Hva leser du nå?

Har kommet helt mot slutten av Third Body Problem trilogien og dette blir virkelig bra TV om så det er halvparten av hva jeg har forestilt meg. Selvfølgelig endel sidefyll men de store strekene er både absurde, tankevekkende og avskrekkende. En av sluttscenene har potensiale til å bli det mest absurde man har sett på TV.

TIl folk som ønsker å se serie og lese bøker så anbefaler jeg å lese de to første bøkene før man ser serien, bøkene hopper mye i tid og gir mye mer bakgrunn, skaper mer mystikk og atmosfære. TV-serien er definitivt ikke dårlig men er langt mer forenklet og ikke minst kronologisk(blander bøker).
Jeg har denne bokserien på listen over bøker jeg skal lese. Skal få gjort det før jeg ser TV-serien.
 
Razorblade Tears av S.A. Cosby, en forfatter jeg ikke har lest tidligere - spennende.

J5hEANc.jpeg

Razorblade Tears likte jeg - antagelig den mest "Woke" boken jeg noen gang har lest - men det funker som bare det.

2 homofobe fedre, en hvit, litt white trash og en sort, tidligere beinhard gang member (begge ikke ukjente med vold og mord - eller fengsel) - etterforsker drapene på deres homofile sønner - som var samboere/gifte. Og de har ikke tenkt å la seg stoppe - av noe, før de får vite sannheten og gjort opp.

Saftig historie - veldig bra skrevet. Som en glimrende action film, allikevel er bokens styrke karakteriseringen av de 2 fedrene og hvordan de innser sine begrensninger og utvikles i historien.

Buddy Lee - for en type, fantastisk - jeg tenkte på han som en typisk Sam Elliot karakter - en stund før forfatteren også gir hint om dette i boken.

Siden boken fungerte veldig bra for meg - har jeg begynt å lese en annen han har skrevet:

Blacktop Wasteland fra 2020.


Bøkene er full av uttrykk som:

It was only ten and it was already hot as hell. When he stepped off the porch, he could feel the sun beating down on him like he owed it money.

Så kult :cool:
 
Sist redigert:
Litt som The Fountainhead av Ayn Rand, som de færreste vil vedkjenne seg å ha lest. Bare motsatt da.
Det er vel ikke så mange som har lest denne heller. Jeg har lest den for mange år siden og likte den. Prøvde meg på Atlas shrugged, men den måtte jeg gi opp. Og, nei var ikke medlem av noen FrPU lesesirkel.
 
Har lest lite de siste årene, men leste «Da vi var yngre» av Lovrenski.
Lettlest på en måte, kort og enkel. Måtte likevel stadig sjekke den medfølgende lille ordlisten for å forstå en del av ordene.
Har i ettertid plaget familien med å tæsje enkelte ord og bruke de.
 
Leser for tiden Trelegemeproblemet av Cixin Liu. Tok meg 200 sider å komme skikkelig inn i, men nå er jeg hekta. Til dere som både har lest bøkene og sett serien – bør en lese alle tre bøkene før en starter på serien, for å unngå evt. spoilere?
 
Leser for tiden Trelegemeproblemet av Cixin Liu. Tok meg 200 sider å komme skikkelig inn i, men nå er jeg hekta. Til dere som både har lest bøkene og sett serien – bør en lese alle tre bøkene før en starter på serien, for å unngå evt. spoilere?
Har ikke lest bøkene, men alltid greit å lese disse først i mine øyne.

Uansett mener jeg også å ha lest at serien har fått en del kritikk for en god del avvik fra bøkene.
 
Frihetens Grense av Nils Rune Langeland, professoren som ble fratatt stillingen sin pga noen private meldinger... temmelig steng dom.

Han har reeist langs Nato nye frontlinje fra Kirkenes i nord, gjenom de blatiske statene, Polen, Ungarn etc - så Tyrkia og til slutt Georgia. Interessant at han har besøke en del av byene jeg har besøkt de siste 20 årene, og ikke minst mitt ferieparadis Varna. Men også Talllinn, Bucuresti etc.

Har fått blandet kritikk, men Aftenposten skriver blant annet: "Det er blitt en rik og ansporende bok skrevet med stort språklig overskudd og suveren kontroll på et omfattende historisk og idéhistorisk materiale.


Reiser mye på infall. Veldig mye historie, idehistorie og lange utlegninger rund dette som blir litt krevende, men må til mellom mer enklere partier med skildringer av byer og møter med folk - og som mange enslige reisende blir ofte drosjesjåfører og denslags folk en ofte treffer på. Pussig nok har jeg opplevd en del av det samme - f.eks. hvor forbausende mange i Øst-Europa som kjenner en eller anne som har arbeidet i Norge.

Sammenligninger mellom byer som Budapest og Bucuresti er interessante, f.eks. at Budapest skal prøve å være alle slags storbyer på en gang. Viktigst i boka er likevel å skildre Nato-grensen og elendigheten man kan føle på selv i Lviv, langt vest i Ukraina... En annen ting han tenker på når han reiser der er all skyggen holocaust har lagt over mange av områdene han reiser i.

Men jeg synes han var litt lite observant i favorittbyen min Varna - så jeg spurte ham på Messenger om han ville ha mine betraktninger, så der får jeg hoste opp noe!
 
Da jeg var i London i påsken var jeg innom Science Museum. Der kjøpte jeg en bok av tidligere astronaut Nicole Scott, som heter "Back to Earth: What Life in Space Taught Me About Our Home Planet―And Our Mission to Protect It". Tittelen er ganske selvforklarende om hva boken handler om. Har lest ca. 1/3 nå, og liker den kjempegodt så langt.
 
Det er en helt glimrende bokserie, som faktisk slutter, i motsetning til Game of thrones. Det kinesiske perspektivet gjør det ekstra interessant, synes jeg.
Jeg er nå ferdig med bok.1, den var som du sier aldeles glimrende. Gleder meg til å begynne på bok.2 (The dark forest).
 
Jeg er nå ferdig med bok.1, den var som du sier aldeles glimrende. Gleder meg til å begynne på bok.2 (The dark forest).
Skriver under på denne – original og spennende fortelling med et interessant kulturelt bakteppe. Likte den norske oversettelsen av den første svært godt, men ser at de to siste ikke er utgitt på norsk. Er den engelske oversettelsen bra?
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp