Toppserien 2024

Denne podcasten med daglig leder i Brann anbefales:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Etter 2022-sesongen hvor LSK endte som nummer syv trodde jeg det var over og ut, men så kom 23-sesongen med Bergdølmo inn som trener. Fikk vel også inn et par ok spillere. Hang med Vålerenga og Rosenborg helt inn. Trodde kanskje man hadde fått orden på ting, men ser vel heller ut til at man har brukt penger man ikke har. Ganske drastiske tiltak, så er det penger man hadde forventet å få inn som ikke kommer, uforutsette utgifter, eller bare helt vanlig dårlig økonomistyring?
 
Etter 2022-sesongen hvor LSK endte som nummer syv trodde jeg det var over og ut, men så kom 23-sesongen med Bergdølmo inn som trener. Fikk vel også inn et par ok spillere. Hang med Vålerenga og Rosenborg helt inn. Trodde kanskje man hadde fått orden på ting, men ser vel heller ut til at man har brukt penger man ikke har. Ganske drastiske tiltak, så er det penger man hadde forventet å få inn som ikke kommer, uforutsette utgifter, eller bare helt vanlig dårlig økonomistyring?
Det er vel tredje år på rad at de går ut i en slags tiggeaksjon med at de mangler penger for å komme i mål med budsjett. Slik jeg har forstått det er det Per Berg som har kommet inn å reddet de for å komme i mål på slutten av året i 22 og 23. Samtidig har de fortsatt å øke budsjett i disse årene, regnet med at inntektene skulle øke, og fortsatt å satse på samme nivå. Så det virker å være ganske ræva styring.

Bergdølmo klarte å snu den negative trenden på banen, men når klubben ikke egentlig har pengene til å ha den satsingen og styres såpass dårlig så hjelper det lite.
 
Betyr dette at tapet vårt fortsatt kan bli walkover? Bodø/Glimt 2.0?
Nei, men det kan bety at Branns tap mot LSK blir strøket. Og sånn sett tar man jo vekk en mulighet for f.eks Vålerenga å ta 3 poeng i en kamp Brann fikk 0. Men er vel uansett for tidlig å si, jeg vil tro at alle interessenter ønsker at de i alle fall skal fullføre sesongen.
 
Nei, men det kan bety at Branns tap mot LSK blir strøket. Og sånn sett tar man jo vekk en mulighet for f.eks Vålerenga å ta 3 poeng i en kamp Brann fikk 0. Men er vel uansett for tidlig å si, jeg vil tro at alle interessenter ønsker at de i alle fall skal fullføre sesongen.
Pokker, jeg som hadde håpet at vi kunne overgå Glimt her.

Men fra spøk til alvor, så får vi håpe at de klarer seg, ja. Synd om de skulle gå dukken, nå som det faktisk begynner å bli litt liv i Toppserien. Den løsningen med at det er en helt separat klubb fra herrelaget med samme navn, er imidlertid merkelig.

Hadde det vært samme løsningen med Brann, så vet jeg ikke helt hva jeg hadde synes. I utgangspunktet mente jeg ikke noe særlig for eller imot å inlemme Sandviken som Brann sitt kvinnelag. Det var først når vi hadde laget at jeg merket at jeg var interessert, siden de representerer klubben min. Tviler på at det hadde blitt helt det samme om det var en annen klubb som også het Brann.
 
Fascinerende hvordan en klubb som for tredje år på rad må ut å tigge etter penger for å overleve, som i samme periode budsjetterer med vekst i inntekter, og som ikke tar ned en ikke levedyktig satsing - fortsatt forsvarer klubbdriften.


Østbye mener lederskapet i LSK Kvinner de siste årene er preget av stormannsgalskap og maner til fornuft i fremtiden.

– Det skriker etter lederskap som kan lede klubben trygt fremover. Budsjettet i år virker ikke gjennomtenkt og jeg setter et stort spørsmålstegn ved ledelsen i klubben, sier Østbye og peker på at klubben i 2024 har budsjettert med 4,3 millioner mer i inntekter enn i fjor.

Flere andre kilder som har vært i eller rundt LSK Kvinner de siste 10-15 årene gir også uttrykk til TV 2 for at de mener klubbdriften har vært under enhver kritikk: At det er er blitt gamblet og budsjettert med sportslig suksess og at klubben ukritisk og over evne har forsøkt å henge med på en toppsatsing.


Det kjenner ikke styreleder Rune Øien seg igjen i.

– I min tid i klubben har vi vært nøysomme med kostnader og vi har spilt etter de spillereglene som ligger der for en satsing i Toppserien, sier Øien, som har vært styreleder siden mai 2021.
 
Vålerenga tar imot Stabæk til dyst på Intility:


Da er det kart for en kamp som skal spilles allerede nå fra serierunde 21 av Toppserien 2024 og i den den kampen møttes Vålerenga og Stabæk:


Vålerenga vs Stabæk
Sted: Intility Arena
Dag: tirsdag
Dato: 23/04-24
Dommer: Veronika Fjeldvær (Stadsbygd IL)
Ass.dommer 1: Tomke Kathrin Poppen (Åssiden IF)

Ass.dommer 2: Thanh Tan Tran (Huk FK)

4. dommer: Marit Skurdal (Oppsal IF Fotball)

Klokkeslett: 18:00

Kanal: TV 2 Play og NRK Sport (radio)



Værmelding for kampen mellom Vålerenga og Stabæk finner dere her:

https://www.yr.no/nb/værvarsel/daglig-tabell/2-12047157/Norge/Oslo/Oslo/Intility Arena



Det er altså en kamp allerede i morgen i Toppserien, når Vålerenga og Stabæk møttes til dyst når en av kampen i serierunde 21 spilles, dette er en kamp jeg fort tror at hjemmelaget Vålerenga for kan vinne, men vi får bare vente å se. Vålerenga kommer fra en 2-0 seier borte mot Røa i helga, mens Stabæk vant 2-1 borte mot Arna-Bjørnar.



Oversikt over tidligere kamper finner dere her for begge lag:

https://vglive.vg.no/kamp/vålerenga-stabæk/636039/statistikk



Oversikt over alle tidligere oppgjør finner dere her:
https://vglive.vg.no/kamper/vålerenga-stabæk/43140/43142


Oddsen for kampen mellom Vålerenga og Stabæk ser slik ut:
H: 1.30
U: 5.10
B: 7.50



Det er ingen tvil om at det er hjemmelaget Vålerenga som er favoritter ifølge oddsen også, men som vanlig så skal kampen spilles også da.
Sorry trodde jeg hadde lagt den ut kom ikke før nå
 
To seiere på rad for Vålerenga:



Da er den første kampen i serierunde 21 ferdig spilt og Vålerenga møtte Stabæk:


Vålerenga 3-2 Stabæk


Mål Vålerenga: Olaug Tvedten 13 min
Karina Sævik 22 min
Ylinn Tennebø 50 min



Mål Stabæk: Iris Omarsdottir 16 min
Iris Omarsdottir 83 min



Rødt kort Stabæk: Jan Jönsson (hovedtrener) 94 min


Gult kort Stabæk: Mathilde Kruse 89 min



Det endte altså med 3-2 seier til Vålerenga, i en merkelig kamp som fikk en merkelig situasjon etter 94 spilte minutter, men det kommer vi tilbake til, Kampens først mål kom etter 13 spilte minutter da satte Vålerenga og Olaug Tvedten, før Stabæk og Iris Omarsdottir utlignet til 1-1 etter 16 spilte minutter, før Vålerenga tar tilbake ledelsen etter 22 spilte minutter ved Karina Sævik, dette er også pause resultatet. Etter hvilen øker først Vålerenga til 3-1 etter 50 spilte minutter ved Ylinn Tennebø, før Stabæk reduserer til 3-2 etter 83 spilte minutter ved Iris Omarsdottir og hennes andre mål for dage. Så skjer det noe meget merkelig etter 94 spilte minutter, plutselig beveger Stabæks hovedtrener Jan Jönsson seg inn på banen for å hindre Karina Sævik å drøye tid, dette blir selvsagt ikke godt mottatt av dommer som gir Jan Jönsson rødt kort og massordre et minutter før kampen blåses av, i tillegg prøver Jan Jönsson å klemme fjerde dommeren. Vålerenga skal møtte Lyn hjemme på lørdag, mens Stabæk tar imot Brann til dyst.



Da var også Røa og Vålerenga ferdig spilt fra den fjerde serierunden:


Røa 0-2 Vålerenga:


Mål Vålerenga: Karina Sævik 10 min
Karina Sævik 20 min


Gult kort Røa: Geir Nordby 78 min


Gult kort Vålerenga: Stine Brekken 42 min


Røa taper sin første kamp for sesongen i Toppserien da Vålerenga kom på besøk, kampes første mål kom etter bare 10 spilte minutter da satte Vålerenga og Karina Sævik inn 1-0, etter 20 spilte minutter doblet Vålerenga og Karina Sævik ledelsen til 2-0, dette blir både pause resultatet og sluttresultatet, for flere mål blir det ikke i denne kampen. Det blir Gult kort til Stine Brekken etter 42 spilte minutter etter å ha river og sliter i Døvle, det blir også et gult kort til Røas hovedtrener Geir Nordby etter 78 spilte minutter pga. masing. Røa skal til Trondheim og møte Rosenborg der til helgen.
 
Borteseier til Brann da de gjeste Åsane Arena i Bergens derbyet:


Da var fjerde serierunde ferdig spilt og i den første av de fire kampene jeg ikke har hatt med etter kamp rapport fra er Åsane og Brann:


Åsane 0-3 Brann


Mål Brann: Signe Gaupset 15 min
Johanna Renmark 43 min
Johanna Renmark 72 min



Gult kort Åsane: Åsanes assistenttrener 44 min


Det ble kanskje ikke akkurat noen bombe da Brann vant borte mot byrival Åsane på Åsane Arena, kampens første mål kom etter 15 spilte minutter da satte Brann og Signe Gaupset inn 1-0, etter 43 spilte minutter dobler Brann og Johanna Renmark til 2-0, før Åsanes assistenttrener får gult kort etter 44 spilte minutter, 2-0 er også pauseresultatet. Etter hvilen øker Brann til 3-0 etter 72 spilte minutter ved Johanna Renmark igjen, flere mål blir det ikke i denne kampen, Åsane skal møtte LSK Kvinner i LSK-hallen til helgen, mens Brann skal til Nadderud stadion og møte Stabæk der.

Resten av etter kamp rapportene kommer etter 21:00 i kveld.
 
Hjemmeseier for Lyn da LSK Kvinner var på besøk:


Da var fjerde serierunde ferdig spilt og i den andre av de fire kampene jeg ikke har hatt med etter kamp rapport fra er Lyn og LSK Kvinner:


Lyn 1-0 LSK Kvinner


Mål Lyn: Jenny Røsholm Olsen 56 min


Gult kort Lyn: Trine Skjelstad Jensen 47 min
Kirvil Odden 86 min
August Nyland Ørsahl (assistenttrener) 93 min
Mathea Berget 96 min




Gult kort LSK Kvinner: Stian Tjærnås Dammeyer (assistenttrener) 76 min
Cecilie Fiskerstrand 82 min



Lyn tar alle tre poengene når LSK Kvinner kom på besøk til Kringsjå, etter en målløs første omgang setter Lyn og Jenny Røsholm Olsen inn 1-0 etter 56 spilte minutter etter en feil i forsvaret til LSK Kvinner, selv om det kanskje er ufortjent så er det tross alt sånn at det er mål som teller i kamper, etter 47 spilte minutter får Lyn gult kort på Trine Skjelstad Jensen etter en duell, etter 76 spilte minutter får assistenttreneren til LSK Kvinner gult kort etter å ha pratet på seg det, etter 82 spilte minutter får Cecilie Fiskerstrand gult kort etter og pratet på seg det, etter 86spilte minutter får Kirvil Odden gult kort for Lyn pga. en krangel, etter 93 spilte minutter får August Nyland Ørsahl assistenttrener hols Lyn gult kort for å ha pratet på seg det, og etter 96 spilte minutter får Lyn og Mathea Berget gult kort for å ha sparket bort ballen. Flere mål bor det uansett ikke i denne kampen, Lyn skal møtte Vålerenga borte på Intility Arena, mens LSK Kvinner får besøk av Åsane i LSK-hallen.

de to siste etter kamp rapportene kommer i morgen kveld og før kamp rapportene fredag morgen og fredag ettermiddag tidlig kveld.
 
Seier for gjestene Stabæk da de var på besøk i Bergen:


Da var fjerde serierunde ferdig spilt og i den tredje og nest siste av de fire kampene jeg ikke har hatt med etter kamp rapport fra er Arna-Bjørnar og Stabæk:


Arna-Bjørnar 1-2 Stabæk



Mål Arna-Bjørnar: Anna Nigardsøy 80 min


Mål Stabæk: Mathilde Kruse 7 min
Iris Omarsdottir 15 min



Gult kort Arna-Bjørnar: Sofie Bjørnsen 10 min
Helle Stenersen 86 min



Gult kort Stabæk: Silje Bjørneboe 32 min



Det er gjestene Stabæk som vinner og tar alle 3 poengene i kampen mot Arna-Bjørnar, kampens først mål kommer etter bare 7 spilte minutter da setter Stabæk inn 1-0 ved Mathilde Kruse, før Stabæk dobler ledelsen til 2-0 etter 15 spilte minutter ved Iris Omarsdottir, dette er også pause resultatet. Etter hvilen kommer det kun et mål til og det kommer etter 80 spilte minutter da reduserer Arna-Bjørnar til 1-2 ved Anna Nigardsøy, Arna-Bjørnar skal møtte Kolbotn borte i Oslo på lørdag, mens Stabæk får besøk av Brann på Nadderud stadion.
 
Sist redigert:
Seier til slutt for Rosenborg borte mot Kolbotn:


Da var fjerde serierunde ferdig spilt og i den fjerde og siste av de fire kampene jeg ikke har hatt med etter kamp rapport fra er Kolbotn og Rosenborg:


Kolbotn 0-1 Rosenborg


Mål Rosenborg: Elin Sørum 85 min


Gult kort Kolbotn: Emma Braut Brunes 78 min


Det er altså gjestene Rosenborg som stikker av med alle 3 poengene, og etter en målløs første omgang, kommer kampens eneste mål etter 85 spilte minutter da setter Rosenborg inn 1-0 ved Elin Sørum, flere mål blir det altså ikke i denne kampen, det blir også et gult kort til Kolbotn og til Emma Braut Brunes etter 78 spilte minutter etter at hun er på etterskudd, Kolbotn spiller hjemme på lørdag da kommer Arna-Bjørnar på besøk, mens Rosenborg får besøk av Røa.



Tabellen ser slik ut:
1.Vålerenga 12 poeng
2.Rosenborg 12 poeng
3.Røa 9 poeng
4.LSK Kvinner 6 poeng
5.Brann 6 poeng
6.Stabæk 6 poeng
7.Lyn 4 poeng
8.Åsane 2 poeng
9.Arna-Bjørnar 1 poeng
10.Kolbotn 0 poeng





NavnLagMålGule kortRøde kort
Iris OmarsdottirStabæk Kvinner Senior A400
Karina SævikVålerenga Kvinner Senior A400
Jenny Kristine Røsholm OlsenLyn Kvinner Senior A200
Johanna Anna Maria RenmarkBrann kvinner senior A200
Julie Elise Hoff KlæboeRøa Fotball Elite Kvinner Senior A200
Olaug TvedtenVålerenga Kvinner Senior A200
Sara Iren Lindbak HørteRosenborg BK Kvinner200
Tilde LindwallVålerenga Kvinner Senior A200
Mathilde Kruse MadsenStabæk Kvinner Senior A110
Anna Gilleshammer NigardsøyArna-Bjørnar Kvinner Senior A100
Anna Nerland AahjemBrann kvinner senior A100
Asdis Karen HalldorsdottirLSK Kvinner Senior 1100
Beate MarcussenRosenborg BK Kvinner100
Cecilie Redisch KvammeBrann kvinner senior A100
Elin Åhgren SørumRosenborg BK Kvinner100
Eline HeggKolbotn kvinner senior A100
Elise Hove ThorsnesVålerenga Kvinner Senior A100
Emilie Marie Aanes WoldvikLSK Kvinner Senior 1100
Emma-Helena Alexandra PeuhkurinenLSK Kvinner Senior 1100
Frøya Brennskag-DorsinRosenborg BK Kvinner100
Janni Bøgild ThomsenVålerenga Kvinner Senior A100
Johanne FridlundKolbotn kvinner senior A100
Karoline Heimvik HauglandBrann kvinner senior A100
Katarina Dybvik SundeÅsane Kvinner Senior A100
Mari Rosendal NyhagenRøa Fotball Elite Kvinner Senior A100
Melissa Linn Berman BjånesøyStabæk Kvinner Senior A100
Miljana IvanovicLSK Kvinner Senior 1100
Mina Bell FollandRøa Fotball Elite Kvinner Senior A100
Monica Nedgård IsaksenStabæk Kvinner Senior A100
Rakel EngesvikBrann kvinner senior A100
Rebecka Wanvik HolumRosenborg BK Kvinner100
Sarah Alexandra Lilleberg SuphellenRøa Fotball Elite Kvinner Senior A100
Signe GaupsetBrann kvinner senior A100
Synne MasdalRøa Fotball Elite Kvinner Senior A100
Thea BjeldeVålerenga Kvinner Senior A100
Thea KyvågLSK Kvinner Senior 1100
Tonje EriksteinLSK Kvinner Senior 1100
Vilde Mailen Korssjøen AsbøllLyn Kvinner Senior A100
Ylinn TennebøVålerenga Kvinner Senior A100
Cecilie Hauståker FiskerstrandLSK Kvinner Senior 1020
Emma Braut BrunesKolbotn kvinner senior A020
Helle StenersenArna-Bjørnar Kvinner Senior A020
Camilla LinbergRosenborg BK Kvinner010
Cille NilsenRosenborg BK Kvinner010
Cornelia Remme FladbergLyn Kvinner Senior A010
Emilie Libakken ØsteråsStabæk Kvinner Senior A010
Kirvil Odden SundsfjordLyn Kvinner Senior A010
Larissa Rose CrummerBrann kvinner senior A010
Madeleine VeivågÅsane Kvinner Senior A010
Marie Hella AndresenArna-Bjørnar Kvinner Senior A010
Mathea BergetLyn Kvinner Senior A010
Michaela Dominique KovacsVålerenga Kvinner Senior A010
Silje BjørneboeStabæk Kvinner Senior A010
Sofie BjørnsenArna-Bjørnar Kvinner Senior A010
Stine HovlandArna-Bjørnar Kvinner Senior A010
Stine Nybø BrekkenVålerenga Kvinner Senior A010
Trine Skjelstad JensenLyn Kvinner Senior A010
 
Da er det klar for den femte Toppserie runden og det skal spilles 5 kamper til helgen, her er kampene som skal spilles:


Lørdag 27/04-24:
Stabæk vs Brann 14:00 (Nadderud Stadion) (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Rosenborg vs Røa 14:00 (Koteng Arena) (TV 2 Play)
Kolbotn vs Arna-Bjørnar 14:00 (Grorud match kunstgress) (TV 2 Play)
LSK Kvinner vs Åsane 14:00 (LSK-hallen) TV 2 Play)
Vålerenga vs Lyn 16:45 (Intility Arena) (NRK 1 og nrk.no)



Det er litt av hvert å velge i, i morgen dagens kamper i Toppserien, blant annet «topp kampen» mellom Rosenborg og Røa, men også klassikeren Vålerenga mot Lyn. Det blir uansett spennende å se hvem som stikker av med 3 poeng og hvem som må dele evt. poeng i den femte serierunden.


Rosenborg vs Røa
Både Rosenborg og Røa har kommet godt i gang, men Røa gikk på sitt første tap i årets Toppserie borte mot Vålerenga, mens Rosenborg står med 12 poeng. Så blir det spennende å se hvem som vinner til slutt.


Våleremga vs Lyn
Dette er klassikerne på mange måter i den femte serierunden, de 2 erkerivalene braker sammen på Intility Arena i morgen ettermiddag/kveld. Det er nok mange som skal på akkurat denne kampen.



Sendingene på NRK 1/TV 2 Play og TV 2 Sport 1 ser slik ut:
Lørdag 27/04-24:
Toppseriestudio 13:30 (TV 2 Sport 1)
Stabæk vs Brann kampstart 14:00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Rosenborg vs Røa 13:50 før kamp (TV 2 Play)
Rosenborg vs Røa 14:00 kampstart (TV 2 Play)
Kolbotn vs Arna-Bjørnar før kamp 13:50 (TV 2 Play)
Kolbotn vs Arna-Bjørnar kampstart 14:00 (TV 2 Play)
LSK Kvinner vs Åsane før kamp 13:50 (TV 2 Play)
LSK Kvinner vs Åsane kampstart 14:00 (LSK-hallen) TV 2 Play)
Vålerenga vs Lyn før kamp 16:30 (NRK 1 og nrk.no)
Vålerenga vs Lyn 16:45 (NRK 1 og nrk.no)
Toppserien 18:40 (NRK 1)

Før kamp rapportene for hver enkelt kamp kommer i morgen tidlig (altså en gang mellom 07:00 og 09:10.
 
Stabæk tar imot Brann til dyst:


Da er det klart for femte serierunde av Toppserien 2024 og i den første av fem kamper møttes Stabæk og Brann:


Stabæk vs Brann
Sted: Nadderud stadion
Dag: lørdag
Dato: 27/04-24
Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen (Asker SKK)
Ass.dommer 1: André Fjeldheim (Sagene IF)
Ass.dommer 2: Jennifer Wie Andersen (Lambertseter IF)
4. dommer: Hakan Catalgøl (Løvenstad)
Klokkeslett: 14:00
Kanal: Tv2 Sport 1 og TV 2 Play


Værmelding for kampen mellom Stabæk og Brann finner dere her:

https://www.yr.no/nb/værvarsel/daglig-tabell/11-4280/Norge/Akershus/Bærum/Nadderud stadion



Det er altså Stabæk og Brann som møttes på Nadderud stadion i morgen (lørdag), dette er en kamp som jeg tror gjestene fra Bergen fort kan vinne, det er uansett 2 gode lag som møtes til dyst, og Stabæk har tross alt like mange poeng som Brann selv, det kan kanskje bli en liten detalj i denne kampen, hvem vet. Vi får bare vente å se. Stabæk kommer fra et 3-2 tap borte mot Vålerenga, mens Brann kommer fra en 3-0 seier borte mot Åsane.


Oversikt over tidligere kamper finner dere her for begge lag:

https://vglive.vg.no/kamp/stabæk-brann/636042/statistikk


Oversikt over alle tidligere oppgjør finner dere her:
https://vglive.vg.no/kamper/brann-stabæk/43139/43142


Oddsen for kampen mellom Stabæk og Brann ser slik ut:
H: 6.40
U: 5.00
B: 1.35



Det er ingen tvil om at det er gjestene Brann som er favoritter ifølge oddsen også, men som vanlig så skal kampen spilles også da.

Den første rapporten kommer i dag likevel.
 
Rosenborg tar imot Røa til «toppkamp»:


Da er det klart for femte serierunde av Toppserien 2024 og i den andre av fem kamper møttes Rosenborg og Røa:



Rosenborg vs Røa
Sted: Koteng Arena
Dag: lørdag
Dato: 27/04-24
Dommer:
Maliha Ahmady (Mjøndalen IF)
Ass.dommer 1: Marcus Klomsten Dragsten (Sjetne IL)
Ass.dommer 2: Maria Ewelina Szpila (Nidelv IL)
4. dommer: Mats Thorsø Hansen (Charlottenlund Sportsklubb)
Klokkeslett: 14:00
Kanal: V 2 Play




Værmelding for kampen mellom Rosenborg og Røa finner dere her:
https://www.yr.no/nb/værvarsel/timetabell/1-2673238/Norge/Trøndelag/Trondheim/Lade idrettsanlegg?i=1
https://www.yr.no/nb/værvarsel/timetabell/1-2673238/Norge/Trøndelag/Trondheim/Lade idrettsanlegg?i=1


Det er altså Rosenborg og Røa som skal møttes på Koteng Arena i morgen (lørdag), dette er en kamp jeg tror hjemmelaget fort kan finne på å vinne, men vi får vente å se. Både Rosenborg og Røa har kommet godt i gang, men Røa gikk på sitt første tap i årets Toppserie borte mot Vålerenga, mens Rosenborg står med 12 poeng. Så blir det spennende å se hvem som vinner til slutt. Rosenborg kommer fra en 1-0 seier borte mot Kolbotn, mens Røa tapte 0-2 hjemme mot Vålerenga.



Oversikt over tidligere kamper finner dere her for begge lag:
https://vglive.vg.no/kamp/rosenborg-røa/636040/statistikk


Oversikt over alle tidligere oppgjør finner dere her:
https://vglive.vg.no/kamper/røa-rosenborg/43141/43143


Oddsen for kampen mellom Rosenborg og Røa ser slik ut:
H: 1.30
U: 4.80
B: 8.20



Det er ingen tvil om at det er hjemmelaget Rosenborg som er favoritter ifølge oddsen også, men som vanlig så skal kampen spilles også da.

Da kommer resten i morgen tidlig.
 
Jan Jönsson fikk bare to kamper karantene for å kroppstackle en spiller mange meter inne på banen. Er det virkelig greit at trenere deltar fysisk i spillet? Og da særlig en herretrener i en damekamp. For to kampers karantene er jo bare det samme som for et «vanlig» rødt kort, så det skal åpenbart ikke statueres noe eksempel her. Trenere på banen, involvert i fysisk spill er helt greit.
 
Jan Jönsson fikk bare to kamper karantene for å kroppstackle en spiller mange meter inne på banen. Er det virkelig greit at trenere deltar fysisk i spillet? Og da særlig en herretrener i en damekamp. For to kampers karantene er jo bare det samme som for et «vanlig» rødt kort, så det skal åpenbart ikke statueres noe eksempel her. Trenere på banen, involvert i fysisk spill er helt greit.
Er vel fordi han fikk det røde kortet fordi han gikk inn på banen og i henhold til regelverket er det to kampers karantene når man før rødt kort for akkurat dette. Å kalle det en kroppstakling synes jeg kanskje er litt strengt slik jeg oppfatter situasjonen, men han forsøker å stoppe spillet siden ballen hadde vært ute og stiller seg i løpebanen til spiller bevisst. Men jeg mener ikke han er ute etter å takle spiller, bare stoppe spillet ved å gå i løpebanen til spilleren og dermed er intensjonen å forstyrre spillet i mine øyne. Mulig det kunne blitt gitt en ekstra kamp, men føler ikke det er så stygt at det kvalifiserer til noe særlig strengere straff enn det som regelverket i utgangspunktet sier.

"Ifølge forbundets retningslinjer skal det gis to kamper karantene hvis en trener eller leder tar seg inn på banen for å forstyrre spillet." https://www.nrk.no/sport/treneren-s...ommer_-_-ikke-akseptabel-oppforsel-1.16856430

Ellers tror jeg ikke regelverket åpner for tolkning på bakgrunn av kjønn på de ulike aktørene, her er det nok kun rolle som spiller inn. Så er spørsmålet om den klemmen eller forsøk på klemmen er noe som kunne gitt ekstra straff da, siden det er visstnok er forbudt med kroppskontakt med dommer.

Uansett så er jo det hele uakseptabelt av Jönsson og straffen er mer enn fortjent.
 

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp