Mer synes jeg ikke man kan forvente når vi har Bjørshol på motsatt side. Ellers synes jeg det er fantastisk å ha en som gir alt i duellene. Patty var altfor feig der mange ganger og tapte mange 50%/50% situasjoner som endte med å bli farlige. Ikke direkte tabber eller nødvendigvis svake involveringer, men hvor vi får sjanser i mot fordi motstander er mer påskrudd enn det Patty var. Har ikke sjekket noen statistikk her, men det føles som om motstander skaper mye mer farligheter på vår høyre enn vår venstre.

Så for min del står Urbancic veldig støtt i en toppet ellever.
 
Enig med laget stort sett. Urbancic tror jeg ikke hadde spilt for noen andre topp 6 lag i ligaen. Har ingen tydelige spissferdigheter sånn jeg ser det. Han er oppofrende og aggressiv, men er verken veldig god fremover eller bakover. Håper Lino fortsetter å ta store steg.
Hvem er topp 6 i ligaen? :ROFLMAO: Topp 3 er OK, og jeg mener Viking er topp 4.
På de to andre lagene (RBK og... FFK?) tror jeg han hadde spilt.
 
Hvis det ikke var skade eller at han var tom for krefter synes jeg det var feil å bytte Urbancic mot Auklend. Ja Auklend er muligens bedre med ballen enn Urbancic, men det er ikke lett for en 19-åring å komme inn i en slik kamp der vi jager mål.
Det samme kan man si om byttet på høyrebacken. Haugen var i troppen og er da disponibel. Det burde vært han som kom inn og overtok for Vevatne. 20 minutter hadde han klart i kveld.
Auklend er mer offensiv anlagt enn Urbancic, og kan være breddeholder på en bedre måte. I går slapp Tripic å være breddeholder mot slutten, med det resultat at han kan trekke innover og bli langt mer og farligere involvert MED ball enn om han skulle slikke krittet. Ikke så lett å se dette, men i mitt hode var det definitivt et riktig trekk. Var ikke mye Auklend hadde ballen, men det muliggjorde som sagt at Tripic fikk den mer enn om det var han som måtte ligge langs linja.
 
Hvem er topp 6 i ligaen? :ROFLMAO: Topp 3 er OK, og jeg mener Viking er topp 4.
På de to andre lagene (RBK og... FFK?) tror jeg han hadde spilt.
Ja helt enig med at Viking er topp 4. Tviler på han hadde startet for B/G, Molde, Brann, RBK eller Strømsgodset. Er enig at han har vært bedre enn forventet, men synes vi må kunne forvente mer på back i dette vikinglaget.
 
Ser Urbancic diskuteres.
En ting er sikkert, han er vår klart beste venstreback nå. Vi blir svekket hver gang han byttes ut.
Det han har er innstilling. Innsats, vilje og et bra fotballhode. Man kommer langt med det. Danielsen kom veldig langt med det samme. Løkberg er vel det samme. Ingenting i veien med spillere som ikke er best teknisk men som har innsatsen som sin hovedstyrke.

Jeg vil påstå at Urbancic er en lignende type som Ryerson.
Dette er hans første sesong etter at forrige sesong ble ødelagt med skader. Jeg synes han kommer godt fra det i kampene. Hadde Tripic ikke vært så ego så hadde Urbancic vært forbi på overlappen og kunne lagt inn 3-4-5 ganger til igår.

Pr dags dato er han ok, verken mer eller mindre. Men jeg synes han blir bedre kamp for kamp. Jeg vil gi han tid. Tror han kan bli veldig bra på sikt.
 
Hvis jeg ikke tar feil har vel Franco puttet i 3 av de siste 4 kampene for Viking 2.

Kanskje han kan bli en målfarlig venstreback når han er klar for øverste nivå?
 
Sist redigert:
Det må være en del potensiale i disse unggutta våre som utgjør Viking 2. Har sett dem flere ganger i år, og de spiller fin fotball. Er ikke mange a-lagsspillere som har vært med dem heller. Det er en god avdeling de leder.
De største talentene av de unge har heller ikke spilt mange kamper som Sætherbø og V. Auklend. Samtidig har jo Austbø vært ute en stund. Så mye talenter, men om noen av de tar elitenivå gjenstår å se.

G17 slo forøvrig Vålerenga 5-1 i dag og 10 poeng på 4 kamper i en sterk elite gruppe
 
Med historikken som har vært de siste månedene med en formkurve ikke akkurat har pekt oppover så var det meget viktig med denne seieren. Med tap så ville det blitt enda mer murring en det som har vært, og det har begynt å spre seg både her og der.

Viking er fremdeles avhengig av å vinne kamper for å beholde interessen, folk gidder ikke se på uavgjort kamper. Viking bør kunne ligger rundt topp 5 ikke surre nede på 10 plass slik som de har gjort nå i sesonginnledningen.

Jeg synes fremdeles at Viking er for omstendelige, det går for mye på tvers og alt skal innom enten Bell eller Tripic. Jeg forstår jo hvorfor da de er fryktelig gode, men flere spillere må melde seg på.

La merke til at småspillet bak var nesten halvert i går, meget kjekt å se. Det ble klarert kjappere i større grad enn tidligere, håper ikke det er et blaff.
Selvsagt var seieren viktig, det er stort sett alle seiere. Det var bare utsagnet om at sesongen var ødelagt med uavgjort jeg stusset på. Det er tross alt bare to poeng forskjell på uavgjort og seier, og det er spilt 20% av sesongen. Hvis Viking sin ambisjon var å vinne serien med minst 10 poeng, så skulle jeg vært enig.

Jeg synes Viking har framstått ganske bra, og man kunne veldig lett hatt 3-5 poeng mer. Så jeg synes det spillemessige, og hva man skaper kontra hva man slipper til er på et bra nivå. Har tippet Viking på 3. plass, og det tror jeg fortsatt er veldig realistisk.
 
De største talentene av de unge har heller ikke spilt mange kamper som Sætherbø og V. Auklend. Samtidig har jo Austbø vært ute en stund. Så mye talenter, men om noen av de tar elitenivå gjenstår å se.

G17 slo forøvrig Vålerenga 5-1 i dag og 10 poeng på 4 kamper i en sterk elite gruppe
Det virker som om det er noe ekstraordinært med noen av disse spillerne.
Merker jeg er utrolig spent på spillere som Felix Taraldset og flere av de andre. Ikke minst Kemp Fuglestad

A-troppen må ikke bli så stor at slike talenter ikke får noen innhopp i løpet av sesongen. Det krydderet med å gi slike talenter noen minutter i løpet av sesongen setter ivertfall jeg stor pris på.
 
Det virker som om det er noe ekstraordinært med noen av disse spillerne.
Merker jeg er utrolig spent på spillere som Felix Taraldset og flere av de andre. Ikke minst Kemp Fuglestad

A-troppen må ikke bli så stor at slike talenter ikke får noen innhopp i løpet av sesongen. Det krydderet med å gi slike talenter noen minutter i løpet av sesongen setter ivertfall jeg stor pris på.
Digger 2-laget! Vil påstå at Viking aldri før har hatt så mange talenter på gang! Litt av noen artister her, Galta, Taraldset, Fuglestad blir gøy å følge videre. Moi Sene, Visted, T. Håland er jo også spennende. Og flere av midtstopperene også. Men vil jo ikke være plass til alle etterhvert, men håper inderlig at noen av dem slår gjennom og får muligheten. Er jo flere eliteserielag som har gitt 16-18 åringer sjangser nå i år, så tror og håper noen av våre får noen minutter etterhvert. Men trenger noen kamper der vi leder med mer enn 2 mål,… orker ikke kun slike 1 målseire i lengden, lol,..
 
Er jo flere eliteserielag som har gitt 16-18 åringer sjangser nå i år, så tror og håper noen av våre får noen minutter etterhvert.
Vetle har jo allerede fått muligheten. Kasper har jo også fått spille i NM og er vel den som er nærmest spilletid i eliteserien. Austbø har ikke hatt den utviklingen vi kunne håpe og har vært skadet i oppkjøringen. Spennende å se om han kommer tilbake på ett bra nivå. Hvem andre som kan ta steget blir spennende å se. Taraldset og Galta var vel i noen A-tropper allerede i fjor?
 
Ser Viking har ca. 13800-13900 supportere i snitt. Nå trakk Tromsø-kampen det ned fra over 14000. Vi er topp 3 i Eliteserien på antall supportere (Brann og RBK over). Nå har jeg ikke sett på hverken budsjettert antall eller hvorvidt vi har mange 19:15-kamper i år, men vil tro dette er greie "overskudds-inntekter" for klubben?
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp