Vålerenga Fotball

Solgt ut borteseksjonen i Mjøndalen!
Synd hjemmefansens mest aktive boikotter, men vi lager vel nok liv selv.
Kjøpe billett til Ålesund i dag og, hørt det skal være fint der oppe!

I anledning cupkampen mot Oppsal på torsdag kan vi mimre litt om sist vi møtte dem. Det var den 13. mai 2010, i cupens første runde.

Oppsal var på dette tidspunktet et bunnlag i datidens 3. divisjon, etter å ha klatret fra en tilværelse i 5. divisjon få år tidligere. For Vålerenga skulle denne sesongen ende opp med å bli en av de morsommere i nyere tid, med Martin Andresens tiki taka og seriesølv.

Hele 4 481 (!) tilskuere hadde tatt turen til Trasop, noe som ga ny tilskuerrekord.

Vålerengas lagoppstilling:

Lars Hirschfeld
Amin Nouri - André Muri - Juan Fuenmayor - Kristian Brix
Lars Iver Strand - Adnan Haidar
Mustafa Abdellaoue
Dawda Leigh - Bengt Sæternes - Bojan Zajic​

Kampen ble en transportetappe for Enga. Fem minutter tok det før Adnan Haidar satte 1-0. Bengt Sæternes økte ledelsen seks minutter senere. Ytterligere ett mål hver av Haidar og Sæternes, samt to mål av Mos ga en komfortabel ledelse til pause.

Med ledelse 6-0 til pause fikk også en 15 år gammel Kamer Qaka komme inn ved halvtid. Han ble med det tidenes yngste spiller i klubben. 15-åringen hadde ikke vært på en eneste A-lagstrening enda, men ble allerede fulgt tett av utenlandske klubber.

Vålerenga fortsatte å score jevnt og trutt i andre omgang, og hadde en 9-0 ledelse da Oppsal fikk en redusering åtte minutter før slutt.

De siste fem minuttene av kampen fikk også en 17 år gammel Oppsal-gutt ved navn Håvard Nielsen komme innpå og fikk også notert seg for et mål.

Før 15 år gamle Qaka avsluttet med å sette det ellevte målet på overtid.

qakamaal.PNG

Kampen endte dermed med 11-1 til Vålerenga, etter to mål av Adnan Haidar, hattrick av Mustafa Abdellaoue og Bengt Sæternes, samt mål av Bojan Zajic, Håvard Nielsen og Kamer Qaka.

Trolig blir det tøft å skulle gjenskape både tilskuertall og scoringssiffer på Torsdag. Men vi får håpe det kan bli folkefest og at Enga tar seg videre.

Hadde nesten glemt Kamer Qaka, 29 år nå og surrer nede i Makedonia. 21 kamper, 0 mål og 8 gule kort i 2023-24 sesongen så langt :D

Noen som forresten har en ide over hvor mange som var med i den corteon her? Var med å gå i den selv. Rimelig massivt.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Så ikke SÅ mange ut mens vi sto nede på Bislett, men på bildene fra marsjen, så ville jeg jo tippet vi nærmet oss 2000?